Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате? (част 2) 340 гласували потребители

1. 1. Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

• Ad-Aware
      22%
      59
    • AVG Anti-Spyware (бивша ewido)
      6%
      18
    • CounterSpy
      2%
      6
    • Spybot - Search & Destroy
      19%
      52
    • Spy Sweeper
      8%
      23
    • Spyware Doctor
      12%
      33
    • Trend Micro AntiSpyware
      1%
      4
    • Windows Defender
      2%
      7
    • XoftSpy
      6%
      17
    • Друга
      17%
      48

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз лично няколко пъти в месеца почиствам моето PC с следните програми: a squaert free, Adaware personal, Spybot search & destroy. Не използвам Antispyware с защита в реално време, защото не искам да си товаря системата допълнително. Ползвал съм Adaware pro и Spy sweeper с real time protection, но наистина не видях голяма полза от това, а Spy sweeper наистина товари системата значително!

• Отговори 359
  • Прегледи 70,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама забравихте и Spyware Terminator, което мисля е една наистина добра защита, интегрираща в себе си и ClamAV. Ползвам я от 3 месеца и наистина се справя отлично, има и зашита в реално време, а дори е и безплатна, по нищо не отстъпваща на Spybot S&D, даже е в пъти по-лека :)

CounterSpy e добавена - пропускът (чисто технически) е мой :)

Благодаря.

Мисля си че могат да се добавят и a-squared Free, McaFee Anti-Spyware, но те могат да се категоризират в "друга"

Ad-Aware SE Pro и SpyBot-Search&Destroy ползвам най-често (редовно ги обновявам).Допълнително разчитам и на Adwanced Windows Care V2 Pro.Ползвал съм и други от посочените, но от тези двете съм най-доволен.

Аз ползвам Spybot : S & D и съм много доволна от нея. Иначе я комбинирам с Spyware Terminator и Ad-aware, но най-съм доволна от Spybot. Определено в системата ми се усеща разлика, след като я ползвам.

Активна AVG Antispyware и пасивна XoftSpy SE. И не на последно място - онлайн скенерите!

Най-добрата антиспай програма за мене е SpySweeper до версия 4.5, С по-новите версии компютъра ми забива. Иначе 4.5 грешка няма. Щитовете и са непробиваеми. Пази от всякакви чудесии вкл. рууткитове.

Само и единствено Webroot Spy Sweeper!

Аз използвам бившата на Ewido - сегашна AVG AntiSpyware, доста мощна и ефективна ... спаси ме от неприятни зарази ;)

Гласувах за Spybot search & destroy, защото е лека, сравнително ефективна и се обажда при всяка промяна. С Adaware personal имах известни конфликти, но си стои замразена в арсенала ми. XoftSpy също е много добра. Открих я, когато се борех с една много упорита гадина и оттогава си сканирам редовно с нея. Петата версия на Spy Sweeper е прекалено тежка и пазя за специални случаи (дано не ми се налага да я инсталирам повече).Предишните обаче са си добре.

Най-добрата антиспай програма за мене е SpySweeper до версия 4.5, С по-новите версии компютъра ми забива. Иначе 4.5 грешка няма. Щитовете и са непробиваеми. Пази от всякакви чудесии вкл. рууткитове.

Не е задължително да държиш щитовете включени в реално-време а и ако ти забива по време на сканиране т.е. сканирането не се извървша докрай в HELP файла пише че трябва да махнеш отметката пред ENABLE DIRECT DISK SWEEPING

Публикувано изображение

Аз си ползвам Ad-Aware открай време и съм доста доволен от нея, затова и не съм я сменявал. Но като гледам резултатите се чудя дали да не изпробвам Spybot - отдавна слушам доста добри неща за нея...

още един глас за Spybot S&D

• 1 месец по-късно...

Тая Spy Sweeper я сложих и куриозното беше че нищо не намери, след това минавам с Spybot и изчиствам доста неща. :nono: Махнах я.

Тая Spy Sweeper я сложих и куриозното беше че нищо не намери, след това минавам с Spybot и изчиствам доста неща. :nono:

Махнах я.

И като се замисли колко тежка е SpySweeper и че Spybot е и безплатна (за разлика от SpySweeper, някак интересна ситуация се получава. И все пак последната е от по-добрите програми.

Тая Spy Sweeper я сложих и куриозното беше че нищо не намери, след това минавам с Spybot и изчиствам доста неща. ;)

Махнах я.

