Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое ви е любимото ястие?

Featured Replies

Много обичам когато с майка ми слагаме масата - тя готви вкусотиите (предимно безместни неща, защото брат ми е вегетарианец, а с нея почти не ядем месо, като изключим рибата), а аз подреждам масата. Много обичам и гости да посрещам с добре сложена маса - слагам пръстени на кърпите, нареждам под различни форми няколко чаши - за ракия, бяло и червено вино и вода, слагам свещи, върху салфетките слагам някаква фигурка и какво ли още не... А ястията на майка ми са прекрасни - любимите ми са: - зелева салата с риба тон - варени картофи покрити с разтопено сирене и кашкавал и риган - сини домати пълни с ориз и гъби И любимото ми ядене за лятото - голяма салата от домати, краставици и печурки заляти с малко зехтин и мнго сирене :).

• Отговори 234
  • Прегледи 76,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калорийна бомба от нешоколадов тип. Нещо подобно на това на снимката, но не съвсем. Разликата е, че яйцето го пържа от двете страни, като като го поръсвам с малко червен пипер и сол на вкус..Обичам т

• Любимото ми ястие е вкусно сготвеното ястие. Без ония октоподи, миди, скариди и всякакви подобни морски дарове.

• бял боб във всички възможни варианти; свинско месце - от крачетата до ушичките - всичко във всички видове гозби; салата от домати с магданоз и люти чушки станаха десетки ястия, ама не мога да избер

Аз съм капризен човек. Има много работи които не ям. Не знам жената която ще ме зима какво ще ми готви Публикувано изображение

Но много обичам пържени картофи :) Мога да ям пържени картофи всеки ден. Обичам и макарони, но стига да съм ги правил аз. Голем съм майстор на макароните :baby: Кебапчета, кИфтета, пържоли...малии и тях ги обичам. Сега тамън метнах една пица във фурната. И това е сред любимите ми йединита ;)

Не обичам, домати, лук, чесън и всичко свързано с тях. Примерно кИфтетата ги ям със съвсем малко лук за да не го усещам и ако е минал през рендето, че да не го виждам. Таратора без чесън... Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Мнооогго обичам пържени картофи.

Спагети :Р Китайско .. :Р От българската кухня може би бобец и зеле с месо :shake_puter:

Аз съм почитател на средиземноморската кухня. Обичам паста(спагети, макарони, талятели), много зехтин, домати, босилек, риган, риба тон, ориз, пилешко месо, тиквички ... И естествено любимото ми ястие е паста в комбинация с някой от тези продукти и подправки.

Аз си променям прекалено често вкусовете - до онзи ден любимата ми храна беше с(ер малък)омгата, но вече не е ;)

Любими са ми манджите на мама и за тях не ми се променя вкуса, защото имам възможност да ги хапвам твърде рядко.

Не ми се променя вкуса и за сладките неща; обичам много супички (пак на мама) и италианска кухня.

Огладняхххххх !!! Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Едно от любимите ми ястия е т.нар."Развити сърми"-накълцано кисело зеле се смесва с кайма и малко сланинка(защото киселото зеле носи мазно),малко доматен сок,ориз,чер и червен пипер и печете около 2 часа в умерена фурна под фолио.Накрая запечете да се получи загар отгоре и готово.Умирам за това :speak: Темата не е за рецепти,но някокой може да се зачуди какви са тия развити сърми :wors:

Като бях малък и на млади години не харесвах някои неща и по възможност ги избягвах като храна. С остаряването нещо се пообъркаха май нещата при мен и взе да ми харесва май всичко. Само да е приготвено майсторки и с парченце любов :speak:

Не мога да кажа кое е любимото ми ястие. Ако се опитам да изброявам ще се получи адски дълъг списък.. Публикувано изображение

Да взема да спомена все пак, че харесвам някои от нещата, които не са по вкуса на писалите преди мен, например добре приготвена пача, шкембе чорба, изобщо всички видове дреболии във вид на супа или сготвени, свински и телешки езици, само сварени със сол или панирани, джолани и т.н.

Рибите са деликатес, предпочитам по възможност препечена пастърва, паламуд на скара или панирани калмари.

Харесвам всички прибавки/добавки/ кисело/люто, солено и подобните разновидности, печелил съм няколко баса по ядене на люти чушки... Публикувано изображение

Споменати бяха спагетите - предпочитам полуготовите корейски Choice.

Освен това всички видове салати, през лятото си отглеждам в градината най-важните съставки за шопската салата например и само сиренето е от магазина. Разликата в качествата на произведените в къщи заленчуци и пазарските е ОГРОМНА в полза на домашно произвдените от мен/нас... Повервайте ми.

От вида на скарите предпочитам качествени пържолки от врат, добре начукани, с подправки, панирани :) Особен деликатес са рибиците, също панирани. Явяват се и мезе за ракията, и основно ядене и мезе за виното после... ;) цената им е една съща в Сливен, на пържолите от врат и рибиците - по 9 лева са, все още. Ако са по-мазни - на скара... Разбира се харесвам и печено пиле с бира (от охладените, не дълбоко замразените а най-добре е прясно заклани от комшийката ;) ) разликата между купешките бройлери и домашните е също толкова огромна, както между домашните домати и купешките например. И печено пиле с масло да не забравя.

