Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ай ай ай. МАЛОУМНО изказване от където и да го погледнеш. virtual.phantom всеки сериозен дизайнер се стреми сайта да му да се отваря от ВСИЧКИ браузъри коректно, а не да се съобразява само с един /в случая IE/. И много жалко за теб като дизайнер, че се ръководиш от принципа "да работи на IE - другите да се спасяват". Аз лично никога не бих те наел да ми правиш сайт.

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Редно е да се защитя.

Естествено е приятелю Zmei да се съобразяваш със всички по-известни браузари. не случайно го подчертах.

Но това е невъзможна мисия докато те воюват помежду си.

Тогава остава да се ориентираш към най-ползваните като се опитваш да избягваш нещата които не се подържат коректно от останалите браузари.

Статистиките които дадох за това ,че около 70% посещаемостта на сайтовете ни са с IE, са напълно реални ... все пак ги следя всеки ден...

Все пак целта ти не е да показваш колко са лоши браузарите на другите и да направиш продукт които да се гледа от малка общност /както бе примера с онзи саит по горе който се гледа само от Опера ако не се лъжа... Че кой ще ме бие по главата да слагам полупрозрачни картинки *.png за да демонстрирам как чете алфа канали моя браузар... че направи си подложка и си сложи стандартен *. jpg. пак ще е с подходящия ефект /

То тогава по добре им прати картички на твоите клиенти...

А съвета ми е ако искаш на 100% да не зависиш от браузарите минавай на Macromedia Flash... той си има собствен плеар и винаги дава коректно това което е предназначено за теб.

Аз го направих... едно 90% от нещата са ми на флаш ... е не са супер като на сайтовете на Самсунг например... но мисля, че е правилната посока за да не завися от браузарите.

П.П :hush:IE не бяха ли първите преди 3-4 години които осъзнаха възможностите на Макромедия флаш и го имплантираха в IE...

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прочетох всичко написано дотук. Повечето реагират по следния начин: това, което ползвам е най-добро и никой не може да ме разубеди!

IE: най-разпространен, защото се доставя вграден в най-разпространената ОС. Не е лош като браузър, но е морално остарял по всички параграфи - функционалност, сигурност. И това е така, защото МС решиха следващата версия след IE 6, да се предлага само с новата им ОС. Те и на това разчитат - на ползване, заради вграждане.

Не разбирам за какви приходи и печалби става дума, след като 3 най-популярни браузъра са безплатни?

Firefox - Нов проект, в сравнение с Opera и IE. И като нов проект има трески за дялкане. Но именно той разчупи статуквото, притесни МС и накара Opera да стане безплатен. Бяха му изредени предимствата, няма да повтарям, само ще спомена екстенжъните. При мен поне е леко по-бавен от Опера. Но пък при добра връзка към интернет, а не 5-10к, няма разлика.

Като отрицателна страна, мога да изтъкна, че много от функциите, които се използват масово, не са вградени - жестове с мишката, запомняне на последната сесия, отваряне на затворен по погрешка таб и още няколко от чисто функционално естество.

Opera - С една дума всичко различно и оригинално е измислено от екипа на Opera. Табове, жестове, търсачки...всичко онова, което в IE даже не са и сънували. Но политиката им за платен браузър + всичко да се вгражда, дълго време им отделяше незначителен дял потребители. Много е трудно да накараш някой да се раздели със старите си навици, ако го караш да плаща...

Едно нещо в което ги мина Firefox, екстенжъните, сега води след себе си widgets в 9-ката. За първи път Opera догонва.

Всеки да ползва това, което му харесва: НЯМА НАЙ-ДОБЪР БРАУЗЪР!

Според мен както казах по горе за да има големи печалби трябва да се прави нещо добро за да го копуват клиентите(ти би ли си купил нещо което не е хубаво ,а можеш да вземеш нещо по-добро примерно за същите пари?Аз не бих!)И както казах въвъ няколко свой поста- ЛИЧНО МНЕНИЕ!

<{POST_SNAPBACK}>

Ето моето виждане по въпроса. Internet Explorer както и доста други програми са си вградени към Windows - те са безплатни. Майкрософт разчита на няколко неща: 1) старата си слава, когато IE нямаше истинска конкуренция; 2) мързеливостта на много хора (ако мога така да се изразя) да не слагат допълнителен браузър; 3) "съвместимостта", която предлага IE; 4) немалката реклама на продукта си, която привлича доста хора; и 5) вярата в MS като компания, която винаги се стреми към по-добро;

Сега ще се опитам да се задълбоча по отделните точки.

1. Имаше период, когато IE наистина нямаше особена конкуренция. Нямаше Firefox, а Opera беше слаба ракия. Единствено Netscape имаше някакви шансове, но реално IE беше най-добрия избор. Много хора още живеят с тази вяра.

2. Много хора разсъждават така: "Защо да слагам допълнителен софтуер като вече си имам браузър, който си ми върши работа?" Напълно ги разбирам, защото в начина им на мислене има логика. Проблемът настъпва, когато на някого му се приискат функции/опции, които ги няма в IE, като например скинове и други нещица. Тогава този потребител изпробва други продукти с надеждата да открие нужното му. Открива го в Opera или Firefox, да речем, и преминава на него. Да, на много хора им стигат наличните функции на IE, но това в никакъв случай не прави този браузър най-добър. Нито пък по-базовите му функции го правят (най-)лош. Все пак има хора, които не са преминали на друг браузър, защото не са опитвали друг такъв. Имам познати, които много време са работили на IE и са били на мнение, че той им стига. В един момент изпробват Opera и ми казват, че "това бил готин браузър" и се чудят защо са използвали IE толкова време. Същото може да се отнесе и за други браузъри, не само Opera. С това не искам да "закопая" IE, а да бъда максимално обективен.

3. Да, онлайн антивирусните скенери изискват IE, има сайтове, които не сработват особено добре с други браузъри освен IЕ. Веднага давам пример: сайтът за теглене на фърмуеър на Lite-On. Теглнето просто не започва ако се отвори с Firefox или Opera. Това не прави IE по-добър, а прави Lite-On мързеливи, некомпетентни или "продажни" (думата е пресилена и неточна, но не се сещам за по-точна в момента) в зависимост от причината тегленето да става само с IE. Доказано е, че в стремежа си да поддържа всичко, IE толерира неправилни сайтове, както каза jean_lesn на 6-та страница. Това може да е добре в някои случаи, но е зле в други.

4. и 5. Все пак това е Майкрософт, а те умеят да рекламират. И все пак са доказали, че много пъти рекламите им са като на WS Телешоп - хвалят, хвалят и накрая продукта не се оказва нищо повече от въздух под налягане. Това не значи, че MS нямат и добри продукти, а значи, че не бива да се вярва на сляпо в думите им. То това се отнася и за думите на всички компании - големи и малки.

