Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е силово разрешаване на либийския проблем?

Featured Replies

Първо трябва да не остане нито един българин и нито една българска фирма да работи в Либия. Докато разни самогъзници продължават да работят там няма смисъл от други мерки.

И ако след това оня мангал(кадафи) продължава да се подиграва с България, тогава трябва да употребим сила.

• Отговори 55
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А пък аз съм ЗА употребата на сила още сега! Такива диктатори трябва да се изтръгнат от лицето на земята!

• нека не забравяме, че Либия сега е модерна робиня и основен център за трафик на хора за европейската инвазия. всичко е  планирано. америка искаше да попречи на Кадафи да търгува с петрол в нищо друго

Първо трябва да не остане нито един българин и нито една българска фирма да работи в Либия. Докато разни самогъзници продължават да работят там няма смисъл от други мерки.

И ако след това оня мангал(кадафи) продължава да се подиграва с България, тогава трябва да употребим сила.

А пък аз съм ЗА употребата на сила още сега! Такива диктатори трябва да се изтръгнат от лицето на земята!

Не мисля че употребата на сила е решение на въпроса може би единствения начин е да бъдат притиснати политически либийците, защото в момента няма упражняване на никакъв натиск върху тях (освен обществения, който в Либия не се усеща) за да може да се прекрати това даване на ултиматуми от тяхна страна. Прекалено много ги оставяме да си правят каквото искат. Тук става въпрос за много наранени хора както от тяхна страна така и от наша, но аз като българин се чувствам засегната защото усещам тяхната подигравка. Ние не сме длъжни да поемаме на собствените си рамене техните грешки, ако те нямат пари да си оправят здравната система не е начина да бъдат искани от България. Ако те имат дългове, не може чрез изнудване да бъдат опращавани, ако е така и ние да започнем да прилагаме техните мерки че поне и нашите дългове ще намалеят.

Като за начало е добре да започнат да се изтеглят капиталите които някои са вляли там, а българите които са там е редно да се върнат в страната си....

Просто политически трябва да се ограничат средствата до тях... като останат изолирани сами ще търсят преговори, но за съжаление ще трябва да препати техния народ отново....

[Г-н Жеков , с най-добър тон държа да ви разясня някои неща.

1-во : Доказателствата оневиняващи медицинските сестри в либия са налице и известни на почти цял свят или поне на хората които се интересуват от проблема. Не веднъж се спомена лошата хигиена в "Джамахирията" като цяло и пренасянето на спин че става по онези 3-начина така е . Но на вас явно ви обягва тънката подробност че под лоша хигиена се има в предвид използването на спринцовки повече от веднъж - това за какво ви говори ? ПРЕНАСЯНЕ НА СПИН ПО КРЪВЕН ПЪТ - вие сам го казахте. Налице са средновековните мъчения които са били прилагани на сънародниците ни , по които няма и един осъден Либииски служител (ФАШИСТ). Налице е фактът че има доказателства за наличието на вирусът в болницата още преди сестрите да постъпят на работа там. Налице е фактът че има множество доводи на защитата които дори не са излушани - "неофициално"

2-ро : Свободен избор на всяка една Държава е в каква посока да се движи външната и политика. Видя се че с тиха дипломация ( неоспоримо провалена) не се получават резултатите които се изискват от държавата. Всяка държава при тези обстоятелства би предприела подобни действия в отговор на една подигравка с нас продължила 8 ГОДИНИ!!! Нима това не е достатъчно?

3-о : Бих ви помолил да се сдържате от негативни коментари дори и обиди към професор Димитров , когото аз лично много уважавам . По въпроса с македония , моля ви се погледнете една от темите за това какво мислят македонците за процеса и за нас самите като Българи и каква злоба и ненавист се сипе по наш адрес!

И като заключение , бих ви посъветвал да бъдете по осведомен и да взимате предвид фактите за които не си говорим само аз и още двама трима потребителя от форума , а целият Демократичен свят!

