Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Сигурно и Операта си има своите предимства на моят фаворит си остава Лисицата -един наистина превъзходен браузър който не се нуждае от допълнителна реклама

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето една картинка за феновете на много табове: Публикувано изображение . Едно пояснение: на ред може да има максимум 28 таба, а редовете се сменят с онези стрелкички горе вдясно. Табовете на картинката са празни.

stewie, ползвал съм опера от версия 6 и съм наясно с повечето неща. Просто последните няколко версии ги пропуснах. Би ли бил толкова добър да ми покажеш функциите, които аз не видях за 5 минути?

Само да уточня, че това го установих при не повече от 4 таба, а ето ти скрийн с 21 в лисичко.

Ако правилно сЪм те разбрал, то значи ще се намали смукането на рам като е изключено еди-кфо-си, демек при намалени функции на браузЪра. За кфо си говориме тогава? Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Това е ако спре да кешира посетените сайтове в историята, аз от де да знам дали операта ги пази и дали има лимит. Това правиме.

Сигурно и Операта си има своите предимства на моят фаворит си остава Лисицата -един наистина превъзходен браузър който не се нуждае от допълнителна реклама

<{POST_SNAPBACK}>

Типичен пример за сентенцията: "Правя го, защото така ми казват." Без дума убоснование.

sry, ако съм леко агресивен относно темата, обаче съм си фанатик на тема браузери, и това си е. :hush:

Ето една картинка за феновете на много табове: Публикувано изображение . Едно пояснение: на ред може да има максимум 28 таба, а редовете се сменят с онези стрелкички горе вдясно. Табовете на картинката са празни.

stewie, ползвал съм опера от версия 6 и съм наясно с повечето неща. Просто последните няколко версии ги пропуснах.

<{POST_SNAPBACK}>

Kакто виждаш: Публикувано изображение Опера побира много повече от 28 таба на един ред ;) , пък даже е и по лека.

...rss четец нещо липсва....Би ли бил толкова добър да ми покажеш функциите, които аз не видях за 5 минути?

ми, ти щом rss feed-a не си намерил какво да си говорим... Публикувано изображение

Редактирано от stewie (преглед на промените)

Аз използвам Опера 9.0 и нещо не знам как с нея да свалям. Опитвам се да сваля нещо от интернета но не мога с FlashGet това може ли да се оправи.

Аз използвам Опера 9.0 и нещо не знам как с нея да свалям. Опитвам се да сваля нещо от интернета но не мога с FlashGet това може ли да се оправи.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако си направиш труда да погледнеш във форумите на дата.бг, калдата.ком или на офилианата ПЪРВА страница на флаш гет (http://www.amazesoft.com/) пише: "Manage your copious downloaded files with FlashGet's simple yet powerful user interface. Automate your FlashGet downloads with a browser click! Supports Internet Explorer, Netscape and Opera* web browsers. *with freely downloadable plug-in. "

и където пише "*with freely downloadable plug-in." кликваш върху него и сваляш плъг-ин-а... (ето директен линк: http://www.amazesoft.com/npfg11.exe ; да не вземеш да се объркаш) :hush:

Не става инсталирах го след това даже рестартирах компютъра,след това пуснах Опера и никъде не мога да намеря функцията да свалям с FslahGet.

Не става инсталирах го след това даже рестартирах компютъра,след това пуснах Опера и никъде не мога да намеря функцията да свалям с FslahGet.

<{POST_SNAPBACK}>

не мога да ти помогна- не ползвам Флаш Гет...

мисля, че се сетих как беше.. отваряш опциите на опера и посочваш файловете, с които искаш да тегли Флаш Гет(.ави;мп3 и т.н.)

За по подробни инструкции ПОТЪРСИ из форумите !!!!

BTW беше весело да видя Firefox-ска версия на MetalBlue скина за Opera. Не критикувам, а просто отбелязвам. Просто ми хареса как един мой познат ми каза: "Я виж какъв готиничък скин имам за лисицата."

Аз погледнах и казах, че аз съм със същия (със сменен wallpaper по мой вкус) от мнооого време. Той беше учуден.

Хубавите неща оцеляват - факт.

