Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изселниците няма да гласуват на изборите за евродепутати

Featured Replies

С бурни аплодисменти от страна на опозицията и скандални реакции от страна на ДПС беше посрещнато гласуването за принципа на отседналост в Закона за избор на народни представители, предаде репортер на Агенция “Фокус”. От ДПС моментално поискаха прегласуване на спорния текст, защото според тях председателят на парламента Георги Пирински е нарушил всички законови правила, подлагайки на гласуване текст, който не фигурирал в окончателната редакция на закона.

Текстът бе приет със 111 гласа “за”, 55 “против” и 40 “въздържали се”. “Въздържалите се” бяха от Коалиция за България; 3-ма депутати от Коалиция за България бяха “за” текста за отседналост.

Депутатът от ДПС Ремзи Осман се обърна срещу НДСВ и ги обвини, че оспорват правото на българските граждани в чужбина да гласуват. От парламентарната трибуна заместник-председателят на Парламентарната група на ДПС Лютви Местан също обвини НДСВ и заяви, че е “изумен от това, че подкрепят подобна дискриминация”.

Всички представители на опозицията поздравиха колегите си от НДСВ и допълниха, че по този начин те са се върнали към своите избиратели. В знак на протест срещу гласуването всички депутати от ДПС напуснаха пленарна зала.

Инфо: Агенция "Фокус"

Мисля,че на "тройната коалиция" и се клатят краката !

• Отговори 71
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-после и тия в парламента да свършат нещо полесзно. ;)

О чудо. . . Едно голямо браво от мен. Мисля си, че решението ще бъде подкрепено от ЕС, което е най-важното.

П.П. При парламентарните и президентските избори трябва да въведат същото, но уви няма да имат волята. Нямам в предвид само турските изселници, а българите в чужбина като цяло . . . това разбира се си е мое мнение.

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

"Боже слушам и ....."Въпроса е че сега май ще развалят кабинета.

Някой в тройната коалиция е станал много лаком и сега му подрязаха крилата....

АЛЕЛУЯ! Не мога да повярвам! Мислех си, че ДПС ще се наложат (както обикновено)

Тази новина ми направи деня! :Д

От парламентарната трибуна заместник-председателят на Парламентарната група на ДПС Лютви Местан също обвини НДСВ и заяви, че е “изумен от това, че подкрепят подобна дискриминация”.

Когато нещо не им изнася - веднага се оплакват от дискриминация.

В знак на протест срещу гласуването всички депутати от ДПС напуснаха пленарна зала.

Виж ти, каква загуба за нас избирателите. Сложили сме ги там да работят, а те си тръгват. .... Сигурно днес, за разлика от друг път са присъствали повече от техните депутати. :clap:

Всичко е чудесно, радост голяма, но защо ли не съм убедена, че евентуалното разваляне на тройната коалиция ще е за добро :ph34r:

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Хм, звучи твърде хубаво, за да е истина. И все пак. Днес доста неща за празнуване се насъбират. Нищо, нека има. :ph34r:

Айде сега да забранят и за парламентарни и президентски избори да забранят :):whist::beer::wors::whist: :whist: :wub:biggrin.gif

Е това вече е невъзможно...

За съжаление

Стига бе! Верно ли? Не мога да повярвам на очите си... Това е просто... Невероятно.

Не вярвах, че на царчетата им стиска да се опънат на ДПС.

Колкото до тройната коалиция... Тя и без това не е особено функционална, нали знаете баснята за орела, рибата и рака.

Е това вече е невъзможно...

За съжаление

Няма невъзможни неща!

:whist: :whist: Дами и господа,още малко и очаквам фанфари и ода на радоста да се пуснат в темата :whist:

Бре бре бре,толкова жлъчна радост не бях виждал отдавна у някого. Дори очаквам днес някои от радост да се затъркалят като магарета по земята :wors:

Е това го има само в балканския ( за всеки случай казвам балкански) манталитет,не гледам аз да съм добре,а гледам на Вуте да му е зле :beer:

Нещо разбойниците не могат да поделят плячката май.

Та.. започват и с удари под кръста. :)

Как няма да гласуват като отвън са им набили канчето да внимават какво правят. :)

Браво! ;)

Най-после :clap:

... да не би политиците ни да са се събудили .. или изтрезняли ;) на връх Трифон зарезан!

Морфей,тук никой не злобее и не разбирам защо мислиш,че някой иска на някой друг да му е зле...Става въпрос за нещо елементарно - за спазване на законите и за наличието на поне минимална справедливост. Не приемам за редно някой,който от сума ти години живее в друга държава (без значение Турция,или друга),да се прибира само за изборите и да определя хората,които ще ни управляват нас,които живеем тук.Просто не е логично и честно. Това е. Така че браво за това решение на парламента! Веднъж да решат нещо умно...

