Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изселниците няма да гласуват на изборите за евродепутати

Featured Replies

Бе ти да не мислиш че евреите по цял свят гласуват в Израел на избори?Цигания?Би било ако гласуват хора които не живеят тука.В нормалните демократични държави се продава всичко на всеки без значение от националността.От 1-ви януари сме член на съюз в който и ти (като европейски гражданин вече) можеш да купиш всичко.Малко на принципа на търговията....продава се всичко което може да се купи.Продава се и в Турция даже.Просто неможе едно малцинство от 6-8% да управлява държавата.Като българин предпочитам да си решавам аз какво да става(колкото е възможно) отколкото някой който не живее тук по каквато и да е причина.Това е все едно в Турция да пуснат кюрдите да ги управляват,нали се сещаш че няма как да стане.Та така и тука.Вярвам това са повечето от аргументите на повечето от хората които подкрепят мярката.Омръзнало ми е в тая държава всички освен българите да имат права,айде нека бъдем равни този път.Все пак това е мнението на мнозинството на хората и не съм съгласен да се пренебрегне.

• Отговори 71
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Бе ти да не мислиш че евреите по цял свят гласуват в Израел на избори?Цигания?Би било ако гласуват хора които не живеят тука.В нормалните демократични държави се продава всичко на всеки без значение от националността.От 1-ви януари сме член на съюз в който и ти (като европейски гражданин вече) можеш да купиш всичко.Малко на принципа на търговията....продава се всичко което може да се купи.Продава се и в Турция даже.Просто неможе едно малцинство от 6-8% да управлява държавата.Като българин предпочитам да си решавам аз какво да става(колкото е възможно) отколкото някой който не живее тук по каквато и да е причина.Това е все едно в Турция да пуснат кюрдите да ги управляват,нали се сещаш че няма как да стане.Та така и тука.Вярвам това са повечето от аргументите на повечето от хората които подкрепят мярката.Омръзнало ми е в тая държава всички освен българите да имат права,айде нека бъдем равни този път.Все пак това е мнението на мнозинството на хората и не съм съгласен да се пренебрегне.

Айде сега,примера ти за евреите е най-малкото неуместен освен че е неудачен . Казваш малцинство управлява,мислех че съуправлява в коалиция.И какво все това малцинство ви е криво за нещо?? Като сте мнозинство как така овапцахте цяла държава да попитам? Или пак малцинството я е овапцало а? Драгозов,моля не ставай параноик. ДПС управлява реално само в районите със преобладаващо турско население,където не са(сме) малцинство. Останалото е разделено м/у мнозинството. И се вижда резултата нали. Обаче защо постоянно тръна ви са точно смесените региони на ДПС да попитам,ами останалите ?

А кюрдите в Турция също имат партия в парламента им,можеш да провериш в нета лично(ако знаеш турски ще ти е предимство)

А за правата айде моля ти се,на мен ми писна да си търся уж равните пшрава които имам,защото винаги съм прецакания аз,а не друг от мнозинството.И то да съм само аз.Така че и тука си в грешка.

А проблеам на мнозинството знаеш ли какво е драги,в това че задълбани да си късате взаимно вратовете не ви пука за държавата,и за хората.А после търсите вината другаде,в малцинството което е сплотено. Все някой трябва да е виновен нали :)

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Що ли ми се струва , че нарушават Конституцията?! Пък ние им ръкопляскаме!?

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.

Пиле,по тона който забелязах си е точно жлъчна радост :) Знам че е искрено ,но злъчно.Защо ли,ще отговоря след следващия цитат.

Драгозов,когато някои от тях са си плащали повече от 20 години съвестно данаците на България ти явно си бил още едва заплануван да се родиш. Така че недей споменава дори мимолетно това за данъците. Второто,живеещи в друга държава от години,да така е,но недей забравя кое ги принуди да отидат в нея,как бяха изгонени ,дори беше използвана сила срещу тях. А те имат тука деца,майки,бащи,роднини,мисля че имат морално право да са заинтересувани как са те нали?Или ти го отричаш това право?

