Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молитва

Featured Replies

Казваш "и ние сме храна". Това е много интригуващо твърдение. На гого е храна човека? Т.е. кой яде човеци? Алигаторите, акулите, лъвовете хапват от време на време по някой друг човечец, но това по-скоро е изключение, инцидент. Човеците не са храна на животните. Тогава, на кого са?

Да го кажем така: че човекът връща, каквото му е дадено, понеже ние нищо собствено по природа си нямаме. Всичко е назаем. А е справедливо дълговете да се връщат, нали? Тялото е съставено от земни елементи и постоянно приема и отдава атоми, същият процес изпитват фините принципи на човека, принадлежащи на съответните "планове" в природата и т.н. Естествена икономия.

Какво значи "образец на небесното войнство", това войска ли е някаква, армия...? И как човекът е образ на образец.

Ами... добре се насадих :ph34r: Сега въпросът дори не е дали да започвам от Адам и Ева и преди тях, а дали ми е по възможностите.

"Така бидоха свършени небето и земята и цялото им воинство." Битие 2:1

"Воинството", цаба, са ангелски чинове, множествата, съставляващи космическия порядък. Те са "свършени" (това е интересно) както подсказва текста - наведнъж, изведнъж. Последното просто означава извън времето, което съществува, образно казано, само вътре в космоса (порядъка) на множествата.

Едва след това е създаден от Бога - Йехова Елохим - човека от пръст.

• Отговори 338
  • Прегледи 72k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Добро утро,Господи Благодаря ти-че ми даде още един ден Благодаря ти за Слънцето Ще гледам да не те разочаровам,ще бъда добра Лека нощ,Господи Прости ми прегрешенията през деня-ако съ

• МОЛИТВАТА е моят разговор с Онзи, Който ме е създал. И аз, разговарям с Него. Такава, каквато ме Е създал. Моля Му се, изисквам, оплаквам Му се, благодаря Му, че ми Е дал шанс да се изявя, сърдя Му се

• Молитвата е личен акт. Всяка готова наизустена молитва, не е наша лична молитва. Чуждата молитва не е наша. Молитвата е лично общение с Бога, и трябва да е лична, а не наизустена.

Публикувани изображения

Да го кажем така: че човекът връща, каквото му е дадено, понеже ние нищо собствено по природа си нямаме. Всичко е назаем. А е справедливо дълговете да се връщат, нали? Тялото е съставено от земни елементи и постоянно приема и отдава атоми, същият процес изпитват фините принципи на човека, принадлежащи на съответните "планове" в природата и т.н. Естествена икономия.

Да, но не бих казала, че този просес е "хранене".

Но да приемем че е "хранене" и Ако приемем, че е вярно че "нищо собствено" си нямаме и всичко е назаем, възниква въпросът: Защо? Защо ни е дадено, с каква цел и има ли изобщо някаква цел.

Ако целта е някой или нещо да се храни с нас - няма логика, защото това което ще яде не наше (всичко ни е назаем) а е негово, получава се един вид канибализъм.

Да, но не бих казала, че този просес е "хранене".

Но да приемем че е "хранене" и Ако приемем, че е вярно че "нищо собствено" си нямаме и всичко е назаем, възниква въпросът: Защо? Защо ни е дадено, с каква цел и има ли изобщо някаква цел.

Ако целта е някой или нещо да се храни с нас - няма логика, защото това което ще яде не наше (всичко ни е назаем) а е негово, получава се един вид канибализъм.

"То, что является лучшим чем плоть - являющаяся причиной жизни в мире. То, что возникло по вашей вине - не ваше? То, что не ваше - создано вами? Все же, пока вы в этом мире, чего вам не хватает? Это то, для чего вы прилагаете все усилия, чтобы узнать."

По-сложно е, тази "икономия" е само по-малката част от по-голям кръг от явления, но от някаква гледна точка сякаш по-малката обхваща по-голямата.

И сега по този повод, по повод на ЗАЩО-то, има защо и отговорът както винаги е в продължението, но

моля да не се връзваш на умотворенията ми и да не си трошиш много главата над тях, понеже е невъзможно да не се объркваме, опитвайки се да си представим смислено безвременни неща, които дори не мога да нарека "събития". С две думи, тук басните не вършат друга работа, освен да ни побъркват )

И ако има все още доброволци, предлагам още един интересен засукан образец на молитва. "Молитвата на Павел" от ръкописите от Наг Хаммади.

Който пък в сравнение с други ръкописи от находката ми изглежда направо като от букварче. Но точно сега ме впечатли по-специално една част (вадя я заедно с коментарите) –

И [Първо]родния от пълнотата (πλήρωμα) на благодатта –

[открий] Го на моя разум (νους)!

Дарувай (ми), каквото никое ангелско око [не е видяло] и никое архонтско ухо не е чуло,

и което никое човешко сърце не е постигнало,

който[36] е произлязъл равноангелски и според образа на душевния бог[37],

когато той беше създаден от начало –

[36]. Синтактично по-правилно би било “което”, но тук явно се има предвид демиургът.

[37]. Обичайно е демиургът да се мисли като душевна същност, но наистина съчетанието “душевен бог” никъде другаде не е засвидетелствано.

----------------------------

Източник: https://draganbachev.wordpress.com/2012/02/10/%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B3-%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B8/

В руския и английския преводи, които намерих, е дадено „което” без никакви пояснения относно никакъв демиург;  „дарувай ми каквото никое ангелско око…” кореспондира с 1 коринтяни 2:9, а двете с Исая 64:4. Последното май беше просто справка.

И цялата молитва, както е дадена без номерацията на бележките:

… (липсват около два реда) … [Твоята] светлина,

покажи ми Твоята [милост!

Мой] Спасителю, спаси ме, защото [аз] съм Твоят,

Който [чрез Тебе] съм дошъл на света!

Ти си [моят] Разум (νους), изведи ме!

Ти си моето съкровище, отвори (се) за мене!

Ти си моята пълнота (πλήρωμα), приеми ме при Себе Си!

Ти си <моят> покой, дарувай ми съвършенството,

което не може да бъде овладяно!

Умолявам Те Тебе, Който съществуваш и си предсъществувал,

в името, [което] е над всички имена,

чрез Иисус Христос, [Господ] на господарите, Царя на вековете.

[Дай] ми Твоите дарове, за които Ти не съжаляваш,

чрез Сина човешки, [Духа], Утешителя [на истината]!

Дай ми сила [да] Те моля!

Дай (ми) [изцерение] на моето тяло, когато Те моля чрез евангелиста, [и] изкупи вечната ми светла душа и моя дух!

И [Първо]родния от пълнотата (πλήρωμα) на благодатта –

[открий] Го на моя разум (νους)!

Дарувай (ми), каквото никое ангелско око [не е видяло] и никое архонтско ухо не е чуло,

и което никое човешко сърце не е постигнало,

който е произлязъл равноангелски и според образа на душевния бог,

когато той беше създаден от начало –

защото имам вярата и надеждата!

И яви пред мене Твоето възлюбено, избрано и благословено величие,

Единородния и Първороден

и [чудното] тайнство на Твоя дом,

[защото] Твоя е силата [и] славата,

и хвалата, и величието сега и во веки.

[Амин].

Следва завършек на гръцки език:

Молитва на апостола [Павел].

С мир.

Христос е свет.