"Най-добър" е относително понятие. За всеки то засяга различни аспекти по различен начин. Глупаво е да се спори, а още по-малко фанатизира даден браузър и да се отричат другите. Не искам да обиждам никого, но подобни хора е редно да се позамислят малко. Същото се отнася и за антивирусните, messenger-ите, firewall програмите, аудио и видео плеърите и т.н.

Писна ми от изказвания от типа на: "Аве лисицата е #1, ве!" и "Сложи си Касперски и забрави проблемите." Наистина ми писна от такива пристрастни изказвания. Давам конкретно тези две програми, не защото ги мразя или нещо подобно, а защото като че ли те най-много се натякват. Поне на мен така ми се струва.

Другият проблем на изказванията е, че са правени без (или с малко) опит с другите продукти. Чул-недочул някой, че браузър X е по-добър от браузър Y и давай повтаряме като папагал или: работи на браузър Х, инсталирал и погледнал за 1-2 минути браузъри Y и Z и си твърди, че "неговия" е #1.

Поне половината от изказванията в тази тема са глупави, безпочвени или просто крайно субективни за да помогнат на някого да се спре на браузър ако се колебае между 2 или 3.

EDIT: поста на observer потвърждава последните ми изречения.

Омръзна ми и на мен от тая тунджа! Най-малко десет пъти казах защо я дадох и пак и пак не ви стана ясно. Еми аз съм дотук каквото щете правете в тази тема повече няма да ме видите! Успяхте да ме ядосате! Честито!

<{POST_SNAPBACK}>

Явно не си успял да обясниш защо даваш сайта за пример, след като и други хора не разбират. Ако си наистина толкова умен защо не обясни по-просто? И все пак, от цялата работа останах с впечатление, че именно ефектите са проблемът. Хленчи, мънка и не каза какъв в действителност е той. Съжалявам, но просто не мога да приема мнението ти на сериозно при тази ситуация.

Колкото до това, че сме те ядосали. О, на мама то. Горкото дете! Моля те, върни се, не ни се сърди, моля те, неееее! И какво като сме те ядосали? Какво ще стане сега? Няма да се вяснеш в тази тема повече? То това май е хубаво - едно пристрастно мнение по-малко. Не се мисли за по-специален от другите, защото не си.

EDIT #2: малко правописни грешки, които забелязах, че ме дразнят. :)

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Оценка 10 за изказванията на Night_Raven и observer

Това което е и моето виждане на нещата... те са го написали / и не смо те/ има много смислени изказвани които прочетох в тази тема.

За изказването на Night_Raven по системата от 1 до 10,давам резултата 13. Мн добро изказване,безпристарастно,добре разучено,опит и още мн други но няма да ви отегчавам и да ги изреждам. Искам също така да кажа че съм напълно съглсен с неговото изказване и че то е напълно КОРЕКТНО и БЕЗГРЕШНО. И че няма наи-добър броъзур всеки с него вкусове!!! Браво на Night_Raven :yanim:

Ето, върнах се, щом продължаваш да пишеш в първо лице към мен.

Гпупости на търкалета, Internet explorer е най-популярен и в момента, но не защото преди 5 години не е имал конкуренция. Защо Winamp е най-популярния плеър за музика, а не WMP? Тя също е вградена и "върши работа"; както и за филмите.

Който иска скинове, повече опции - MyIE2/Maxthon. Това е същото все едно екстенжъни, без отворен код обаче и по-глобално. Както и Addons за експлорера. Който търси - намира. Справка - microsoft.com

Пак и пак с тази тунджа. ОБЯСНЕТЕ МИ КОЕ НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ТОВА!!!

"Има много хора, дето недоволстват, че не поддържал стандарти, че не знам си какво..на домашния потребител НЕ МУ ПУКА. Ето един сайт, дето визуализира много по-добре под ИЕ спрямо лиско, с всичките си ефекти и красоти. Всичко зависи от това на какво е писано. Но нека все пак не коментираме точно това, да наблегнем на нуждите на обикновените потребители.

http://www.tundja.net/

Лиско има предимства, но ИЕ го изкарахте най-най-най-смотаното нещо, което не трябва да присъства в ничия система. Аз не съм съгласен с това. "

За това съм дал проклетата Тунджа и по-просто от това не може да се обясни. Ако пак не разбирате защо съм я дал, то аз не съм специалист по обучение на умствено изостанали и не мога да помогна. Защото 3-ти път пиша едно и също нещо, два от които с Copy/paste.

Aз ли съм бил пристрастен? Я се виж ти! Като потребител на опера защо не се обадиш за -getlastpost, нали си разбирач(колкото за касперски)? Или не си го прочел от предишните ми постове...да не говорим, че се хванахте за тунджата, което е минимална част от цялото ми становище и идея, описана старателно в първия дълъг пост преди няколко страници!

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Ще карам подред. Най-добре е.

Гпупости на търкалета, Internet explorer е най-популярен и в момента, но не защото преди 5 години не е имал конкуренция. Защо Winamp е най-популярния плеър за музика, а не WMP? Тя също е вградена и "върши работа"; както и за филмите.

<{POST_SNAPBACK}>

Internet Explorer е най-популярен в момента, това е факт. Никъде не съм казал, че не е. Това, че преди 5 години не е имал конкуренция е една от причините, не е единствена. Моля те, чети както трябва. Winamp да най-популярния плеър се дължи на това, че на времето е бил първият плеър, който е предложил това, което WMP не е могъл. Разбира се, сега има много други плеъри, някои от които също отлични, но просто твърде много хора са свикнали на Winamp. Това съвпада с някои от причините IE да е най-популярен. Ето какво изпускаш обаче, Winamp еволюира доста повече отколкото WMP. Съответно както Firefox и Opera еволюират и предлагат повече отколкото IE. Все пак Winamp разширява функциите си постоянно (малко или много). Рипване на аудио дискове в mp3, записване на дискове, енкодиране в други формати (които съвпадат с тези на WMP), но и доста други функции, които WMP дори и не знае, че съществуват. Освен това WMP като майкрософтски продукт наблегна на собствения си WMA формат за рипване, запис и въобще работа с него, а не на MP3, което е и друг много важен фактор да не се популяризира. Това не прави нито един от изброените продукти лоши, а просто някои с недостатъчни функции за много хора. Липса на функции може де както лошо, така и добро нещо. Явно не разбираш правилно понятието и тълкуваш грешно някои постове.

За филми аз си ползвам WMP9 основно. 10-ката ми се струва претруфена, а ето това е пример за допълнителни функции и не ми харесват. Тук липсата на функции я имам за предимство. При браузърите имам други нужди и затова там липсата на някои функции за мен важен фактор. Впрочем държа и Crystal Player като резервен плеър или когато ми потрябва функционалността му.

Просто това е проблема с вградените продукти - липсва им фукционалност, защото са вградени. Целта им е да предоставят добра базова функционалност. Който реши, че не му е достатъчна, намира отделни програми. Просто и ясно.

