Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на лично оръжие

Featured Replies

Здравейте, уважаеми съфорумци!

По неизвестни за мен причини загубих газовия си пистолет, и ще си вземам ново оръжие, мисля да е бойно. Има и картечени газови пистолети, но аз нищичко не схващам от оръжия (отървах казармата).Моля за вашите съвети и мнения.Ето пример , както и Още един, че дори и трети. Разбира се, приемам и други предложения (какво друго ми остава, като нищо не разбирам)

Значи.... Първият не ти трябва! Вторият е абсолютен боклук, с изключително некачествено изработени компоненти. За третия нямам лично мнение , защото лично не съм го използвал , но предполагам че е подобен по качество на втория. Защо не вземеш да ни обясниш по какво предназначение смяташ да използваш оръжието , а пък аз ще се опитам да помогна.

Добре де, нищо не разбираш, а си купуваш боен пистолет. Имал си такъв, но газов! Логика - йок.

Не че искам да ти давам акъл ама...?!?

И защо ти е? Да се надуваш по закусвалните?

Добре де, нищо не разбираш, а си купуваш боен пистолет. Имал си такъв, но газов! Логика - йок.

Именно!

• Автор

Ех, че си остър :wors: За твое сведение, нося 6 телефона със себе си,някои от които надхвърлят 1000 лв, пооддържам много скъпа техника, често имам път през опасни квартали...Наистина ми е нужен.А ако извадиш газов, а онзи отсреща-боен....

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Здравейте, уважаеми съфорумци!

По неизвестни за мен причини загубих газовия си пистолет, и ще си вземам ново оръжие, мисля да е бойно. Има и картечени газови пистолети, но аз нищичко не схващам от оръжия (отървах казармата).Моля за вашите съвети и мнения.Ето пример , както и Още един, че дори и трети. Разбира се, приемам и други предложения (какво друго ми остава, като нищо не разбирам)

Градски скивай с'я :) ,това е много сериозна стъпка според мен,поради няколко причини.

1.Много трудно се вадело разрешително за бойно оръжие-питал съм...,освен ако нямаш нищо против да се сдобиеш с незаконен такъв на твой риск,или имаш дебели връски...

2.Бойният пистолет ако решиш да го вадиш се предполага че ще го ползваш,а ако го направиш,даже и да не убиеш някой боклук,пак ще имаш много големи проблеми с властите,съвсем друго е ако гръмнеш с газов пистолет нали ? никой няма да обърне внимание.

3.Много голяма вероятност да стане някой сакатлък,докато си играеш с него,познавам такива хора...

Дано да нямаш сериозна причина да искаш да си купиш бойно оръжие,от линковете които си дал,мога само да ти кажа за Макров,че това е най-кривия пистолет на света (за него не важи това че този който го ползва е крив..),едно време в казармата държах изпити по стрелба с Макаров,АК 47,НСВТ (зенитна картечница),Стрелба с Танк Т72,както и с леката картечница на Т72 ПКТ,по всички тези изпити имах отличен,само с тоя Макаров от 20 м неможах да си издаржа изпита ... сега си мисля ако бях хвърлил пистолета по мишената щях да имам по-добри резултати :wors:

П.П.Сега ти видях последния пост.

Ами то не е достатъчно само да имаш пистолет нали знаеш.

Както казваш ако оня извади и той,к'во праиме ?? Само че се замисли,че който ти вади пистолет за да те обере (по твойте думи),на него не му пука че може да те застреля,тези хора не са добре с главата,докато при теб нещата сроят по малко по-различен начин,предполага се че ще се замислиш и няма да го използваш,а к'во праиме ако оня извади пистолет,ти също,обаче се замисляш,според мен някой наркоман ще те гръмне за едното нищо.

По добре гледай да се движиш по безопасните места (оживените),щом като носиш 6 скъпи телефона.

Вземи си газов пистолет ,това се опитвам да ти кажа :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор
Градски скивай с'я :P ,това е много сериозна стъпка според мен,поради няколко причини.

1.Много трудно се вадело разрешително за бойно оръжие-питал съм...,освен ако нямаш нищо против да се сдобиеш с незаконен такъв на твой риск,или имаш дебели връски...

2.Бойният пистолет ако решиш да го вадиш се предполага че ще го ползваш,а ако го направиш,даже и да не убиеш някой боклук,пак ще имаш много големи проблеми с властите,съвсем друго е ако гръмнеш с газов пистолет нали ? никой няма да обърне внимание.

3.Много голяма вероятност да стане някой сакатлък,докато си играеш с него,познавам такива хора...