:rolleyes: Абе хора къде е темата за македонския сайт дето плюеха медиците да се увери сам човека :yanim:

Редактирано от Васил1000 (преглед на промените)

Не зная защо се представяте с името Васил Жеков - ваша работа не ме интересува какъв сте!

Направи ми впечатление че нието веднъж не споменахте в коментарите си мъченията извършвани над моите и вашите ( надявам се ) сънародници.

Ако отречете мъченията , съм почти сигурен че мнението ви ще бъде премахнато.

От друга страна вие категорично заявихте че либийският терорист е невинен и че е политически затворник - от това следва че подкрепяте идеята политически затворник да бъде разменен за Българските медицински сестри и от тук прозилиза тезата че става дума за размяна на политически затворници!

Вие когато казвате това потвърждавате че процесът е политически и сестрите и лекарят са невинни и могат да бъдат разменени - демек служат за разменна монета. Ако бяха виновни и ако либииското правосъдие бе убедено в това мислите ли че щяха просто ей така да ги пуснат при положение че са "УЖ" виновни за смъртта на около 400 деца. Сега надявам се виждате колко много издиша вашата безпочвена логика! Поради факта че са невинни , не трябва да се изключва опцията "силови решения".

Извинявам се на модераторите ако те сметнат че коментарът ми не е по темата , но исках публично да опровергая едни нелепи твърдения !

пореден :angry22: Известно ли ви е че в края на втората световна война , когато Българската армия влиза в македония , тя бива посрещана като армия на освободителите ПРЕЗ ДЕНЯ , а ПРЕЗ НОЩА са минавали покрай палатките на Българските войници и с дълги метални шипове са пробождали палатките - просто ей така! Така че не ми говорете за това как ние сме се отнасяли с тях в миналото и спрете да живеете в него ! Вижте темата за Българите които са бити от македонски простаци и се замислете върху анти-българската кампания която кипи с пълни сили в македония

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Абе вие как си ги представяте тия неща,ама кажете честно?Вчера по новините казаха че Либия си е поръчала самолети на Франция за 2.5 милиарда евро.....В нашата армия си купиха джипове :baby:Силовото решаване би било най-глупавото решение.Мислите ли че Кадафи няма да им отреже главите като падне първата бомба?Глупаво е и обвиняването на Костов и Надежда Михайлова,аз не че ги защитавам ама Кадафи никога не е имал намерение да пусне сестрите независимо от това кой ни е министър.Мислите ли че министър председателя може да окаже влияние на процеса защото аз не.Политически трябва да се действа,чрез санкции,чрез ембарго и т.н.Това за военната намеса го забравете,във Афганистан нашите бяха отишли с една ръждясала мобилна баня :wors:.Ми за резил сме във военно отношение,знам че сега ще скочите да ми обяснявате колко добър е БТР-а и руския танк ама войните днес не се водят с тях вече.Чета темата и се смея как се чертаят стратегии за нападение.Аз пък мисля че проблема трябва да се реши коренно различно,чрез международен натиск.И нашия външен министър вместо да ходи в Либия е по-добре да отскочи до Брюксел и "съюзника ни" :wors: Буш.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Относно либийския проблем, силовото разрешаване е желателно. Ако не със сила, то поне с по-груб дипломатически натиск. Натиск не само върху либийското правителство. А дали това е възможно е малко трудно да се повярва, като се има в предвид дипломатическия и военния потенциал на България. Но ако нашето правителство е прекалено предпазливо, няма да постигне успех, а точно обратното: ще покаже, че всеки може да се гаври с България. Защото ако медицинските сестри бъдат убити, това ще загуба не само за техните семейства, а за цяла България. Правителството има пълното право да поиска помощ от САЩ, например, а в противен случай да изтегли българския контингент от Ирак.

Командоси в Либия. :lol6:

Божидар Димитров и Огнян Герджиков съвсем са изперкали.

