Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молитва

Featured Replies

За да бъде чута молитвата ти, трябва...

70923376639a32b2bf7e9746c5494a37_L.jpg

https://www.gnezdoto.net/izbrani-otkysi-ot-izbrani-knigi/2623-za-da-byde-chuta-molitvata-ti-triabva

• Отговори 338
  • Прегледи 72k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Добро утро,Господи Благодаря ти-че ми даде още един ден Благодаря ти за Слънцето Ще гледам да не те разочаровам,ще бъда добра Лека нощ,Господи Прости ми прегрешенията през деня-ако съ

• МОЛИТВАТА е моят разговор с Онзи, Който ме е създал. И аз, разговарям с Него. Такава, каквато ме Е създал. Моля Му се, изисквам, оплаквам Му се, благодаря Му, че ми Е дал шанс да се изявя, сърдя Му се

• Молитвата е личен акт. Всяка готова наизустена молитва, не е наша лична молитва. Чуждата молитва не е наша. Молитвата е лично общение с Бога, и трябва да е лична, а не наизустена.

Публикувани изображения

7108751_5b186.gif.52928d99764c6ba86531de8a896bbfbc.gif

• 2 седмици по-късно...

461287711_.gif.8dcfc54939d8392bce45455d821f913a.gif

МОЛИТВАТА Е РАЗГОВОР
"Голяма е необходимостта от прилежна молитва; не оставяйте нищо да ви попречи в това отношение. Положете всяко усилие да поддържате връзката между Исус и своята душа открита и безпрепятствена. Стремете се да не пропуснете нито един случай, където ще се произнася молитва. Хората, наистина стремящи се към общение с Бога, ще бъдат видени в молитвеното събрание, верни на своя дълг, със сериозното желание да пожънат всички благословения, които могат да придобият. Те ще използват всяка възможност да поставят себе си там, където биха могли да приемат лъчите на небесната светлина.
Нека да знаем,че при нужда Небето чака да потърсим помоща на Исус.
И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш.
Амин!!!

151990623_1457116991346911_3387100245604
  • 3 седмици по-късно...

160554800_3874558409248776_6601558024796

163465803_3418625608239115_1168297341647

ИИСУСОВАТА МОЛИТВА — ТАЙНСТВЕНО ЕДИНЕНИЕ С БОГА
Иисусовата молитва — това не е някаква механична дейност, нито субективна илюзия или енергия, водеща човека до самозаблуда. Тази молитва не е някакво психосоматично упражнение, което, както бихме помислили, може да ни открие едно гностическо и синкретично знание или да има някакви духовни резултати, чрез които човек да се разтвори в безкрайността или да влезе в контакт с един безличен бог.
Повтарянето на думите на Иисусовата молитва изгражда в човека способността непрестанно да призовава Бога. И това молитвено делание му носи радостотворно умиление, духовна радост и други дарования. И когато човек достигне тази първа степен на духовното преуспяване, той разбира, че между неговата личност и Личностния Бог посредничи Светия Дух. И от този момент Светият Дух възнася човека към Бога.

163017302_3893404944051045_4393859119413

Само да споделя - тази вечер чета Киприяновата молитва

Запалих свещ и я изчетох цялата, с повторенията от 3 пъти и 3 поклона.

Моля се за мой приятел, който е в кома вече 10 дена.

Излизам после вън да наръся със светена вода от външната страна вратата на стълбището. Наръсих. И като затварям като ме изплющя гадта добре че не паднах, хвана ме за ръката и ми скъса гривната с перли. Целият коридор у перли.

kiprianova-molitva-text-podgotovka-za-ly

https://www.chudesa.net/kipriyanova-molitva-i-drugi-tehniki-za-razvalyane-na-cherni-magii/

Ама не знаят с кой си имат работа, че Господ живее в тая къща и при мен бе - после с кръста през прозореца да изчезва...

Яка гадината тоя път, много яка.

Обаче аз съм от Воините на Светлината, яко бой и така ще е.

• 3 седмици по-късно...
преди 16 часа, haidukpikaso написа:
Молитва за ограждане с небесните сили
Господи Иисyсе Хpисте, Сине Божий, огpади ме със святите Твои Ангелии с молитвите на Всепpечистата Владичица наша Богоpодица и Пpиснодева Маpия,със силата на Честния и Животвоpящ Кpъст,със святия Аpхистpатиг Божии Михаил и всички безплътни Hебесни сили ,святия Пpоpок и Пpедтеча Кpъстителя Господен Иоана,святия Апостол и Евангелиста Иоана Богослова,свещеномъченика Кипpиана и мъченица Иyстина,светителя Hиколая аpхиепископа Миp Ликийски чyдотвоpеца,светителя Льва епископа Катанския,светителя Иосифа Белгоpодския,светителя Митpофана Воpонежския,пpеподобния Сеpгейя игyмена Радонежския,пpеподобния Сеpафима Саpовски чyдотвоpеца,
светите мъченици Вяра, Hадежда, Любов и тяхната майка София,
светия и пpаведни Богоотец Иоаким и Анна и
всички Твои светии ,
помоги на мен, недостойния твой pаб (името на молещия),
избави ме от всяко вpажеско нападение, от всякакви магьосничества, вълшебства, чаpодейства и от лyкави хора, да не могат успеят те да ми пpичинят никакво зло. Господи, със святото Твое сияние съхpани ме в yтpо, в ден, във вечеp, в сън дълбок, и със силата Твоя Благодатна отблъсни и разруши всякакви зли нечестиви действия по наставление на дявола. Който ги мисли и прави , ако Твое е Цаpството и Силата, и Славата, на Отца, и Сина, и Святаго Дyха. Амин.

