Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молитва

Featured Replies

Този клип май вече го има по-нагоре в темата. Забележителна прилика с музиката на "Барака" , тъкмо си мислех, че в откъса липсва християнски елемент. Впрочем какво значение има - и без това всички сме до шия във вода и целуваме сребърния катинар на една заключена врата. Няма страшно, аз съм православна... :ph34r:

• Отговори 338
  • Прегледи 72k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Добро утро,Господи Благодаря ти-че ми даде още един ден Благодаря ти за Слънцето Ще гледам да не те разочаровам,ще бъда добра Лека нощ,Господи Прости ми прегрешенията през деня-ако съ

• МОЛИТВАТА е моят разговор с Онзи, Който ме е създал. И аз, разговарям с Него. Такава, каквато ме Е създал. Моля Му се, изисквам, оплаквам Му се, благодаря Му, че ми Е дал шанс да се изявя, сърдя Му се

• Молитвата е личен акт. Всяка готова наизустена молитва, не е наша лична молитва. Чуждата молитва не е наша. Молитвата е лично общение с Бога, и трябва да е лична, а не наизустена.

Публикувани изображения

има ли молитва за простотия ...... и да съм по-точен какво имам предвид, така значи вие почвате наум да правите молитва към Бог за нещо си, бре той Бог как ще чуе какво казвате наум в мислите си, ами много просто значи Бог има средство да чува вашите мисли, това нещо се нарича телепатия, той Бог всеки път чува молитвите ви нали така, дори и да не отговаря, значи Бог е постоянно със вашите мисли иначе може да пропусне някоя ваша молитва, аха значи Бог е в постоянна телепатична връзка със вас, това значи едни мисловни енергии текат между вас и Бог постоянно, абе за какво му е на Бог това нещо, ами той Бог ви е превзел мисловно (което ще рече че почти не съществувате) и се храни телепатично с вашите мисли (мисловна енергия) ...............

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Котешка молитва Мили Боже, всичко можещ, дай ми чушка и домат дай ми сиренце и хляб дай ми мусака в тава дай и гъбена чорба дай препълнени паници с кнедли, пици и мекици дай череши, дини, сливи хем узрели, хем красиви -------------------------------- а пък също искам Маца да ми пратиш в мойта каца. АмърррМИН!

Котешка молитва

Мили Боже,

всичко можещ,

дай ми чушка и домат

дай ми сиренце и хляб

дай ми мусака в тава

дай и гъбена чорба

дай препълнени паници

с кнедли, пици и мекици

дай череши, дини, сливи

хем узрели, хем красиви

--------------------------------

а пък също искам Маца

да ми пратиш в мойта каца.

АмърррМИН!

абе коя котка яде череши, домати, чушки и т.н.

бляяя

:no-no:

• 3 седмици по-късно...

Киприянови молитви (Молитва на св. Киприян)

против магии, уроки, лоши езици и болести, която се чете само от свещеник, след препоръчаната от него подготовка.

Владико Господи, Иисусе Христе, Боже наш, Който всичко държиш,

Святи и благословени и Вечносъществуващ Цар на царете и Господи на господарите!

Слава на Тебе седящия в светлината пред хиляди и милиони свети ангели и архангели.

Ти знаеш тайните на смирения Твой раб Киприян,

защото преди не познавах Тебе, Господи Вседържителю,

но Ти Сам Господи Иисусе Христе, повика мене недостойния

и ме благослови и удостои да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие

и да разпръсна силата на магията,

защото и аз, Господи, задържах облаците и те не пускаха дъжд,

връзвах земята и тя не даваше плод,

лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко,

правех мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки,

братя да се не виждат и семейства да се разделят,

правех зимата лято и лятото - зима.

Всичко лошо, което можех, правех,

затова, Господи, Боже наш, приеми моята смирена молитва

и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосaн от магията,

която пречи на Твоите люде и домa им

веднага, където се прочете тази молитва с вяра пред Бога,

да се освободи в името на Отца и Сина и Светия Дух.