И икономически санкции няма да има,както писа dragozow Франция няма да зареже сделка за два миларда и половина.Италия също декларира че няма да налага икономически санкции на Либия(TamOil влага 250 милиона евро в Ювентус за 8 години,прост пример)ЕС ще помага дипломатически,нищо повече.

Сила е изключена,хитрост трябва.Тоя полковник няма да освободи медиците,от арабин-мюсюлманин по-зlобно и ограничено животно няма,че и военен :lol6: Дайте да си кажем истината в очите,все пак.Ако нашите бяха достатъчно хитри,щяха да скалъпят нещо на неколцина либийци тук и да ги опандизят,и тогава да започнат преговори за размяна.

Сила е изключена,хитрост трябва.Тоя полковник няма да освободи медиците,от арабин-мюсюлманин по-зlобно и ограничено животно няма,че и военен ;) Дайте да си кажем истината в очите,все пак.Ако нашите бяха достатъчно хитри,щяха да скалъпят нещо на неколцина либийци тук и да ги опандизят,и тогава да започнат преговори за размяна.

Не знам доколко познаваш този вид индивиди - за тях техните пленници нямат много голямо значение: или ще ги освободят "безплатно" или ще ги обърнат на шаиди.... Никои от либийците няма да си и мръдне пръста за няколко либийци задържани по каквато и да е причина в България. Техният колега дето е Англия не го искат щото им е домиляло за него....

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

За война между либия и България не може да става и дума.Първото и най важното нямаме с какво да закараме войниците си дотам.България има един кораб който е в състояние да воюва.Незнам как стоят нещата във ВВС и в сухопътните войски обаче като гледам как купуват джипове и модернизират старите мигове и те не са в по добро състояние от флота.Трябва да се търси дипломатическо решение на проблема и ЕС да ни подкрепи с някакви санкции срещу Либия.

Никакви командоси или пък Резолюции не могат да решат проблема - най-ефективни ще са икономическите мерки: ембарго - от всички страни от ЕС и САЩ (които иначе много ни подкрепят, но май само на думи). За съжаление, обаче - това няма да стане. Защото политиката е много по-сложно нещо, отколкото ние с вас можем да си представим ...

Никой който пише в този форум и чертае планове за нападение не взема впредвид останалите няколко хиляди българи в Либия които моментално ще бъдат убити.

Е-е, много елементарно разсъждение, Кадафи няма полза от мъртви заложници.

В зависимост как ще реагират страните от ЕС и ООН ще видим до колко са ни съюзници ...

.. Франция няма да зареже сделка за два миларда и половина.Италия също декларира че няма да налага икономически санкции на Либия...

"Надежда всяка тука оставете". Либия вече не е част от "оста на злото", така че не можем да очакваме някаква помощ от нашите "съюзници".

Ами ще влезем с хеликоптери от Пловдив,ще включим и СОБТ и.........Глупости на търкалета,и аз съм патриот,ама прекалено много филми гледаме.Ние сме малка държава и определено трябва да чакаме и да се надяваме на помощ от ЕС и С.А.Щ

