Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате? (част 2) 340 гласували потребители

1. 1. Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

• Ad-Aware
      22%
      59
    • AVG Anti-Spyware (бивша ewido)
      6%
      18
    • CounterSpy
      2%
      6
    • Spybot - Search & Destroy
      19%
      52
    • Spy Sweeper
      8%
      23
    • Spyware Doctor
      12%
      33
    • Trend Micro AntiSpyware
      1%
      4
    • Windows Defender
      2%
      7
    • XoftSpy
      6%
      17
    • Друга
      17%
      48

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Познавам възможностите на програмата и констатациите са вярни - Гена си знае откога е с тези "гости"..... Поздрави

• Отговори 359
  • Прегледи 70,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Познавам възможностите на програмата и констатациите са вярни - Гена си знае откога е с тези "гости"..... Поздрави

Кои констатации - твоите или моите.

Аз съм ползвал a-squared Free => може би и преди теб (когато спорихме в темата за нуждата от анти-троянска програма, която да пази в реално време).

Една от любимите ми програмки още от времето, когато се казваше Anti-Trojan 5.5.4xx, но и доста параноична...

Добре е да го прати за онлайн анализ, но дори и тогава пак си остават съмнения за фалшиви тревоги...

Антивирусните програми не гледат с добро око на софтуер от рода на VPN клиенти и такъв за отдалечено администриране.

Всъщност в днешно време всяка програма (third-party) си остава заподозряна.

Даже и не само на външните такива, като новите анти-пиратски/пиратски механизми на MS и новите им политики по някои въпроси, но толкова за параноята !

Интересна тема има и тук:

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=6629

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

"""Аз съм ползвал a-squared Free => може би и преди теб (когато спорихме в темата за нуждата от анти-троянска програма, която да пази в реално време). Една от любимите ми програмки още от времето, когато се казваше Anti-Trojan 5.5.4xx, но и доста параноична...""" Да - нормално - този продукт гравитира около спецификите на Mamutu - а той от доста време претендира, че е с най-добрия анализ на поведение за съмнителни файлове....Съгласен съм .... Поздрави

• 2 месеца по-късно...

пробвай spyware doctor with antivirus от www.pctools.com аз я ползвам в комбинация със set smart security и досега не съм имал пролеми ако се поровиш в нета ще си намериш и ключ за доктора щото като не е регистрирам само ги намира без да ги трие освен това като сърфираш в нета и ако усети че някой сайт има буболечка ти излиза вместо сайта картинката на доктора но ако решиш все пак да влезеш в сайта му даваш allow и си влизаш но ако има нещо той го блокира въпреки че си влязал в сайта аз мога да ти напиша серийния номер ама форума има правила така че.. успех

Какви ресурси се заделят(този род програми дърпат доста ) и дали са оправдани ресурсите спрямо работата , която вършат.И като се има на в предвид,че повечето антивирусни приложения(дори и безплатни) се предлагат вече с вграден anti-spyware модул. Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Използвам тази тема(незнам колко е правилно) за да попитам дали трябва да си сложа някаква допълнитепна програма. Антивирусната е Avast 4.8 Pro

и стената на Win-a. Друго няма. От време на време пускам за сканира някоя от тези: Malwarebytes' Anti-Malware, SUPERAntiSpyware, Spybot-S&D.

Моля за съвет!

Използвам тази тема(незнам колко е правилно) за да попитам дали трябва да си сложа някаква допълнитепна програма. Антивирусната е Avast 4.8 Pro

и стената на Win-a. Друго няма. От време на време пускам за сканира някоя от тези: Malwarebytes' Anti-Malware, SUPERAntiSpyware, Spybot-S&D.

Моля за съвет!

Може да пробваш Avast 4.8 Pro с Comodo BOClean (Anti-Malware Version). Съвместимостта им е добра. А за защитната стена - първо уточни какъв Windows имаш: XP или Vista. :speak:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Може да пробваш Avast 4.8 Pro с Comodo BOClean (Anti-Malware Version). Съвместимостта им е добра. А за защитната стена - първо уточни какъв Windows имаш: XP или Vista. :speak:

Windows XP SP2

Windows XP SP2

Не мисля, че си защитен добре с този Service Pack 2 откъм операционна система, но имаш все още шанс да го използваш почти безпроблемно. Има Service Pack 3, но това е друга тема...

Според мен защитните стени, които биха работили добре Avast са: Comodo, ZoneAlarm и Sygate Personal Firewall.