Амин.

И откъдето и да е изпратена тази магия, нека се разпръсне от Твоите раби

и със силата на Честния и Животворящ кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин.

Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо,

или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим,

или ако е написана с мастило или кръв човешка

или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби.

И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена,

или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби /имената/ от всякакво зло действие на нечестивия дух,

така щото с дръзновение да казват: "Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло."

Защото Ти, Господи, си с мене, Твоята десница ме успокоява

и тъй моля Ти се, Господи Боже Вседържителю, по молитвите на Твоя смирен раб Киприян,

простри Твоята мощна Десница и милостиво погледни на Твоите раби /имената/

и им изпрати мирен и верен ангел пазител от всякакво зло,

за да славят Тебе, Нашия Изкупител и Избавител

сега и винаги и во веки веков.

Амин!

Моя позната си чете сама тази силна молитва и твърди, че и помага.

стига с тези молитви само стадо заблудени хора могат да правят молитви, просто хората са едни същества с кепенци на цялото си мислене това е положението ............

да вземем тази горната Киприанова молитва, там пише правите такава молитва и няма да ви спохождат болести тоест няма да се разболявате или по-малко, някой замисля ли си свети ти Каприан там божия някоя издънка като чуе молитвата на даден човек как го прави това нещо човека да не се разболява, има 2 варианта свети ти Каприан облъчва с някаква енергия човека и го прави по здрав и да издържа повече на различни болести, едва ли ще са радиовълни тази енергия кво ли е тогава, сега обаче нататък то май не е за постоянно това подобрение което следва след молитвата, след това май трябва пак да има пак молитва, той човека бил много слаб и трябва свети ти Каприян да го облъчва постоянно с едни енергии .........

сега аз имам един присънтиман абе да не би свети ти Каприян всъщност да прави обратното, да вземем примерно хепатит Б, та той свети Каприан всъщност той развъжда тези бацили в тялото на човек и той човека затова се разболява, след това властта в лицето на свети Киприан иска да му се правят молитви и щял да пази човека ха ха ха ха ха - щял да спре развъждането на болестите в човек

всъщност без намесата за която писах на свети Киприан (и шайка астрални енергийни разуми, то това е свети Каприан) човек бил доста здраво нещо ......

това е истинското положение .......

това подчертаното защо е включено по подразбиране някой профан е писал кода на форума или пишман администратор го е настроивал ......

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

И една молитва:

стига с тези молитви само стадо заблудени хора могат да правят молитви, просто хората са едни същества с кепенци на цялото си мислене това е положението ............

Явно ти не причисляваш себе си към хората.

Какво си тогава?

всъщност без намесата за която писах на свети Киприан (и шайка астрални енергийни разуми, то това е свети Каприан) човек бил доста здраво нещо ......

това е истинското положение .......

Според теб Свети Киприян е шайка астрални енергийни разуми?

Според теб Свети Киприян е шайка астрални енергийни разуми?

Иска да каже че той е от шайката ама на нееволюиралите т.нар.разуми

Молитвата е личен акт. Всяка готова наизустена молитва, не е наша лична молитва. Чуждата молитва не е наша. Молитвата е лично общение с Бога, и трябва да е лична, а не наизустена.

Молитвата е личен акт. Всяка готова наизустена молитва, не е наша лична молитва. Чуждата молитва не е наша. Молитвата е лично общение с Бога, и трябва да е лична, а не наизустена.

От философска гледна точка във всяка свещена книга има готови молитви за вярващите, да знаят как да се молят и към кого. По принцип си права, но де факто и двата варианта са възможни: свободен текст и по модел. Друг е въпроса, доколко са ефективни и вършат ли работа? Това вече не мога да коментирам.

• 2 месеца по-късно...

За защита от лоши хора и джинове

Аллах! Няма друг Бог освен Него- Вечноживия, Весдесъщия! Не го обзема, нито дрямка, нито сън. Негово е онова, което е на небесата и което е на земята. Кой ще се застъпи пред Него, освен с Неговото позволение?

