Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молитва

Featured Replies

преди 3 минути, _Aumi_ написа:

Ползвам го и съм доволна от резултатите! 😇

Тогава за какво се занимаваш с лукавство?! :)

• Отговори 338
  • Прегледи 72k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Добро утро,Господи Благодаря ти-че ми даде още един ден Благодаря ти за Слънцето Ще гледам да не те разочаровам,ще бъда добра Лека нощ,Господи Прости ми прегрешенията през деня-ако съ

• МОЛИТВАТА е моят разговор с Онзи, Който ме е създал. И аз, разговарям с Него. Такава, каквато ме Е създал. Моля Му се, изисквам, оплаквам Му се, благодаря Му, че ми Е дал шанс да се изявя, сърдя Му се

• Молитвата е личен акт. Всяка готова наизустена молитва, не е наша лична молитва. Чуждата молитва не е наша. Молитвата е лично общение с Бога, и трябва да е лична, а не наизустена.

Публикувани изображения

преди 1 минута, dioib написа:

лукавство

лукавството е в твоята компетенция!

аз с лукави неща не се занимавам, а само търся истинската и неподправена истина, за която не всеки има уши и очи да я чуе и види!

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

лукавството е в твоята компетенция!

аз с лукави неща не се занимавам, а само търся истинската и неподправена истина, за която не всеки има уши и очи да я чуе и види!

След като си от търсещите, то следваш пътя на лукавите, та смятайки ме за лукав, то определено явно не знаеш Истината и следователно та ползвам като "пушечно месо" ... :) -> И си лукава по "вторична сигнална система' ... -> Отречи се от Лукавия докато можеш!!! Той освен към поквара не ще те води към друго!!!

Кратко: Не обръщай внимание (игнорирай лукавите), а само на праведните!!! ;) Не ставай проводник на лукави помисли!!!

Бъди щастлива и не се мотай из мрежата на Сатаната!!! :) 

преди 4 минути, dioib написа:

из мрежата на Сатаната!!!

Само търсещите и съмняващите се, могат да намерят и видят Истината, другите са оплетени в мрежите на лукавия, който ги подмамва с лъжите си! Така че, не си въобразявай, че си открил истината, приемайки на доверия всичко предложено от Сатаната!🤣

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Само търсещите и съмняващите се, могат да намерят и видят Истината, другите са оплетени в мрежите на лукавия, който ги подмамва с лъжите си! Така че, не си въобразявай, че си открил истината, приемайки на доверия всичко предложено от Сатаната!🤣

Цъ! На някои им я "праща" Бог. ;) Другите са посредствени и имат друга цел. :) (пардон мисия, завет и прочие....) :) 

п.п. Бог има любимци, а не избрани!!! :) 

преди 12 минути, dioib написа:

На някои им я "праща" Бог

Аз не се съмнявам ни най-малко в Бог! Аз се съмнявам в човешките учения и измислици, които идват от Лукавия обладал умовете им!

Така че, ни най-малко не ме засяга това, че някои хора като теб ме съдят и квалифицират.

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Така че, ни най-малко не ме засяга това, че някои хора като теб ме съдят и квалифицират.

Илюзия е, че те съдя или квалифицирам. :) 

Просто считай, че другия е лукав. Натъквайки се на противоречия, то показва до колко словата му са от Бог или друг човек, книга или прочие ... ;) 

Чрез събла̀зън духът ти се калява и бавно започваш да проумяваш Божията промисъл, която ти дава сили да продължиш напред независимо какви трудности и прочие си се сблъскал в миналото или сегашното. ;) 

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Значи ли това, че отричаш Божието правосъдие, наречено Карма, и отричаш, че всяко наказание и всяка награда е от Бога?

Не, не значи. Но, има нещо наречено саможертва, което отричаш. Някой човек се е отдал на дадена кауза и дава всичко за нея, включително понадя ударите от страна на тези хора, които са срещу въпросната кауза. Това е негов избор и противодействието е избор на противниците на идеята. Винаги ще се намерят такива, а начина по който действа Бог и силите му, не можеш да разбереш. Как това се съчетава със свободния избор на човека - също. В крайна сметка ще се изпълни божествения замисъл, а всеки ще получи според действията, намеренията и осъзнатостта си. Но уравновесяването е в последствие. Ако стане престъпление с пострадал не е по възможностите ни да знаем доколко то е кармично обусловено, доколко е избор на престъпника или случайно стечение на обстоятелствата (нещара са излезли от контрол и се е стигнало до резултат, който не е бил планиран). Законите за кармата, свободния избор и др.,които дори не се познават от масите си действат, но съвкупното им действие е непосилно за човек да обхване. 

