Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изтриване на съществуващ Windows?

Featured Replies

здр. аз съм нов тука и ще помоля за помощ,Понеже в компютъра си имам инсталирани 2 windows-a, как да изтриа единя от тях.Благодаря. и се извинявам ако темата не е на мястото си sad.gif

здр. аз съм нов тука и ще помоля за помощ,Понеже в компютъра си имам инсталирани 2 windows-a, как да изтриа единя от тях.Благодаря. и се извинявам ако темата не е на мястото си sad.gif

Стартираш Windows-а, който НЕ трябва да изтриеш. И после DEL на другия. Но тъй като не си дал никаква конкретна информация не гарантирам за последствията. Какви са операционните системи, как са разпределени на диска (дисковете)... Дай малко повече инфо.

Какъв е проблема...Изтегли си Acronis Director Suite 10 (макар че тези неща стават и с DISK MANAGEMENT = > дясно копче на My Computer => Manage...), форматирай дяла на WINDOWS-a който искаш да изтриеш и си готов...

ДЕМО ВЕРСИЯ:

http://www.acronis.com/homecomputing/downl...te10.0_d_en.exe

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Аз също искам да изтрия всичко и да започна на чисто но не открих никъде съвет.

При положение, че двата Win-a са на отделен дял, най-лесно е просто да влезеш в този, който искаш да запазиш, да форматираш дяла с другия (десен клик и format) и след това просто да изтриеш втория Уин от boot.ini за да не ти се показва при стартиране. Мисля, че някъде имаше и функция за автоматично поправяне на boot.ini, но не се сещам къде беше. Може би беше в run --> msconfig --> boot.ini, но въбоще не съм сигурен.

При положение, че двата Win-a са на отделен дял, най-лесно е просто да влезеш в този, който искаш да запазиш, да форматираш дяла с другия (десен клик и format) и след това просто да изтриеш втория Уин от boot.ini за да не ти се показва при стартиране. Мисля, че някъде имаше и функция за автоматично поправяне на boot.ini, но не се сещам къде беше. Може би беше в run --> msconfig --> boot.ini, но въбоще не съм сигурен.

Както и ти каза да влезе в единият, който иска да си му стои и просто да форматира другият дял, където се намира ненужният уиндолс. Като се направи цялостен формат на дяла, мисля, че после не трябва да се бута в биоса, за да се премахне показването при стартирането на ПС-то, че има 2 уиндолса... при формата и това заминава ако не се лъжа или при мен поне така беше.

Както и ти каза да влезе в единият, който иска да си му стои и просто да форматира другият дял, където се намира ненужният уиндолс. Като се направи цялостен формат на дяла, мисля, че после не трябва да се бута в биоса, за да се премахне показването при стартирането на ПС-то, че има 2 уиндолса... при формата и това заминава ако не се лъжа или при мен поне така беше.

Сакън !!! Не бутай BIOS-a !!! :whist:

Той абсолютно нищо общо няма с Windos-a ти !

Файла е boot.ini

Понеже имаш късмет, че съм под Win виж сега как става номера:

1-ви вариант:

MyComputer (десен бутон) --> Properties --> Advanced --> Startup and Recovery --> Settings --> Еdit

Като кликнеш edit ти отваря файла boot.ini и просто изтриваш реда с другия Windows.

2-ри вариант :

Run --> msconfig --> boot.ini --> Check all boot paths

Системата ще види, че другия Windows го няма и сама ще си направи необходимите настройки за да не ти се показва при страртиране.

П.С. Абе Windows-a е голяма работа, само да не ти се налагаше да кликаш на 1000 неща за да можеш да редактираш един смотан текстов файл от 4 реда angry.gif

Че какво му е кликането?

Start=>Run=>пишеш msconfig=>Пишеш C:\boot.ini

И готово :) триеш си едно редче, съхраняваш и всичко е ок.

Ако изтриеш това, което не трябва, има лесно - слагаш инсталационния диск на ХР-то в оптичното устройство, рестартираш си компютъра и през конзолата му даваш да се оправи ;)

здравейте!

аз имам следния проблем: значи тв диск ми е разделен на 3 дяла, на първия имам инсталиран win xp professional, на друг дял се опитах на инсталирам win xp, но на друг език не на англ, когато обаче стигнах до прозореца за изписване на серийния номер, изписах този който имах /един и същ от различни хора/ ми изписа, че е невалиден, след което аз прекъснах инсталацията, добре ама сега като ми стартира ми изписва двете операц системи, а всъщност аз нямам втора, какво да направя, за да не се показват двете системи при първоначалното зареждане и ако имате обяснение защо ми даде невалиден код, при положение че професионал е инсталиран със същия тоя код без проблеми. Благодаря

здравейте!