Само за информация - Ikarus незабавно неутрализира с класифициране Comodo BOClean - заради Win32.SuspectCrc. Водещият евроантивирус не се шегува - а от Комодо пак подценяват другите.... Поздрави

Само за информация - Ikarus незабавно неутрализира с класифициране Comodo BOClean - заради Win32.SuspectCrc. Водещият евроантивирус не се шегува - а от Комодо пак подценяват другите.... Поздрави

Дам...

Ето как на 05.09.2008 г. A-Squared, с енжин на Ikarus показва, че самият вграден Ikarus е троянец. :super:

Публикувано изображение

При мен от началото на месеца двете австрийски програми по-скоро показват единомислие и няма такива неща. Не ги хваля-зная - и те могат да бъдат неадекватни при някои условия .Мога само да гадая какво ли се е случило ... Поздрави

При мен от началото на месеца двете австрийски програми по-скоро показват единомислие и няма такива неща. Не ги хваля-зная - и те могат да бъдат неадекватни при някои условия .Мога само да гадая какво ли се е случило ... Поздрави

При теб не знам дали се е случило или не. Може би са оправили са нещата с нови дефиниции, цитирам съобщение от форумите на a-squared, свързано със снимката по-горе:

Hello, it is a false alert by the ikarus engine. Will be fixed soon as possible.

Информация за Win32.SuspectCrc от самият Ikarus:

Win32.SuspectCrc
This is a potentially dangerous file which hasn't been categorized.
Тоест Win32.SuspectCrc е "потенциално опасен" и още не е категоризиран. Вероятна е фалшива индикация за Comodo BOClean от Ikarus.

Ето анализ на инсталационния файл на Comodo BOClean: CBO_Setup_4.27.exe@virustotal. Само Ikarus и Prevx1 от 36 подобни програми намират "нещо". Резултат: 2/36 (5.56%).

• 7 месеца по-късно...

Предложете ми добра AntiSpywere която да работи без проблемно и без да си пречат едновременно със NOD32! БЛАГОДАРЯ!

Вариантите са два:

Поне... Публикувано изображение

С платените варианти НОД също се разбира чудесно. Ако парите не са проблем може да се избере Smart security със Spyware Doctor. С тези гадинки колкото повече програмки, толкова по-добре но додената комбинация е достатъчно добра ако не се прекалява с лошите сайтове.

Fixer, защо "отряза" бройката до точно две, ако не е тайна, защото са най-добрите безплатни според теб или ?

идеята на фиксър е да се изберат безплатните варианти на антиспайуеър програмите понеже те нямат резидентен модул за сканиране в реално време, което ще пречи на нод32, който също има такъв и е възможно да възникнат конфликности. нека допълнителните антиспайуеър програми се ползват за профилактично сканиране, докато нод-а да е единствената със защита в реално време.

Моето мнение е ..КИС 2009 + Malwarebytes' Anti-Malware + SUPERAntiSpyware - последните две защо: 1.Безплатни.. 2.Не тежат на машината .. 3.Нямат модул за защита в реално време А според моето скромно мнение ..най- добрите ! :blink:

гласувах за Windows Defender не, за да споря с някого коя лови най-много, а просто защото Defender-а е (логично) в най-добро разбирателство в операционната система (съществуват специфицирани версии за всеки тип съвремена Уиндоус ОС, както и 64-битови версии), най-малко те занимава с глупости докато работиш и можеш да си му пускаш фул скан всеки ден, докато си бачкаш, като изобщо не се усеща да натоварва. програмата е лесна, проста за употреба и досега не ме е разочаровала.

гласувах за Windows Defender не, за да споря с някого коя лови най-много, а просто защото Defender-а е (логично) в най-добро разбирателство в операционната система (съществуват специфицирани версии за всеки тип съвремена Уиндоус ОС, както и 64-битови версии), най-малко те занимава с глупости докато работиш и можеш да си му пускаш фул скан всеки ден, докато си бачкаш, като изобщо не се усеща да натоварва. програмата е лесна, проста за употреба и досега не ме е разочаровала.

И аз го ползвам поради тези причини, и основно заради Program explorer.

Не съм забелязал конфликт м/у него и останалите ми програми с реалновремеви антишпионски модули. Ползвам Avira Premium, и Ad-Aware Anniversary Edition Free, с включен Ad-Watch Live! Basic integrated real-time protection.

Публикувано изображение

Стартира първи и иконката му излиза в трея последна след пълна проверка на стартиращите процеси.

Още се чудя за коя програма да гласувам...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.