наистина ли вярваш в такива писания, много несериозно звучи този текст на молитвата, "зли нечестиви действия по наставление на дявола" - дявола е измислен от религиите за да плаши горките хора, иначе има дявол на куков ден

преди 2 часа, some_spirit написа:

наистина ли вярваш в такива писания, много несериозно звучи този текст на молитвата, "зли нечестиви действия по наставление на дявола" - дявола е измислен от религиите за да плаши горките хора, иначе има дявол на куков ден

Напротив, мн са й хубави молитвите. Както свети Паисий Светогорец съветва – добре е да помним: „Бог чука на сърцето, а дяволът на ума!”

А твърдението, че дяволът съществува, е същото като това, че водата е мокра.

Не можеш да вярваш в Бога, ако не съблюдаваш цялата планина от учението на Църквата. А там ясно е описано, кой е дяволът и безбройните му превъплъщения.

В едно си прав, дяволът не е грозен. Знам какво говоря. Чудатото същество с роги, козя брада, кървясали очи са стереотипи от евтини средновековни гравюри. В действителност, дяволът е толкова много красив, че на секундата го пожелаваме. Не случайно e наричан Слънчезарния, Изкусителят, Съвършеният  съблазнител, Неуморен чародей, вълшебник, омайник, вражалец, маг, …

Най-силната му страна е, че умее да се прояви пред теб в това, което те съблазнява най-силно.

Ако си падаш по жени, ще те залее с най-тънките от красивите, най-гъвкавите от танцьорките, така наречените Курви на Сатанаила. Съвършени любовници, без обвързаност, докато те оплетат изцяло. Ако обичаш богатства, ще те засипе с луидори, лири и пендолири, диманти и скъпоценни камъни. Ако обичаш власт, ще те постави да рулираш над племена и народи, докато те впримчи окончателно.

Същите блага ги дава и Господ. Ето затова се налага да се въцърковим, за да различаваме кое какво е, и откъде са ни даровете и дарбите. Защото, именно това е най-трудно за човека днес – да вникне кое е Христово и кое лъжехристово.

Един от пратениците на дявола се нарича Антихрист. На гръцки частицата Анти не е Против. А е КАТО. Тоест, Антихристът ще бъде КАТО Христос, външно ще Го уподобява до съвършенство. И само въцърковени вярващи ще различат кой какъв е.

А вие вече сте жертва на дявола. Както в един филм удачно забелязаха, най-голямата победа на дявола е, че ни е заблудил, че не съществува.

+++

Иначе, по темата, най-добре е да се купи Молитвеник, от който и да е Православен храм. Повече от ясно е, че Бог чете право от сърцето ни и не Се взира в точността на молитвата ни. Но многото свобода при тези важни тайнства води до лоши резултати. Чувал съм хора, които, вместо молитва, изричат невежи заклинания, като някакви магове и чародеи. Затова, Църквата е отредила за наша духовна опора Молитвеник.

преди 1 час, Iztre6tel написа:

Напротив, мн са й хубави молитвите. Както свети Паисий Светогорец съветва – добре е да помним: „Бог чука на сърцето, а дяволът на ума!”

А твърдението, че дяволът съществува, е същото като това, че водата е мокра.

Не можеш да вярваш в Бога, ако не съблюдаваш цялата планина от учението на Църквата. А там ясно е описано, кой е дяволът и безбройните му превъплъщения.

В едно си прав, дяволът не е грозен. Знам какво говоря. Чудатото същество с роги, козя брада, кървясали очи са стереотипи от евтини средновековни гравюри. В действителност, дяволът е толкова много красив, че на секундата го пожелаваме. Не случайно e наричан Слънчезарния, Изкусителят, Съвършеният  съблазнител, Неуморен чародей, вълшебник, омайник, вражалец, маг, …

Най-силната му страна е, че умее да се прояви пред теб в това, което те съблазнява най-силно.

Ако си падаш по жени, ще те залее с най-тънките от красивите, най-гъвкавите от танцьорките, така наречените Курви на Сатанаила. Съвършени любовници, без обвързаност, докато те оплетат изцяло. Ако обичаш богатства, ще те засипе с луидори, лири и пендолири, диманти и скъпоценни камъни. Ако обичаш власт, ще те постави да рулираш над племена и народи, докато те впримчи окончателно.

Същите блага ги дава и Господ. Ето затова се налага да се въцърковим, за да различаваме кое какво е, и откъде са ни даровете и дарбите. Защото, именно това е най-трудно за човека днес – да вникне кое е Христово и кое лъжехристово.