• 1 месец по-късно...
Господи, помогни на сърцата ни, в които Си вло­жил Своята Божествена искра, да Ти разпознаваме винаги Словото! Вдъхни ни дух да Го изучаваме и прилагаме първи в живота си - и никога да не Го купу­ваме и продаваме. Благослови ни, Отче на изначал­ната Виделина на живота, да проповядваме Словото Ти с добри дела, а само от време на време – умст­вено и краснописно. Когато обаче, в случай на крайна нужда, се наложи да Те славим и гласно, нека тихо­пейното тайнство или речта ни да тръгне само по жребий.
Разположи ни, Боже, да леем блага кротост и чисто смирение – и на човешката сцена да бъдем последни.
Искра Божия припада в благоговение, всекиго почита и уважава, не унизява, не прекослови, не взема сама думата. Тя не одумва, не прави забележки никому и ослепява напълно за недостатъците. Искра Божия гледа всякога благосклонно. Нейните мисли са бла­гоприятни. Тя върви като музика през живота на хо­рата.
Научи ни, Господи, да не сме груби и хладни, но да бъдем нежни, добри, отстъпчиви. Освети же духа ни, да ни пази от примките на изкуствените човеци, що си допуснал да се движат сред нас с някаква тайнст­вена и висока цел. Да знаем, че небесните ангели имат нещо свято наум, когато ни оставят да скочим в златозарната пещ на страданието поради тия служебни същества, áлчущи само своето благо и право, и проявление. Направú ни, Господи, дълго да помним как се извлича от рудата стопилката на тънкия вкус, за което ни гледат от Космоса всяка секунда от всички страни – що мислим и вършим, и що си избираме.
Подухни, Боже мили, с Твоя син вятър на Исти­ната във всички души, та да лумне чист пламък на­горе и от най-замъждялата Ти искра и да трепне с криле просълзена, за започналото вече отлитане в Новата Вселена. И като трептиш светло и пла­менно с присъствието на искрата Си Божия, Господи Боже наш, усили в нас силата Си да отличаваме съ­щинските человеци от куклите без монада, макар и да приличат на хора до смайване; да не ставаме слуги и глашатаи на тия подобия, що чезнат като цветната шума наесен; като дим от скръбно сънови­дение.
Като благоволиш и ни събудиш да имаме мил пог­лед и блага дума дори и за най-лошите хора, то слезни, Господи на всички искри Божии, най-после, и на тази планета – та да престане и тук, и сега, и навсякъде, всяко купуване и продаване!
Та да заживеем, най-сетне, и ние щастливи: всеки със всички и всички със всеки – и с никой друг, освен Теб, Господарю наш на господарите и Слуга наш на слугите Ти, предани Господу нашему Христу Неизб­родимому, Комуто и оставаме верни всеки миг, всеки век – и навсякъде!

Аумéн

http://neobyatnotogovori.blogspot.com/2011/04/5731992-19101994.html

• 1 месец по-късно...

ВСЕМИРНА МОЛИТВА

Отче на всички! През всички времена и от всекиго почитан: от светията, от дивака и от мъдреца - Йехова Йова или Господ! Ти, Велика Първопричина! Разбрах кой ограничава всички мои чувства, за да зная, че Ти Си Благ и че аз съм сляп. Свързвайки природата със съдбата, Ти ми даде да видя Доброто във всичко. Ти остави свободна човешката воля. Научи ме да правя това, което съвестта ми диктува, вместо да избягвам ада или да гоня Небесата. Не ме оставяй да захвърля Благословението, което Твоята щедрост ми дарява - да се ползуваме от Твоите блага значи да бъдем послушни. Не ме оставяй да поставям предел на Твоята добрина, събрана на земната шир, или да мисля че Ти Си Господ само на човека, когато наоколо съществуват хиляди светове. Не оставяй тази слаба и незнаеща ръка надменно да хвърля Твоите стрели и да изпраща проклятия на всекиго, когото осъдя като свой враг. Ако съм прав, изпрати ми Благодатта Си, за да стоя спокоен в Правдата. Ако греша, научи сърцето ми да намери по-добрия път! Но избави ме от глупавата гордост и от нечестивото недоволство да се противя на онова, което Твоята благост не ми позволява. Научи ме да чувствувам скръбта на другите, да крия грешките и недостатъците които виждам. Научи ме да бъда милостив към другите макар и да съм малък, но не съвсем, понеже се оживотворих от Твоето дихание. Води ме, където и да вървя през този ден - през живота или през смъртта! Нека през този ден хлябът и мирът да бъдат моят дял! Да бъде Твоята Воля! Цялото Битие да слави Тебе, чийто храм е пространството и чийто олтар са земята, морето и небесата. На Тебе да се поклони цялата Природа!

Тази молитва е дадена от Учителя на английски език.
  • 6 месеца по-късно...

Молитва за България набира огромна популярност в социалните мрежи

0010.jpg?resize=419%2C120

Една уникална молитва за България набира все по-голяма популярност в социалните мрежи.

От Фейсбук групите, които се включват в инициативата, призовават всички българи, всеки ден да се отдадат на молитва за България. Като християни и вярващ народ, молитвата е най-мощното средство за спасение и добруване. Ето защо ние решихме да разпространим страхотната идея и да обединим сили и енергия, а Бог ще се погрижи за останалото!

Господи, Боже наш, Ти Който си на небесата, чуй нашата молитва, озари ни с лъча на могъщия Си Дух и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас. Укрепи в гърдите ни пламъка на Свободата и Правдата. Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи, достойни за своя славен род, за твоята велика Милост.
    Ти, Който Си вдъхновил за светли дела нашите духовни първенци;
    Ти, Който Си благославял меча на нашия воин и Си го водил към подвизи и величие, Господи, Ти няма да забравиш и нас. Простри десницата Си над нас, да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя – Твои верни, заседнали в своята земя по Твоя Воля.
    Дай ни сила да живеем и воля да се борим с неправдите, да работим за благото и величието на Отечеството ни. Дай на нашата скъпа Родина твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния успех, за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща към победа и възход, към могъщество и вечност, за Твоя слава.
    Амин.

http://pozitivninovini.com

Лично мнение: идеята ми харесва, но молитвата съжалявам, не. Звучи така, сякаш в сърцето на човека (или хората) който я е съчинил не живее нашият прекрасен милостив Бог Исус Христос. Повече го докарва на Йехова.

преди 31 минути, Sleda написа:

Лично мнение: идеята ми харесва, но молитвата съжалявам, не. Звучи така, сякаш в сърцето на човека (или хората) който я е съчинил не живее нашият прекрасен милостив Бог Исус Христос. Повече го докарва на Йехова.

и на мен не ми харесва молитвата, на мен ми звучи като комунистически лозунг

МОЛИТВА

Дай ми, о Боже, до Твоето рамо,

пръв да съм в огъня, както преди.

Бий ме до смърт, размажи ме, но само

вечна в сърцето любов утвърди!

Господи-Боже, тъчи ме на стана

с нишки сияйни от тежки беди -

скърбите, мъките, нека да станат

дивно разковниче в мойте гърди.

Твоето знаме е мойта поема -

само в сърцето любов утвърди:

вместо в гърдите Ти, аз да поемам

огън, олово - тъй, както преди.

Мачкай тестото ми мудно, негодно;

дай ми вериги, железен хомот...

Само сърцето ми нека свободно

Тебе да люби - до смърт, до живот!

Дай ми колиба от скромна по-скромна.

Имаш ли нужда - и лудост ми дай.

Тебе обаче до кръв да Те помня -

с Теб да вървя до без дъх, до безкрай!

Нека да падаме в пътя към Тебе.

Нека в умора бездънна да бдим -

знам, че трудът ни нищожен и дребен

в миг ще я духне, подобно на дим.

Виж лабиринтите, пътнико скръбен.

Схващай света, о сестрице добра.

Примки, мечти там растат като гъби -

мигар стръвта им до днес не разбра?

Смърт ни заплашва дори и във рая.

Смърт ни изважда от личния блян.

Господи, дай ми пред Теб да ридая!

Дай ми да плача, пред Тебе прострян!

Автор: Рабиндранат Тагор

• 1 месец по-късно...

Молитва за благоволението Божие

Когато се намирате в нужда, призовавайте тримата Приятели, които са ваши невидими покровители на Веригата. Те носят и името „Все“, което значи: Емануил, т.е. Господ с нас и между нас, който ни учи- Той е Великият Учител и Спасител, а Михаил е военачалникът, Гавраил – вестителят.

