Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молитва

Featured Replies

само молитви към всички светии ни останаха

:(

• Отговори 338
  • Прегледи 72k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Добро утро,Господи Благодаря ти-че ми даде още един ден Благодаря ти за Слънцето Ще гледам да не те разочаровам,ще бъда добра Лека нощ,Господи Прости ми прегрешенията през деня-ако съ

• МОЛИТВАТА е моят разговор с Онзи, Който ме е създал. И аз, разговарям с Него. Такава, каквато ме Е създал. Моля Му се, изисквам, оплаквам Му се, благодаря Му, че ми Е дал шанс да се изявя, сърдя Му се

• Молитвата е личен акт. Всяка готова наизустена молитва, не е наша лична молитва. Чуждата молитва не е наша. Молитвата е лично общение с Бога, и трябва да е лична, а не наизустена.

Публикувани изображения

само молитви към всички светии ни останаха

:(

Не само, остана ни и мъничко надежда, въпреки всичко!

Не само, остана ни и мъничко надежда, въпреки всичко!

останала надежда ли - къде я видя

:ohmy:

останала надежда ли - къде я видя

:ohmy:

В себе си, в други хора.

Не всички са черногледи.

• 1 месец по-късно...
Американски лекар: Молитвата има изцелителна сила

Д-р Андрю Нюберг от болница "Томас Джеферсън" в САЩ вече 20 години изследва ефекта на молитвата върху мозъка.

Според него молитвата не е лекарство за рак, но може да бъде много полезен помощник на науката при лечението на болни от това заболяване. На мобилния си телефон той показа снимка на два човешки мозъка. Мозъкът на човек, който се моли, е значително по-червен в сравнение с мозъка на човека, който не се моли. Тези промени са сигурни знаци, че молитвата има изцелителна сила.

"Следим тези промени от научна гледна точка. Наблюдаваме различни мозъчни дейности и промени на химическите съединения в мозъка", каза д–р Нюберг. Мозъкът е най-важният орган в човешкото тяло, който контролира работата на сърцето, кръвното налягане. По този начин ефектът от молитвата може да се пренесе в цялото тяло и в крайна сметка да има лечебен ефект.

Според скептиците тези промени нямат лечебно действие и няма доказателство за ефектите на молитвата. "Мозъкът реагира и когато човек яде шоколад, човек става по-щастлив", каза Ричард Слоун. Според него религията дава утеха на пациентите в стресови ситуации и предупреди, че човек не трябва да се уповава на вярата като на някой "всемогъщ лек".

Според д-р Нюберг обаче религията и медицината трябва да си сътрудничат. "Знаем, че религията не е лечение за рак и няма да излекува пациент с болно сърце. Можем обаче да посъветваме вярващите да се молят, за да се чувстват по-добре", каза той.

Вашингтон / САЩ

http://svetoven.pogled.info/news/61073/Amerikanski-lekar-Molitvata-ima-iztselitelna-sila?utm_source=more-news

Можем обаче да посъветваме вярващите да се молят, за да се чувстват по-добре", каза той.

Представям си колко по-добре ще се почувства пациент, ако докторът му каже "Моли се". Съответно на атеистите трябва да им пускат филми с научна фантастика.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Представям си колко по-добре ще се почувства пациент, ако докторът му каже "Моли се". Съответно на атеистите трябва да им пускат филми с научна фантастика.

Много зависи от това, как ще го каже лекарят.

Ако обясни, че винаги съществува шанс за излекуване, независимо от тежестта на заболяването, но и пациента трябва да се включи в лечебния процес чрез медитация, молитва, промяна на мисловния модел, спазване на определен хранителен режим и пр., повечето болни биха намерили сили да го направят.

Атеистите също се молят, няма човек на земята, който да не се моли на това, в което вярва - Природа, Вселена, Космически разум и каквото още се сетиш.

Ето един действителен случай, който показва на какво е способна молитвата, произнесена с вяра.

Бог е наш Създател, наш небесен Отец. Ние сме Негови чеда, рожба сме на Божията любов. Както рожденият баща обича своите деца и се грижи за тях, така и Бог непрестанно промисля за всеки отделен човек. И както детето пристъпва с любов и синовна преданост към своите родители, разкрива им мислите, чувствата и желанията си, така и ние разкриваме пред Бога нашите радости и скърби, нашите нужди и потребности. Това ние правим чрез молитвата.Молитвата, следователно, е беседа, т.е. разговор между човека и Бога.Молитвата е насъщна потребност за душата. Без молитва няма духовен живот!Молитвата е твърда и непоклатна опора не само в беди, но и в дни на радост и добруване. "Нашата вяра"

В себе си, в други хора.