Дано да нямаш сериозна причина да искаш да си купиш бойно оръжие,от линковете които си дал,мога само да ти кажа за Макров,че това е най-кривия пистолет на света (за него не важи това че този който го ползва е крив..),едно време в казармата държах изпити по стрелба с Макаров,АК 47,НСВТ (зенитна картечница),Стрелба с Танк Т72,както и с леката картечница на Т72 ПКТ,по всички тези изпити имах отличен,само с тоя Макаров от 20 м неможах да си издаржа изпита ... сега си мисля ако бях хвърлил пистолета по мишената щях да имам по-добри резултати :angry:

П.П.Сега ти видях последния пост.

Ами то не е достатъчно само да имаш пистолет нали знаеш.

Както казваш ако оня извади и той,к'во праиме ?? Само че се замисли,че който ти вади пистолет за да те обере (по твойте думи),на него не му пука че може да те застреля,тези хора не са добре с главата,докато при теб нещата сроят по малко по-различен начин,предполага се че ще се замислиш и няма да го използваш,а к'во праиме ако оня извади пистолет,ти също,обаче се замисляш,според мен някой наркоман ще те гръмне за едното нищо.

По добре гледай да се движиш по безопасните места (оживените),щом като носиш 6 скъпи телефона.

Вземи си газов пистолет ,това се опитвам да ти кажа ;)

Благодаря, градски :rolleyes: Най-после компетентно мнение.Просто ме съмнява газовият пистолет да е достатъчно ефективен срещу няколко души, това е.А и друго си е да гръмнеш пред краката му, та оня да си размисли.Оръжие ми е крайно необходимо, разбирате, че не мога да напиша причините тук, а и това не е кафене за споделяне :offtopic_s: Други мнения и предложения?

Напротив, съвсем не съм остър. Това си е реален поглед над нещата. И 16 телефона да имаш за по 3000 лв. тая си е. Пистолета ще ги опази. Не мисля.

Аз в работна време имам служебен автомобил за 25 000 лв. , допълнително имам GPS за 6000 лв. , лаптоп за 5000 лв. и още доста глезотии за доста пари. И какво, да тръгна с пистолет? И всичките ми колеги ли? И всички хора ли?

И, спират те въпросните господа: Дай телефоните!

Ти вадиш патлака и ги застрелваш. Стреляш в земята, рикушет и белята става.

Нали наистина не ги мислиш така нещата?

Мен ако питаш освен проблеми и неприятности, друго няма какво да ти донесе един боен пистолет. Не че газовия ще ти носи щастие.

Ти си знаеш най-добре. Успех в покупката.

П.С. Но вярвай ми. Адски са ми смешни тия пичове с пистолетите на колана и якето над кобура, за да се вижда.

Съмнява ме да си търсиш пистолет заради няколко скъпи телефона. Някога хората са измислили едно нещо наречено застраховка. Бих дал всички телефони, но ще знам че после ще си ходя жив и здрав по улиците и няма да съм в затвора щото съм отървал земята от някой изрод. Така че съм съгласен с Kiril_Cox и ostavime.

Все пак ще ти направя и две предложения - Desert Eagle и Glock. Вторият май е по-удачен, защото е с много патрони в пълнителя. И не забравяй, че на улицата не се играе Counter Strike. Бойно оръжие носи само човек, който смята да го използва и е запознат с последиците от употребата му.

• Автор

В телефоните има много важна информация.Мразя всякакви FPS игри, спокойно.Живея в много опасен квартал, има и други причини.Как съжалявам за 2-3 случая, в които не си го носех, като едни пияници от по 130 КГ всеки ми се нахвърлиха.Тогава блъфирах и те се уплашиха.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Очевидно щом като блъфа веднъж е проработил, ще проработи отново.

Пък и никой няма да ти даде разрешително в такава ситуация.

Ако извадиш пистолет трябва да си абсолютно убеден, че ще стреляш на месо. Другото е просто самоубийствена глупост!

Баща ми има лично оръжие от 20 години. Никога не е парадирал с него. И все пак го смята за голяма тежест, морална и отговорностна. Вече е решил, че с изтичането на срока на разрешителното ще го продаде. Няма смисъл да си усложняваш живота. Помисли отново, най-малкото, че с с пистолета и евентуалното разрешително идват още куп отговорности и неприятности от "бюрократичен" характер.

Ако пак ще го губиш продължавай с газов. Ем по евтин, ем няма да стане сакатлък ако някой го намери. Служба КОС на какво мнение е за твоето желание?

Наистина е опасно зимляк, вечерно време особено из разни забутани пусти кварталчета, бъкащи с пияници, наркомани и братя роми biggrin.gif

Без патлак няма да минеш, но мисля че и газов ти стига :wors:

Може пистолетът пак да е газов но да е по масивен (не тежък а страшен) - да е например някой револвер

Например

rg89_hrom_2.jpg

ROHM RG 89

Газов револвер

Калибър: 380/9 mm R

Дължина: 185 мм

Тегло: 670 гр.