Бог (визирам всички същества изпълняващи замисъла му - ангели, архангели, а и хора, и др.) създават образ на бъдещето в света на идеите, който е въпрос на време да се реализира и физически. Някои хора ще спомогнат за това без дори да са наясно, докато други ще се окажат препятствие. Въпрос на консонанс или дисонанс с идеята. Но тя вече съществуваща в света на идеите ще се реализира - рано или по-късно, трудно или по-лесно,... Реализирането може да раздели хората до степен да се стигне до войни и болести. Много хора ще се съпротивляват предпочитайки старите си навици и зависимости в мисленето. Но в общ план божият замисъл ще надделее. Тези които мислят в съгласие с този план няма да избегнат трудностите и проблемите (умишлено не използвам думата "страдания", защото последните изразяват индивидуалното отношение). Няма как да ги избегнат. И те ще платят част от цената за промяната. Дори тежестта върху по-осъзнатите е по-голяма. А наградата е в друг свят - т.нар. на изток девачан. Но всъщност истинската награда е в осъщественото духовно и интелектуално развитие с което животът става по-пълен, смислен, осъзнат и изпълнен с разбиране. Целта на съществуването е развитие, а не вечно неизменно  съществуване в някакъв  рай с всичките несъвършенства и ограничения на човека. 

преди 9 часа, dioib написа:

Принципно храмовете са за грешници. Праведници нямат място там. ;) 

Храмовете са за всички. Идеята е влизайки в храма, човек да се отдели временно от света, проблемите му, грижите му и да насочи мусълта си изцяло към духовното. Самата атмосфера в храма, символите (примерно иконите), благовонията, общото излъчване на присъстващите също мислещи за духовното в този момент, усещането за храма като специално място - всичко това улеснява и предразполага вярващите. 

За мен няма значение с каква религия се свързва храмът, но е по-добре човек да познава религията в чийто храм влиза. 

Аз като цяло съм против това постоянно вменяване на вина и недостойнство в хората от страна на някои течения в християнството. Да, хората са несъвършени, правят грешки, но постоянното търсене на опрощаване, не е решение. Като че ли религията им служи само за да измолват прошка от нескончаемите грехове на които са обречени по подразбиране. Ами не. Грешките се поправят с осъзнаване и промяна в поведението. Може в молитва да се потърси съдействие и помощ за да реализира човек тази промяна, но друг няма да му свърши работата. 

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

Храмовете са за всички.

Да, но преди това трябва да се покаеш и смириш. ;) 

п.п. В храма не ти си важен, а друго ... ;) 

преди 4 часа, dioib написа:

За Бог знам, че му е все тая дали се молиш или не. 

Правилно знаеш . Единствено ,когато правиш добро има значение за Бог .

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Правилно знаеш . Единствено ,когато правиш добро има значение за Бог .

Той си има свои способи за разпространение на добрината която си направил. ;) 

преди 3 минути, dioib написа:

Той си има свои способи за разпространение на добрината която си направил. ;) 

Това ,ама изобщо не го разбрах .

преди 7 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Това ,ама изобщо не го разбрах .

Не знам до колко е бил благословен спрямо теб ... но ... хм ... прави така, че други да видят стореното от теб ... ;) 

п.п. Един вид пре пре нася твоето през вековете и е достояние за бъдещето. ;) 

на 5.02.2022 г. в 9:17, _Aumi_ написа:

Кой е упълномощил светеца да отговаря на определен проблем, свързан с някаква негова дейност приживе?

Значи, според теб, Бог е нещо далечно, до което трудно се достига и винаги трябва да има някакви посредници, въпреки че тези посредници са обявени за такива от хората и единствено и само хората са им дали някакви правомощия в умовете си, което по никакъв начин не доказва, че имат правомощия и от Бог!

Още повече, че ако се замислим над факта, че повечето от обявените за светци, са имали труден живот и са намерили смъртта си по особено мъчителен начин. Което ги е направило мъченици за конкретната вяра.  Но пък това не ни ли кара да си зададем въпроса: Защо тези хора са били наказани от Бог по този жесток начин?