Сестрите ще бъдат осовбодени само по един начин(не казвам че е единственият вариянт , но той ще бъде най-плодороден!). Този начин е хора като вас които в такива теми само се смеят и доказват колко много знаят ( или кой от каде прочел :hush: ), вместо да седят и да се смеят, да излезнат и да отидат пред посолството на "свинарията " Либия , и да се организират да направят един огромен протест , ама наистина огромен , а не 100-на души с колите си както стана скоро! Едновременно с това , НС , президента и главният прокурор трябва да почнат да предизвикват с думи правителството на либия. И когато либийците отвърнат на лош тон с лош , ще се стигне до там, че малко или много ще ни заплашат! И скъпи "родолюбци" , когато това стане , САЩ и ЕС ще са длъжни да отговортят със същото , а и дори да не е със заплахи , то те ще преразгледат отношенията си с онея нечистоплътни "Ботури" либийците и Кадафито ще се сети за стабилността на стола върху който седи и дали иска да я запази :) Такаче престанете да си казвате кой колко елементарно расъждава , защото тези коментари водят до извода за това кой как защитава сънародниците ни които само искат да се приберат , а тук в родината им има хора които не знаят как да си сложат лентичката от кампанията "НЕ СТЕ САМИ" или не я слагат изобщо! Ние седим като пукали вече 8 години , а те бавно гаснат в онази "каруцарска" държава. Вообще замислете се кой с какво е допринесъл за това те още да не са си у дома. Има страни в които щяха да сринат институциите които са виновни за това , за разлика от тукашните велики мозъци , на които все им е смешно нещо! angry.gifangry.gifangry.gif

• 2 седмици по-късно...
Сила е изключена,хитрост трябва.Тоя полковник няма да освободи медиците,от арабин-мюсюлманин по-зlобно и ограничено животно няма,че и военен :help: Дайте да си кажем истината в очите,все пак.Ако нашите бяха достатъчно хитри,щяха да скалъпят нещо на неколцина либийци тук и да ги опандизят,и тогава да започнат преговори за размяна.

Сестрите ще бъдат осовбодени само по един начин(не казвам че е единственият вариянт , но той ще бъде най-плодороден!). Този начин е хора като вас които в такива теми само се смеят и доказват колко много знаят ( или кой от каде прочел :help: ), вместо да седят и да се смеят, да излезнат и да отидат пред посолството на "свинарията " Либия , и да се организират да направят един огромен протест , ама наистина огромен , а не 100-на души с колите си както стана скоро! Едновременно с това , НС , президента и главният прокурор трябва да почнат да предизвикват с думи правителството на либия. И когато либийците отвърнат на лош тон с лош , ще се стигне до там, че малко или много ще ни заплашат! И скъпи "родолюбци" , когато това стане , САЩ и ЕС ще са длъжни да отговортят със същото , а и дори да не е със заплахи , то те ще преразгледат отношенията си с онея нечистоплътни "Ботури" либийците и Кадафито ще се сети за стабилността на стола върху който седи и дали иска да я запази :help: Такаче престанете да си казвате кой колко елементарно расъждава , защото тези коментари водят до извода за това кой как защитава сънародниците ни които само искат да се приберат , а тук в родината им има хора които не знаят как да си сложат лентичката от кампанията "НЕ СТЕ САМИ" или не я слагат изобщо! Ние седим като пукали вече 8 години , а те бавно гаснат в онази "каруцарска" държава. Вообще замислете се кой с какво е допринесъл за това те още да не са си у дома. Има страни в които щяха да сринат институциите които са виновни за това , за разлика от тукашните велики мозъци , на които все им е смешно нещо! angry.gifangry.gifangry.gif

Мдам,подобно отношение няма да ги върне сестрите,нито обиди за ''свинарник" нито обидите за злобни араби военни при това :wors: А протестите,може да се опита,но само ще има протести от тяхна страна,особено ако протестиращите ползват езика на нашите уважаеми съфорумци тука :wors:

И кво Морфей , според теб няма измъкване така ли ...

Колкото и да ти е криво това е имиджа , който си създава арабският свят - ограничен и невеж народ с подли жестоки водачи. Никой не им е виновен ,че си рисуват такъв образ. Трябва да има повече държави като Израел , само така ще се решат проблемите . Да им разкажат играта както през 67-ma за шест дни цялата бойна сила на осем държави леш

Редактирано от Alesia (преглед на промените)

За война между либия и България не може да става и дума.Първото и най важното нямаме с какво да закараме войниците си дотам.България има един кораб който е в състояние да воюва.Незнам как стоят нещата във ВВС и в сухопътните войски обаче като гледам как купуват джипове и модернизират старите мигове и те не са в по добро състояние от флота.Трябва да се търси дипломатическо решение на проблема и ЕС да ни подкрепи с някакви санкции срещу Либия.