Барабан: 5 патрона

ЦЕНА НИКЕЛИРАН: 170.00 лв.

или пък

rg99_black.jpg

ROHM RG 99

Газов револвер

Дължина: 225 мм

Тегло: 760 гр.

ЦЕНА ОКСИДИРАН:......... лв.

или може би

rg99_black_2.jpg

ROHM RG 99

Газов револвер

Дължина: 225 мм

Тегло: 760 гр.

ЦЕНА ОКСИДИРАН С

ЛУКСОЗНИ ЧИРЕНИ :......... лв.

Та това което искам да кажа е че не е нужно пистолета да е мощен и боен но е достатъчно да е страшен

Доколкото знам не е добре газов пистолет да е с барабан заради опасност при стрелба газта да дойде в теб.Аз съм имал преди години един такъв и слава Богу не се е налагало да го използвам.Иначе ако си много плах най-много да си изкараш боя,едва ли за 5 телефона трябва да си купуваш пищов ама ти си знаеш.Цените на газовите почват откъм 50-60 лева.

• Автор

Няколко пъти ви казах, че оръжието ми е необходимо, стига ме обсъждахте ;)

Няколко пъти ви казах, че оръжието ми е необходимо, стига ме обсъждахте :)

Е добре ако наистина имаш нужда,имаш и необходимите връзки да го регистрираш,препоръчвам ти Glock.

Имам доста приятели,работещи като лична охрана на разни съмнителни босове,те разбирасе са въоражени до зъби,ходят на стрелби и т.н...

Една чат от тях са с Glock,повечето носят Beretta,играл съм си и с двата,но по ми харесва Glock.Beretta е нещо като AK47 при автоматите,старо с одавна доказани качества.

Някой ти беше препоръчл Desert Eagle,това джобен танк...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

Нали уж Пустинният орел се водел пищов номер 1...В "Гепи (SNATCH)" също го намекват.

Доколкото знам не е добре газов пистолет да е с барабан заради опасност при стрелба газта да дойде в теб.Аз съм имал преди години един такъв и слава Богу не се е налагало да го използвам.Иначе ако си много плах най-много да си изкараш боя,едва ли за 5 телефона трябва да си купуваш пищов ама ти си знаеш.Цените на газовите почват откъм 50-60 лева.

Целта е не да го използва а да оплаши врагът - ако например ти дойдат 2-ва с ножове и ти си с пистолет който изглижда масивно онези ще го обърнат на бяг - освен ако не са самоубиици

Целта е не да го използва а да оплаши врагът - ако например ти дойдат 2-ва с ножове и ти си с пистолет който изглижда масивно онези ще го обърнат на бяг - освен ако не са самоубиици

Ясно ама съм виждал такъв смелчаг как му взимат пищова и го правят на пихтия от бой.Така че наистина трябва да е убедителен.

Ти като си имал газов, колко пъти се налагало да го вадиш и да се защитаваш с него?

Ти като си имал газов, колко пъти се налагало да го вадиш и да се защитаваш с него?

Не се е налагало.В смисъл имало е напечени ситуации ама винаги е бил последна възможност.Накрая така се бях оттегчил че го пробвах по котките една вечер.

Ехх... Значи, целта с която фикстол иска да си закупи огнестрелно оръжие няма да я коментирам , вие я израсходвахте от обсъждания. Но въпреки това смятам и си давам мнението , че на човек като теб пистолет не му трябва. По скоро ти трябва акъл и самоконтрол в нажежена обстановка. Това че носиш 20 или 30 телефона ти дава основание не да купуваш пистолет ами да мислиш като човек , който е готов винаги да доминира над страх, уплаха, паника и всички тези стресови фактори , на които можеш да бъдеш подложен ако недайси боже ти се случи дса те нападнат , което междувпрочем ме съмнява :nono: . Има я обаче и другата гледан точка върху въпроса. Да носиш пистолет е като да носиш презерватив в джоба си - по-добре да не ти се налага да го използваш и да го имаш , отколкото да ти се наложи и да го нямаш. Точно затова на теб , другарче- "секретарче" ти трябва един газов пистолет , за да бъдеш сигурен че дори и да ти се наложи да го използваш , то последиците от това няма да са смърт за този който те напада или за теб !!! Най - малкото че ако носиш един голям боен пистолет с голям калибър , ако дойде момента да го използваш ти ще се насереш от страх.

Аз лично бих ти връчил едно малко стършелче за да си говориш по телефоните спокойно :hush:

Това е мнението ми и те съветвам да го имаш впредвид, защото повярвай ми знам какво говоря.

А би ли ни обяснил за какво са ти 6 телефона и също така начинът по който ги систематизираш кой за кого е ? Да не би всеки твой клиент да е привилегирован с осигурен личен номер за контакт с теб :ph34r::ph34r::ph34r:

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.