Не всички са черногледи.

Не съм черногледа.

Тъжна съм от черни души.

Не съм черногледа.

Тъжна съм от черни души.

Не тъжи!

Те са си го избрали и се чувстват добре.

Изброй си нещата с които си благословен

Ако ти имаш храна в хладилника, дрехи на гърба си, покрив над главата и място където да спиш...

ти си по-богат от 75% от хората на земята.

Ако ти имаш пари в банка, в портмонето или скътани някъде в буркан...

ти си сред 8% от най-богатите на света.

Ако ти се събуди тази сутрин чувствайки се по-здрав отколкото болен...

ти си по-благословен от милионите хора, които няма да доживеят до края на тази седмица.

Ако ти никога не си преживявал опасноста на битка, самотата на затвор, агонията на изтезания или оковите на глада...

ти си в челните 500 милиона хора на света.

Ако ти можеш да ходиш на църква без страх от преследване, арест, изтезания или смърт...

ти си по-благословен от три билиона хора на света.

Ако твоите родители са все още живи и все още женени...

ти си рядък случай дори за Съединените Щати.

Ако ти можеш често да се усмихваш и си искрено благодарен...

ти си благословен защото болшинството от хората могат, но повечето не го правят.

Ако ти можеш да държиш ръката на някого, да го прегърнеш или дори само да го потупаш по рамото...

ти си благословен защото можеш да лекуваш с докосване.

Ако ти можеш да четеш това послание...

ти си два пъти благословен, защото два билиона хора на света дори не могат да четат.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

10933705_10152544594952051_4353716465233

• 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

мо_хи_ни написа:

Ще излезем ит темата, но да видим. Може ли човек, който непрекъснато изпитва страх от нещо, да се остави напълно на Божията воля?

Какво е в основата на молитвите към Бог - не е ли отново добрият ни познайник - страхът?!

Нима е възможно истинско смирение, след като то е породено от нечие всемогъщество и всесила?!

................................................

Според мен , изпитването на постоянен страх е болестно състояние, което претоварва и похабява нервната система.

Библейски, Христос е изрекъл: "Моя Мир ви давам. Аз ви давам не тъй както светът ви дава. Да не се смущава сърцето ви нито да се плаши...". Тези думи дават ракурс на Божията воля. Т.е. плодът от придобиване на христовото съзнание е душевен Мир.

Молитвата не следва правила и закони. Тя идва от дълбочината на душата и само тогава има смисъл. Човек се свързва с Бога и пие от елексира на вечния живот. Защото вечността е която липсва на човешките преброени дни и търсенето на смисъл в тях без Бога е преливане от пусто в празно.

За мен основата към молитвите към Бога е благодарността. За всичко трябва да се благодари и всичко което се случва в краен резултат е за добро.

Бог освен всесилен и всемогъщ е и най-слабото, нежно и чисто същество. Затова не бива да го нараняваме с постъпките си. А това е истинско смирение.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Моята молитва

bd5b551e7d6b7885a6be84801d23aa11_L.jpg

"Господи, благодаря ти за това което имам и за онова, което нямам!
Това, което имам, ме прави щастлива!
Онова, което нямам, ме кара да продължа напред!"

- Какво правиш, дъще?
- Моля се, дядо.
- За какво се молиш, чедо?
- За всичко, което не ми достига в този живот, дядо...
- Не трябва да се молиш, моето момиче. А да Благодариш!
- Да благодаря?! Как така да благодаря, като имам нужда от толкова много неща... И то огромна нужда...?!
- И от какво толкова мислиш, че се нуждаеш, детето ми?
- От нова по-добра работа, например, за да имам повече време за себе си и за приятелите си, която да ми носи и по-добро заплащане. С парите, които изкарвам от нея да мога да си позволявам повече неща.
От по-голям и красив дом също, такъв, който да ми носи задоволство и удовлетворение, с много красиви и удобни вещи в него.
И не на последно място - от любовта, топлината и грижата на близък човек. Че децата са си деца, но всяко от тях вече пое по пътя си... и често вечер оставам сама...
- Пак ти казвам, чедо, не трябва да се молиш, а да Благодариш!
- Ти май не ме разбра...?!
- Много добре те разбрах, момичето ми. Щом се молиш да получиш по-добри от тези неща, значи ти вече имаш повечето от тях. Просто не си ги оценила или огледала добре.