Оня ден направих два бидона със зеле... Ходих с колата да налея вода от аязмото, така зелето не се разваля до лятото и има страхотен вкус а залято с тоя бълвоч на ВиК-то не става за нищо, освен за ширпотреба по хипермаркетите. Та очаквам с нетърпение първите зелеви сърмички и свинското със зеле. Котарака и кучето също. Интересно е, че те и двамата първо изяждат опарките, после месето... Котарака нагъва като луд и прясно зеле, направо ме гръмна, застреля ме на място като лапаше опарките, шантава котка, думи нямам просто...

Обичам всички видове супички, десерти, сладки неща (особено с керамиката от лявата част на устата не ми пука за сладкото) сладоледи и май е време да се спирам. Като студент съм изял огромно количество яйца и от оная консерва, хилядите очички, много мразя да ме гледат докато ям Публикувано изображение

А, гледам до клавиатурата ми едно пакетче тиквени семки, да ги спомена и тях, с бадемите и...

И малко като спам към темата да спомена, че пия всичко без газ и нафта, като няма друго харесвам и газираните .... Публикувано изображение

Не срещнах имам баялда, Задушен телишки език със сос бешамел с кисели краставички. Обичам ги.

• 2 седмици по-късно...

Честно казано, не съм яла по-вкусно нещо от любимото ястие на Освалдо Риос - пиле по пуерторикански. Запържвате лук, шунка, добавяте черни маслини, домати, чушки, чер пипер, накрая пилето на парчета, и всичко се задушава. Колко ми се е променил вкусът с годините. Първо ядях пилета. Сега обичам мусака в тенджера - варена. Без заливка. Иначе продуктите са същите. Честно казано, не съм яла по-вкусно нещо от любимото ястие на Освалдо Риос - пиле по пуерторикански. Запържвате лук, шунка, добавяте черни маслини, домати, чушки, чер пипер, накрая пилето на парчета, и всичко се задушава. Колко ми се е променил вкусът с годините. Първо ядях пилета. Сега обичам мусака в тенджера - варена. Без заливка. Иначе продуктите са същите.

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Ммм ... обожавам постни пълнени чушки! Умирам за тях :rolleyes:

ами дюнерчета :rolleyes: и бабината яхния.Никой неможе да й разгадае тайната , как я прави.Но със сигурност може да върти бизнес :angry:

бабината яхния.Никой не може да й разгадае тайната , как я прави.

Е и моята баба готви едни вкусотии-да е жива и здрава

Не мога никога да ги направя същите и тва си е

• 4 седмици по-късно...

Обожавам чушки пълнени и сирене или кашкавал по капак.Тях си готвя най-често,разбира се когато имам време.

Обожавам чушки пълнени и сирене или кашкавал по капак.Тях си готвя най-често,разбира се когато имам време.

Я обясни за тоя капак-какъв е,що е-как става манджата

;)

Всичко, що е тичало на воля по пасищата - варено, печено, пържено - но да е много

Аз много обичам пилешки хапки,всякакви салати,пилешка супа,печени и пържени картофи :)

Аз пък много ама много обожавам бабините гозби , от всякакво естество :) Най много картофена яхния.Това мога да го ям всеки ден , всеки час :)

Редактирано от VipeR* (преглед на промените)

Я обясни за тоя капак-какъв е,що е-как става манджата

;)

Сигурно ги знаеш тази малките гювечета от керамика,в тях става най-добре.Та:Слагаш малко олио в гювечето,колкото да покрие дъното с тънък слой,след това слагаш едно правоъгълно парче кашкавал или сирене,чукваш отгоре едно или две яйца,слагаш го във фурната и става супер и за нула време.Опитай. ;)

А пък аз лозови сърми, обаче е голяма играчка.

А пък аз лозови сърми, обаче е голяма играчка.

Аз такива пипкави работи не готвя - ще се въртим няколко часа-ще се изяде за няколко минути Публикувано изображение

Та нарязваш лозовите листа на едро,прибавяш ги към запържената кайма,лук и ориз,водичка доливаш,подправчици и оставяш да къкри

После отиваш да си пиеш ракийката на спокойствие

:)

Същото важи за пълнени чушки и зелеви сърми

Публикувано изображение

Аз такива пипкави работи не готвя - ще се въртим няколко часа-ще се изяде за няколко минути Публикувано изображение

Та нарязваш лозовите листа на едро,прибавяш ги към запържената кайма,лук и ориз,водичка доливаш,подправчици и оставяш да къкри

После отиваш да си пиеш ракийката на спокойствие

:speak:

Същото важи за пълнени чушки и зелеви сърми

Публикувано изображение

Непременно ще опитам :P

Непременно ще опитам :ph34r:

Мда,пробвай-вкуса си е абсолютно същият-само дето не са цели-сърмите и чушките

То после и без това ги разкъсваш да ги папкаш-та само губене на време-за завиване и пълнене

:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.