Който иска скинове, повече опции - MyIE2/Maxthon. Това е същото все едно екстенжъни, без отворен код обаче и по-глобално. Както и Addons за експлорера. Който търси - намира. Справка - microsoft.com

<{POST_SNAPBACK}>

:eek: Не, "Който иска скинове, повече опци" - не "MyIE2/Maxthon", а каквото си иска. Не е редно да се придържа към нещо на основата на IE. Това, според мен, доказва пристрастността ти. А и ти сам си каза, че харесваш и използваш вградените продукти на майкрософт. Това не е същото с "пристрастност", но помага за подсилването й.

И какъв е смисълът да търся add-on-и или да слагам "MyIE2/Maxthon" след като това автоматично елиминира фактора "удобство поради вграденост и ненужност за друго". Така или иначе става въпрос за допълнително занимване, може да е със Opera, Firefox или някой друг.

Пак и пак с тази тунджа. ОБЯСНЕТЕ МИ КОЕ НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ТОВА!!!

"Има много хора, дето недоволстват, че не поддържал стандарти, че не знам си какво..на домашния потребител НЕ МУ ПУКА. Ето един сайт, дето визуализира много по-добре под ИЕ спрямо лиско, с всичките си ефекти и красоти. Всичко зависи от това на какво е писано. Но нека все пак не коментираме точно това, да наблегнем на нуждите на обикновените потребители.

http://www.tundja.net/

Лиско има предимства, но ИЕ го изкарахте най-най-най-смотаното нещо, което не трябва да присъства в ничия система. Аз не съм съгласен с това. "

За това съм дал проклетата Тунджа и по-просто от това не може да се обясни. Ако пак не разбирате защо съм я дал, то аз не съм специалист по обучение на умствено изостанали и не мога да помогна. Защото 3-ти път пиша едно и също нещо, два от които с Copy/paste.

<{POST_SNAPBACK}>

Това за умствено изостаналите може да се приема за обида към мен и други потребители, които не са те разбрали. И все пак "почервених" онова, което ми се струва във връзка с тунджа-та, което искаше да изтъкнеш. "Ефекти и красоти"? Това е много относително. За мен това бяха ефектите, които имаше само в IE. Друга разлика не видях. В този случаи може би ти си бавноразвиващият се, щом не можеш да обясниш по друг начин казаното от теб. Ако пък не искаш, то това говори за надменност и пренебрежение. И в двата случая говори лошо за теб.

Аз ли съм бил пристрастен? Я се виж ти! Като потребител на опера защо не се обадиш за -getlastpost, нали си разбирач(колкото за касперски)? Или не си го прочел от предишните ми постове...

<{POST_SNAPBACK}>

Да, пристрастен си, това става ясно на всеки с изключение на теб. Възможно е и аз да съм пристрастен, но се старая да бъда обективен колкото мога. Това за getlastpost го прочетох, успокой се. Изпробвах го и ДА, Opera не се справя с това, докато IE няма проблеми. Сега доволен ли си? Във тема за антивирусен софтуер споменах, че колкото и да съм фен на нещо, не мога да отрека проблемите му ако има такива. Мисля, че беше като направих кратък преглед на BitDefender. И ако си направиш труда да прочетеш постовете ми в настоящата тема, ще видиш, че далеч не съм върлият/фанатизиран фен какъвто искаш да ме изкараш. Дори напротив, опитвам се да открия предимствата и недостатъците на браузърите. Да, неработенето на "-getlastpost" проблем е по принцип, но за мен не е голям. Аз не ползвам тази функция. Както за теб това, че оригиналния IE няма скинове не е проблем, така и за мен неработещата "-getlastpost" не е проблем.

...да не говорим, че се хванахте за тунджата, което е минимална част от цялото ми становище и идея,  описана старателно в първия дълъг пост преди няколко страници!

<{POST_SNAPBACK}>

Впрочем както "ние" сме се хванали за тунджа, така ти се хващаш за "-getlastpost". Реагираш твърде импулсивно и това пречи на трезвата ти преценка (ако си способен на такава).

Становището за различните предимства на IE с начало "wow, очертава се дълга тема" или подобно? Там изтъкна по-скоро лични предпочитания, а не толкова РЕАЛНИ предимства. Това, което е предимство за теб, може да е нищо особено за други, както се и оказва на практика. Ти обаче продължаваш в упорството си.

А и след като обичаш вграденото, не ти ли липсва един download мениджър в IE? Дори и да не фатално, че го няма, не боли, ако го има. Потребителите на Opera и Firefox по този начин пък избягват инсталацията на допълнителен download мениджър.

Цялата тема започна за да опровергая глупостите, дето се пише по адрес на експлорера и никой не прави забелжка за това. Е, аз го направих. Който каквото иска да ползва, на някой не му трябва торент клиент вграден в браузера или тъпи скинове. Защото "ИЕ Най-лошия събрал всички недостатъци на едно място" - такива изказвания аз не желая. А ги има, стига да се разровите.

За какво развитие подяволите говориш на Уинамп? Че може да свири повече разширения - еми като не са оторизирани от МС много ясно че няма да ги има в поддръжката на WMP. Тя отдавна предлага рипване, показване на обложките на дисковете, страхотни аудиоефекти, с които и до ден днешен цепи уинампа. (Стига да не се нафраска с плъгини, които отделно трябва да се настройват само заради единия клик на медията)

Да не говорим за опцията в десетката =>при отваряне на файл пази предишната листа и с CTRL+B връща плейлиста отново, както и песента, докъдето е стигнала преди да се отвори видео/аудиофайла.

Нека ти покажа нещо да те изненадам ПАК:

Публикувано изображение

ОТНОВО за тунджата. Това е както при PNG-тата бе човек. Ако беше обратното: ефектите бяха под лисицата щеше да плюете експлорера че нищо не става. Аз ви показвам обратния вариант. Просто е писана с майкрософтски продукти и затова под другите не вървят ефектите. Верно е, че пнг под алфа канал прозрачността не работи, обаче има начини да заработи прозрачността. Затова тези, които пишат с кой знае какви програми, да не се оплакват, че ИЕ бил "капризен" и че нищо не излизало както "трябва" и трябва да се мъчат още много време за да "го подкараме под глупавия IE6" Още неясноти по тунджата?

за getlastpost. Да вече съм доволен. Омръзна ми да ми се изброяват само предимства. Ако я сложа за няколко седмици само нея да ползвам, ще открия още МНОГО недостатъци. Това е само от първи впечатления. Отделно още малко по скрола на операта - добро е, обаче много "фино" аутоскролира. Ако дам надолу по страницата да рънва, и искам да се зачета по текста, без да спирам аутоскрола, само да задържа страницата и после да продължа, под опера, за разлика от ИЕ, мишката трябва много внимателно да се сложи на статично положение, иначе през 2 сек някъде пуска още малко надолу, така текста ми бяга леко. Дребно, но дразнещо. Под експлорера е "по-грубО" и затова просто мърдам мишката на горе и страницата спира да се аутоскролва. След това си я давам надолу пак и продължава да аутоскролва.