Защото много хора и толкова нямат. Ровят в кофите за късче хляб, спят под балконите на някой като теб, върху постели от стари и непотребни кашони, и единственото за което се молят, е, ако се разболеят, да има кой да им направи поне чаша чай, защото или нямат пари да си го купят, или деца, които да се погрижат за това. Единственото за което молят, е, да са здрави и да има какво да сложат в устата си на другия ден.

Ето защо, моето момиче, трябва да Благодариш за това, което все пак имаш. Трябва да се научиш да откриваш дребните радости, които се крият в работата ти, в дома ти, в присъствието на децата ти в моментите, когато са около теб. Само така ще разбереш какво въобще нямат другите.

И за онова, което нямаш, също трябва да Благодариш. Защото точно то те кара всяка сутрин да се будиш с мисълта как да го откриеш и постигнеш и всъщност те прави по-мъдър, по-добър и по-ценен човек във всичко и за всички.

А какво по-хубаво от това – липсата на нещо да води до пълнота в самата теб и да те кара да живееш достойно.

Затова всеки ден се моли с Благодарност за всичко – и за това което имаш, и за онова което нямаш.
АМИН!

Марияна Дживтерова

gnezdoto.net

Молитва за възстановяване на енергията

article317.jpg

Аз моля моя Създател, всички Висши Светли сили, от чиято помощ сега се нуждая,  да премахнат от  цялото мое
енерго – информационно пространство, от аурата, биополето, от всички системи и органи, чак до вътреядреното, вътреклетъчното ми ниво,  всички тези енергии, която аз волно или неволно, съзнателно или несъзнателно, съм приел (а)  от  други хора в миналото, настоящето и бъдещето, моля ви, премахнете ги, очистете,  пропуснете през филтрите и ги  върнете на тези, на които  принадлежaт.
Аз ги моля всички за  прошка, простете ми и оставете на  Съда  на Бога. Амин.

И аз ви прощавам и ви оставям на  Божия съд. Амин.
А всички тези енергии, която първоначално са ми били  дадени в момента на моето раждане, в съответствие с Божествения план, да намерите, да възстановите (ако е необходимо – да замените), очистете,  пропуснете  през филтрите и ме върнете в миналото, настоящето и бъдещето, като започнете от тази секунда и завинаги. Амин.

bg.checkonline4you.com

• 1 месец по-късно...

Псалом 89

Молитва на човека Божий Моисея.

Господи, Ти си нам прибежище от рода в род.

3. Преди още да се родят планините, Ти си образувал земята и вселената, и отвека и довека Ти си Бог.

4. Ти връщаш човека в тлението и казваш: върнете се, синове човечески!

5. Защото пред Твоите очи хиляда години са като вчерашния ден, който е преминал, и като една стража през нощта.

6. Ти като с порой ги завличаш; те са като сън, - като трева, която сутрин пониква, сутрин цъфти и се зеленее, а вечер клюмва и изсъхва;

7. защото ние изчезваме от Твоя гняв, и от Твоята ярост сме в смущение.

8. Ти си поставил пред Себе Си нашите беззакония и нашето скрито - пред светлината на лицето Си.

9. Всички наши дни преминаха в Твоя гняв; годините ни се губят като звук.

10. Дните на нашия живот са седемдесет години, а при по-голяма сила, осемдесет години; а най-доброто време от тях е труд и болест, защото минават бързо, и ние летим.

11. Кой знае силата на Твоя гняв, и според страха пред Тебе - Твоята ярост?

12. Научи ни тъй да броим дните си, че да придобием мъдро сърце.

13. Обърни се, Господи! Докога? Смили се над Твоите раби.

14. Насити ни рано с Твоята милост, и ние ще се радваме и веселим през всичките си дни.

15. Развесели ни за дните, през които Ти си ни поразявал, за годините, през които сме преживели нещастие.

16. Да се яви Твоето дело върху рабите Ти, и Твоята слава - върху синовете им;

17. и да бъде благословението на Господа, нашия Бог, върху нас, и спомагай ни в делото на ръцете ни, в делото на ръцете ни спомагай.

Псалом 89

Молитва на човека Божий Моисея.