Но както и да е,вместо да избодат вежди,те по скоро изписват веждите на ДПС,защото нейния електорат ще се сплоти още повече. Да не говоря че този акт ще бъде използван като коз за вбъдеще ;)

Избягвам да влизам в такива безмислени спорове,но ме подразни ето това твое изказване:

но недей забравя кое ги принуди да отидат в нея,как бяха изгонени ,дори беше използвана сила срещу тях

За принудата говориш -хубаво,и коя е цялата истина знаеш,ли я? И да се вменява вина на всички спрямо Бълг.граждани

от турски произход е меко казано НЕКОРЕКНО.

Питал съм приятели/с които заедно съм служил в армията/ защо заминават за Турция? Кой ги кара да напускат?

Те са ми отговаряли-Наборе нашите ни карат да замина за Турция.

Ето ти и още една страна от ПЪЗЕЛА. Т.е ИСТИНАТА има много лица.

По добре да се подходи прагматично,отколкото емоционално,защото камъка се хвърля,а думата остава ,и повече боли!

Aко управляваше коалиция от ДПС щяха да се съобразят с "коалиционните" си партньори.Ако го сметнем реално ДПС има най-много министерски кресла на фона на процента гласове които е получила.Да,държавата е оцапана.Вината е обаче и на "етническата партия" която неизменнно участва във всяко едно управление от началото на демокрацията.Вината е на всички ни,всички които живеем тук и търпим да си пълнят гушите.Нали се сещаш че неможеш да убедиш(с аргумент) аудиторията да подкрепи решение с което да се разреши на живеещите в чужбина да гласуват?Нека не се определя решението като етническо,както споменах аз имам роднини в чужбина и също не съм съгласен да гласуват след като не живеят тука.Вярно че мярката най-много засяга българските турци ама опитай се(пак ти казвам) да мислиш като български гражданин,а не като етнически турчин който все повтаря за правата си.Етническите българи също имат права както и цигани,арменци,руснаци...

Избягвам да влизам в такива безмислени спорове,но ме подразни ето това твое изказване:

но недей забравя кое ги принуди да отидат в нея,как бяха изгонени ,дори беше използвана сила срещу тях

За принудата говориш -хубаво,и коя е цялата истина знаеш,ли я? И да се вменява вина на всички спрямо Бълг.граждани

от турски произход е меко казано НЕКОРЕКНО.

Питал съм приятели/с които заедно съм служил в армията/ защо заминават за Турция? Кой ги кара да напускат?

Ето ти и още една страна от ПЪЗЕЛА. Т.е ИСТИНАТА има много лица.

По добре да се подходи прагматично,отколкото емоционално,защото камъка се хвърля,а думата остава ,и повече боли!

Дам,младите заминаваха,защото родителите им искаха.Но и на самите родители не им се искаше и това е факт.

Викаш вменявам,не не вменявам. Но понеже постоянно тука ги оплюват и изкарват какви ли не,та затова се чуствам като в ония години,когато едва ли не в училище ме изкарваха мен виновен за 500 години от миналото. Ето ти факти. И не само мен.

И както каза ти,фактите са различни,но общата картина от тия факти е неоспорима.

Що ли ми се струва , че нарушават Конституцията?! Пък ние им ръкопляскаме!?

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.

И така да е, голяма работа. Те толкова пъти са я нарушавали с отрицателни последици, че сега ние ли да ставаме честни? Методът с "другата буза" хич не е добър. :)

Aко управляваше коалиция от ДПС щяха да се съобразят с "коалиционните" си партньори.Ако го сметнем реално ДПС има най-много министерски кресла на фона на процента гласове които е получила.Да,държавата е оцапана.Вината е обаче и на "етническата партия" която неизменнно участва във всяко едно управление от началото на демокрацията.Вината е на всички ни,всички които живеем тук и търпим да си пълнят гушите.Нали се сещаш че неможеш да убедиш(с аргумент) аудиторията да подкрепи решение с което да се разреши на живеещите в чужбина да гласуват?Нека не се определя решението като етническо,както споменах аз имам роднини в чужбина и също не съм съгласен да гласуват след като не живеят тука.Вярно че мярката най-много засяга българските турци ама опитай се(пак ти казвам) да мислиш като български гражданин,а не като етнически турчин който все повтаря за правата си.Етническите българи също имат права както и цигани,арменци,руснаци...