За теб последния пост не е проблем, за други(повечето вярвам) е. Но нали не си пристрастен..хаха.

Аз не съм фанатик. Цялата идея беше да покажа, че ИЕ не е блокук и трябва задължително да се разкара "бозата" и да се сложи опера/лисица, защото ще си пълен със спай и ще ти забива и ще преинсталираш през седмица....

Преценката ми е ясна. Нов браузер, нови проблеми. Нова програма, нови проблеми. Факт! Който иска - нека пробва, лошо няма, самия аз ползвах много време лисицата. Но да не чета глупости за ИЕ!!!

Download manager? Че ие си има такъв. Не по-лош от този на лисицата. И двата прецакват тегленето на големи файлове ако се паузира например при лисицата; за опера не знам. Вече съм интегрирал флашгета и седи тук:

Публикувано изображение

Aa да, забравих за макстона - това го казах от гледна точка на Майкрософт какво предлагат на потребителите си с такива наклонности. Те няма да предложат Опера, поне не на този етап. Пък ако искате и си качете линукс за да ползвате конкър. Те това няма да ви предложат.

Старах се да отговоря на всичко, ако има още нещо -думайте.

Който каквото иска да ползва, на някой не му трябва торент клиент вграден в браузера или тъпи скинове.

Моля те, не обиждай функции в другите браузъри, ако не искаш да се обиждат в IE. Некоректно е от твоя страна!

Защото "ИЕ Най-лошия събрал всички недостатъци на едно място" - такива изказвания аз не желая. А ги има, стига да се разровите.

Лично аз не помня да съм чел такива, а дори и да има и са изказани от хора, които също не са запознати. Ако си достатъчно умен, ще го разбереш това и няма да се палиш по техни постове.

За какво развитие подяволите говориш на Уинамп? Че може да свири повече разширения - еми като не са оторизирани от МС много ясно че няма да ги има в поддръжката на WMP. Тя отдавна предлага рипване, показване на обложките на дисковете, страхотни аудиоефекти, с които и до ден днешен цепи уинампа. (Стига да не се нафраска с плъгини, които отделно трябва да се настройват само заради единия клик на медията)

<{POST_SNAPBACK}>

Човече, ти ме изумяваш. Извинявам се за израза, но БОЛИ МЕ ФАРА, че разширенията не са оторизирани от MS. Ако трябваше да се съобразявам какво е одобрено и се харесва на MS, нямаше и компютър да имам. Нямам драйвер, който да е "цифрово подписан" преминал тестовете на Майкрософт. Чуй се какви ги говориш! Преди обясняваше какво му трябва да обикновения потребител. Ми на обикновения потребител не му дреме за глупавите оторизации на Майкрософт, той ползва каквото му хареса и ако даден продукт не поддържа, каквото му трябва, ще се насочи към друг. Ясно като бял ден.

Показването на обложката за мен не е от особена важност да ти кажа. И кои са тези страхотни аудио ефекти, с които цепи Winamp? Аз за такива не се сещам. Проверявам двата плеъра и не виждам някой ефект в WMP, който да цепи Winamp-a. Ако ми говориш за тези на SRS, то те не са нищо особено, а и за музика са абсолютно безполезни.

Да не говорим за опцията в десетката =>при отваряне на файл пази предишната листа и с CTRL+B връща плейлиста отново, както и песента, докъдето е стигнала преди да се отвори видео/аудиофайла.

<{POST_SNAPBACK}>

Сам се закопаваш. Ми нали затова хората минават на други браузъри, защото им предлагат функции, които IE не може да им предложи. Сега си разменяме местата, ти изтъкваш функции, които според теб са добри, а на мен (и на други хора) не ми (ни) трябват.

Нека ти покажа нещо да те изненадам ПАК:

[Спестявам картинката, понеже може да се види и в оригиналния пост.]

Добре, тук признавам, че съм сбъркал. В 9-ката няма възможност за рипване в MP3.

ОТНОВО за тунджата. Това е както при PNG-тата бе човек. Ако беше обратното: ефектите бяха под лисицата щеше да плюете експлорера че нищо не става. Аз ви показвам обратния вариант. Просто е писана с майкрософтски продукти и затова под другите не вървят ефектите.

<{POST_SNAPBACK}>

Не вярвам някой да се хване за незначителните ефекти. ИЗДРЕБНЯВАШ! Да, има ги под IE и ги няма под Opera и Firefox. Какво от това? Дори и да беше обратното, не вярвам някой да тръгне да плюе IE за тези дреболии. Поне аз не. За мен това са безмислени неща. Дали ги има или няма ми е все тая! За мен е важно съдържанието на сайта. Изобразява се по-добре под IE, браво на него, но Opera и Firefox също отварят сайта достатъчно добре за да разбера каквото ми трябва.

за getlastpost. Да вече съм доволен.

<{POST_SNAPBACK}>

Радвам се, че си доволен.

Омръзна ми да ми се изброяват само предимства. Ако я сложа за няколко седмици само нея да ползвам, ще открия още МНОГО недостатъци. Това е само от първи впечатления. Отделно още малко по скрола на операта - добро е, обаче много "фино" аутоскролира. Ако дам надолу по страницата да рънва, и искам да се зачета по текста, без да спирам аутоскрола, само да задържа страницата и после да продължа, под опера, за разлика от ИЕ, мишката трябва много внимателно да се сложи на статично положение, иначе през 2 сек някъде пуска още малко надолу, така текста ми бяга леко. Дребно, но дразнещо. Под експлорера е "по-грубО" и затова просто мърдам мишката на горе и страницата спира да се аутоскролва. След това си я давам надолу пак и продължава да аутоскролва.

<{POST_SNAPBACK}>

Лично аз не съм изтъквал само предимства. Ако те мързи да погледнеш, кажи и ще се цитирам сам. Признавам грепките в Opera, но за мен не са толкова значителни да ме откажат от браузъра. Да, вярвам, че ще откриеш много недостатъци, защото ще ги търсиш и най-вероятно ще намериш и най-доребния недостатък, но ще пропуснеш някой дребно предимство.

За скрола, ами не знам, за мен и двата браузъра скролират почти еднакво.

За теб последния пост не е проблем, за други(повечето вярвам) е. Но нали не си пристрастен..хаха.

<{POST_SNAPBACK}>

Каква връзка им пристрастността в цялата работа? Ти май наистина не си добре с мозъка? Къде съм обобщавал, че не е добре по принцип. Казах, че за мен не е проблем, че не работи. Не разбирам как това ме прави пристрастен. Моля те, не слагай думи в устата ми, които не съм казвал.

Аз не съм фанатик. Цялата идея беше да покажа, че ИЕ не е блокук и трябва задължително да се разкара "бозата" и да се сложи опера/лисица, защото ще си пълен със спай и ще ти забива и ще преинсталираш през седмица....