Господи, Ти си нам прибежище от рода в род.3. Преди още да се родят планините, Ти си образувал земята и вселената, и отвека и довека Ти си Бог.4. Ти връщаш човека в тлението и казваш: върнете се, синове човечески!5. Защото пред Твоите очи хиляда години са като вчерашния ден, който е преминал, и като една стража през нощта.6. Ти като с порой ги завличаш; те са като сън, - като трева, която сутрин пониква, сутрин цъфти и се зеленее, а вечер клюмва и изсъхва;7. защото ние изчезваме от Твоя гняв, и от Твоята ярост сме в смущение.8. Ти си поставил пред Себе Си нашите беззакония и нашето скрито - пред светлината на лицето Си.9. Всички наши дни преминаха в Твоя гняв; годините ни се губят като звук.10. Дните на нашия живот са седемдесет години, а при по-голяма сила, осемдесет години; а най-доброто време от тях е труд и болест, защото минават бързо, и ние летим.11. Кой знае силата на Твоя гняв, и според страха пред Тебе - Твоята ярост?12. Научи ни тъй да броим дните си, че да придобием мъдро сърце.13. Обърни се, Господи! Докога? Смили се над Твоите раби.14. Насити ни рано с Твоята милост, и ние ще се радваме и веселим през всичките си дни.15. Развесели ни за дните, през които Ти си ни поразявал, за годините, през които сме преживели нещастие.16. Да се яви Твоето дело върху рабите Ти, и Твоята слава - върху синовете им;17. и да бъде благословението на Господа, нашия Бог, върху нас, и спомагай ни в делото на ръцете ни, в делото на ръцете ни спомагай.

Звучи ми като упрек и известна доза недоволство, към " Господа, нашия Бог"". Молбата звучи като желание Господ да се промени.

Звучи ми като упрек и известна доза недоволство, към " Господа, нашия Бог"". Молбата звучи като желание Господ да се промени.

Да. Трябва да се опитаме да разберем защо е така. Първо, четем един от преводите на оригинала, той може да бъде изтълкуван от преводача по различни начини и при това всеки да се окаже верен. Зависи от гледната точка. Къде е Богът на Мойсей, когото той призовава да се обърне - вътре или вън от човека? И двете, или нито едното, нито другото. Например 4 стих - Ти връщаш човека в тлението и казваш: върнете се, синове човечески - тлението може да бъде прочетено като разкаяние; и смисълът малко се разширява: Ти връщаш човека към разкаянието и казваш: обърнете се, синове на Адам. http://biblehub.com/interlinear/psalms/90-3.htm

Да. Трябва да се опитаме да разберем защо е така. Първо, четем един от преводите на оригинала, той може да бъде изтълкуван от преводача по различни начини и при това всеки да се окаже верен. Зависи от гледната точка. Къде е Богът на Мойсей, когото той призовава да се обърне - вътре или вън от човека? И двете, или нито едното, нито другото. Например 4 стих - Ти връщаш човека в тлението и казваш: върнете се, синове човечески - тлението може да бъде прочетено като разкаяние; и смисълът малко се разширява: Ти връщаш човека към разкаянието и казваш: обърнете се, синове на Адам. http://biblehub.com/interlinear/psalms/90-3.htm

"Господи, Ти си нам прибежище от рода в род.

4. Ти връщаш човека в тлението и казваш: върнете се синове човечески!

5. Защото пред твоите очи хиляда години са като ечерашния ден, който е преминал, и като една стража през ноща."

Така както е преведено, недвусмислено означава: прераждане. Обикновено човек се преражда през около хиляда години, редуващо се като мъж и жена, а нощната стража загатва за периода на съществуването в духовните светове между земните животи.

Жесток, гневен, всяващ страх Господ, налагащ закон и хората трябва да изпълняват закона, ако не го изпълняват грешат и грешките им са "пред лицето" на Господ и Той ги наказва за тях. Ясно е, разбира се така като е преведено, че става въпрос за външен Господ (най-вероятно Йехова от йерархията на Ангелите) и за древни хора, предстои им дълга еволюция и много време преди да дойде Спасителят и преди да бъдат в състояние да го приемат в сърцето си и Христос да се роди в вътре в тях.

Господ (нещо като господар), който е техният Бог.