Обмислете всичко, за което ще се молите, отнасящо се лично до вас, за вашите материални и духовни нужди. Искайте благоволението Божие за отстраняване на всички препятствия, които спъват Неговото царство. Ще се молите да напредвате в избраната ви стъпка (через личен избор, определете се към стъпката на любовта или на мъдростта, или на добродетелта). Молитвата, която ще предоставите, ще подкача така:

Господи Исусе Христе,

Йехова-Елохим,

Утешителю, Дух Святий-Адонай…

А пък ще свършва със следните думи:

Защото, Господи, в идването на Твоето Царство е нашата радост, в осветяването на Твоето име е нашата слава и в изпълнението на твоята воля е нашата любов.

Името Божие е сила, а не само понятие. И който призовава името Божие като сила, той всякога ще има отговор на това, което иска. Единственото място, където Бог говори, е човешкото сърце и душа. От нашето вътрешно разположение ще изберем името.

Първопричината, която дава живот на всички същества, определя посоката на тяхното движение, както и техните качества и способности. Тази Първопричина наричаме с различни имена:

Бог- когато говорим за Бога, трябва да разбираме единствено число;

Господ – когато говорим за Господ, трябва да разбираме колективност от духове;

Господ Бог, Отче , Баща , Авва , Вседържащ Отец,

Небесен Баща, Господ на обичта , Бог на любовта,

Благий Боже , Боже на силите , Бог Промислителя,

Създателя на всичко, Творец , Царю на вековете,

Господар , Вседържителя , Владико Святий и Истиний,

Господ на господарстващите и Цар на царстващите, Цар на светлите духове , Гоаподар на всички светове, Единствен, Безграничен , Безначален , Пастир мой , Премъдрия , Всевишния , Всемогъщия , Всеприсъстващия , Всеистинния , Всеблагия , Всемилосърдния , Вседълготърпеливия ,

Господ на мира и любовта, Всесилния Господ ,

Святи Боже , Святи Крепки, Святи Безсмъртни ,

Безкрайно велико съзнание,

Триединния Бог: Отец , Син Божи и Святи Дух,

Аллах – Единия Единствен Бог, неуловимата му същност е отразена с още 99 свещени имена, Ишвара – Планина от светлина, блясва , за да освети мрака, тройният лик :творец, съхранител, разрушител,

Саваот, Йехова-Елохим, Йова, Мардук – Бога на светлината,

Тао – Най-върховния разпоредител на всичко, Началото, което е създало всичко.

Айн Соф е кабалистическото подразделение на света, Първоизточникът на цялото мироздание, безкрайният , безграничният , висш аспект на Бога, от който се ражда Бог, творящ всичко останало.

Нашият Господ Исус Христос, Син Божи, Спасителят, Избавителят, Изкупителят, Агнец Божий, Син на мира, Син человечески, Богочовекът, Началникът на живота, Животоначалникът, Жизнодавецът, Сладчайшият Исус, Тайновидецът, Великият Учител, Избавител и Ходатай, Виновникът за нашето спасение, Разрушителят на ада , Победителят на смъртта, Избраният Господен цар и свещенник, Покровителят.

Из „Молитвена хранилница“.

• 2 месеца по-късно...

Молитва към пресвета Богородица, когато сме в скърби, грижи и несгоди

1000317.jpg?w=480

О,  пресвята  Дево,  Майка  на  Всевишния  Господ  Исус  Христос,
всемилостива застъпница и покровителка на всички, които с вяра прибягват
до Теб. Погледни от височината на Твоята небесна слава върху мене, който припадам пред Твоето благочестие.
Послушай смирената молитва на грешния и недостойния раб (рабиня) и я
принеси пред Твоя възлюблен Син.
О, преблагословена Богородице, Ти си послушница на всички и на
скърбящите – радост. Послушай мене, скръбния.
Ти Си уталожителка на тъгите: уталожи и моите тъги и душевните ми и
телесни болести.
Ти Си неопалимата къпина: запази света и всички нас от вредоносните
огнени стрели на враговете ни.
Ти търсиш загиналите: не ме допускай да загина в бездната на моите
грехове. Ти си изцелителка на страдащите: изцели и мен, обхванатия от
душевни и телесни болести.
Ти си неочаквана радост: с радостта на Твоето спасение премахни от мен
страха от бъдещите мъки.
Ти Си поръчителка на грешните: бъди и на мене, грешния, милосърдна
поръчителка за моето покаяние и спасение.
Бъди ми винаги будна ходатайка и всесилна застъпница пред Твоя Син,
нашия Господ Исус Христос.
Амин

• 2 седмици по-късно...

Молитва за пречистване

molitva-za-prechistvane-evolife.bg_.jpg
Тази Молитва за Пречистване не е „молитва“ в точния смисъл. Тя включва съзнателно решение да оставим всички тези неща, които ни спъват и отнемат от нашия душевен покой, хармония и щастие. Това е покана да  повярвате в доброто и да откриете собствената си сила – тази, която е вътре във вас самите, и да отворите душите и сърцата си за новите благословии, които предстоят. И да помните, че винаги можете да разчитате на подкрепа свише – нужно е само да я пожелаете и приемете…

Освобождавам се от всяко съмнение.
Освобождавам се от всяка обида.
Освобождавам се от всеки гняв.
Освобождавам се от всяко неразбирателство.
Освобождавам се от всяка ярост.
Освобождавам се от всяка мъка.
Освобождавам се от всяка тъга.
Освобождавам се от всяко подозрение.
Освобождавам се от всяко недоверие.
Освобождавам се от всяко отчаяние.
Освобождавам се от всяка ревност.
Освобождавам се от всяко самообвинение.
Освобождавам се от всяко обвинение.
Освобождавам се от всеки страх.
Освобождавам се от всеки предразсъдък.
Освобождавам се от всяко чувство за малоценност.
Освобождавам се от всяко чувство за вина.
Освобождавам се от всяко огорчение.
Освобождавам се от всяка жестокост.
Освобождавам се от всяка недобронамерена мисъл.
Освобождавам се от всяка болка.
Освобождавам се от нуждата да бъда жертва.
Освобождавам се от навика да пренебрегвам сърцето си.
Освобождавам се от травмите на Миналото.
Освобождавам се от опасенията за Бъдещето.
Освобождавам се от всичко, което ме тормози и внася смут в душата и сърцето ми.
Благодаря за всички хора и събития в моя живот! Благодаря за Уроците, които са дошли при мен! Приемам със смирение и благодарност всичко, което е било в моя живот, и го пускам да си ходи. Пречиствам душата си и я отварям за новите благословии, които предстои да дойдат при мен. Всичко в моя живот се случва по най-добрия възможен начин. Вярвам, че имам Подкрепа свише, че всяко нещо има причина и е нужно само да погледна нещата от различен ъгъл, за да видя безкрайните възможности, които са наредени пред мен.
Приемам и одобрявам себе си, оставям Божествената Мъдрост и Любов да ме изпълнят и да разпръснат лъчите си из цялото ми същество, във всяка фибра на тялото ми, да прелеят в сърцето ми и да ме изпълнят с радост, спокойствие и блаженство.
Избирам да се наслаждавам на Настоящето и да живея пълноценно всеки миг, който ми е отреден на тази земя! Благодаря, че съществувам; благодаря, че дишам; благодаря, че Живея! Благодаря, че ми е дадена възможността да съм тук и да се потопя в необятността на Безвремието на Сегашния миг!
Нека Божият промисъл ме води по правилния път, а Ангелите да ме закрилят на всяка стъпка, която правя!
Вярвам! Благодаря! Амин! Да бъде!

• 1 месец по-късно...