Драгозов,малко доуточнение.Ако трябва да сме точни,ДПС е съуправляваща едва с последните 2 кабинета,тоест по-малко от 8 години от общо 18-те досега. И то в годините последните когато страната бихме казали ,и не смао ние а и света вече върви към подобрение.А останалите години,особено управлението на Костов бяха пълен провал,а тогава ДПС беше в изгнание едва ли не,никой не я броеше за 5 стотинки дори.

А за правата вече ти казах,ти твоите си ги имал винаги,но моите едва от известно време мако взеха да се зачитата за нещо.

И така да е, голяма работа. Те толкова пъти са я нарушавали с отрицателни последици, че сега ние ли да ставаме честни? Методът с "другата буза" хич не е добър. :)

А гарване,извинявай много,но голословните приказки едва ли имат сила. И като те познавам мисля че се досещам какво ще споменеш :)

А аз да споменавам ли обратното многократно повече и нагло нарушаване ,а аз нямам навика да обръщам буза ,възпитание,какво да се прави .

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Е щом не е "голяма работа" да си стоим примирени !?:)Щом нас не ни засяга -Може!Да нарушават! Простено да им е?! "ТЕ"-кои ?Дали не ни засяга!?

Засега не ни засяга:)

Ама знае ли човек ...

Какво изгнание бре?Ти да не мислиш че България е длъжна нещо на ДПС?Напротив,това е волята на българите и едва ли ще се съобразяват с някаква етническа партия.Като са само в последните два кабинета да не сме цъфнали по време на тяхното управление?И те лапат като другите че и повече отколкото им се полага(за пример броя министерства).

Но понеже постоянно тука ги оплюват и изкарват какви ли не,та затова се чуствам като в ония години,когато едва ли не в училище ме изкарваха мен виновен за 500 години от миналото

:)

А да не мислиш че някой българин ще се почувства гузен че ти се чувстваш така?И на теб пука ли ти как се чувстват българите като гледат "екскурзиантите" по време на избори?Или пак на едните чувствата са по-важни?Не на мене тия.Извинявай ама познавам много турци,араби и други мюсюлмани ама ми се виждат нормални и дружелюбни хора.Ти разбираш ли че тия хора не идват да гласуват по собствено желание.Гласуването им е платено от Доган и неговите протежета,хората идват,гласуват,виждат се с роднините и заминават.Ти видял ли си българи живеещи в чужбина да се връщат масово да гласуват?

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Какво изгнание бре?Ти да не мислиш че България е длъжна нещо на ДПС?Напротив,това е волята на българите и едва ли ще се съобразяват с някаква етническа партия.Като са само в последните два кабинета да не сме цъфнали по време на тяхното управление?И те лапат като другите че и повече отколкото им се полага(за пример броя министерства).

:)

А да не мислиш че някой българин ще се почувства гузен че ти се чувстваш така?И на теб пука ли ти как се чувстват българите като гледат "екскурзиантите" по време на избори?Или пак на едните чувствата са по-важни?Не на мене тия.Извинявай ама познавам много турци,араби и други мюсюлмани ама ми се виждат нормални и дружелюбни хора.Ти разбираш ли че тия хора не идват да гласуват по собствено желание.Гласуването им е платено от Доган и неговите протежета,хората идват,гласуват,виждат се с роднините и заминават.Ти видял ли си българи живеещи в чужбина да се връщат масово да гласуват?