<{POST_SNAPBACK}>

За другите не говоря, но аз НИКЪДЕ не съм казвал, че IE е боклук и че трябва да се разкара и да се сложи друго.

Колкото до adware и подобни, ами как да ти кажа, имам много познати, които бяха на IE и минаха на алтернативни браузъри като си сканираха и видяха колко гадинки имат. За мен твърдението, че можеш да сърфираш навсякъде без защита с IE и след сканиране да се окажеш чист като изворна вода, е меко казано смешно.

Постът е пуснат на две части, защото по незнайна за мен причина, с последните цитати и нещо не ги показва както трябва.

Преценката ми е ясна. Нов браузер, нови проблеми. Нова програма, нови проблеми. Факт! Който иска - нека пробва, лошо няма, самия аз ползвах много време лисицата. Но да не чета глупости за ИЕ!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Това са глупави изказвания. Не е задължително при нова програма да има нови проблеми. Ако потребителят не е аматьор и програмата не е писана от идиоти, няма да има сериозни проблеми. Иначе трудности винаги ще има с нов продукт, докато се свикне с него. Това е нормално. Въздържай се от подобни нелепи изказвания.

Download manager? Че ие си има такъв. Не по-лош от този на лисицата. И двата прецакват тегленето на големи файлове ако се паузира например при лисицата; за опера не знам. Вече съм интегрирал флашгета и седи тук:

[Спестявам картинката, понеже може да се види и в оригиналния пост.]

<{POST_SNAPBACK}>

Къде му е download мениджъра на IE? Това, че ако откажеш тегленето и после пак го пуснеш, ще продължи пак оттам? Това не е download мениджър.

И какво има да ТИ го интегрираш FlashGet, той сам си слага икона там.

С поста си отново доказа, че разсъждаваш от своя гледна точка и нещата, които за теб са полезни ги изтъкваш като предимства за много хора (да не казвам всички).

1. глупава забележка. 2. Радвам се, че не си попаднал на такива. Има ги. Най-малкото са намек за това. 3. Ти се чуй! Имаш мп3, мпг/ави/джейпег и още сумати поддържани разширения, даже m2v! Това, че едно не тръгва, боли ме фара както се изразяваш! Точно това е за обикновения потребител, а не уинампа, дето допреди няколко месеца дори на 5+1 не тръгваше, трябваше да се настройва допълнително...после изкараха "Surround edition" 4. Taзи функция е полезна за ВСИЧКи, ГАРАНЦИЯ. Изтъкнах я, защото се изказа, че има опции, които уж медията не е и сънувала или там как се изрази, което ме обиди и затова го написах (първото което ми хрумна) 5. Радвам се. 6. Радвам се че си доволен че се радвам. 7. малките неща дразнят, поне мен. Особено когато ги използвам всеки ден постоянно, с всяко отваряне на страница (аутоскрол постоянно ползвам в действителност) 8. връзката е следната. Нали не си пристрастен - затова не ти пречи че не поддържа тази важна възможност да те откара на последния пост каквато е и идеята на -гетластпост. Ако не беше така - ие да не може, гледай какво става...иначе мозъка си ми е наред. 9.за теб е смешно, за мен не. Скриншот с онлайн сканиране още малко ще ме накараш да правя. Иначе ходя ПОЧТИ навсякъде - даже и в порносайтове когато търсех едни картинки преди седмица...и като цяло често в кракерски сайтове. Вече половин година съм така и познай кой се смее в момента........... 10. Какво му е глупавото - нов браузер нови проблеми, неизбежно е. Но който има време и желание нека пробва, аз съм ЗА. Иначе нямаше да съм половин година с ФФ, доста време с макстон, по-малко с опера и малко с авант и нетскейп преди години. 11. Това са си твои разбирания. Щом според тем Internet download manager не е download manager, добре ;-0 И да не го интегрирам аз, сам се интегрира, това да не е линукс всичко сам през конзола да слагам... Ами да, но аз съм средностатистически домашен потребител. И както казах, защитавам ИЕ от нападки. Полезни са за мен, пък който не желае - да слага конкър или там каквото си е харесал. Здраве да е!

Така и не разбрах аз какъв е проблема с тея браузъри бе хора, аз като имам на компютъра си ИЕ 6, Опера 7.5, Опера 8.53, Опера 9 бета 8321 билд и имам и Firefox 1.5.0.2 и голяма работа от това, не разбирам защо трябва да се спори, всеки от тях е добър в нещо, затова ги и държа, а по въпроса вместо Maxton предпочитам Avant, незнам от едно време си свикнах с него и така си остана, има повечето от екстрите с които се хвалят Opera и Firefox, само дето е по-бавен от всяка една от Оперите, за мен тя за бързина си остава фаворит за сега дори да е с малко само пред Лиско, но факта си е факт, иначе като най-накичен си остава Опера, включва една купчина нещица, било то IRC клиент, мейл клиент, било то нововъведените Widgets и торент клиент, но така се спестява поне размотаването което има при Firefox, а IE си седи и никога няма да изчезне от системата ми, защото има сайтове, които след кликване на даунлоуд за някой филм примерно те пренасочват към папка, а сега де, другите браузъри като не са интегрирани с Explorer и ела гледай, не показват нищо, а ИЕ просто прехвърля в експлорерски режим и показва папката, та ето къде е по-добър той. Като обобщение, за мен няма най-добър браузър, има най-добър за дадена цел браузър, за различни цели различен браузър е добър, и затова имам и трите посочени горе браузъра на компютъра си, а ако попитате защо държа Опера 7.5 еми защото Download Master при нея може да се премахне като интеграция, а това трябва ако някой сайт проверява дали сваляте с обикновен даунлоуд или с даунлоуд мениджър, но това си е друга тема, та това е моето становище и според мен такива теми не трябва да има, както и темите кое е по-добро Ати или НВидия, АМД или Интел еми и двете са добри, но за различни цели, зависи за какво ви трябват, те затова и в компютърните магазини питат хората за какво ще се използва компютъра, за да предложат по-доброто за тази цел. При браузърите всеки трябва да си определи сам това което е по-добро за него и да си го ползва и да не натрапва мнението си на другите, аз казах за какво ползвам моите браузъри и коя модификация на ИЕ по-ми харесва, други може да харесват друго, нека си го ползват със здраве, но на мен това ми върши работа и това ползвам, има хора които ползват и Нетскейп, стига да им върши работа нямат проблеми, и аз го ползвах едно време, но напоследък нямам нужда от него. Та това е приятели недейте се кара за такива глупави неща като браузърите, няма смисъл според мен, това че предпочитате един пред друг, не значи да оплювате всички освен предпочитания от вас, защото винаги ще се намери някой, който да ви отвори очите, че има и неща, които браузъра, който сте оплюли поддържа, а този който хвалите - не. В случая аз не видях какво толкова е различното на тая ТУНДЖА ама карайте, под Opera 9 bild 8321, Firefox и IE 6 не видях голяма разлика, аз ли незнам какво да гледам незнам, но както и да е. Това е от мен и помнете един съвет от мен, колкото и да предпочитате даден продукт, не плюйте по другите, винаги може да излезе нещо, в което този оплют от вас продукт превъзхожда предпочитания и прехвален от вас продукт, в случая аз лично съм си фен на Опера, но ползвам и всеки един друг продукт, когато ми е нужен, затова не плюя дори по тези, които не ползвам. Respect to all friends here!!!