Значи ,общото между всички светци е това  че : 

Светците се обявяват за приближени До Господ Бог и започват да казват ,че те са посредници между Господ и хората . Хората са наивни и вярват , че тоя или оня светец ще ходотайства пред Бога , а това е измама . Всеки е близък до Господ защото за Господ Бог всички сме негови чада и ни обича по равно . Измамите на светците и всички духовни лица ,че ето разбирате ли ние сме ,,представители на Господ Бог " ги води към наказание ,защото ,пак повтарям ,пред Господ Бог всичките хора сме равни и Господ Бог обича всички по равно . 

Това ,че едни имат повече примерно , не означава че дадения човек е по - обичан от Господ Бог , а означава ,че дадения човек се е трудил по усърдно за да има повече ( примерно ,някои ходят на фитнес и имат повече мускули , други учат постоянно и имат повече акъл , други отделят време да дават любов и естествено получават повече любов ... )  

Тук може да вметна ,че Христос е най - големия измамник ( ако е имало такава личност изобщо ) ,защото той вместо да обедини хората ,той ги настройва едни срещу други , както и Мохамед естествено....

Та така за светците , но ти правилно си вметнала ,че светците биват наказани рано или късно , както се е случило с Христос (( възгордял се е ,и Господ Бог направо го прави мазало , не че му е давал преди това ( няма плътска любов ,няма дом , няма гадже , изобщо нищо няма ,освен дуене ,че ето разбирате ли всичко било за него и ако някой иска нещо ,разбирате ли трябва бая да му се помоли ) ).

На мен един път ми се присъни Господ Бог и ми каза ,че мога да определям кой да отиде в рая ,и за по - лесно реших ,че всички да са в рая , всички живяли , живущи и тези от бъдещето ,щото да сме една голяма компания . При мене няма такива от сорта ,тоя това направил ,дай са в ада . При Анжелизъма няма ад ,изобщо само рай . Абре живейте го с мир и добро тоя живот , удоволствия ни чакат цяла вечност . Един човешки живот , със скромните лишения ни осигурява ,цяла вечност удоволствие .

преди 43 минути, dioib написа:

Не знам до колко е бил благословен спрямо теб ... но ... хм ... прави така, че други да видят стореното от теб ... ;) 

п.п. Един вид пре пре нася твоето през вековете и е достояние за бъдещето. ;) 

Ааа ,това ли било . Епа те , Калдата , Анжелизъм , и от време на време давам някой лев за някоя и друга кауза .

преди 8 минути, Anzhel Dimitrov написа:

че те са посредници между Господ и хората

Те не са посредници ... хм ... те са такива които приживе и/или след това са правели, правят и ще правят чудеса сред живите. ;) 

преди 7 минути, dioib написа:

Те не са посредници ... хм ... те са такива които приживе и/или след това са правели, правят и ще правят чудеса сред живите. ;) 

Е значи оня италиански хирург дето отряза главата на някъкъв и я присади на тялото от друг човек , значи е светец щото операцията беше успешна ,или пък Бил Гейтс с неговите ваксини е спасил толкова много хора ,и излиза че Бил Гейтс е светец  . А или чакай ,трябва да се строят манастири и после да им плащаме сметките за ток , защото те купили нова винарна и лозя , ебати светците .

преди 7 минути, Anzhel Dimitrov написа:

италиански

Докато са били римляни или след като по-големия брат на Ханът е споходил онези земи?!

п.п. Не следя 'изкъсо" миналото, а ориентацията ми е в бъдещето ... ;) 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Единствено ,когато правиш добро има значение за Бог .

А ако вършиш зло, няма ли значение за Бог?

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

Бог (визирам всички същества изпълняващи замисъла му - ангели, архангели, а и хора, и др.) създават образ на бъдещето в света на идеите, който е въпрос на време да се реализира и физически. Някои хора ще спомогнат за това без дори да са наясно, докато други ще се окажат препятствие. Въпрос на консонанс или дисонанс с идеята. Но тя вече съществуваща в света на идеите ще се реализира - рано или по-късно, трудно или по-лесно,.

Какви са тези идеи, които Бог не е реализирал, но ще реализира скоро?

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Аз като цяло съм против това постоянно вменяване на вина и недостойнство в хората от страна на някои течения в християнството.

Не знам защо християнството продължава да вменява грях на хората като им внушава, че са виновни за Първородния грях и са грешни по рождение.

Валкирия скоро спомена, че Първородният грях е отпаднал с потопа.

Но може би целта на християнството е, вменявайки грях, да привлече повече желаещи спасение и вечен живот и втълпявайки, че това няма как да стане освен приемането на Исус като спасител.

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

А ако вършиш зло, няма ли значение за Бог?

