Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Харесвате ли рейтинг системата?

Featured Replies

Много е приятна новата система за оценяване според мен.За недоволните има възможност за коментари.

Мен ме учудва факта, че някои все още гледат профилите на другите и оценките за тях biggrin.gif

Рейвън, приятелю, ти не бива да се оплакваш, понеже имаше една от най - високите репутации тук...но май те интересуваше повече чуждата.

Някои...помагат без да се нуждаят от оценяване.Ето тези хора особено ценя.

Това изказване ми хареса. Много точно казано. Относно новата система, нямам никакви възражения, но на въпроса "Харесвате ли системата?", отговорих така, че просто предпочитам едната пред другата. Иначе сегашната почти не я ползвам. Сайта наистина се променя за добро, лично мнение.

• Отговори 52
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Нима не забелязвате как всеки повтаря предишните- със или без система за оценяване този форум си остава същия защото хората са си същите без значение от това с колко звездички или плюсове са! От системата за репутация имаше смисъл докато критиката беше градивна, сега за същата цел си има коментари за потребителите, със същия успех с който се хвалим един друг в профилите можем и да се критикуваме. Имали изобщо все още някой който се влияе от тези оценки- защо един потребител с 5 звезди трябва да се смята за по-добър от мен с 4 или от някой друг с 3,2 или пък ако изобщо няма! Тези оценки няма да си ги носим бродирани на яката, няма кой да ги види извън форума, а ако оценката на напълно непознат е по важна за нас от благодарността му що за хора сме? Аз бих се променил от една мила дума, а не от + в репутацията.Казано иначе с подобни системи или без тях, аз бих помагал с каквото мога, и си оставам с впечетлението, че тук има много хора които биха направили същото, и няма смисъл да водим глупави спорове за неща без които това място ще си бъде все същото.Всеки мисли по собствен начин и решава за себе си, това беше моето мнение, надявам се че не само аз мисля така!

Редактирано от peps (преглед на промените)

Айде да кажа и аз 2-3 думи.

Изкате да изкажете благодарност към някой с помощта, която ви е оказал - > ползвайте коментарите в профила.

Там можете да кажете както добри, така и лоши думи за някого. Просто да изкажете мнение от даден потребител. Абсолютно е равносилно на другата система, която имахме преди. Единственото и огромно предимство, което има сегашното отценяване на потребителите е, че то не е видимо в първият момент и не води до такива дразги. Не е първото, което ти се набива на очи влизайки във форума. Едва отваряйки профила на даден потребител става ясно що за човек е "еди кой си". Това е перфектния вариант според мен. Не намирам особена разлика от предишната система и в друго. Преди за да дадеш плюс се обосноваваше. Сега пак даваш коментар, в който се обосноваваш с 1-2 изречения защо ти харесва или респективно не ти харесва даден потребител. Пък ако на някой му е толкова мъка за + и -, нека си брои положителните и отрицателните коментари в профила.

Така че за мен сегашната система за оценка е по-добра, просто защото няма толкова място за караници. Самия начин на изразяване на положително или отрицателно мнение не предразполага към това. Всичко е в профила ти, а не на показ пред вискчи и не води до тази завист, която преди имаше. "Искам да ми махнете минуса" "Оня има незаслужен плюс" и т.н. Сега чисто и просто коментар.

Говорейки за звездичките в профила.

За мен лично коментарите са много поважни от звездичките. Детски работи са звездичките. В коментарите е важно е кой какво е написал за вас. Нека аз имам няколко десетки добри коментара в профила си, пък нека ми светят само 2, 1 или ако ще нито една звездичка. Който гледа, но и вижда, ще разбере що за човек съм от мненията изказани за мен. Важи и обратното. 20 отрицателни коментара и 5 светещи звездички не те правят полезен по никакъв начин. Вижда се, че след премахването на старата и въвеждането на тази нова система нещата се изгладиха и ги няма тези скандали, които преди бяха едва ли не ежедневие. Няма я и шуробаджанащината, както спомена Гарвана. Няма 5 плюса за една песен или просто за добър ден.

В заключение от казаното горе смея да твърдя, че: Системата определенно е положителна черта в новия форум.

На някой ако му е мъчно за репутацията,да си припомни от старите снимки cool.gif

869988so8.th.png <- Цъкни за голям размер

И 500 + да имаш,рейтинга да ти е фул си си пак "Иван" или "Асан",това няма да те направи по богат,или по щастлив.Затова необръщайте внимание на тези показатели.Спазвайте правилата,и ще сме си добри всички.

• Администратор

Аз съм против всякакъв тип оценяване. Най-добре е да се изключат, ако не е прекалено сложно технически, рейтингите

Що се отнася че с коментари е абсолютно равносилно - абсолютно не е.

И ще посоча само една от много причини за това - потребителя може сам да трие коментарите от профила си :ph34r: Така че ако не ти харесва какво пишат за теб - махаш го, а можеш дори да изискаш предварително одобряване на коментара преди да стане видим за всички

Та най-хубавото в новата версия е именно смекчената, почти премахната система за репутация. Тук оценката е относителна - от 1 до 5 - така че няма да има чак такива дразги, но е най-добре ако може и това да се изключи

Рейвън, приятелю, ти не бива да се оплакваш, понеже имаше една от най - високите репутации тук...но май те интересуваше повече чуждата.

Как да не ме интересува чуждата, след като доста потребители се бъхтеха (камо ли не) и не получаваха заслужената оценка, докато други трупаха плюсове от въздуха. Не говоря за конкретни потребители, а като цяло. Още ли не можеш да го разбереш?

P.S.: да се обръщаш към мен с "приятелю" не е ли леко лицемерно, след всичко, което се случи?

Би ли разтълкувала това по-подробно.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

На който му липсва репутацията да използва коментарите.