Ще коментирам само нужните точки.

1. глупава забележка.

<{POST_SNAPBACK}>

Забележката си е на място. Не е глупава. Обиждаш функции в други браузъри, а не търпиш обиди за този, на който си се спрял. Хич, ама хич не е коректно. Замисли се.

3. Ти се чуй! Имаш мп3, мпг/ави/джейпег и още сумати поддържани разширения, даже m2v! Това, че едно не тръгва, боли ме фара както се изразяваш! Точно това е за обикновения потребител, а не уинампа, дето допреди няколко месеца дори на 5+1 не тръгваше, трябваше да се настройва допълнително...после изкараха "Surround edition"

<{POST_SNAPBACK}>

Моя грешка, не уточних, че става въпрос само за аудио файлове. Winamp го ползвам САМО за аудио файлове, а WMP само за видео.

Колкото до изказването ти, то е ужасно неясно. Къде ги "имам" тези разширения. WMP не поддържа FLAC, APE, WavPack, Ogg Vorbis (поне 9-ката), MPC и други, които аз ползвам понякога. Ако на обикновения потребител му беше най-удобен WMP, щеше да ползва него. Не знам WMP10 как се справя, но WMP9 ми заема около 40MB и 50% CPU с моята листа. Winamp ми заема около 15MB RAM (в най-лошия случай 20) и около 3% CPU. Ще извиняваш, ама това е голяма разлика.

А така и не ми каза кои са тези смазващи аудио ефкети в WMP.

4. Taзи функция е полезна за ВСИЧКи, ГАРАНЦИЯ. Изтъкнах я, защото се изказа, че има опции, които уж медията не е и сънувала или там как се изрази, което ме обиди и затова го написах (първото което ми хрумна)

<{POST_SNAPBACK}>

Не можеш да генерализираш така. Не е казано, че щом е удобно на теб, ще е удобно за ВСИЧКИ. Няма как да говориш от името на всички. По същата логика аз мога да кажа, че отварянето на вече затворени табове е полезно за ВСИЧКИ и щом IE я няма тази функция, значи е смотан. Тъпо е, нали?

8. връзката е следната. Нали не си пристрастен - затова не ти пречи че не поддържа тази важна възможност да те откара на последния пост каквато е и идеята на -гетластпост. Ако не беше така - ие да не може, гледай какво става...иначе мозъка си ми е наред.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами не съм пристрастен и липсата на -getlastpost не ме притеснява. Отношението ми към IE щеше да е същото дори и да си бяха разменили ролите със Opera. Това е пропуск погледнато като цяло, но пък е функция, която е не ползвам и не ме бърка толкова, че не работи.

9.за теб е смешно, за мен не. Скриншот с онлайн сканиране още малко ще ме накараш да правя. Иначе ходя ПОЧТИ навсякъде - даже и в порносайтове когато търсех едни картинки преди седмица...и като цяло често в кракерски сайтове. Вече половин година съм така и познай кой се смее в момента...........

<{POST_SNAPBACK}>

Нужда да правиш скрийншот-ове на онлайн сканирания. Всичко може да се фалшифицира. Просто няма смисъл. Не виждам реална полза от това да лъжеш, но ми обясни тогава как хора, които също работят с IE и със слаби защити след време се оказват пълни със spyware, а ти, който е само с една вградена защитна стена и си чист като изворна водица. Обясни ми.

10. Какво му е глупавото - нов браузер нови проблеми, неизбежно е. Но който има време и желание нека пробва, аз съм ЗА. Иначе нямаше да съм половин година с ФФ, доста време с макстон, по-малко с опера и малко с авант и нетскейп преди години.

<{POST_SNAPBACK}>

Проблемите със свикването се преодоляват. Не са фатални.

11. Това са си твои разбирания. Щом според тем Internet download manager не е download manager, добре ;-0 И да не го интегрирам аз, сам се интегрира, това да не е линукс всичко сам през конзола да слагам...

<{POST_SNAPBACK}>

Аз във IE6 Internet download manager не виждам. Ако ми говориш за 7-цата, това е друг въпрос - там може да има. Не знам, защото не ми се минава на SP2 само заради 1 програма. Още по-малко заради IE, след като ползвам друг браузър.

Нужда да правиш скрийншот-ове на онлайн сканирания. Всичко може да се фалшифицира. Просто няма смисъл. Не виждам реална полза от това да лъжеш, но ми обясни тогава как хора, които също работят с IE и със слаби защити след време се оказват пълни със spyware, а ти, който е само с една вградена защитна стена и си чист като изворна водица. Обясни ми.

Това мога и аз да ти го обясня :help:. Стоиш си зад хубав рутер със вграден firewall и антивирус и навсичкото отгоре настроен качествено. Тогва не ти трябва да си ги инсталираш при теб и все пак си чист:baby:.

Ако човека беше с реално IP директно в интернет и само мине през порно и кракерски сайтове както твърди без да се рови ще се напълни не ами ще прелее от кончета, червейчета и вирусчета.

Поздрави на всички.

1. Какво съм обидил? Че някой не желае функциите? Това ли е обида? Че какви проблеми на експлорера съм премълчал! Ако толкова не ти допада не го ползвай, но не го обиждай! 3. Поддържа и флак, и огг, за другите не мога да кажа. Кодеците, моето дете, кодеците..и уинамп не поддържа флак без кодеците, ама кой да знае....са к'фо, линкове за тия кодеци ли да ти давам, защото сам не можеш да си ги намериШ??? 4. Щом в момента се ползва WMP ДОСТА, даже и ТИ донякъде, значи е удобна. Или си мислиш, че всички, в това число и аз, които я ползваме, сме тъпи и не можем да си инсталираме Winamp + BSPlayer? 9. Eстествено че може да се фалшифицира, даже с пейнт-а. Не ми се плаща, за да лъжа. Бих те поканил да дойдеш в нас...ако си от София и да видиш и убедиш сам. 11. Не, и 7-цата(бета) няма. Но на тази логика и мозилата няма. Тя при резюм почти винаги прецаква даунлоудите ако са паузирани и се пуснат наново. Ето ти сам си казваш - нямаш сп2, пък говориш за вируси...еми ъпдейтни си системата, пък тогава говори...освен мястото на харда, забавяне няма. Дори и да усетиш ако си на МНОГО слаба машина, със сигурност ще е много по-леко от доп. стена и антивирусна. blackbebo, аз съм с реално постоянно IP и със същото това преди време от некачествени защити съм брал ядове. Windows FIrewall следи всички портове на стелт и когато го изключа, един тест да кажем PC Plank/Sygate веднага засичат неконтролирани портовете. Така че стената не я изключвам, или поне от последния преинстал преди месец не е изключвана наистина никога (хардуерни причини) ЕДИТ: djagi, това трябва да го напишеш в Предложения, Въпроси и Проблеми свързани със сайта