Moлитвa oт ĸнигaтa „Maгичecĸaтa cилa нa yмa“ - Джoyзeф Mъpфи

117637815.gif

„Дapoвeтe нa Бoгa ca мoитe дapoвe. Aз вceĸи мoмeнт oт дeня изпoлзвaм зa дa xвaля Гocпoдa. C мeн ca Бoжecтвeнaтa xapмoния, миp и изoбилиe. Бoжecтвeнaтa любoв изxoждa oт мeн, блaгocлaвяйĸи вcичĸи,

ĸoитo пoпaдaт в мoeтo oбĸpъжeниe. Бoжecтвeнaтa любoв мe лeĸyвa ceгa. Aз нe ce бoя oт злoтo, зaщoтo Бoг e c мeн.

Bинaги cъм бил зaoбиĸoлeн oт cвeщeния opeoл нa Бoжиятa любoв и cилa.

Aз yтвъpждaвaм, чyвcтвaм, знaм и вяpвaм peшитeлнo и пoзитивнo в тoвa,

чe чapoвeтe нa Бoжecтвeнaтa любoв и бдитeлнocт нaпpaвлявaт,

изцeлявaт и ce гpижат зa вcичĸи члeнoвe нa ceмeйcтвoтo ми и зa тeзи, ĸoитo oбичaм.

Πpoщaвaм нa вcичĸи и иcĸpeнo излъчвaм Бoжecтвeнa любoв,

Mиp и дoбpoжeлaтeлнocт ĸъм вcичĸи xopa, ĸъдeтo и дa ca тe.

B цeнтъpa нa мoeтo cъщecтвo цapи миp, тoвa e миpът нa Бoгa.

B тaзи тишинa aз чyвcтвaм Heгoвaтa cилa,

pъĸoвoдcтвo и любoвтa нa Heгoвoтo Cвeтo Πpиcъcтвиe.

Aз пo Бoжecтвeн нaчин cъм нaпpaвляeм нa вcичĸитe ми пътищa.

Aз cъм чиcтo pycлo зa Бoжecтвeнaтa любoв, иcтинa и ĸpacoтa.

Aз yceщaм ĸaĸ пpeз мeн пpoтичa Heгoвaтa peĸa нa cвeтa.

Знaм, чe вcичĸи мoи пpoблeми ce paзтвapят в yмa нa Бoгa.

Πътищaтa нa Бoг – ca мoитe пътищa. Дyмитe, ĸoитo гoвopя, пoпaдaт тaм,

ĸъдeтo aз ги изпpaщaм. Paдвaм ce и възнacям блaгoдapнocт, paзбиpaйĸи, чe

щe пoлyча oтгoвop нa cвoятa мoлитвa. И тoвa e тaĸa“.

nepoznato.energetika-bg.com

Молитвата е психологично средство за "самонавиване" , но и твърде често повод за нищо-правене....

....- Какво правиш бе ?

- Нищо ! Моля се !......:)

Те така 1967г Израел плени без бой , цяла армия египетски танкове - войниците надупени да се молят на Аллах ....

Обществените и социални последици , би следвало да са ясни - един път в мрежата нищо не правиш , втори път се молиш - пак нищо не правиш . Т.е. Глупости на квадрат....!:)

Молете се ! Те , онези ще спрат да се самовзривяват ......и др.т. ......

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Наряд за заминали

Молитва за заминали I

https://triangle.bg/books/prayer-book.1995/prayer-73-i.html

Молитва за заминали II

https://triangle.bg/books/prayer-book.1995/prayer-73-v.html

Молитва на Вселенната милост

http://www.beinsadouno.com/old/prayers.php?id=38

Псалом 23

http://biblia.bg/index.php?k=19&g=23&tr1=1

Псалом 121

http://biblia.bg/index.php?k=19&g=121&tr1=1

Молитва на Данаила

https://triangle.bg/books/prayer-book.1995/prayer-25.html

14 глава от Евангелие от Йоан

http://biblia.bg/index.php?k=43&g=14&tr1=1

Формули за заминали

И това е Живот Вечен – да познаем Тебе, Единаго, Истиннаго Бога и Христа, Когото Си изпратил. (Три пъти)

Мир на духа му и светлина вечна на душата му.  (Три пъти)

Мир и светлина на душата на (брат, сестра)…… и вечен живот.

• 2 седмици по-късно...

Учените от цял свят много години изучават въздействието върху организма на човека на вътрешната нагласа, молитвите, медитацията, творчеството, радостните преживявания.

Изводът им е еднозначен – най-силен оздравителен ефект има правилно изречената християнска молитва "Отче наш".

Уредите, с които се отчитат пулс, налягане, състав на кръвта и други параметри, точно фиксират нормализация на функциите по време на молитвена работа, провеждана при спазване на правила, изложени преди повече от две хиляди години от Иисус Христос.

Но, както показва практиката, и до днес тези правила знаят и разбират далеч не всички, които се молят за здраве.

molitva04tit.gif
1
    Молитвата трябва не просто да се изрече, а да бъде един творчески акт, тоест в молитвата трябва да се включват, да работят душата, чувствата, емоциите. Да се създава образ на единение с Висшето начало, с Бога.

За сравнение: При четене на молитви от молитвеника, приборите показват забележими промени след 15-20 минути, докато при лично сътворени молитви, приборите реагират активно още след 2-3 минути.

Обяснението е просто.
Грехът (в психологията – стресът) – това е всяко силно негативно преживяване: гняв, агресия, раздразнение, осъждане, обида, ненавист, завист, мъка, депресия, тъга, униние, страх, отчаяние и т. н. – включва няколко компоненти: прегрешение в мислите (греховни помисли – това е енергията на главата), в чувствата (грях на душата, т. е. жизнения потенциал), в постъпките. При това енергиите на всички тези три компоненти се излива едновременно и се утаява (в съответствие с физическия закон за запазване на енергията) върху хората, които участват в тази ситуация, върху децата, съпрузите, колегите, формирайки странично въздействие от типа на "проклятие", "уроки", а така също върху околната обстановка, формирайки "биопатогенна зона" (прокълнато място, "магия на къщата" и т.н.). Приборите, поставени в такова място или помещение (жилището, където често се карат, кабинета на лошия началник), регистрират отчетливо повишение на психоемоционалния фон. След което хората чувстват "тежката атмосфера" и започват да боледуват.

Молитвата е способна да неутрализира такива въздействия при условии, че в нея работи и Разумът, изпращайки вълни на Мъдрост (неутрализирайки грешните помисли), и Душата, изпращайки вълни на любов и доброта (неутрализирайки негативните чувства), и Тялото, изпращайки вълни на живот, здраве, благополучие (неутрализирайки животинските страсти).

Този грях обаче, за който човек не се разкае, оставя в аурата уязвимо място. Предразположението към заболяване се запазва.

Краят на ХХ век беше пълен с драматични събития за много от страните в Източна Европа, оставяйки след себе си негативни програми за много семейства, които преди това са се радвали на охолство, слава, уважение, почит, власт, пари. И потомците им сега се чудят къде отиде всичко това. Най-често следствие на подобен негатив са онкологични заболявания, епилепсия, алкохолизъм, наркомания.

2
    Редовна молитвена работа. Изследванията са показали, че човек, който е изпълнил ритуала на сутрешната молитва, в края на работния ден като правило има по-високи здравни показатели, отколкото в дните, които е започнал без сутрешна молитва. Освен това, събитията в деня, започнал с молитва, се подреждат по-успешно.

Вечерната молитва неутрализира стреса, преживян през деня, успокоява нервната система, спомага за здрав сън и добра нощна почивка.

Отдавна е известно, че за една нощ всеки човек сънува 6-8 пъти (дори да не помни сънищата си). При това психоемоционалните преживявания насън са доста по-силни, отколкото в будно състояние. След такава нощ се фиксира отслабване на потенциала и влошаване на здравето. Затова молитвата сутринта премахва следствията от нощния стрес, възстановява здравните параметри и нервната система, подготвя организма за активна дневна дейност.

3

Не молете Бога за нещо конкретно нито за себе си, нито за близките си: "...защото Отец ви знае от що се нуждаете, преди вие да Му искате" (Мат. 6:8).