Хм,явно май говоря на друг език или не ти се иска да проумееш .Вероятно второто,май както се казва,пак само угодните неща са важни,другото за него сме глухи. Но това мен не ме притеснява,както се казва ще видим и чуем какво ще става,бъдещето е пред нас :)

А кой каквото си надроби това сърба обикновенно,така че много трябва да внимава какво дроби :)

Хм,явно май говоря на друг език или не ти се иска да проумееш .Вероятно второто,май както се казва,пак само угодните неща са важни,другото за него сме глухи. Но това мен не ме притеснява,както се казва ще видим и чуем какво ще става,бъдещето е пред нас :)

А кой каквото си надроби това сърба обикновенно,така че много трябва да внимава какво дроби :)

Бъдещето,бъдещето...какво ще сърба.....

Айде дай един обоснован аргумент?Отговори що българите не си идват да гласуват организирано и дали наистина мислиш че тия хора идват по собствено желание.Незнам защо всички си мислите че Доган е някакъв спасител след като и той си гледа само джоба.ДПС та ДПС,какво ви даде ДПС.Съзнаваш ли че нищо не се е променило и при тяхното управление и роднините ти ще продължават робски да отглеждат тютюн и да гласуват сляпо за Доган само защото е турчин.Абе вземете си отворете очите малко и не се делете на турци и разни,вие сте преди всичко българи.Това е все едно аз да гласувам за Волен защото ми казва че е българин.

пак само угодните неща са важни,другото за него сме глухи.

То това важи двупосочно.

Е матрозов, за този коментар - шапка ти свалям :wors: Аз държа да спомена че и на останалите избори ще стане така! :hush: Вече е неизбежно... С новите възможности идва просветлението.

Нека всеки един от нас като българин да се замисли - защо идват турците да гласуват тук? Дали не е заради това че се чувстват изгонени и искат да си го върнат на простите "гяури" , че са ги изгонили от тая земя в която са живеели и те и тяхните предци 600 години ( при какви обстоятелства - няма да споменавам ;) )------- Някои от тях може и да мислят така но немисля че са всички. Друг евентуален мотив е носталгията - но тя е неоправдана при положение че са имали толкова време да се върнат и да започнат наново ( както каза морфейчо , повечето са имали роднини които са останали тук и все още ги имат ), такаче и това май не е . Ами какво остана ? Ще ви кажа - остана желанието за власт на един умен престъпник, който не желае да пусне златната кокошка. Да, този умен престъпник е небезизвестният Аамет Доаан или Ахмет Доган както го наричат Цък - Цък - Цък - Язък - Жалко но факт!

Колкото до морфей драгозов - той е едно умно момче(не мога да му го отрека ) което се чувства застрашен - дори и в най-малки дози от това което се случва и ще продължи да се случва. Точно за това аз мисля че ДПС трябва да бъде искоренена тотално от пределите на нашата татковина и хора като морфей да спрат да живеят като част от миналото и да започнат да живеят като всеки друг българин - с български партии. Едно ново начало, е това от което се нуждаем всички - но без ДПС . Като българи в ЕС , а не като разделена нация на границата между бедните балкани и лукавият изток ;)

Забравих да спомена нещо.... Защо според вас, всеки път когато нещо стане против волята на ДПС те се искарват дискриминирани? Интересен въпрос нали :)

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Решението е много правилно.

Надявам се да бъде променена конституцията и останалите закони, свързани с избори.

Не може лице, независимо от етнос и религия, което през последната една година не е живяло в страната, не е участвало в създаването на БВП на България, не е плащало данъци и осигуровки да гласува за народни представители, кметове, президент.

Значи аз ще работя в тая държава, ще плащам данъци и осигуровки, а тия дето са се уредили навън да ми определят кой да ме управлява - няма да стане.

Така, основното тук е най-вече за изселниците в Турция. Гледам, че спора около това се върти. Между другото те са нарушители на българските и европейски закони. Нито законите в България, нито в Европейския съюз разрешават двойно гражданство. А изселниците ни в Турция са всички и с турско поданство. Така, че или едното или другото. Не може и двете. Кметовете, които са им издали нови български документи за самоличност също са нарушили законите и би следвало да носят наказателна отговорност.