Всъшност всички главоболия с въпросните браузъри идват основно от Javascript и липсата на единен стандарт за него. В момента правя сайт който го използва и си късам нервите с разликите в поддръжката му. IE в повечето случаи игнорира грешките и рендерира страницата дори с проблеми. Затова и много бъгави уеб страници се отварят "по-добре" под него. Opera на свой ред "преглъща" някои и "плюе" други така, че също да отваря по-голяма част от сайтовете без видими проблеми. Колкото до Лисицата... еми с нея ситуацията е най-зле - толкова е стриктна, че дори ако някоя запетайчица не е на място изобщо не обработва JS в страницата - от там и проблемното рендериране и разликите спрямо конкуренцията. Надявам се във версия 2 да сложат поне опция в това отношение... Ако се питате какво толкова има в този JS - просто го изключете един ден и си браузвайте наволя в големите уеб страници. Ще забележите, че тогава повечето браузъри ще рендерират почти еднакво.

Аз не знам как се изключва джаваскрипта под експлорера. Под мозила знам. Искам и аз да го изключа, защото ето например: erogance.net Когато е малък прозорец при включен джаваскрипт ресайзва на цял екран, което ме дразни.

Уви не може да се изключва, но пък можеш да го филтрираш с някой уеб филтър...

Ама вие да не сте луди??!!! Ще се изпокарате за това кой WEB браузър е по-добър! И IE си има недостатъци, както и Opera. (макар че ползвам Opera повече) Според мен един от недостатъците на IE, е че няма табово браузване... Но IE7 вече ИМА табово браузване... Opera пък има леки проблеми с сколването в Kaldata... Новините много бавно се превъртат, а с IE не е така... Така че - браузърите са еднакво добри!

"Най-добрият браузър" - такова животно няма.На един му харесва IE,на друг Firefox на трети - Opera.Работил съм и с трите и всеки си има предимства и недостатъци.Няма да ги изброявам - всеки ,писал тук, ги знае. В момента използвам AOL Explorer 1.5 и изпитвам истинско удоволзтвие при работата си с него.Използва ядрото на IE,но само това е общото.Много красив и семпъл интерфейс,впечатляваща бързина и куп допълнителни и полезни функции,някои от които ги има само при него.Обърнато е специално внимание на сигурността,като наред с добрепознатите опции за блокиране има и нови.Ще спомена само Spyware Quick Scan,което се извършва автоматично. Не казвам,че това е най- добрия браузър,но при всички случаи един от най-оригиналните ,с които съм работил. Ако някой се интересува,може да го свали от Kaldata.com.Последната му версия излезе преди няколко дена.

"Най-добрият браузър" - такова животно няма.На един му харесва IE,на друг Firefox на трети - Opera.Работил съм и с трите и всеки си има предимства и недостатъци.Няма да ги изброявам - всеки ,писал тук, ги знае.

В момента използвам AOL Explorer 1.5 и изпитвам истинско удоволзтвие при работата си с него.Използва ядрото на IE,но само това е общото.Много красив и семпъл интерфейс,впечатляваща бързина и куп допълнителни и полезни функции,някои от които ги има само при него.Обърнато е специално внимание на сигурността,като наред с добрепознатите опции за блокиране има и нови.Ще спомена само Spyware Quick Scan,което се извършва автоматично.

Не казвам,че това е най- добрия браузър,но при всички случаи един от най-оригиналните ,с които съм работил.

Ако някой се интересува,може да го свали от Kaldata.com.Последната му версия излезе преди няколко дена.

<{POST_SNAPBACK}>

Невероятен наистина!!!В момента го разучавам, но засега съм много, ама много приятно изненадан! Имаш +1 от мен!!!

Започна да става дразнещо

1. Какво съм обидил? Че някой не желае функциите? Това ли е обида? Че какви проблеми на експлорера съм премълчал! Ако толкова не ти допада не го ползвай, но не го обиждай!

<{POST_SNAPBACK}>

Не е обида, че някой не желае скинове. Това е нормално. Обида е, че някой не желае тъпи скинове.

Хайде сега пък ти да ми кажеш къде аз съм обидил IE.

3. Поддържа и флак, и огг, за другите не мога да кажа. Кодеците, моето дете, кодеците..и уинамп не поддържа флак без кодеците, ама кой да знае....са к'фо, линкове за тия кодеци ли да ти давам, защото сам не можеш да си ги намериШ???

<{POST_SNAPBACK}>

Добре, де поддържа FLAC, но поне OGG поддръжката си е вградена в Winamp. Заядливостта ти е ненужна. Дори и да се поддържат горе-долу еднакви формати, допълнителните благинки на Winamp са много и не бих минал на WMP.

Още не си казал кои са тези смазващи аудио ефекти в WMP спрямо Winamp.

4. Щом в момента се ползва WMP ДОСТА, даже и ТИ донякъде, значи е удобна. Или си мислиш, че всички, в това число и аз, които я ползваме, сме тъпи и не можем да си инсталираме Winamp + BSPlayer?

<{POST_SNAPBACK}>

Никога не съм казвал, че хората, които ползват WMP (или IE) са глупави. Да, удобна ми, защото от видео плеър не искам кой знае какво. Ако ми потрябва нещо по-функционално - имам Crystal Player, вече казах. BSPlayer хич не го харесвам.

9. Eстествено че може да се фалшифицира, даже с пейнт-а. Не ми се плаща, за да лъжа. Бих те поканил да дойдеш в нас...ако си от София и да видиш и убедиш сам.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз не съм казал, че ще фалишифицираш. Който и да беше, нямаше да има смисъл да качва скрийншоти. По принцип не съм от София, а от Русе. А точно в момента не съм и в България, така че посещението отпада. :)

11. Не, и 7-цата(бета) няма. Но на тази логика и мозилата няма. Тя при резюм почти винаги прецаква даунлоудите ако са паузирани и се пуснат наново.

Ето ти сам си казваш - нямаш сп2, пък говориш за вируси...еми ъпдейтни си системата, пък тогава говори...освен мястото на харда, забавяне няма. Дори и да усетиш ако си на МНОГО слаба машина, със сигурност ще е много по-леко от доп. стена и антивирусна.