Един от пратениците на дявола се нарича Антихрист. На гръцки частицата Анти не е Против. А е КАТО. Тоест, Антихристът ще бъде КАТО Христос, външно ще Го уподобява до съвършенство. И само въцърковени вярващи ще различат кой какъв е.

А вие вече сте жертва на дявола. Както в един филм удачно забелязаха, най-голямата победа на дявола е, че ни е заблудил, че не съществува.

+++

Иначе, по темата, най-добре е да се купи Молитвеник, от който и да е Православен храм. Повече от ясно е, че Бог чете право от сърцето ни и не Се взира в точността на молитвата ни. Но многото свобода при тези важни тайнства води до лоши резултати. Чувал съм хора, които, вместо молитва, изричат невежи заклинания, като някакви магове и чародеи. Затова, Църквата е отредила за наша духовна опора Молитвеник.

я се помолете на Бога ви или на дявола да спре пандемията на ковид-19, може и всеобщ молебен на цялата ви куха планетка, ами нищо няма да стане Бог няма да спре пандемията, защото той (по-скоро те) така искат да има пандемия и няма никакво спиране, ако  ще да се скъсате от молитви

(оставям ви да си пишете тук в този подфорум тъпизмите си, които ви ги диктува бог (това всъщност са нашественици, те никакви богове не са))

преди 9 минути, some_spirit написа:

я се помолете на Бога ви или на дявола да спре пандемията на ковид-19, може и всеобщ молебен на цялата ви куха планетка, ами нищо няма да стане Бог няма да спре пандемията, защото той (по-скоро те) така искат да има пандемия и няма никакво спиране, ако  ще да се скъсате от молитви

(оставям ви да си пишете тук в този подфорум тъпизмите си, които ви ги диктува бог (това всъщност са нашественици, те никакви богове не са))

Ами те добре, че не са на нашия акъл и ниво. Иначе отдавна да са ни видели сметката.

на 23.03.2021 г. в 0:41, haidukpikaso написа:

Само да споделя - тази вечер чета Киприяновата молитва

Хубаво е че споделяш, но тук има някои правила, които трябва да се спазват.

Цитат

Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника

Слагай линк към постваното  от теб и не пиши само с удебелен шрифт.

преди 5 часа, some_spirit написа:

ха, твърдиш че няма Антихрист ли

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

ха, твърдиш че няма Антихрист ли

Антихриста е представа, която цели да оправдае егоистичните ни постъпки. Да хвърлим вината върху друг и да останем слепи за истинския източник на злото в целия свят. 

преди 8 минути, Śūnyatā написа:

Антихриста е представа, която цели да оправдае егоистичните ни постъпки. Да хвърлим вината върху друг и да останем слепи за истинския източник на злото в целия свят. 

А за Мара изкушаващ Гаутама преди просветлението какво ще кажеш? Или приликите са случайни и несъществени.

За невежите: Мара в будизма означава егото. Т. е. "битката" която води Гаутама е вътрешна, а не с външен противник. 

• 1 месец по-късно...

187521034_301979594730860_24573778715685

• 8 месеца по-късно...

Защо християните предпочитат да почитат и се молят на хора, обявени за светии, а не директно на Бог?

С какво духът или образът изобразен на икона на някой човек, обявен от Църквата за светец, би могъл да помогне за каквото и да е на даден човек?

Категории светци, които Църквата почита

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Защо християните предпочитат да почитат и се молят на хора, обявени за светии, а не директно на Бог?

Елементарно е -> Не безпокой Бог за конкретна твоя потребност. ;) 

Молитвите към Бог определено не трябва да са свързани с теб, а за други. 

Затова и миряните имащи свои проблеми "ползват" светци, а не Бог. В действителност светеца ги насочва да осъзнаят греха си, който ги е довел до случилото им се и по този начин да осъзнаеш и се покаеш. Това е един вид път към смирение и покаяние. 

преди 2 минути, dioib написа:

Елементарно е -> Не безпокой Бог за конкретна твоя потребност. ;) 

Молитвите към Бог определено не трябва да са свързани с теб, а за други. 

Затова и миряните имащи свои проблеми "ползват" светци, а не Бог. В действителност светеца ги насочва да осъзнаят греха си, който ги е довел до случилото им се и по този начин да осъзнаеш и се покаеш. Това е един вид път към смирение и покаяние. 

А ти откъде си сигурен, че светецът има правомощие и сила да изпълнява молби и отговаря на молитви, вместо Бог?

преди 26 минути, _Aumi_ написа:

Доколко предпочитат е въпрос. Светците обаче са свързани с определени чисто житейски примери и не толкова отвлечени. Т.е. ако човек е запознат и с историята на светеца, то обръщайки се към него всъщност човек си припомня и примера му. Съответно черпи вдъхновение и активизира определени сили кореспондиращи с проявената добродетел. Светците обикновено се свързват с определени дейности, професии и групи хора, които покровителстват. Директната връзка с Бог не винаги и не за всеки е най-удачна, защото се прескача този конкретен символ, който светците са свързани с конкретен проблем.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.