"Все пак защо дава малко?" – питат мнозина. Изключително важно е да се разбере, че Бог е милостив и затова, за да не насили човека, Той му дава само това и то в такова количество, което той е в състояние да понесе в живота си. Известно е, че не всеки може да понесе почит, слава, власт.

Задайте си въпроса: какво количество блага (здраве, щастие, пари...) са предвидени за Вас самия, Вашия род, близки?

Опитайте се да анализирате състава на думите "благо-род-ен" и "благо-получ-ен". Помислете в какви семейства сте се родили вие и вашите близки, как са живели родителите ви, баба, дядо, техните семейства в миналото. А след това сравнете своя живот с техния.

Отличава ли се? Възможно е. Но по-скоро не твърде много. Според статистиката, едва 3-5% от хората живеят много по-добре от своите предци. При това вероятно един-два клона от вашия род са благополучни. И тогава си задаваме въпроса: "Как може да се поправи това?" Отговорът е прост: с молитва.

По отношение на здравето със сигурност може да се каже: практически всяко заболяване (включително онкологично), безплодие, шизофрения, епилепсия, нарко- и алкохолна зависимост и маса други, могат да бъдат излекувани с грамотна, сътворяваща молитва.

4

За прегрешенията (своите и на своите близки) трябва да се моли прошка не само Бога, но преди всичко — хората: "Добри хора, аз ви моля за прошка за моите прегрешения, моля се пред вас, за всички мои волни и неволни, знайни и незнайни, запомнени и забравени прегрешения на моя род, моето семейство, моите близки."

"И тъй като принасяш дара си на олтара, ако там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе, остави дара си там пред олтара, и иди първо се помири с брата си, тогава дойди и принеси дара си. Спогаждай се с противника си по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището, да не би противникът ти да те предаде на съдията..." (Мат. 5:23, 25)

При това, ако са ви известни ситуации, свързващи вас и вашите близки с конкретен човек, необходимо е с молитва да се компенсират емоциите и страстите, които сте излели върху него (възможно е в миналото). Много е важно да се разбере, че една безсънна нощ с неприятни преживявания е не по-малко тежък грях от половинчасова кавга с викове и дори бой.

5

"Обичайте враговете си".

"...Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;"( Мат. 5:44)

Тук всичко е просто: детето ви днес е на изпит, но от сутринта са ви обидили (наругали в трамвая, или откраднали парите, скъсали дрехата и т.н.). За кого ще мислите повече в този ден: за детето, което е на изпит, или за този, който ви е причинил неприятности? Повечето ще кажат, че повече ще мислят за неприятната случка. Тогава кой ви е по-близък в този ден: детето ви или неприятелят? Излиза, че неприятелят ви е по-близък (без да ви е скъп на сърцето) човек в този ден.

"Защото, ако вие простите на човеците съгрешенията им, то и небесният ви Отец ще прости на вас." (Мат. 6:14)

6
    В молитвата "Отче наш" няма местоимения "аз", "мен", "мои", а има "наш", "нам", "наши". Изследванията потвърждават значително нарастване ефективността на молитвата, която човек прави едновременно и за себе си, и за семейството си, и за близките си.

И затова: молейки се заради свое прегрешение пред някого, молете се и пред рода му и пред близките му. Смисълът на това правило ще стане по-ясен ако направите следния опит.

– налейте чаша вода;

– обележете площта, която заема дъното на чашата, поставена върху масата;

– определете приблизително колко чаши бихте могли да поставите върху масата;

– излейте водата от чашата върху масата;

– определете каква площ от масата и пода е залята с вода и колко чаши бихте могли да поставите върху тази площ.

Ако сте получили число от 15 до 150, значи сте направили всичко правилно. И сега разбирате, че като излееш водата от чашата, тя се разлива доста настрани. Налага се да събирате водата не само от масата, но и от пода. Картината с емоциите е приблизително същата. Изливате емоциите си уж само върху един човек, а се налага да събирате последствията и от неговите близки, и от всички, които са около него.

7

Молитва за близък човек.
Молейки се, мнозина допускат една доста разпространена грешка, молейки от Бога някакви блага за близък човек (здраве, благоразумие, семейно щастие и т.н.). При това молитвата и целият й потенциал отиват "за" близкия човек, т.е. "върху" него. В неговата душа не става по-чисто и по-светло, а вътрешното напрежение на чувствата и емоциите му се засилва. На душата му става тежко. Ако психиката и нервите му са напрегнати, възможен е нервен срив. Как ще се прояви, не е ясно. По този начин, с добри подбуди получаваме негативен резултат. "Пътят към ада е постлан с добри намерения". Пословиците както винаги не грешат!

Внимание! Предлогът "за" близък човек в дадения случай означава "вместо" него. Ако ви помолят да отидете на работа вместо Иванова, вие ще работите не за и не заради, а вместо Иванова.

8

"Почитай баща си и майка си... Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви... ( Марка 7:10).

Според статистиката повече от половината заболявания в една или друга степен са свързани с наследственност (онкология, диабет, шизофрения и много други). Резултатите от изследованията показват, че хората, които имат проблеми във взаимоотношенията си с родителите (или с един от тях) или с близки роднини (баба, дядо, братя, сестри, братовчеди и т. н), наследствените заболевания при тях се развиват няколко пъти по-често, отколкото при онези, които умеят да поддържат топли отоншения с роднините си.

"Ласкавото теленце от две майки бозае", но при това "на обидените вода носят". Претенциите към близките рязко снижава връзката с онзи източник на енергия, който се обединява под понятието "род". Снижава се потенциалът, влошава се здравето, съкращава се продължителността на живота. Именно затова всяка молитва трябва да започва с покаяние пред тях.

9

Правило, непонятно за мнозина. "Смирение и активност".

" Чули сте, че е било казано: "око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата. На тогова, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, осатви му и горната дреха... (Мат.5:38-40)

Нека да разгледаме подробно този завет. Най-напред той става по-разбираем, ако вникнем в смисъла на източната пословица (а Иисус е роден на Изток): "Кучето си лае, керванът си върви". Върви към своята цел, и ще останеш цял. Върви по своя път, няма да си безпътен. Така постъпват и благо-род-ните хора - онези, които са съумели да натрупат благото на уравновесеността. Ако ти изразходваш силите си да доказваш някому каквото и да е то, в даден момент, забравяш за целта си, ставаш безцелен. В този миг ти си безпътен, защото си се отклонил от пътя си. Това поведение не е благо-род-но и не води до благо-получие. Керванът няма да стигне целта си, ако обръща внимание на кучето.

По отношение на здравето този завет означава: престанете да харчите сили за борба със заболяването. Насочете енергията си към очистване: дълбоко, вътрешно, телесно. Само този път води реално към здраве.

Второ: Всеки агресивен емоционален изблик, насочен против вас, съдържа колосално количество енергия, която ако неутрализирате нейния негатив, можете да използвате. Негативът се неутрализира много просто - приемайки спокойно факта, че тази енергия може да ви помогне да се справите с някакъв проблем. Например да възстановите зрението си. Или да нормализирате кръвното си налягане. Или още нещо по ваше желание.

Подобни способи използват прекрасно онези, които наричаме "енергийни вампири". Отначало те карат човека да излезе от равновесие, а после омекват и търсят помирение: "Ти какво, обиди ли се? Не се ядосвай за такава глупост..." Но те вече са си свършили работата: върху него се е излял мощен енергиен заряд. И вампирът, повярвайте, го използва целия!

Но на вас не ви трябва да си връщате никому. Човекът сам, по своя воля ви дарява великата ценност - жизнената си сила и здраве! Поблагодарете му, помолете се за него и за негово здраве. Нека и на него да му е добре. Ето каква мъдрост е вложил Христос в този завет.

10
    За да има молитвата бърз целебен ефект, тя трябва да бъде насочена към неутрализация, в душата и в жизнения потенциал, именно на този негатив, който е станал причина за дадено заболяване.