<{POST_SNAPBACK}>

Не ми харесва SP2. Вградената стена няма да я ползвам и да я има и ще изключвам и още глупости като Security Center и други. Освен това, като сигурност, не е по-сигурна, поне не забележимо. Може да затваря дупки от SP1, отваря нови. Порови се в нета. Аз така или иначе си слагам всички критични ъпдейти на Майкрософт, които са както за SP1, така И за SP2. Не виждам смисъл да слагам SP2 като ще слагам ъпдейтите така или иначе.

И за мен. Тази номерация като за начало ме вбесява. 1. Добре де, умни скинове. Така не се обиждаш, нали? 3. Ти подхвана въпроса за поддържаните формати доколкото помня. После аз съм се заяждал! Аудио ефектите ли? SRS ft. Wow effects & TrueBass (има точно такъв плъгин за Winamp, който е бъгав (поне беше) и не вадеше това качество) Другото което - еквилайзера. Много по голям диапазон на честотите спрямо Winamp. 4. Ами от писанията така излиза, че са уж удобни само за мен, пък WMP e сред челните места като цяло а IE 6 e номер едно ( в момента!) Друго обяснение освен това твое предположение не виждам... 9. Жалко. Ако минаваш през София ми донеси малко консерви русенско варено ;-) 11. Точно в нета пише, че WinXP SP2 е много по-надежден. Даже поправи ме ако греша (а знам че ще го направиш;-) ) но дори попъп блокер няма IE6-цата...има много подобрения в сигурността, например TCP Connection-ите, което направи нещо като удар срещу торент-системата, та трябваше всички клиенти да се ъпгрейднат за да работят коректно (на кратко, има ограничение на конекциите за даден процес, та по този начин да намали афекция на троянец) и още много други. Windows firewall си е вече стена, като се сетя тази в SP1, повече пречи, отколкото да върши някаква работа. А за центъра за сигурност. На мен ми допада, но се изключва лесно за критичните към него. Предпочитам ако е спряна стената да сигнализира ..или ъпдейтите (или антивируса, който аз нямам)

И за мен. Тази номерация като за начало ме вбесява.

1. Добре де, умни скинове. Така не се обиждаш, нали?

3. Ти подхвана въпроса за поддържаните формати доколкото помня. После аз съм се заяждал! Аудио ефектите ли? SRS ft. Wow effects & TrueBass (има точно такъв плъгин за Winamp, който е бъгав (поне беше) и не вадеше това качество) Другото което - еквилайзера. Много по голям диапазон на честотите спрямо Winamp.

4. Ами от писанията така излиза, че са уж удобни само за мен, пък WMP e сред челните места като цяло а IE 6 e номер едно ( в момента!) Друго обяснение освен това твое предположение не виждам...

9. Жалко. Ако минаваш през София ми донеси малко консерви русенско варено ;-)

11. Точно в нета пише, че WinXP SP2 е много по-надежден. Даже поправи ме ако греша (а знам че ще го направиш;-) ) но дори попъп блокер няма IE6-цата...има много подобрения в сигурността, например TCP Connection-ите, което направи нещо като удар срещу торент-системата, та трябваше всички клиенти да се ъпгрейднат за да работят коректно (на кратко, има ограничение на конекциите за даден процес, та по този начин да намали афекция на троянец) и още много други. Windows firewall си е вече стена, като се сетя тази в SP1, повече пречи, отколкото да върши някаква работа.

А за центъра за сигурност. На мен ми допада, но се изключва лесно за критичните към него. Предпочитам ако е спряна стената да сигнализира ..или ъпдейтите (или антивируса, който аз нямам)

<{POST_SNAPBACK}>

Не ме дразни номерацията, но щом теб те дразни, ще мина на нормален текст.

То се е видяло, че изпитваш пренебрежение към скиновете. Просто си признай, че дискриминираш в това отношение.

Аз подхванах въпроса за аудио форматите, да. Но ти го поде заядливо.

SRS ефектите не са нищо особено според мен. TrueBass-а може да става донякъде за музика, но се изсилва нещо. WOW ефекта няма грам приложение за музика, че и за филми толкова. Еквалайзера не е лош. На Winamp еквалайзера също е ОК.

Функциите на WMP може да са удобни на много хора, но гаранция не е за всички. Аз не съм казал, че са лоши функции. А причините да са най-популярни вече ги изтъкнах в предишен пост. Отново казвам: това не ги прави лоши, а с по-ограничени (дори и с малко) функции от отделни (платени) плеъри. Има разлика.

Ти сериозно ли искаш русенско варено? Ти нормален ли си? Омръзнал ти е живота ли какво? Тези неща не се ядат бе! ;) Не се знае от какво месо са направени, а и половината консерва е мазнотия и в центъра малко месо със съмнителен произход. :whist:

Ами не знам, аз съм чел всякакви мнения по адрес на SP1 и SP2. На едно място казват, че SP2 е по-сигурен, на друго място - че няма особена разлика.

Така или иначе, не ми харесва и си оставам на SP1. Не съм имал прблеми, а и позлвам отделни браузър и защитна стена, така че тези в SP2 не ме греят.

Иначе, да, IE6 не блокира popup.

А защо пък да им се обръща специално внимание на скиновете? По аудиоформатите. Работата е там, че опитваш да изкараш медия плеъра всячески в най-лоша светлина, но нещо не ти се получава. Нямало мп3 рип, нямало поддръжка на аудиоформати, не знам си какво. Естествено, че не е подходяща за всички потребители. Никога не съм твърдял, че WMP или IE е за ВСИЧКИ. Че то процент от потребителите изобщо не предпочитат Windows XP, или изобщо Windows! А всъщност работата е там, че WMP винаги е поддържала независимо колко колони качиш на машината. Уинамп е капризния. Сега за ефектите. Ами като те слушам, ти ПРЕНЕБРЕГВАШ точно тях. Може да не обръщам внимание на скинове в браузер, но ти - ефектите в аудиопрограма...излишно е да се коментира това. Еквилайзера на медията може да променя честотите на 31 херца, уинампа вече това може само да мълчи и да гледа. Еквилайзера освен стандартните семпли, имащи ги навсякъде, има вълнообразно настройване, което за бийтове е много удобно. (две параболи разбира се) Отделно има настройки за големината на говорителите; Auto volume leveling, поставен на очевидно място, може и уинамп да е закътал някъде из Preferances, кой го знае; TrueBass/ WOW са страшни ефекти, на слаби колонки правят чудеса ако са добре нагласени. Ако е прикачена скъпа озвучителна система може и без тях, но кой освен мен би дал 400 долара .... Русенското варено не е за мен :-П За тъщата е :whist: Не съм си и помислял, че така настроена твоят компютър ти дава проблеми, да знаеш. Че влез в "коя антивирусна/комбинация предпочитате" и пробвай да търсиш фрази от сорта на "..и така нямам никакви проблеми" -> ще се изумиш от броя на такива стойностни постове. Ако трябва да повярваш на всичко, ще се увериш, че каквото сложиш, дали ще сложиш, как ще настроиш, какво ще мингериш, все "няма проблеми" Нали в интернет, особено БГ, всеки е прав.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.