Spy Sweeper намира само упорити и опасни гадинки а не като SpyBot само някакви notifications че е спрян примерно Security Center-a на Microsoft или като Ad-aware SE само намира неща от рода на reg data vulnerabilities...Не казвам че хваща всичко това е невъзможно и винаги е добре да имаш поне 2-3 анти-шпионски програми за подсигуряване (но не да са включени с защита в реално време за да се избегнат евентуалните конфликти)...Или тактиката инсталираш, обновяваш дефинициите, сканираш и премахваш...после чистиш малко регистри и така един "вечен" кръговрат...А сега серизоно SpySweeper е от доста по-висок клас от SpyBot -a и може да се сравнява само с SpyWare Doctor и CounterSpy...!!!

Spy Sweeper намира само упорити и опасни гадинки а не като SpyBot само някакви notifications че е спрян примерно Security Center-a на Microsoft или като Ad-aware SE само намира неща от рода на reg data vulnerabilities...Не казвам че хваща всичко това е невъзможно и винаги е добре да имаш поне 2-3 анти-шпионски програми за подсигуряване (но не да са включени с защита в реално време за да се избегнат евентуалните конфликти)...

И затова м засече wl_hook.dll на Outpost като троянец. Програмата наистина е добра, но ако ще ми трие половината файлове от параноизъм, някак не ми върши толкова добра работа. Да не говорим, че е тежък.

А сега серизоно SpySweeper е от доста по-висок клас от SpyBot -a и може да се сравнява само с SpyWare Doctor и CounterSpy...!!!

За CounterSpy не знам, но Spyware Doctor ми е просто смешен.

И затова м засече wl_hook.dll на Outpost като троянец. Програмата наистина е добра, но ако ще ми трие половината файлове от параноизъм, някак не ми върши толкова добра работа. Да не говорим, че е тежък.

За CounterSpy не знам, но Spyware Doctor ми е просто смешен.

Новата версия 5 която е още в бета стадий наистина има разтивие в положителна насока...А и SpyWare Doctor-a където и да прочетеш ще видиш че той е средство за бoрба главно с rootkits...И както казах една програмка не може да се справи сама и не е зле човек да е подготвен...А и горе изразявах лично мнение, което на никого не налагам...Нормално е да е пропуснала нещо програмката, но от личен опит и различните стаии и оценки за нея винаги е навърха...А и тестовете на Windows Defender макар че са поръчани от PC TOOLS са и дело на Webroot ;)

Аз на сравнения на разни антивирусни и антиспай вече не вярвам. Там всеки си пише каквото си иска и както си иска.

Аз на сравнения на разни антивирусни и антиспай вече не вярвам. Там всеки си пише каквото си иска и както си иска.

Аз не конкретизирам TOP TEN REVIEW или там подобните

http://www.toptenreviews.com/

А говоря принципно за различни линкове на които съм попадал и в провежданите тестове в списание PC WORLD...които нямат сметка да са пристрастни към някой продукт (уж де целта оправдава средствата)...и от това което ме е спасила неведнъж...Вярно че много хора пишат разни просотии без покритие (даже не са и професионалисти в тази област - не казвам че и аз съм, но все пак не може да има толкова много заблудени люде и навсякъде да и дават доста висока оценка за един SHAREWARE продукт)...Винаги съм смятал че програма която се занимава само в една сфера и се е специализирала в премахването на даден вид гадинки е по-добра от такава които правят пакети всичко е едно (поне що се отнася до защитата - софтуера за оптимизация е друга работа вече)...А това че SpySweeper-a са добавили антивирус - той не е тяхен продукт а на Sophos Antivirus ;)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Windows Defender и CounterSpy имащ общ родител- GiantAntiSpyware, затова и си приличат. CounterSpy по договор продължават да ползват дефинициите на Widnоws Defender както и своите собсвени, докато Windows Defender не ползва тези на CounterSpy, а само наследените + новите собствени.

Windows Defender върши чудесна работа като безплатен с активната си защита, не толкова с дефинициите си, т.е. контрола върху важните ключове в регистъра, позволяващ на даден malware да се стартира с win- a или да промени стартовата страница е много по- важен отколкото това да имат в дефинициите си същият malware. Веднъж заразен естествено започват да са важни и дефинициите, но много по- важно и по- лесно е да се вземат превантивни мерки.

SpySweeper е чудесна, но доколкото имам впечатления заема много ресурси. От CounterSpy също имам чудесни впечатления. Няколко други момента:

1. Успеваемостта на всичките тези програми е много по- ниска, отколкото на антивирусните поради много по- голямата сложност на заразите с adware\spyware. Знаете там вече играят пари и се плаща явно добре за добре написани зарази, не като някой любител да направи вирусче и да ти изписва HELOO WORLD или "ще ти изтрия диска".