Той знае какво е било преди тях и какво ще бъде след тях. От Неговото знание обхващат само това, което Той пожелае. Неговия престол вмества и небесата, и земята, и не Му е трудно да ги съхрани. Той е Всевишния, Превеликия! (2:255)

Но Аллах е Най-добрия пазител и Той е Най-милосърдния от милосърдните. (12:64)

И го опазваме от всички непокорни сатани. (37:7)
И го опазихме от всеки прокуден сатана. (15:17)
...И за опазване.Така е отредил Всемогъщия,Всезнаещия. (41:12)
Над всяка душа има надзорник. (86:4)
Сграбчването на твоя Господар е могъщо.Той начева и Той пресъздава.Той е Опрощаващия,Любящия,Владетеля на Трона,Предостойния,Извършващия всичко онова,което пожелае.Стигна ли до теб разказът за войските,за Фараона и за самудяните?Да,онези,които не вярват,отричат.Но Аллах ги обгражда в гръб.Да,това е славен Коран в съхраняван скрижал. (85:12-22)

После Ние ще спасим богобоязливите и ще оставим там на колене угнетителите.

• 2 седмици по-късно...
  • 7 месеца по-късно...
ЗА МОЛИТВАТА
(Идея за размишление)

Без молитвен дух няма никаква възможност за ученичество - това е началото на ученичеството. Според окултната наука молитвеният дух на ученика, това е най-дълбоката вътрешна способност, най-дълбокото умение за възприемане на Учителя. Над всички други дарби и способности се явява тази, защото Истината е по-висока от дарбите - най-дълбокото умение за възприемане на Учителя, т.е. на Истината. Това е мистична способност, това е умение да очакваш Неговият лъч в своята пустота, т.е. в своята абсолютна чистота.
Преди ви бях казал, че Учителят казва за молитвата, че е по-дълбока в този свят и от Любовта, и от Мъдростта, и от Истината. Това е напълно вярно. Учителят рядко казва такива дълбоки неща. Ако човек не се моли няма да стигне нито до Любовта, нито до Мъдростта, нито до Истината. Това означава, че в молитвата има нещо много древно, както после ще видим и в морето, нещо много първично.
Затова окултният закон гласи, че тайната на съкровената молитва е тази, че тя създава Бога в човека, тя създава Учителя, тя създава Истината. Това е една от най-древните тайни, тайна идваща от Атлантида.
Тайната на съкровената молитва е тази, че тя създава Бог в човека, тя създава Учителя в себе си и създава Истината. Това означава много неща. Едно от тях е това, че молитвата е преди словото. Защо? Защото в древността е имало индиански вождове и посветени, които идват от Атлантида, които са се молили без слово, с движение, с поклон, с особени движения на ръцете, които означават точно молитва и които означават изпреварване на словото, т.е. такова състояние на душата, което душата е носила във себе си преди да е било създадено словото. Молитвата е толкова първична, толкова важна по значение, че всеки, който я подцени трябва много прераждания да заплаща това със страдания. Това е неизбежно.
Друго. Ако се научиш да се молиш с Любов и откровеност, тогава Учителят ще дойде непременно в твоя живот. Това означава, че молитвата е началото на встъпването във великия живот - тя създава твоята вечност.
И друго. Когато си в съкровена молитва - тя спада към петия план, не спада към менталния свят, нито към астралния, нито към времето - ти си извън четирите свята и извън времето. Ти си в своята душа, която знае какво да иска и как да се моли.
Другият важен момент от окултна и кабалистическа гледна точка. Ако ти можеш да произнесеш съкровени думи, в този момент ти си духовно същество. Това означава, че от истинността на твоите думи зависи дали молитвата ще те отведе в собственият ти храм, там, където Учителят говори. Но все пак трябва да кажа, че това е способност на истинския ученик (петия план, петото тяло), защото само той може да внесе Истина в своите думи, защото това е метод на Любовта.
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B5%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%94%D0%B0-%D0%93%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8/316097505070381?ref=stream&hc_location=stream