Аз не виждах смисъл от тази система. Без нея форума повече ми харесва.

Няма значение каква система за репутация има или изобщо дали има такава система, аз ако искам да дам + или - на някой ще му го дам на ЛС. Ще му обясня доводите си и това е, той ако е човек може и да ме разбере.

Само две думи-Харесва ми!

Не! Като ще е гарга,да е рошава! Изобщо да не бяха слагали тези звездички - ужасно безсмислени са. Или да има нормална рейтинг система,или изобщо да няма. Никога не ме е интересувало колко "плюсчета" или "звездички" имам, и мисля,че сегашната система е дори по-неудачна от предишната. По-добре да я няма.

869988so8.th.png <- Цъкни за голям размер

Баце, де да можеше да заменим тия плюсове за нещо мат'риално... водка, ядене... парици biggrin.gif

Баце, де да можеше да заменим тия плюсове за нещо мат'риално... водка, ядене... парици biggrin.gif

Малееееее да сме станали паралии поне,ако не друго. :rolleyes:

Ааааааааа "ВОДКА" - Не споменавай тая дума приятел :rap:

Той Бацката като не взе водката навреме се мина.Жалко....сума водка щеше да има за тая репутация.

Ами аз предимно четях във този форум но сега реших да се регистрирам.Помня системата за репутация и по-тъпо нещо от нея нямаше.Потребителите се ядеха като разярени кучета.Но все пак по този начин думите на kal губят смисъла си които гласяха

"Системата за репутация ще я има и докато форумът го има!".Според мен звездичките са малко децки но пък мненията са хубави.Със здраве!

Старата система просто не е съвместима с тази нова версия на форума. Това е.

Няма да заработи никога!

Дано никога не стане съвместима ;)

Дано никога не стане съвместима ;)

Амин.

А аз дори не знам, че в момента има някаква рейтинг система със звездички. Случайно видях и темата, виждам, че е пусната снощи. Новата система не мога да коментирам, защото не я познавам, но не смятам, че е нужна. Не сме тук за звездички, плюсчета или минусчета (не че не съм давал и получавал такива в предишния формат). Но имаше и твърде много безразборно давани оценки - кому са нужни те? Едва ли е тайна, че с регистрирането си мнозина през глава се стремяха да трупат плюсчета, пускайки една през друга теми, които бяха най-малкото неуместни (опитвам се да го кажа по-меко). Сега е по-добре, поне така мисля.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Много е приятна новата система за оценяване според мен.За недоволните има възможност за коментари.

Мен ме учудва факта, че някои все още гледат профилите на другите и оценките за тях biggrin.gif

Ами да кажа и аз като обикновен потребител моето мнение.Може би е било подвеждащо,но когато се интересувах от нещо и питах гледах наистина репутацията на тези които са ми отговаряли.Така придобивах малко "по-реална" представа за достоверността на излагащият мнение,защото много често се е случвало да има няколко различни варианта на ситуацията....Моят лична репутация никога не ме е интересувала по простата причина,че се радвам когато рабера,че съм помогнал и с малкото което знам.Това е.

Но за съжаление на скоро разбрах,че е имало много фалшиви репутации...

Май наистина не сме дорасли за такива работи.Явно всеки иска да стане Мод и да има права,да иска да управлява,а дали може е отделен въпрос.С тези репутации същата работа все едно тези точки и плюсове ще си ги отнесе вкъщи и ще си купи телевизор с тях....

Мене ако питате тая система хич не я гледам и въобще не ме интересува :eek:

Интересувам се от посетителите в профила ми :angry22:

Кой ми е дошъл на гости пък не казва с какво да го черпя ;)

Също така чета и коментарите ohmy.gif

Та така-за мен дясното е ценното cool.gif

• 1 година по-късно...

Година и нещо по-късно...

Да ви кажа, липсва ми старата система, и то не заради плюсовете и минусите, съвсем не. В това отношение ще се съглася напълно с писалите преди мен. Липсват ми линковете които бяха вързани към всяка точка. Тогава основанието беше подкрепено с препратка към даден пост. Беше ми много лесно да прочета нещата които другите са оценили за "добро". Беше като покана: "Ела и виж това мнение" или "Изкажи се по въпроса, ако не си съгласен". Сега следя само постовете на няколко (около дузина) човека с които вече сме изградили взаимоотношения с течение времето и с които съм водила диалози/спорове. Нямам представителна извадка и ми е доста трудно да следя останалите потребители, прекалено много са. Вярно, че предишната система имаше недостатъци. Сумати благодарности, както и принципа "аз на тебе, ти на мене", но лично мен тези неща не ме дразнеха. Броят на шерифските звездички никак не ме интересува. Не знам дали се изразих ясно и дали ме разбрахте. Както и да е, минало. Ако се върне (стане съвместима) - ще се радвам, ако не - здраве да е.

И аз предпочитам старата система за репутация

Аз и жена ми сме ЗА старата рейтингова система!

Вярно е, че имаше доста спекулации, но определено действаше много по-мотивиращо да помагаш на съфорумците в нужда, което е по-важното!

Все ми е тая :hush:

Преди като имаше репутация, чак след като станаха 11+ го видях (ама нали съм си заплес)

Това със звездичките няма много логика, но за това има коментари...като прелистиш едно 7-8 страници, ще си добиеш представа за човека. Аз и на коментари се усмихвам :lol6:

Даже така е по-добре. С репутацията имаше много проблеми - вечно се спекулираше и имаше караници и т.н.

Сега е по-добре - като не те радва някой коментар, натискаш кръстчето и готово ;)

Аз предпочитам старата система.

ПП: :doh: Като гледам в другите сайтове какви са старите системи...Исках да кажа,че предпочитам новата.

Редактирано от klasa_97 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.