Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20

Featured Replies

13545220.jpg

• Отговори 2k
  • Прегледи 224,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Помните ли това..? -Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора. -Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. -Да върнеш бурканчетата от кис

• Мен ме пращаха с такава мрежичка за пазарене:  

• Така е ,аз се раздвам за детството ,което имах,и искренно съжалявам сегашните лапета ,рястящи във века на хейтърите,всъщност те нямат детство. Ходех на кръжок по фото-дело   А това ми беше ...БА

Публикувани изображения

71260217_2422293818009054_15716913515216

преди 19 минути, baitexpo написа:

Спряха ли ги вече икарусите?

да, няма ги вече

https://www.bnt.bg/bg/a/avtobusite-ikarus-izlizat-okonchatelno-ot-upotreba

да да....ще ги спрат ама друг път...

хората имат политици,не дупедавци като нас

прототип на електрически икарус 2018-

Screenshot_2018-12-22_Electrobus_Az_els_

старите модели бълващи кълбета нафта.....естествено ще отидат в миналото

ние какво правим?

чавдари ли?

камиони ли?

нищо....

едно ГОЛЯААААМО НИЩО

преди 43 минути, _nib_ написа:

да да....ще ги спрат ама друг път...

хората имат политици,не дупедавци като нас

прототип на електрически икарус 2018-

Screenshot_2018-12-22_Electrobus_Az_els_

старите модели бълващи кълбета нафта.....естествено ще отидат в миналото

ние какво правим?

чавдари ли?

камиони ли?

нищо....

едно ГОЛЯААААМО НИЩО

е говорим за старите, иначе браво на унгарците - глей ква красота

абе красотаааа

ний ко прайм ли - а не е нищо - купуваме им ги щот сме цъфнАле и вързАле и ни съсипаха и икономика и държава

• 2 седмици по-късно...

1570858917-zhfff.jpg

Помните ли как минаваха дните по време на сивото социалистическо ежедневие ?

В някой панелен жилищен комплекс бащата на малкия Гошко е отворил е капака на ладата пред блока, захапал цигара „Слънце”, и се поти над руската машина, която не ще да пали. Жена му току-що е измили чините от обяда – супа топчета, гювеч и мляко с ориз за десерт, и е изчистила с прахосмукачката. Извадила е прането от новата пералня „Перла 5” /върхът на лукса/ и е простряла. Сега седи по пеньоар на дивана в хола върху белия китеник, разлиства списание „Некерман” и хвърля едно око към руски филм за войната, който дават по телевизията. Звукът на купения с връзки цветен телевизор е изключен, а от вефа на секцията се разнася гласът на Лили Иванова и нейната „Детелини”. На масата стои отворена кутия шоколадови бонбони „Амфора”. От детската стая се дочува звукът на пиано – малкият Гошко се упражнява старателно за урока си в понеделник и очаква с нетърпение Тошко да го извика да играят навън. В това време баба му плете пуловер, а дядо му се затворил в кухнята и се опитва да хване радио „Свободна Европа”.

В наше време картината е много по-различна. Малкият Гошко е оставен на произвола на съдбата. Майка му и баща му от сутрин до вечер са на работа, дори и през уикенда. Баба му е в провинцията и няма кой да го контролира. Той не излиза от стаята си и като хипнотизиран щрака на компютъра, увлечен в най-новата игра. Ядене за обяд няма и по някое време той излиза да си купи хамбургер и пържени картофи. После отново сяда на компютъра и пак забравя да си напише домашното. Междувременно си чати с приятели. Майка му се връща и хвърля в микровълновата замразен полуфабрикат. Поръчва на Гошко пица и той си я изяжда в стаята. Баща му си идва изнервен, хапва набързо, а после вади документи от раницата си и сяда на компютъра да си довърши работата. Майката пък току-що е изгледала новия епизод на „Откраднат живот” и започва да си пише с приятелки във фейсбук. Да, нещата много са се променили. Ето защо изпитвам носталгия по отминалите времена, когато семействата живееха задружно и сплотено и разговаряха, вместо малки и големи да стоят като зомбита пред лаптопите си.