Силвия Браун - Молитви

Отче наш , моля  те  ,да  ми  помогнеш да  освободя  в  бялата  светлина  на  Светия  Дух всяко  негативно  чувство ,  което  съм  донесъл  от  друг  живот в  този  , така ,че  да  се  разтвори завинаги  в  твоя  Божествен , съвършен  мир . И  като  се  освободя  от  миналото  зло  , нека  прегърна  радостите  , мъдростта  и  любовта  , и  даровете  от  други  животи  ,  така , че  утре  да  се  събудя  с  ново  чувство  на  увереност и  себеуважение  и  със  знанието  за  вечността  , с  която  си  благословил  душата  ми .

Молитва  при  предсказващи сънища

Мили  Боже ,  ако  избереш  да  ми  дадеш послание  за  бъдещето , което  е  от  полза  за  някого  ,  моля  те , дай  ми  достатъчно  точни  подробности  ,за  да  помогна . Ако  аз  не  трябва  да  зная  тези  подробности  , моля  те , спести  ми  посланието . Но ако  има  още  нещо ,  което  ти  искаш  аз  да  знам ,  или което  ти  искаш  да  направя , моля  те , изпрати  ми  съня отново  , в  каквато  форма  ти  избереш , така  ,че  да  мога  да  го  разбера  и  да  ти  служа .

Молитва преди  лягане

Мили   боже  , денят завършва  ,един  от многото  дни ,които  съм  преживял/а/, един  от  многото  дни  ,които  ще  преживея  в  твоята  благословена  милост  и  светлина . Щом  падне  твоята  мантия  от  мрак , нека  мирът  дойде  в  сърцето  ми  и  всичкото  отчаяние  и  огорчение  да  бъде  заменено  с  радост  ,като  зная  , че  съм  завършил  още един  ден  в  служене  на  Теб. Призовавам  благословените  Ангели  , да  ме  пазят  и  да  ми  донесат  спокоен  сън  и  благословени  сънища , които  да  останат  в  моя  ум  , когато  се  събудя  , за  да  мога , да  се  уча  и  да  израсна  , чрез  безкрайната  мъдрост  на  вечния  Дух , който  ти  си  ми  дал , когато  си  ме  сътворил .  Амин .

Молитва  при  неуспех  и  кризи

Всяка  сутрин  да  започваме с  тази  кратка  молитва ,  която  рано  или  късно  ще  помогне .

Господи , нека  през  този  ден , в  който  твоето  присъствие  ме  води  ,  да  ми  помогнеш  да  преживея  всяка  негативност , която  моят  ум  може  да  сътвори  в  дневните  ми  сънища  и  след това , да  я  освободя  и  трансформирам  в  потвърждение  на  моята  сила  , смелост  и  способност  , да  давам  и  получавам  любов  и  да  осъзная  ,  че  чрез  Теб няма  нищо  ,което  да  не мога  да  понеса в  хода  на  вечния  живот  ,който  Ти  си  ми  Дал .

И  така  в  заключение :

Мили  Боже ,  ние  Ти  благодарим  за  всички  сънища  , които  имаме  и които  ще  имаме  , като  знаем , че  Ти  ни  ги  изпращаш  за  подхранване  и  израстване  на  Духа  ни , който  Ти  си  създал   в  Своята  съвършена , безусловна  , вечна  любов .  В  замяна  ние  поставяме  в  Твоя  служба  мъдростта , която  идва  чрез  нашите  сънища .  Амин .

Бог  да  благослови  вас  и  вашите  сънища.
Лек  сън .