Василий МЕРОГОВ, християнски психолог

margaritta.dir.bg

Борислав Русанов:

Придобиване на Светия Дух ПДФ Печат  

За мнозина не е тайна, че работя с Благодатта или Благодатта работи чрез мен. Как се стигна до това? В живота ми имаше различни предизвикателства и обрати, интересни и впечатляващи духовни преживявания… имаше и много тежък 7-годишен период на изпитание… на богооставеност, след който ми се даде чудно съновидение, в което се видях да пея песен на Учителя: „Аз в живота ще благувам. Духът и душата ми шепнат това.” Оказа се пророческо, защото в следващите години постепеннно се разгръщаше Благодатта и ме караше да чувствам пълнотата на Битието. Ключова роля изигра една духовна практика. На базата на молитвени формули, които бях създал, вдъхновен от беседата на саровския чудотворец - Св. Серафим Саровски с Мотовилов, през 2011 година организирах затворена група във фейсбук. Над 30 човека работихме интензивно около седем месеца, за да отключим тези формули и да направим тяхната енергия достъпна за нас. Когато приключихме работата си, всеки един установи, че е имал по-големи или по-малки придобивки. Резултатът при мен беше, освен нарастващото чувство на Благодат, и това че бях насочен да водя духовни регресии, чрез които да приобщавам хората към Благодатта, която бях познал. И когато нещо се случва, то се случва, защото Бог благоволява!

Днес ви предлагам тези чудни формули и ви препоръчвам следната практика с тях: ще ги четете със сърдечен плам 99 последователни дни сутрин след ставане или вечер преди лягане, като през това време ще държите в ръцете си стъклена чаша, пълна с вода. След като приключите молитвите си, ще я изпивате. Може да си водите и дневник на необичайни съновидения или преживявания, които ще имате в този период, както и да си записвате мисли, които са като прозрения.

Успех на всички, които се решат да опитат силата на тази духовна практика и имат нужното постоянство и търпение!

МОЛИТВЕНИК ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА СВЕТИЯ ДУХ

Радост моя, Свети Серафим Саровски, в името Исус Христово моли Бога за мен и нека да:

1.придобия Светия Божи Дух

2. спечеля венеца на правдата в бъдещия живот, а в тукашния да се преизпълня с благодатта на Светия Дух

3. се всели Светият Дух в душата ми

4. приготвя в душата и тялото си престол на Божието всетворческо пребъдване с моя дух

5. получа чрез дела за Христа благодатта на всесветия Дух Божи

6. бъда винаги в Духа Божи

7. бдя в пълнотата на даровете на Светия Божи Дух

8. слезе Дух Свети над мен със своята небесна благодат

9. благоволи да ме посети Господ Бог Дух Свети

10. дойде при мен в пълнотата на неизказаната си благост Господ Бог Дух Свети

11. чувам ясно и разбирам, в пълно безмълвие, думите на вечния живот, както Светият Дух благоволява да ми извести

12. вярвам в Бога и в Исуса Христа, когото Той е пратил

13. върша делото Божие с благоговение

14. придобивам повече обилни дарове на Светия Дух

15. придобия непресъхващия извор на Божията благодат и винаги да се запитвам дали се намирам в Духа Божи. Благословен да бъде Бог!

16. открия Господ Бог Дух Свети и да заживее с мен по благодатта Си

17. раздавам благодатните дарове на Дух Свети на нуждаещите се от тях

18. чувствам Божието дихание в ноздрите си като Йов

19. пребивава Дух Свети с мене

20. виждам Бога като Авраам, Яков, Мойсей

21. ми служи като пътеводител явната благодат на Светия Дух

22. търся благодатта Божия и тя да се всели в душата ми

23. получа истинско просвещение от Господа като от все сърце гладувам и жадувам за Божията правда

24. стана и аз, като Адам, жива душа във всичко подобна на Бога и навеки безсмъртна като Него

25. виждам и разбирам Господа чрез свръхестествения дар на Божията благодат, да схващам думите Му и разговорите на Светите ангели и езика на всички зверове, птици и гадини, които живеят по земята

26. ми бъде даден безценния дар – благодатта на Духа Божи

27. пребъдва в пълнота у мен Духът Божи, така както е пребъдвал в пълнота у Адама преди грехопадението

28. ми бъдат открити много тайни за спасението на човешкия род

29. разбирам лесно Божия благодатен глас

30. разговарям, като Ной, с Бога

31. видя, като Авраам, Бога и Неговия ден и да се възрадвам

32. разпознавам признаците на Божието или на ангелското явяване и да различавам проявите на Светия Дух от обикновените явления

33. имам и аз, като Свети Симеон Богоприемец, Светите Богоотци Йоаким и Ана, постоянни, разнообразни, открити Божествени явления, гласове, откровения, които да се оправдават чрез очевидни чудесни събития

34. бъда пазен от Светия Дух, подобно на Свети Симеон Богоприемец

35. ми бъде предизвестена тайната на приснодевственото зачатие и раждане на Спасителя от Пречистата Приснодева Мария

36. узная осезателно чрез дара на Светия Дух Христос, Спасителя на света

37. се възобнови у мен жизненото дихание, изгубено от Адама, и Христос да ме дари със същата онази Адамовска благодат на Всесветия Божи Дух

38. ми бъде изпратен от Христос Утешителя, Който ще ме упътва във всяка истина и ще ми напомня всичко, което Той е говорил

39. ми изпрати Господ Светия Дух във вид на огнени езици, да ме пронижат и да ме изпълнят със силата на огнеобразната Божествена благодат

40.  бъда запечатан с дара на Светия Дух

41. напредвам в благодатта на Светия Дух Божи

42. бъда подбуден от Божията Премъдрост да се стремя към Бога и да бдя, за да постигна вечното си спасение

43. се вслушвам в гласа на Божията Премъдрост и да прибегна към истинско покаяние за греховете си

44. се стремя да придобия Светия Дух, Който в нас действа и вътре в нас устройва Царството Божие

45. бъда очистен чрез Божията благодат

46. изляза от голямата скръб, да изпера и избеля ризата си в кръвта на Агнеца

47. ми бъде дадена Приснодева Мария, като непрестанна ходатайка пред Своя Син и нашия Бог, непосрамваща и непобедима застъпница дори за най – отчаяните грешници

48. прибягвам неотстъпно до помощта на Божията Майка

49. се всели свещено и тайнствено в сърцето ми Светия Дух

50. ми напомня Духът Божи думите на Господа Исуса Христа и да изпълва сърцето ми с тържество и радост като насочва стъпките ми в пътя на мира

51. притежавам благодатта на Светия Дух заради правата си вяра в Христа

52. бъда възкресен чрез благодатта на нашия Господ Исус Христос, Който взима върху Си греховете на света и дава даром благодат въз благодат

53. свети в сърцето ми благодатта на Светия Дух, дарувана при кръщението в името на Отца и Сина и Светия Дух, с предвечната и безценна светлина на Христовите заслуги

54. се провиква към Отца Христовата светлина, която е у мен: „ Авва, Отче! Не се прогневявай докрай за моята неразкаяност!”

55. се облека в одежда на нетление, изтъкана от благодатта на Светия Дух

56. ме просвети светлината на благодатта на Светия Дух

57. е светилник и светлина за мен благодатта на Светия Дух, да ме просвещава в мрака на грижите и да озарява моя жизнен път

58. ме освети Господ чрез славното Си слизане над мен

59. се яви в неизказана светлина за мен благодатта на Всесветия Божи Дух

60. търся Божествения разум, изпълнен с любов и истина и подпомагащ човека за неговото спасение

61. се спася и да дойда до познаване на истината

62. ми се отвори разумът, та винаги да виждам дали пребъдва над мен Дух Свети или не

63. бъде угодно на Светия Дух това, което върша

64. съзнавам, като светите апостоли, осезателно у себе си присъствието на Божия Дух

65. съм в пълнотата на Духа Божи. Благодаря Ти, Господи, за неизказаната Ти милост към мен!