БЛИЦ

73259479_1480652288739615_59768915086142

9680706o.jpg

преди 22 минути, _nib_ написа:

13639945.jpg

тва правеше яка цветомузика

преди 13 минути, _nib_ написа:

дискоу

и шнекбара

спомних си за училищните чрд-та - веднъж в месеца се правеше тържество, ся му викали парти

класната вадеше грамофона а ние мъкнехме плочи да пускаме новите хитове

бахамамамаааааа

:cheerleading2:

преди 18 минути, haidukpikaso написа:

спомних си за училищните чрд-та - веднъж в месеца се правеше тържество, ся му викали парти

бахамамамаааааа

ибратя Аргирови плочътъ?

мдааааа....

доди ред дъ удъртеят и нащи гъзве

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

бахамамамаааааа

Ей, при нас не бе точно така, но се сещам, че тогава наистина носехме Боми М :) Честно казано, аз не че харесвах толкова тая музика, но майка ми бе купила плочата. А майка ми е 16-17 години по-голяма от мен. Значи е била на под 30.  Е, да, то майка продаваше плочи :)  Можех да се уреждам с каквото си искам. И не само с плочи, а и с велосипеди и касетофони ;)  Продаваше и телевизори. Дори уредих старши сержанта ми в казармата, дето ми бе началник, да си купи Темп.

преди 9 часа, Кико написа:

Ей, при нас не бе точно така, но се сещам, че тогава наистина носехме Боми М :) Честно казано, аз не че харесвах толкова тая музика, но майка ми бе купила плочата. А майка ми е 16-17 години по-голяма от мен. Значи е била на под 30.  Е, да, то майка продаваше плочи :)  Можех да се уреждам с каквото си искам. И не само с плочи, а и с велосипеди и касетофони ;)  Продаваше и телевизори. Дори уредих старши сержанта ми в казармата, дето ми бе началник, да си купи Темп.

Ти си бил от тия с връзките, браво, добре се живееше с връзки така е.

:cool:

преди 8 часа, haidukpikaso написа:

Ти си бил от тия с връзките, браво, добре се живееше с връзки така е.

:cool:

Връзкар само за стоките в Нармаг :) Иначе пари нямаше. То каква ползата от връзки, като нямам да извадя 1000 лева за телевизор?  Баща ми продаде Запорожеца, щото му бяха взели книжката и той повече така и не поиска да си я вземе. Продаде Заза и си купихме телевизор. Точно за един телевизор го продаде - 850 лева. Пари не сме имали, майка ми получаваше отнаало 120 лева заплата, после мисля я вдигнаха на 160 в средата на осемдесетте. Баща ми вземаше 250-300, ама половината ги изпиваше по кръчмите. Общо взето пари нямаше. Нямаше за техника, щото техниката бе много скъпа. Купих си все пак един касетофон Респром с връзки, щото бяха доставили само 2 бройки. Ама струваше 465 лева, което е 2-3 заплати. Аз бях събрал парички от разни празници, че нали тогава все пари се даваха на децата. Ама бях събрал 150 лева, майка ми понади и така....Общо взето като исках да имам нещо, събирах една част от парите и майка ми понаждаше.  Така и колело Балкан с 3 скорости си взех, че и те бяха 1-2 бройки за цял град. Грамофон Респром по същия начин, тайно от баща ми, че ако го питах него да купя нещо, едва ли щеше да разреши. Затова тайничко пред свършен факт ;)

с брат ми със събраните ни парички си купихме първия касетофон, 350 лева, руски ама каква радост и щастие беше, ей го

image;s=585x461

аз си събрах 70 лева и за грамофон нашенски български

image;s=585x461

9692135S.jpg

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

9692135S.jpg

носталгията е предверието,антрето на депресията.......

хубаво е....добре е да пазим....да имаме спомени......

.....но да ги приемаме само с мъъъничко тъга.....не много

и ас мий тъжну чи бех млат.....мъ малку....не многу....

шисъ дръжим дукът докопаме машина на времето.....

секи шиси връткъ броячо....и ще биде там де муй било най убъво

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.