Ами ,като вършиш зло си е за теб , защото си в застой или губиш за рая ( проекции възможности и придобивки ). Бог обича всички и прощава за злините , ч някога след наказание ...

преди 18 минути, _Aumi_ написа:

Но може би целта на християнството е, вменявайки грях, да привлече повече желаещи спасение и вечен живот и втълпявайки, че това няма как да стане освен приемането на Исус като спасител.

И даренията за храмове и манастири.

преди 4 часа, dioib написа:

Правят чудеса, ама друг път!

Ето ти отговор на въпроса от един друг форум, относно почитането на светци и техните изображения, от един истински християнин изучаващ от години Библията, дори и на древни езици.

Цитат

тези, които предпочитат това, не са християни (в библейския смисъл на думата "християнин"), а са православни или католици.
такова търсене на помощ от духове на умрели хора, както и моленето към мъртви изображения, е много тежък грях според написаното от пророците в библията.
поклонението на икони, включително на така наречените "чудотворни" икони, е портал към демони. то е противно на учението на пророците, на исус, и на апостолите на исус.

преди 56 минути, _Aumi_ написа:

Ето ти отговор на въпроса от един друг форум, относно почитането на светци и техните изображения, от един истински християнин изучаващ от години Библията, дори и на древни езици.

Доколко е исрински хеистиянин, след като отрича възгледа на двете основни деноминации, или е просто сектант? И дали за теб не е истински, просто защото отговорът му кореспондира с нагласите ти? 

Молитвата към светец, не е като към мъртвите. Светецът е проводник на силите на Бог и те се задействат, а не тези на духа на умрял или на демон примерно. Светецът е живял за вярата в Бог, често светците са страдали и умирали за свързана с тази вяра кауза. Да се приравнява молитвата към светец с некромантия е несериозно. 

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Какви са тези идеи, които Бог не е реализирал, но ще реализира скоро?

Не съм казал скоро. 

Светът се развива и има много какво още да бъде направено. Но то зависи и от осъзнатостта и на хората. Последната се променя бавно и трудно - това би трябвало да е очевидно. Бог дори и да е съвършен, все пак не може да направи невъзможното, т.е. да създаде хората вече напълно знаещи и разбиращи, а проявеният свят идеален. Това е и законът в природата: семето покълва, пораства и се развива. Крайният резултат изисква време и условия, и чудеса в това отношение са невъзможни. Дори и за Бог. А какъв ще е светът и човекът като краен резултат, мога само да предполагам частично. 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Доколко е исрински хеистиянин, след като отрича възгледа на двете основни деноминации, или е просто сектант? И дали за теб не е истински, просто защото отговорът му кореспондира с нагласите ти? 

Той твърди, че това противоречи на учението на Исус и на пророците:

Цитат

поклонението на икони, включително на така наречените "чудотворни" икони, е портал към демони. то е противно на учението на пророците, на исус, и на апостолите на исус.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Молитвата към светец, не е като към мъртвите. Светецът е проводник на силите на Бог и те се задействат,

Да, но след като този който е канонизиран за светец, е мъртъв, следва, че се покланяте на духа на светеца. Т.е. на духа на мъртвия.

преди 56 минути, Just a Stranger написа:

Молитвата към светец, не е като към мъртвите. Светецът е проводник на силите на Бог и те се задействат, а не тези на духа на умрял или на демон примерно. Светецът е живял за вярата в Бог, често светците са страдали и умирали за свързана с тази вяра кауза. Да се приравнява молитвата към светец с некромантия е несериозно. 

Не съм казал скоро. 

Светът се развива и има много какво още да бъде направено. Но то зависи и от осъзнатостта и на хората. Последната се променя бавно и трудно - това би трябвало да е очевидно. Бог дори и да е съвършен, все пак не може да направи невъзможното, т.е. да създаде хората вече напълно знаещи и разбиращи, а проявеният свят идеален. Това е и законът в природата: семето покълва, пораства и се развива. Крайният резултат изисква време и условия, и чудеса в това отношение са невъзможни. Дори и за Бог. А какъв ще е светът и човекът като краен резултат, мога само да предполагам частично. 

Точно си е ,като към мъртъв . Светците наред с Исус са били хора , следователно като им се молиш се молиш на мъртъв .

Все едно аз ,както имам един вид религия  ,, Анжелизъм 2022 " след смъртта ми хората да ми се молят на мен ,а не на Господ - да му благодарят .

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Правят чудеса, ама друг път!

Ти не можеш  Аз вече на правих! ;)

Тази плат форма  не видя  нещо, защото не е социална ..... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.