Прав си. Но има и още едно нещо - Либия има ядрени бойни глави. А относно война дума и неможе да става. Да кажем, че България и ЕС обявят война на Либия, обаче има проблем. Има още няколко държави, които са на страната на Либия - Ливан, Иран и Ирак. Но тук възниква друг проблем. Както знаете Русия гледа на Иран както майка на бебе. Дори ги подкрепя във ядрената им програма. Затова ако Русия беше на "наша" страна война щеше да има почти със сигурност.

Прав си. Но има и още едно нещо - Либия има ядрени бойни глави. А относно война дума и неможе да става. Да кажем, че България и ЕС обявят война на Либия, обаче има проблем. Има още няколко държави, които са на страната на Либия - Ливан, Иран и Ирак. Но тук възниква друг проблем. Както знаете Русия гледа на Иран както майка на бебе. Дори ги подкрепя във ядрената им програма. Затова ако Русия беше на "наша" страна война щеше да има почти със сигурност.

Aбе не знам дали имат ядрени бойни глави ама за другото съм съгласен.Като нищо един такъв конфликт може да даде началото на трета световна война.

Със силови средства едва ли ще ги измъкнем от този ад.Просто и според мен няма достатъчно кадърни хора които да свършат тази мисия.Тук обаче идва една много голяма условност, дори и да не сме имали кадърни хора през 1998г. до сега са изминали 9 години, за тези 9 години ако му пукаше на някой до сега да имаме достатъчно кадърни хора които да я свършат тази работа.Да обаче за наще политици през целият този преход който ще е безкраен е по важно да се дупят на всеки който иска нещо от България и им дава някоя и друга жълта стотинка.

Яд ме е че за това време успяха да съсипят каквото могат в България и да не свършат нищо полезно.Това е трето правителство от тогава и до сега винаги премиера е такава мижитурка че освен да стои на буквата Г пред ЕС и НАТО нищо не е направил.Интересно е как от толкова обвиняеми от всякакви народности са останали там само българките?

Явно е обаче че дори в съседна Сърбия някой си е свършил работата, докато за нашият външен министър тогава беше по важно как ще изглежда а не каква работа се е свършила.

Не искам да съм песимист но сега и с кампания да се предложат медиците ни за евродепутати пак ще се провали.Пак няма да има българи евродепутати и отново този женски полов орган Доган ще се хили най-нагло по телевизията.

Жалко е просто да имаме такива управляващи.

Редактирано от abozhilov (преглед на промените)

• 12 години по-късно...

https://www.dw.com/ru/россия-заблокировала-заявление-совбеза-оон-по-ливии/a-48247073

Блокирайки призива на ООН за прекратяване на насилието , РФ поддържа тази война.

преди 4 часа, miro20 написа:

РФ поддържа тази война

нека не забравяме, че Либия сега е модерна робиня и основен център за трафик на хора за европейската инвазия. всичко е  планирано. америка искаше да попречи на Кадафи да търгува с петрол в нищо друго освен в долари и попречи!неоконсерватори, ЦРУ, Мосад, ционистката болшевишка война ,терор ,кражби ,убийства!ООН не беше особено загрижено, когато ЦРУ свали предишното правителство и изпрати оръжията си към ИСИС в Сирия и доведе до отворени пазари на роби.
чичко ти Путин ли трябва да е виновен? :lol6:

Добре де, имаш ли обяснение с какво призива на ООН за прекратяване на военната ескалация от страна на генерал Хафтар и ЛНА е нещо лошо ??

След това :

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/the-telegraph-stotitsi-ruski-naemnitsi-voyuvat-sreshtu-zakonnoto-pravitelstvo-v-libiya

Има ли още съмнения защо РФ блокира всякакви инциативи на ООН ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.