аз имам следния проблем: значи тв диск ми е разделен на 3 дяла, на първия имам инсталиран win xp professional, на друг дял се опитах на инсталирам win xp, но на друг език не на англ, когато обаче стигнах до прозореца за изписване на серийния номер, изписах този който имах /един и същ от различни хора/ ми изписа, че е невалиден, след което аз прекъснах инсталацията, добре ама сега като ми стартира ми изписва двете операц системи, а всъщност аз нямам втора, какво да направя, за да не се показват двете системи при първоначалното зареждане

Десен бутон върху My Computer -> Properties -> Advanced -> трети бутон Settings -> бутон Edit. Тук редактираш файла boot.ini. Просто изтрий реда, който е за невалидния Windows. Щом на C: ти е работещия, значи multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) трябва да ти е именно той, а невалидния ще е partition(2) или partition(3), в зависимост дали си се опитала да го инсталираш на D: или E:.

и ако имате обяснение защо ми даде невалиден код, при положение че професионал е инсталиран със същия тоя код без проблеми. Благодаря

Ако работещият Windows е най-стария (без никакви Servic Pack-ове) и е инсталиран с валиден за него код, той може да е забранен в следващите сервизни пакети и ако се опитваш да инсталираш някой по-нов, няма да се получи.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Десен бутон върху My Computer -> Properties -> Advanced -> трети бутон Settings -> бутон Edit. Тук редактираш файла boot.ini. Просто изтрий реда, който е за невалидния Windows. Щом на C: ти е работещия, значи multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) трябва да ти е именно той, а невалидния ще е partition(2) или partition(3), в зависимост дали си се опитала да го инсталираш на D: или E:.

Ако работещият Windows е най-стария (без никакви Servic Pack-ове) и е инсталиран с валиден за него код, той може да е забранен в следващите сервизни пакети и ако се опитваш да инсталираш някой по-нов, няма да се получи.

здравей, значи невалидния коде ми го даде преди да инсталирам най-стария уинд и аз затова го зарязах и се принудих да инсталирам най-стария след това щото иначе оставах без никаква опер с/ма, просто нямах друг изход, диска който ми дадоха с уиндос на друг език не ми прие кода не знам защо, нито пък знам дали е първонач версия или някоя в последствие

Здравейте!

Имам Win.2000 и Win.ХР.Първия,2000, при опит да го запусна стига до началото и се рестартира.Как да го пускам или как да го махна?

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Аз съм с виста и искам да изтрия стария ХР,но като му дам да форматира и не иска.НЕ ми трие всички файлове.Какво да правя?

Благодаря.

Дай малко повече информация...

Къде е инсталирана Вистата и къде Win XP-то

Няма как да форматираш ако дяла се ползва от някое приложение...трябва да стане под ДОС

Има и вариант да изтриеш направо дяла на WIN XP и да създадеш наново partition-a...

Горе има линк към Acronis Disk Director Suite - ще ти свърпи работа...новата версия се поддържа от Виста-та :clap:

Всичко е много просто. Искате да изтриете дял с Windows. Изтрийте реда от boot.ini. Използвайте Acronis Drive Cleanser или Partition Magic и просто изтрийте дяла. Но внимавайте, защото ако стария Windows, кйто искате да изтриете е в C: ще си имате проблеми. Изтривайки него изтривате стартиращите файлове и за двете операционни системи. Така че по-добре преинсталирайте операционната система в дял C:. И внимавайте какво правите!!!

Аз имам само един Windows(vista) как да го махна и да започна всичко наново с празен компютър?

С Acronis Drive Cleanser или някаква друга програма за управление на дялове. Може и Partition Magic или каквато си харесаш. Всички вършат работа. Потърси с Google и си избери една.

Аз имам само един Windows(vista) как да го махна и да започна всичко наново с празен компютър?

GParted е една програма която ще ти свършат работа.

Напрово можеш да си изтеглиш LiveCD-то. Остава само да погледнеш из нета как да си организираш твърдият диск (наделиш на дялове).

• 9 години по-късно...

Зареждате системата от инсталационния носител - DVD/USB  и изтривате дяловете с Windows. После създавате нов дял и на него инсталирате Windows.

преди 25 минути, Petya Lyubomirova Mramorenska написа:

не ми дава пробвах да го зареда диска с windowsa но не става писах и в търсене излизами къде са дабам изтрии и неможе иска адимистратор 

Просто преинсталирайте отново, като този път изтрийте и дял С и дял D, след това от Незаделеното пространство създайте първо С, после D форматирайте С и продължете с инсталацията..Дял D може да форматирате и след приключване на инсталацията.

Когато не могат да се изтрият партишъни през операционна система или през инсталация на операционна система, тогава се сваля Gparted и се прави бутващ диск или бутваща флашка.

Бутва се Gpartеd.

Изтриват се всички партишъни и се оставят унлокейтед. Оставя се като едно цяло незаделено дисково пространство.

Рестартирате.

Бутвате инсталационен диск или друг носител на операционната система и си следвате инсталацията.

Когато стигнете до партишъните, вече ще можете да си създадете партишъните без проблем.

Случвало ми се е. Така съм действал. Така съм стигал до резултати. Най вероятно този подход ще ви помогне. Успех.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.