И както казах по-горе. Не може да ми казват кой да ме управлява хора, които не допринасят с нищо за икономиката на страната, не плащат данъци и осигуровки в нея и не живеят в нея. Това е нормалната логика.

И още нещо - не на последно място. Европа също не толерира такива практики.

О, това много ме зарадва. Най-после нещо полезно от това народно събрание. А на който не му харесва, е свободен да напусне.

Въпроса е защо един човек,който живее извън Европа да решава кой да пратим за евродепутат?И защо той да избира след като не живее тук и тоя депутат няма да отстоява неговия интерес.Малко се губи връзката.

Я да бухна и аз един безсмислен пост, брех приемам всичко ама е това не моо разбера що като живееш тук и както се пише във форума плащаш за не знам си кво ...и други такива като те питат къвси се турци бреии ами и че репресирани бре бре ами и аз искам да не плащам ток и се да съм репресиран ама не не моеее та така ТУРЦИ ли са нашите мили изселници или БЪЛГАРИ изповядващи мюсюлманство щот едното няма връзка с другото angry.gif

Да, и аз получих приблизително същия отговор - всички заминават, та и аз с тях.

Ще ви кажа - остана желанието за власт на един умен престъпник, който не желае да пусне златната кокошка. Да, този умен престъпник е небезизвестният Аамет Доаан или Ахмет Доган

Тъжно , но факт. Не бих се учудил ако той е един от спонсорите на Атака. Все пак Доган е най-заинтересован да има етнически вот и всички турци да гласуват като овце.

Morfey_A, това че малцинствата гласуват единни не е повод за гордост, а за тревога. Това означава, че хората с различни интереси не могат свободно да изразяват своето мнение. Дейноста на Доган и неговото ДПС с нищо не е спомогнала тези хора да се чувстват свободни. Съгласем съм че:

..те имат тука деца,майки,бащи,роднини,мисля че имат морално право да са заинтересувани как са те...
но след като не знаят за кого гласуват, какви кандидати с какви платформи има и какви интереси защитават, как точно ще подкрепят интересите на своите роднини!?

Поне според мен проблемът е повече в това, че турците ще гласуват винаги за Доган. От там започва проблемът, защото Доган не гледа, какво би било добре за малцинствата, които го избират, а за това, какво ще влезне в джобчето му т.е. аз гласувам за някой, а пък на него въобще не му пука за мен. Той си гледа само собствената изгода. В момента това се получава. Така че е съвсем нормално в тази ситуация да има недоволни и от двете страни.

Аз лично съм доволен от резултатите от гласуването.

Четири страници от началото на темата и за мен е ясно, че в случая всички сме доволни от развитието по отношение решението на управляващите. В малко теми съм видял такова единодушие от всички нас. Искам просто да кажа, че според мен не може масата от нас да приемат като положително това решение и да сме в заблуда.

Няма заблуда. Всичко е точно.

За 18 години демокрация, промени и закони, едно решение, което да се приема радушно от по-голямата част от хората.

Дам,младите заминаваха,защото родителите им искаха.Но и на самите родители не им се искаше и това е факт.

Това няма нищо общо с истината... Това че ДПС се оказаха последователи на Гьобелс и повтарят нещо за да им вярвате си е ваш проблем.По същия начин се направиха и паметници на терористи и се споменаваше "5 вековно присъствие".

Реалноста беше съвсем друга...

Общо взето...който не живее в България...няма и да гласува тук.Не виждам проблем

Не мога да разбера защо се карате за глупости, след като някой си важен от ЕС е казал - ей, внимавайте как ще гласувате, че ще ви дръпнем шалтера.

И аз се радвам за избора им, но мисля, че е продиктуван отвън.

До тук почистено.Сдържайте се от безмислени коментари и обиди,ако ли не ходете да пишете в празните приказки.Ако на някой не му издържат нервите да не пише в тоя раздел.Всяко следващо нарушение ще бъде наказвано.Приятна дискусия!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.