66. ме удостои Господ ясно и с телесните си очи да видя слизането на Духа, с който Той удостоява Своите раби, когато благоволи да им се яви в светлината на великолепната Си слава

67. благоволи Божията благодат да утеши моето съкрушено сърце по застъпничеството на самата Божия Майка

68. е Господ с нас

69. чувствам тишина и мир в душата си, неизразими с думи

70. ми дари Господ този мир, който надвишава всеки ум

71. се напоя от извора на Божията сладост

72. се изпълня с неописуемо блаженство

73. слезе Духът Божи в Своята пълнота у мен и душата ми да се преизпълни с неизказана радост

74. се зарадва сърцето ми с радост, която никой не може да ми отнеме

75. възлизам от сила в сила, за да достигна мярката на възрастта на Христовото изпълнение

76. ми се яви в цялата си пълнота радостта, която никой не може да ми отнеме, и да ме изпълни с неизразими небесни наслади

77. се съгрея с топлотата на Светия Дух

78. ме заобикаля благоуханието на Светия Божи Дух

79. бъда облечен в благодатна дреха, изтъкана от Дух Свети

80. живее в мен, в моето сърце, благодатта Божия

81. ме осиява и съгрява благодатта на Светия Дух

82. услажда чувствата ми с небесна наслада и да напоява сърцето ми с неизразима радост благодатта на Светия Дух

83. имам правда, мир и радост в Светия Дух

84. се състои моята вяра не в убедителни думи на земна премъдрост, а в проявяване на сила и дух

85. не вкуся смърт, докле не видя Царството Божие дошло в сила

86. се утвърдя в Божието дело и да мога да бъда полезен с това и на другите

87. ми се даде обилно свише благодатта на Светия Дух

88. се преизпълни сърцето ми с любов към Бога и към ближния

89. се вмести и в моето сърце Царството Божие

90. търся първо Царството на Бога и Неговата правда и всичко това да ми се придаде

91. ме дари Господ с благочестие съединено с доволство

92. се обичаме един друг и взаимно да се утешаваме чрез тази любов, като си облекчаваме скръбния и тесен път на нашето пътуване към небесното отечество

93. ми даде Господ Бог даровете на Своята благодат, та да пожънваме класовете на спасението на нашите ближни, привеждайки ги в множество в Царството Божие

94. видя Божията благост в цялата й пълнота

95. обичам Бога от дълбочината на сърцето си и да имам в Него вяра, макар колкото синапово зрънце

96. мога всичко чрез Христа, Който ме укрепява

97. бъде радостта ми пълна

98. получа всичко, каквото поискам от Господа Бога, стига то да е за слава Божия или за полза на ближния

99. бъдат с мен и с всички, които обичам и които ме обичат, Господ и Божията Майка сега, винаги и във вечни векове. АМИН!

http://www.borislavil.com/index.php?option=com_content&view=article&id=463%3A2016-08-29-07-15-40&catid=36%3A2010-12-20-16-17-52&Itemid=56

преди 3 часа, mecholari написа:

като през това време ще държите в ръцете си стъклена чаша, пълна с вода. След като приключите молитвите си, ще я изпивате.

По-полезно е да си я изливат на главата, за освестяване. За предпочитане вечер преди лягане в леглото.

• 2 месеца по-късно...

Нека не изнудваме Бога с нашите молитви. Нека не търсим от Бога да ни освободи от нещо, например болест и други подобни неща, или да ни разреши проблемите, а да търсим Неговата сила и подкрепа, за да устоим в това, което ни се случва. Както Той любезно хлопа на вратата на нашата душа, така и ние трябва любезно да търсим това, което желаем, и ако Господ не отговаря, да спрем да го търсим. Когато Бог не ни дава нещо, което настойчиво искаме, Той има причина за това. И Бог има Своите “тайни”. След като вярваме в благия Му промисъл, след като вярваме, че Той знае всичко за нашия живот и че винаги ни желае доброто, тогава защо да не проявим доверие към Него? Нека се молим простодушно и непринудено, без страсти и изнудване. Знаем, че миналото, настоящето и бъдещето, както и всичко друго, е голо и открито за Бога. Както св. ап. Павел казва: “И няма твар, скрита за Бога; а всичко е голо и открито за очите на Оногова, пред Когото ние ще отговаряме” (Евр. 4:13). Не трябва да упорстваме в молитвата. Упорството води до по-голямо зло, отколкото добро. Не трябва да се стремим да получим това, което искаме, а всичко да оставяме на Божията воля. Защото, колкото повече се стремим към нещо, толкова повече то се отдалечава. Следователно, нужно е търпение, вяра и спокойствие в душата. И ако някой ден забравим това, което сме искали, Господ никога не забравя и ако е за наше добро, Той ще ни даде това, което трябва и когато трябва.

Нека в молитвата искаме само спасението на нашата душа. Сам Господ казва: “Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде” (Мат. 6:33). Лесно, много лесно Христос може да ни даде това, което искаме. Вижте в какво се състои тайната! Тайната е в това изобщо да нямате намерение да искате нещо конкретно от Бога. Тайната е в това да търсите единение с Христос, но не себелюбиво, без да казвате: “дай ми това, дай ми онова”. Достатъчно е да казваме: “Господи Иисусе Христе, помилуй ме”. Няма нужда да информираме Бога за нашите различни потребности. Той знае всичко несравнимо по-добре от нас и ни дава Своята любов. Въпросът е да отговорим на тази любов с молитва и опазване на Неговите заповеди. Нека просим да бъде Неговата воля! Това е най-полезното и най-сигурното за нас и за тези, за които се молим. Христос ще ни даде всичко в изобилие. Но когато има дори и малко егоизъм, нищо не се постига.