:huh::whist: Дами и господа,още малко и очаквам фанфари и ода на радоста да се пуснат в темата ;)

Бре бре бре,толкова жлъчна радост не бях виждал отдавна у някого. Дори очаквам днес някои от радост да се затъркалят като магарета по земята ;)

Е това го има само в балканския ( за всеки случай казвам балкански) манталитет,не гледам аз да съм добре,а гледам на Вуте да му е зле :hush:

Не е жлъчна радостта,искрена е.Неможе някой който не живее тука и не плаща данъци(плаща в държавата в която живее) да избира кой да ме управлява или отстоява моето мнение мен(който живея тук и си плащам данъците).Съжалявам за сложното изречение ама вярвам си го разбрал.Това важи особено за българските турци които имаха досега практиката да правят екскурзия по време на избори до родината.Да,те са наши граждани и са изгонени от тук от комунистите(несправедливо разбира се) ама неможе човек който не живее тук да решава бъдещето ми.Неможе да продължава така,парламента трябва да се вслуша в мнението на хората които са го избрали малко.Това е единственото умно нещо което са сътворили от доста време насам и искрено ще се радвам да се приеме за всички видове избори у нас за в бъдеще.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Морфей,тук никой не злобее и не разбирам защо мислиш,че някой иска на някой друг да му е зле...Става въпрос за нещо елементарно - за спазване на законите и за наличието на поне минимална справедливост. Не приемам за редно някой,който от сума ти години живее в друга държава (без значение Турция,или друга),да се прибира само за изборите и да определя хората,които ще ни управляват нас,които живеем тук.Просто не е логично и честно. Това е. Така че браво за това решение на парламента! Веднъж да решат нещо умно...

Пиле,по тона който забелязах си е точно жлъчна радост :) Знам че е искрено ,но злъчно.Защо ли,ще отговоря след следващия цитат.

Не е жлъчна радостта,искрена е.Неможе някой който не живее тука и не плаща данъци(плаща в държавата в която живее) да избира кой да ме управлява или отстоява моето мнение мен(който живея тук и си плащам данъците).Съжалявам за сложното изречение ама вярвам си го разбрал.Това важи особено за българските турци които имаха досега практиката да правят екскурзия по време на избори до родината.Да,те са наши граждани и са изгонени от тук от комунистите(несправедливо разбира се) ама неможе човек който не живее тук да решава бъдещето ми.Неможе да продължава така,парламента трябва да се вслуша в мнението на хората които са го избрали малко.Това е единственото умно нещо което са сътворили от доста време насам и искрено ще се радвам да се приеме за всички видове избори у нас за в бъдеще.

Драгозов,когато някои от тях са си плащали повече от 20 години съвестно данаците на България ти явно си бил още едва заплануван да се родиш. Така че недей споменава дори мимолетно това за данъците. Второто,живеещи в друга държава от години,да така е,но недей забравя кое ги принуди да отидат в нея,как бяха изгонени ,дори беше използвана сила срещу тях. А те имат тука деца,майки,бащи,роднини,мисля че имат морално право да са заинтересувани как са те нали?Или ти го отричаш това право?

Но както и да е,вместо да избодат вежди,те по скоро изписват веждите на ДПС,защото нейния електорат ще се сплоти още повече. Да не говоря че този акт ще бъде използван като коз за вбъдеще ;)

Драгозов,когато някои от тях са си плащали повече от 20 години съвестно данаците на България ти явно си бил още едва заплануван да се родиш. Така че недей споменава дори мимолетно това за данъците. Второто,живеещи в друга държава от години,да така е,но недей забравя кое ги принуди да отидат в нея,как бяха изгонени ,дори беше използвана сила срещу тях. А те имат тука деца,майки,бащи,роднини,мисля че имат морално право да са заинтересувани как са те нали?Или ти го отричаш това право?

Но както и да е,вместо да избодат вежди,те по скоро изписват веждите на ДПС,защото нейния електорат ще се сплоти още повече. Да не говоря че този акт ще бъде използван като коз за вбъдеще wink.gif

Аз кога съм заплануван няма значение за спора.Аз не отричам че комунистите са ги изгонили неправомерно както казах.Разбира се те могат да се върнат и да живеят тук,някои са го направили и ще си гласуват.Ако толкова милеят другите да заповядат да живеят и работят за България.И какво да направим?Да дадем и на децата им право да гласуват в България?Аз също имам роднини които от 10-ина години живеят навън и съм против това те да гласуват.Опитай се да мислиш като български гражданин без да мислиш като турчин и ще разбереш защо мнозинството мисли така.

Аз кога съм заплануван няма значение за спора.Аз не отричам че комунистите са ги изгонили неправомерно както казах.Разбира се те могат да се върнат и да живеят тук,някои са го направили и ще си гласуват.Ако толкова милеят другите да заповядат да живеят и работят за България.И какво да направим?Да дадем и на децата им право да гласуват в България?Аз също имам роднини които от 10-ина години живеят навън и съм против това те да гласуват.Опитай се да мислиш като български гражданин без да мислиш като турчин и ще разбереш защо мнозинството мисли така.

Мдам,да карам подред тогава :)

Разбира се,те са можели,ако е имало къде нали ?А повечето нямат вече отдавна. Примери безбройни,дори с мои роднини.

Децата им викаш,дам,те са родени в България ако незнаеш,родените в Турция са още много малки. Е нима родителите им не са работили за тях в България,или за тоя дето духа и за себе си само.Или за благо родину само?За благото на изгонилите ги нали.

А за твоята рода не искам да дискутирам,фамилните отношения са различни при всички,аз поне още държа на моите и винаги ще държа независимо къде са.

И последно,да ,аз мисля като българин ,и за България. Мисля и като турчин както ти каза,но пак за България само. И не искам след 30 години тука да стане с извинение цигания само,накъдето е тръгнало. И всичко да е продадено на чужденци.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.