Силвия Браун

Публикувано изображение

МОЛИТВА НА ПОСЛЕДНИТЕ ОПТИНСКИ СТАРЦИГосподи, дай ми с душевно спокойствиеда посрещна всичко, което ще ми донесе настъпващият ден.Дай ми всецяло да се предам на Твоята свята воля.През всеки час на тоя ден ме наставлявай и подкрепяй.Каквито и вести да стигнат до мен през деня,научи ме да ги приема със спокойна душаи с твърдото убеждение, че всичко това е според Твоята свята воля.Във всички мои думи и дела ръководи мислите и чувствата ми.При всички непредвидени случаи не позволявай да забравя,че всичко е изпратено от Теб.Научи ме да постъпвам правилно и разумно с всеки член на семейството ми,като не смущавам и не огорчавам никого.Господи, дай ми сили да понеса умората на настъпващия ден и всички събития през деня.Ръководи моята воля и ме научи да се кая, да се моля,да вярвам, да се надявам, да търпя, да прощавам,да благодаря и да обичам всички.Амин.

• 2 седмици по-късно...

Молитва за тия, които ни мразят

Публикувано изображение

Господи Иисусе Христе,

Ти прости на Твоите врагове, защото те не знаеха що правят, когато се изпълваха с мъст срещу Тебе.

Моля Те усърдно, бъди милостив към онези, които ме ненавиждат и враждуват против мене,

които ме обиждат, оскърбяват, хулят и клеветят.

Ти изпитваш дълбочината на човешкото сърце и знаеш, че съм немощен и не съм без вина.

Затова подкрепи ме да подобря сърцето си,

да умножа делата на любовта към моите ближни и с нищо никого да не огорчавам.

На враговете ми прости по Твоето неизказано милосърдие,

вразуми ги, озари ги с Твоята истина,

за да не се разпалва ожесточението им против мене, грешния,

и да не се случи нещо зло с тях, заради мене.

Добре ми е да бъда под Твоята вечна закрила,

и аз Те моля да не оставиш злото да ме победи, нито да погуби някого от враговете ми,

но всички да се обърнем към Твоя мир и да бъдем Твои,

защото Ти единствен си благословен во веки-веков.

Амин!

Източник: “Православен молитвослов”, http://www.pravoslavieto.com/molitvoslov/molitvi/omraza.htm

Молитвата е средство за медитация .

Молитвата е средство за попълване на духовен дефицит.

Молитвата е средство за постигане на психическо здраве....

А е известно : " Здрав дух - здраво тяло !" ....

`ми който не е наред там "горе" - да се моли !.......  :)

Смисълът на това не е , че (примерно) щангистът подготвен да вдигне 150 кг , след като се помоли ще вдигне 200 кг. Смисълът е да се концентрира в усилията си и вдигне 150 кг.

Друг е въпросът той какво си мисли за това.

Може да се случи скъсване на мускул , а в неразумно упорство и употреба на "химии" разни........нощно напикаване примерно ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Истинската  молитва  е  онази  молитва  която  извира  от  сърцето,  а  думите  нямат  значение!  Моята  молитва  -  Боже  помогни  му,  че  аз  не  мога!  За  себе  си  не  съм  се  молил,  защото  смятам  това  за  просия!

За  себе  си  не  съм  се  молил,  защото  смятам  това  за  просия!

Не е просия, не мисля така.

Ние сме Негови деца, а всеки баща ще помогне на децата си в труден момент.

Нали ?

:cool:

Да  само,  че  Те  знаят  от  какво  ще  имам  нужда  преди  аз  да  знам,  тогава  защо  да  се  моля? 

Да  само,  че  Те  знаят  от  какво  ще  имам  нужда  преди  аз  да  знам,  тогава  защо  да  се  моля? 

Това значи ли, че ние нямаме свободна воля? Ако те знаят какво ще се случи, преди то да се е случило, кой предопределя това което ще се случи? И ако това се предопределя от друг, а не от нас, тогава защо ние трябва да носим отговорност за постъпките си?

Така е, да.

Но молитвата е също така и разговор с Бог, не само искане на нещо си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.