Аз откакто съм на Opera, съм забравил какво FlashGet. Не защото трябва плъг-ин, а защото вече не ми трябваше. Публикувано изображение

stewie, четец, батка, четец.

Нещо такова: Публикувано изображение.

<{POST_SNAPBACK}>

Айде сега направи скрийн и на фийда на Опера- той напълно ме устройва, дори ми харесва повече.. въпрос на вкус.

А и, е много по-важно за един браузер, след като натиснеш линка към страницата, тя да ти се зареди на момента, а не CPU-то да получи сърцебиене(горкото, ако е и по-слабо Публикувано изображение )

с тея екстеншъни трябва да се занимаваш за всеки по отделно, пък и като излезе нова версия на браузера какво става-не е истина..

та като се отвори най-накрая страницата прозореца на лисицата е толкова претрупан(забележи елегантният и иновативен начин, по който Опера държи всичко стегнато и подредено , за да не е претъпкано), че май няма много-много място за самата страница.. :sobbing:

То май, излезе, че "лисичко" може и яйца да пържи, обаче единствено браузуването му куца. Публикувано изображение

Ех толко ного хора дето могат да спора ма никои нище да реши проблем(знам че все някои знае как)а проблема как с Опера да свалям с FlashGet гледам че ни ви мързи да спорите и пишете много затва да не ви мързи за проблема и да зеем да го решим!

stewie, в подкрепа на твърдението ти, ще приложа една мисъл на Айнщайн, че всеки глупак може да усложни нещо, но е нужен умен човек да го опрости.

Ех толко ного хора дето могат да спора ма никои нище да реши проблем(знам че все някои знае как)а проблема как с Опера да свалям с FlashGet гледам че ни ви мързи да спорите и пишете много затва да не ви мързи за проблема и да зеем да го решим!

<{POST_SNAPBACK}>

Вземи сам да си решиш проблема, като ПОТЪРСИШ във форума(OMG това го казвам за 3ти път). Обсъждано е преди, и то много пъти! :sobbing:

Всъщност го казваш за 2-ри :sobbing: . Провлема го реших и аз не вярвам как но не благодарение на вас!!! Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Мирясай

Това, че операта е опростена и че може да се ползва и от баба и дядо, не значи, че е функционална колкото лисицата! За разширенията: всички "големи" се обновяват преди излизането на новата версия, така че няма проблем. Обикновено от 30 3-4 остават необновени или се обновяват няколко дена след излизането на новата версия, но и това не е проблем, защото лисицата пак може да ги ползва! А пък това за претрупаността на лисицата: което не ти харесва, го махаш. И няма проблем с претрупаността(не, че някога е имало). Има ли смисъл да продължаваме спора?? Сложете си лисицата, настройте я и ще видите за какво става въпрос.

A кой екстенжън може да оправи влаченето й? По време на скрол на страници? Този ефект както писах преди го няма в Опера и IE6/7...изобщо бозайникът товари много процесора. Моят е атлон 64...

Сложете си лисицата, настройте я и ще видите за какво става въпрос.

<{POST_SNAPBACK}>

Точно за това става дума!

Аз Лисицата я имам инсталирана(v 1.5.0.2); модифицирана с нужните ми extentions и т.н.

Обаче ти провеждаш "спор"(да, в кавички) при положение, че ДОРИ не си запознат с отсрещния продукт(защото това, че си използвал версия 6, което е било преди 5 години, май не се брои)

И освен това баба и дядо, за твоя информация, не могат да изпозват и IE, камо ли Опера. Защото-да; Операта много повече ще ги затрудни, защото интерфейсът не е направен като скин за Експлорър-а(за да могат да хващат повече "риби"-и повече проценти в манипулираните си статистики), а в нея са вложени огромно количество идеи и иноваторсто.