2. Оттам и ако човек иска успешно да се бори с подобни malware трябва да се научи да работи с HiJackThis/Autoruns и подобните или поне да не се страхува когато му поискат да пусне лог от горните, за да му помогне някой друг. Тогава няма никаква нужда от AntiSpyware програма, освен при много рискови потребители за активна защита на регистъра, или да обере "плявата" и на ръка пак с тях да довърши. Но да се разчита само на antispyware програма да свърши всичката работа винаги- няма как да стане, поне засега.

3. Тестове за spyware не могат да са акурантни, просто няма начин, поради сложността на тези зарази и честата им модификация и нови варианти. Така че не се доверявайте ама изобщо на такива тестове. Отделно че в една комплексна зараза от 10-20 файла, различните компании по различен начин третират самите файлове и записите в регистъра и ги отчитат като опасни или не. Затова и просто сравнение "тази откри 100 обекта", пък онази 200 пак не дават никаква полезна информация, може тази намерила 100 на практика да е обезредила достатъчно добре заразата.

4. PC WORLD 4-5 години слага и Norton AV все на първо или 2-ро място заедно с McAfee, но това съвсем не значи че е добър, даже точно обратното. Явно тези двете просто плащат по- добре.

И пак съвета ми, търсете помощ по форуми и бъдете готови да дадете лог от HiJackThis или Autoruns, няма нищо страшно или секретно в тях, ако даващият съвет знае какво прави заразата се премахва за минути, вместо часове наред сканиране с какви ли не програми. В редица чужди форуми това се прави от години.

Това ми е ясно че и двата продукта ползват дефинициите на GIANT Antispyware (купена от Microsft 2004 година май беше)...И наистина защитата в реално време е по-добра от самия скенер на продукта...Но старата версия беше доста по-мощна Microsoft AntiSpyware Beta 1...

Нормално е тестовете да не са обективни, защото дори дадена програма да има способността да засича даден вредител, друг е въпроса дали ще сметне за необходимо да алармира потребителя или да го изтрива - ако на нея не и се стори опасен или компанията поддържа връзка с разработчиците на дадената програма...И както дадож пример с SpyBot (notifications дали е спрях Security Center-a или Ad-aware SE (дано версия 2007 да е по-доуправена) намира (reg data vulnerabilities)...

Не знам за PC WORLD да слага Norton за първо място нещо си в грешка...По-скоро обективите на прожекторите попадат на GDATA AntiVirusKit още от 2003 година (програма която използва Kaspersky + Avast - за последната версия преди това беше Kaspersky + Bitdefender).Нещо което от Microsft копираха и направиха Microsoft Extendia 2004 (закупената RaV AntiVirus + Kaspersky)...Както сега става и с Norton 360 и Microsoft OneCare Live...

SpySweeper-a не е тежък ако не се ползва защитата в реално-време...За новата версия на CounterSpy имам няколко забележки - на мен поне отказва да ми сканира регистрите (което си е голям проблем) и има прекалено голям файл с дефиниции освен че е тежичка...над 80-90 Mb...

Програмките AutoRuns и HijackThis са много ценни но всичко опира и до това какви ще са щетите които са направени от дадени гадинки...Може да се наложи използването и на допълнителни инструменти за възстановяването на нормалното функциониране на Операционната Система като

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

Неща за които повечето потребители не биха отделили време а биха преинсталирали в повечето случаи...Както каза третирането на гадинките по различни начини и сложността на инфекциите (което е голям проблем за HEURISTIC анализите) не дават да се прецени коя програмка е по-добра и коя не.Всичко си зависи от предпочитанието и нуждите на самите потребители (гъвкави настройки, използвани ресурси, че дори и интерфейса на даден продукт)...И все пак една програмка не може сама да се справи с всичко...За това правилни настройки на браузърите и Операционната Система, хигиена при сърфиране (боравене с архиви и прикачени файлове към писмата) и добър подбор от софтуер...Може да се инсталират и повече от една анти-шпионска програма, но да не е с включени модули за защита в реално време или който се съмнява да инсталира дадено приложение, да го обнови да сканира и да го премахне...А има и толкова много които не се нуждаят от инсталиране (не говоря само за онлайн скенерите)...но вече ще се разровите из важните теми за форума за "Сигурност и Антивирусна защита"

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Възможно е да бъркам конкретно за PC World, имам предвид няколкото известни компютърни списания, в чиито тестове на АВ преди години се убедих колко са необективни и манипулирани. edit: За допълненото съм напълно съгласен, Kellys Korner е безценно място

Редактирано от newb (преглед на промените)

Възможно е да бъркам конкретно за PC World, имам предвид няколкото известни компютърни списания, в чиито тестове на АВ преди години се убедих колко са необективни и манипулирани.

И ще продължава да е така...Който плаща поръчва музиката...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.