Жесток, гневен, всяващ страх Господ, налагащ закон и хората трябва да изпълняват закона, ако не го изпълняват грешат и грешките им са "пред лицето" на Господ и Той ги наказва за тях. Ясно е, разбира се така като е преведено, че става въпрос за външен Господ (най-вероятно Йехова от йерархията на Ангелите)

Някои обичат да го наричат карма, Немезис. Какво да правим, или ще я приемем, или не... наша воля. Уж. :) Може би и тя е външна, някой ни натрапва собствените ни грешки. Е, не е изключено, нали казах, че зависи от гледната точка.

и за древни хора, предстои им дълга еволюция и много време преди да дойде Спасителят и преди да бъдат в състояние да го приемат в сърцето си и Христос да се роди в вътре в тях.

Господ (нещо като господар), който е техният Бог.

Съвременните хора имаме голямо самомнение, май вече само това ни крепи. Според мен за всички хора става въпрос във всяко време, за човека "от пръст", земният адам като повратна точка, единствената възможна повратна точка между "земното" и "небесното". В човека са изобразени и фокусирани всички ангелски йерархии и само той може да осъществи обръщането, защото има разсъдък и възможност да придобие "мъдро сърце" - както е казано в стих 12.

Въпросният 4 стих или трети както е в Септуагинта,

4. Ти връщаш човека в тлението и казваш: върнете се синове човечески!

е даден там в подобен на приведения от мен разширен смисъл:

3 μὴ ἀποστρέψῃς ἄνθρωπον εἰς ταπείνωσιν· καὶ εἶπας· ἐπιστρέψατε υἱοὶ τῶν ἀνθρώπων.

ταπείνωσινсмирение , ниско положение,  унижение

ἐπιστρέψατε обърнете се

И както изглежда, кореспондира с 13 стих: 13. Обърни се, Господи! Докога? Смили се над Твоите раби. - 13 ἐπίστρεψον, Κύριε· ἕως πότε; καὶ παρακλήθητι ἐπὶ τοῖς δούλοις σου.

«Смили се», другаде също така «разкай се», е преводът на παρακλήθητι, от 

пара-калео

, означаваща „утешавам”(оттам Параклет - Утешител), но и призовавам за помощ извън себесе някой, който е наоколо, близо. Думата на иврит е преведена като утешавам(себе си), кая се, жаля.  Тук въпросът е – как Господ може да зове за помощ/утешение извън себе си и възможно ли е нещо да е извън него? Мойсей призовава Бога да се обърне – от положение срещу себе си към себе си. Да утеши сам себе си, страдащия в лицето на робите си, да се обърне (в лицето на робите си) в пътя на завръщането. Към висшата Си божествена природа. Нали и Христос казва, че небесното царство е в нас. Той е това небесно царство, роден и несътворен, вечен, спасяващ, изкупващ чрез себе си всеки.

Знам, че в момента не мога да го обясня понятно и се извинявам.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Някои обичат да го наричат карма, Немезис. Какво да правим, или ще я приемем, или не... наша воля. Уж. :) Може би и тя е външна, някой ни натрапва собствените ни грешки. Е, не е изключено, нали казах, че зависи от гледната точка.

Съвременните хора имаме голямо самомнение, май вече само това ни крепи. Според мен за всички хора става въпрос във всяко време, за човека "от пръст", земният адам като повратна точка, единствената възможна повратна точка между "земното" и "небесното". В човека са изобразени и фокусирани всички ангелски йерархии и само той може да осъществи обръщането, защото има разсъдък и възможност да придобие "мъдро сърце" - както е казано в стих 12.

Въпросният 4 стих или трети както е в Септуагинта,

4. Ти връщаш човека в тлението и казваш: върнете се, синове човечески!

Не е карма, а е Господ Йехова от Ангелската вълна на живот, с която сме съжителствали в предишни епохи, когато те са били хора ние сме били на нивото на животинското царство. Този Господ директно е работил с тези древни хора, не сме ли ние сега господи за нашите животни, не е ли човек сега, например, Бог за кучето. Но този Господ НЕ Е БОГ който е създал всички вселени и се проявява чрез тях и който поддържа всичкия живот (въпреки, че в молитвата се казва че онзи Господ е създал света).

Може би е вярно, че съвременните хора имаме голямо самомнение, но ние всъщност сме самите тези древни хора-деца, но след хиляди години еволюция, ние сме същите човешки духове, но с еволюирали тела-носители т.е. Материални форми. Умът (разумът, расъдъкът) също е еволюирал.