Ако искаш, продължавай да използваш браузера, който повече ти допада(не ме интересува), но , недей да си милиш, че като можеш да си превключваш песните на WMP с него , това го прави нещо повече, като браузер. :sobbing:

и аз да изкажа мнението си ,до скоро използвах лисицата,но откакто качих версия 1.5 ми скъса нервите , и реших да пробвам K-MELEON -разлика голяма,мнооого по-бърз и по-лек. И при Линукс положението е горе-долу същото ,лисицата просто диша прахта на Конкър. за ИЕ просто няма да коментирам. Но това си е лично мое мнение , хора различни-вкусове различни,всеки сам решава за себе си. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Истината е, че хората които твърдят че Mozilla Firefox е по функционална от Opera, или изобщо не са ползвали браузъра, или не могат да отделят 2 минути да се запозначт с пълната и функционалност. В Opera наистина всичко е изпипано и си идва още с инсталирането на браузъра (с изключение на гласовите команди). Opera можеш да я персонализираш все едно е от глина - можеш да местиш и добавяш бутони, да скриваш тулбари, да местиш всичко навсякъде дори и с провлачване. Само някои от функциите които ползвам: - notes (copy to note и Insert note); - mouse gestures; - вградените търсачки; - зум функцията; - даунлоуд мениджъра; - панелите; - пощенския клиент; - възможността да отвориш отново затворените табове от кошчето; - съхраняването на сесии; - при отваряне на опера възможността да избереш дали да отвориш сесия, да започнеш с хоум пейдж, да продължиш от последния път или пък да отвори празна страница; - paste and go (в address bar-а); - бърза промяна на индентификацията на браузъра, мениджър на кукита, чистене на кеш, кукита и хистори; - ако ти спре тока, имаш възможност да продължиш от последния път; - още има, но и това стига.... Допълнително имаш множество по-финни настройки, като например колко кеш да използва, кое с какво да се отваря или сваля и т.н. Функциите които аз не ползвам, но не смятам за излишни: - вграден торент клиент (ползвам Azureus); - гласови команди; - мениджър за пароли (ползвам KeePass); - Tile и Cascade изгледите; - Check spelling; - RSS четеца (ползвам KlipFolio); - чат; - новите widgets и м/би още някоя и друга функция, за която не се сещам в номента. И още една-две функции за които в момента се сещам - възможност, да заредиш страница без картинки например, или пък да импортираш букмаркс от почти всеки браузър, както и да ги експортираш например като HTML. Впрочем, Opera е толкова функционален браузър, че е доста трудно да се пише за възможностите му :sobbing:

stewie, тъй като "не съм запознат" с отсрещния продукт, следователно греша, така ли? Първо 6та версия не беше преди 5 години, а преди 4. Второ, ползвал съм и 7ма версия, а разликите между нея и сегашните не се големи. Каква е разликата между интерфейса на Опера и лисицата? Минимална. Има си барове, бутони, полета за търсене, табове. Хахах, това за WMP беше интересно. За съжаление, не го използвам. И за твое сведение разширението за музика поддържа всички известни програми за музика. п.п. Хора, осъзнайте се!

Здравейте,харесвам Mozilla Firefox защото е найстина надежден от страна на сигурноста но IE е най- добър от страна съвместимост с сайтовете ,имам доста сайтове които ги отваря само IE.

Здравейте,харесвам Mozilla Firefox защото е найстина надежден от страна на сигурноста но IE е най- добър от страна съвместимост с сайтовете ,имам доста сайтове които ги отваря само IE.

<{POST_SNAPBACK}>

Това не го прави по-добър, колкото и странно да звучи.

Чувал съм, че една от причините са грешки в сорс кода на сайтовете, които IE оправя автоматично, докато другите браузъри отварят каквото си е. Тези грешки могат да се тълкуват и като дупки в сигурността, IE автоматично оправя грешка, която всъщност може да се окаже опасна като е "оправена".

Доколко е вярно това, не знам, но има и друг вариант: някои сайтове се пишат специално за IE. Това не прави Opera, Firefox и др. по-лоши, само защото са по-ниско популярни и понякога пренебрегвани.

crazyfan_metal, понеже не ми се търси много, упъти ме (ако има) към някакъв сайт, който да е нещо като туториъл за скриптове и използването им във Firefox.

Не че няма да намеря, но явно си навътре и ще ме ориентираш повече.

Искам да видя Лисицата в пълния си блясък. 99% съм сигурен, че няма ми хареса повече от Opera (все едно някой да ме убеждава, че има по-добро от WinRAR), но поне да видя наистина какво има. Искам да я наблъскам за да се убедя лично колко е функционална.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.