Трябва сами да пристъпим към Бога с простота и чистота на сърцето

Когато с Христос сме установили отношение на пълно доверяване, тогава сме щастливи и радостни. Изпитваме райска радост. В това е тайната. И тогава заедно със св. Ап. Павел се провикаме: “Защото за мене животът е Христос, а смъртта - придобивка” (Фил. 1:21) и “и вече не аз живея, а Христос живее в мен” (Гал. 2:20). О, само какво е това! Лудост! Всичко трябва да става простодушно, тихо и с лекота. Сами трябва да пристъпим към Бога с простота и чистота. Какво казва мъдрият Соломон? “Обичайте правдата, съдии земни, мислете право за Господа, и със сърдечна простота Го търсете, защото Него намират ония, които Го не изкушават, и се не явява на ония, които не вярват в Него” (Пр. Сол. 1:1-2). Простота и свето смирение, с други думи пълно упование в Христос. Това означава да отдадем целия си живот на Христос. В Светата Литургия казваме: “целия си живот на Христа Бога да отдадем”[1]. а на друго място: “на Тебе поверяваме целия си живот и надежда, човеколюбиви Владико, и Те молим, и призоваваме, и Ти се прекланяме” (Литургия на св. Йоан Златоуст, молитва преди четене на Господнята молитва)
Преди известно време дойде един владика да разговаряме. Говорехме за молитвата. Аз го попитах:
- Какво означава да се молим с простота и чистота на сърцето?
- Означава да се молиш простодушно.
- Дали разбираш какво означава това, Ваше Високопреосвещенство?
- Разбирам го.
- Е, аз не го разбирам! Това става с Божията благодат. Това е тайна.
- А, и аз не го разбирам – отговори той. – Благодаря ти, че ми каза, че това може да се разбере само чрез Божията благодат и чрез нея да се постигне простота и чистота.
Така се подвизавайте в духовния живот – простодушно, внимателно, а не насила. Простота и непринудената благост са един много свят начин на духовен живот, но това не може да се научи ей така, наизуст, а трябва тайно да влезе у теб, като твоята душа го усвои напълно чрез Божията благодат. Много пъти искаме да постигнем успех в това, но нашият противник го забелязва и ни поставя примки. Затова прилагайте правилото: “нека лявата ти ръка не знае, какво прави дясната” (Мат. 6:3). Когато упорито искаш, когато се опитваш да изнудиш Бога, не настъпва отговор. Това ще стане “в ден, в който не очаква, и в час, който не знае” (Мат. 24:50; Лук. 12:46). Тук има тайна.
Когато усещате, че губите Божията благодат, нищо не предприемайте. Продължавайте вашия живот и подвиг с простота и непринуденост, без тревога, докато у вас отново се пробудят любовта, обичта и копнежът за Христос. Тогава всичко ще се оправи. Благодатта ще ви изпълни и вие ще бъдете радостни. Тук има една тайна – светото богослужение. От душа участвайте в него и Божията благодат тайнствено ще дойде.
Ключът за духовния живот е Иисусовата молитва
Молете се на Бога с прострени ръце. Това е тайната на светците. Щом те простирали ръце, Божията благодат ги посещавала.
Като най-плодотворна молитва отците на Църквата използвали монологичната молитва: “Господи Иисусе Христе, помилуй ме”. Ключът за духовния живот е Иисусовата молитва. Тя не се научава с поучение, нито от книга, нито от стареца, нито от някой друг. Единственият учител е Божията благодат. Ако ви кажа, че медът е сладък, течен, и еди-какъв си, няма да го разберете, ако не вкусите от меда. Същото е и с молитвата. Ако ви кажа: “то е така и така, усещаш това и т.н.” – няма да го разберете, нито ще се молите както трябва “освен чрез Духа Светаго” (1 Кор. 12:3).
Само Светият Дух, само Божията благодат може да вдъхнови човека за молитва. Не е трудно да казвате молитвата, но вие не можете да я казвате правилно, защото вашето старо аз се съпротивлява. Ако не влезете в атмосферата на благодатта, няма да сте в състояние да се молите с Иисусовата молитва. Наскърбявате ли се, когато чуете обидна дума? И сияете ли от радост, когато кажат добра дума за вас? Ако отговорът е положителен, с това показвате, че не сте готови, нямате необходимите предпоставки. За да дойде Божията благодат, трябва да придобиете предпоставките – любовта и смирението, в противен случай се появява съпротива. За да влезете в тази “форма”, трябва да тръгнете от послушанието. Първо трябва да се отдадете на послушание, за да дойде смирението. Като види смирението, Господ изпраща Божията благодат и след това молитвата идва непринудено и от само себе си. Ако нямате послушание и смирение, молитвата няма да дойде и има опасност да се изпадне в прелест.
Подготвяйте се полека, спокойно, без тревога и извършвайте молитвата в ума си. А това, което е в ума, то е и в сърцето.

старецът Порфирий Кавсокаливид
  • 3 месеца по-късно...

Молитвата е разговор с Бога.

• 3 месеца по-късно...

Молитва на Данаила

И откри се тайната Данаилу чрез видение през нощта. Тогава благослови Данаил Бога Небеснаго и говори Данаил, и рече:

Да е благословено Името Господне от века и до века, защото Мъдростта и Силата са Негови.

И Той променява времената и годините. Сваля царе и поставя царе. Дава мъдрост на мъдрите и знание на разумните.

Той открива дълбоките и скритите. Познава онова, което в тъмнината и виделината обитава в Него.

Тебе, Боже на отците ми, благодаря и Тебе славословя, Който Си ми дал мъдрост и сила, и сега Си ми направил познато онова, което попросихме от Тебе.

Амин.

• 2 седмици по-късно...

Утринна молитва

Господи, чуй рано гласа ми -
на ранина ще застана пред Тебе и ще чакам. (Пс.5:4)

skiller.gifskiller.gif

Боже, благодаря Ти, че ме запази така милостиво и през тая нощ.
Помогни ми да не Те наскърбя с някакъв грях
и да прекарам днешния ден угодно на Тебе и спасително за мене. Амин!

skiller.gifskiller.gif

В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.
Царю небесни, Утешителю, Душе на истината, Който си навсякъде и всичко изпълваш,
Съкровище на благата и Подателю на живота,
дойди и се всели в нас, очисти ни от всяка сквернота и спаси, Благий, нашите души.
Светий Боже, Светий Крепки, Светий Безсмъртни, помилуй нас.
Слава на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и във вечни векове, амин.
Пресвята Троице помилуй нас.
Господи, очисти греховете ни, Владико, прости беззаконията ни, Светий, посети и изцери немощите ни, заради Твоето име.
Слава на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и във вечни векове. Aмин!

skiller.gifskiller.gif

Господи Иисусе Христе, виж скръбта на сърцето ми и направи с мене чудо за добро! (Пс. 85:17
  • 1 месец по-късно...
на 16.06.2008 г. в 19:23, Виктор_ написа:

И без молитва може. Докато си помислиш и желанието ти му е известно. Децата са така - не се молят, а са по-щастливи.

Даже  преди  да  си  го  помислиш!  Но,  човек  няма  пряк  контакт  с  Бога,  невъзможен  е!  

Моята  молитва  -  Боже  помогни  му,  че  аз  не  мога!  Мога  да  изкажа  благодарност,  но  никога  не  искам.

на 27.12.2014 г. в 18:19, Мойра написа:

Американски лекар: Молитвата има изцелителна сила

Д-р Андрю Нюберг от болница "Томас Джеферсън" в САЩ вече 20 години изследва ефекта на молитвата върху мозъка.

Според него молитвата не е лекарство за рак, но може да бъде много полезен помощник на науката при лечението на болни от това заболяване. На мобилния си телефон той показа снимка на два човешки мозъка. Мозъкът на човек, който се моли, е значително по-червен в сравнение с мозъка на човека, който не се моли. Тези промени са сигурни знаци, че молитвата има изцелителна сила.

http://svetoven.pogled.info/news/61073/Amerikanski-lekar-Molitvata-ima-iztselitelna-sila?utm_source=more-news

Само  благодарствената  когато  е  искрена!!

• 2 месеца по-късно...

12 съвета към молещия се

Написано от св. Игнатий Брянчанинов   

Цитат

1. Преди да започнеш да се молиш, постарай се да простиш на всички.

2. Моли се като грешник, а не като праведник. Когато молитвата не е одушевена от покаянието, тогава Господ не благоволи към нея.

3. Избери си правило, което съответства на твоите сили и го изпълнявай постоянно.

4. Старай се по възможност да се молиш уединено и тайно.

5. Качеството на истинската молитва се съдържа в това - умът да внимава в думите на молитвата, а сърцето да съчувства на ума.

6. Заключвай ума си в произнасяните думи на молитвата и се старай да го запазиш бдителен.

7. Когато усещаш сухота, ожесточение - не оставяй молитвата. Заради твоето търпение и подвиг срещу сърдечното безчувствие, милостта Божия ще снизходи към теб.

8. По време на молитва не търси възторг, не раздвижвай нервите си, не разпалвай кръвта си. Задръж сърцето си в дълбоко спокойствие.

9. Разсеяността и мечтателността много вредят на молитвата.

10. Отхвърляй всички помисли, които възникват по време на молитва - дори и най-благовидните! 

11. Не проси в молитвата за нищо тленно и суетно, като помниш заповедта на Спасителя: Първом търсете Царството Божие и Неговата правда и всичко останало ще ви се придаде.

12. Изпълнението или неизпълнението на твоята просба оставяй на Божията воля.

ЗАРАДИ ПОСТОЯНСТВОТО И ТЪРПЕНИЕТО ПОЛУЧАВАМЕ ДАРА НА МОЛИТВАТА. ПИСАНИЕТО КАЗВА: "МОЛИТВАТА СЕ ДАВА НА МОЛЕЩИЯ СЕ".

Из "Аскетически опити", превод: Мартин Димитров

Още статии за молитвата: тук

• 1 месец по-късно...

23132005_1520839114638329_33055886215996

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.