Това, че в човек са "изобразени и фокусирани всички ангелски йерархии" не го разбирам напълно и мисля че не вярно, човеците и ангалите принадлежат към различни вълни на живот, но все пак може би по някакъв начин се смесват, както ние например се смесваме с животните и растенията сега, ядем ги и взимаме от тях енергия за живот.

За земния Адам като повратна точка, това го приемам за вярно, достигнали сме най-ниското ниво на потъване в материята, човешкият дух е капсулиран в най-плътната материя, индивидуализацията и отделността са на максимум и човешкият дух започва да се стреми да се освободи от затвора на материята и да се върне при своя Отец. Много опасен период. Човек ще трябва да одухотвори, или да превърне в ДУШИ всичките си материални тела-носители, започвайки с най-съвършеното - физичското тяло, за да ги съблече и да присъедини към себе си ДУШИТЕ съдържащи квинт-есенцията от целия си жизнен опит, придобит в пътуването му през материята.

не сме ли ние сега господи за нашите животни, не е ли човек сега, например, Бог за кучето.

Нямаше да е зле да съм бог за кучето, но не съм, за съжаление. Направо в това отношение съм едно нищо... Котката (с котенцата на тавана) ми се подмазва съвсем искрено, пък не мога да я накарам да направи каквото искам, ами аз ходя по акъла на котката - пак съм гола вода :D Шегувам се, утре ще опитам да разгледам всички тези въпроси, но най-общо, имаме голямо разминаване в парадигмите.

Това, че в човек са "изобразени и фокусирани всички ангелски йерархии" не го разбирам напълно и мисля че не вярно, човеците и ангалите принадлежат към различни вълни на живот, но все пак може би по някакъв начин се смесват, както ние например се смесваме с животните и растенията сега, ядем ги и взимаме от тях енергия за живот.

Всичко яде и служи за храна на друго, така е. И ние сме храна. Исках да кажа, че човекът е микрокосмос - отражение, образ на образеца на небесното войнство; и тяхно творение. Но това е идеалният вариант на човека, какъвто би могъл да бъде:

1 За първия певец на гетския инструмент. Давидов псалом. Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя; Ти си поставил славата Си над небесата.

2 Из устата на младенците и сучещите Укрепил Си сила поради противниците Си, За да накараш да млъкне врагът и отмъстителят.

3 Когато гледам Твоите небеса, делото на Твоите пръсти, Луната и звездите, които Ти си отредил,

4 Казвам си: Що е човек та да го помниш? Или човешки син та да го посещаваш?

5 А Ти си го направил само малко по-долен от ангелите, И със слава и чест си го увенчал.

6 Поставил си го господар над делата на ръцете Си; Всичко си подчинил под нозете му,

7 Всичките овце и говеда, Още и животните на полето,

8 Въздушните птици, морските риби, И всичко що минава през морските пътища.

9 Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя!

На практика обаче, поне в настоящия момент от развитието ни (има ли го, няма ли го е друг въпрос), по отношение на обратната връзка, нещата повече приличат на това

Всичко яде и служи за храна на друго, така е. И ние сме храна. Исках да кажа, че човекът е микрокосмос - отражение, образ на образеца на небесното войнство; и тяхно творение. Но това е идеалният вариант на човека, какъвто би могъл да бъде:

1 За първия певец на гетския инструмент. Давидов псалом. Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя; Ти си поставил славата Си над небесата.

2 Из устата на младенците и сучещите Укрепил Си сила поради противниците Си, За да накараш да млъкне врагът и отмъстителят.

3 Когато гледам Твоите небеса, делото на Твоите пръсти, Луната и звездите, които Ти си отредил,

4 Казвам си: Що е човек та да го помниш? Или човешки син та да го посещаваш?

5 А Ти си го направил само малко по-долен от ангелите, И със слава и чест си го увенчал.

6 Поставил си го господар над делата на ръцете Си; Всичко си подчинил под нозете му,

7 Всичките овце и говеда, Още и животните на полето,

8 Въздушните птици, морските риби, И всичко що минава през морските пътища.

9 Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя

Казваш "и ние сме храна". Това е много интригуващо твърдение. На кого е храна човека? Т.е. кой яде човеци? Алигаторите, акулите, лъвовете хапват от време на време по някой друг човечец, но това по-скоро е изключение, инцидент. Човеците не са храна на животните. Тогава, на кого са?

Какво значи "образец на небесното войнство", това войска ли е някаква, армия...? И как човекът е образ на образец.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.