Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20

Featured Replies

13972680.jpg

• Отговори 2k
  • Прегледи 224,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Помните ли това..? -Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора. -Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. -Да върнеш бурканчетата от кис

• Мен ме пращаха с такава мрежичка за пазарене:  

• Така е ,аз се раздвам за детството ,което имах,и искренно съжалявам сегашните лапета ,рястящи във века на хейтърите,всъщност те нямат детство. Ходех на кръжок по фото-дело   А това ми беше ...БА

Публикувани изображения

tn_20151030_144748-1024x648.jpg&cfs=1&up

http://www.bgspomen.com/2017/04/blog-post_19.html?fbclid=IwAR3u2fecpTS1TuEm7rKcrqcK-1axPlOyYJbhPZHpIu22YWnSrYEE2uK6WLs

вярно е, така си беше, проверяваха ни всяка сутрин дали сме с емблема ЗАШИТА, който я е закачил с карфица отнасяше бая екстри

а такива костюми същите имахме и ние момичетата, само че с пола, дискриминация нали, само че ние си изнамерихме панталони дето ни ги одобриха и те така

Помните ли я, вече на 62 г.

86970378_224380595394979_812103496913806

Посвещавам го на днешното поколение....!

Някой ще каже , че сме били задръстени . Не бяхме !....(спомен за винаги от средношколска бригада)

А това е година-две по-късно - една друга история ....: :)

А това не е класика . Това е извънземно :

....................................................................

....Едно време на дървени кораби са плавали железни моряци . Днес на железни плават дървени....  :lol6:

Малко по-късно това : (за който не знае АС/DС :) - пак е тогава !)

......

А за следващото съм почти сигурен , че хабер нямате (днешното поколение) , защото преди повече от 20 години "новото" вече е "безнадеждно старо" :

70-та година :

И 98-ма :

.......................

За " Гордата Мери " на Тина Търнър да споменавам ли ?.....

https://www.youtube.com/watch?v=hzQnPz6TpGc

Не прибързвайте с изводите за непреходните ценности - характерно за младите ! :nono:

Нищо ново под слънцето ! Само формите се сменят ! :nono:

В един момент може да се окаже , че "старото" е по-младо от "младото" .....:)

преди 55 минути, by_chechi написа:

А за следващото съм почти сигурен , че хабер нямате (днешното поколение) , защото преди повече от 20 години "новото" вече е "безнадеждно старо" :

70-та година :

И 98-ма :

.......................

За " Гордата Мери " на Тина Търнър да споменавам ли ?.....

https://www.youtube.com/watch?v=hzQnPz6TpGc

Не прибързвайте с изводите за непреходните ценности - характерно за младите ! :nono:

Нищо ново под слънцето ! Само формите се сменят ! :nono:

В един момент може да се окаже , че "старото" е по-младо от "младото" .....:)

и се заформя една цикличност......,,вие старото поколение не ни разбирате нас младите"....

преди 5 часа, _nib_ написа:

и се заформя една цикличност......,,вие старото поколение не ни разбирате нас младите"....

От хиляди години все е така . Следва да се запази спокойствие.....

Там където младите отиват , от там старите се връщат ! Но непреходните ценности остават . :nono:

...................................

.....даже се вдетиняваме...по някога . :lol6:В същност това е проблема.....

87396969_900438907043527_427461676599397

преди 5 часа, _nib_ написа:

14047508.jpg

после я събирахме за книги

та така си имам "Отнесени от вихъра" двата тома

на 18.01.2020 г. в 16:07, haidukpikaso написа:

а някои явно изобщо не са яли бой

Миналата седмица един колега, дето има дете на малко над 1 година, ми сподели, че както е бил уморен след работа, го е нашамарил и имал проблеми с жена си. Аз честно да си кажа, изпаднах в паника, щото се къпем в банята заедно винаги...Хаха, някой да не си помисли нещо, мъжете се къпят в една баня след работа. Обаче малко изпаднах в паника, защото след последните месеци и години с норвежци и германци, почнах да си мисля, ама ако тоя го съдят, аз давам показания... Нашляпал го е по памперса, щото не го е оставял да поспи след работа, но честно да си кажа, изобщо не приемам подобни доводи. Вярно, мен са ме шлапали  - и по-силно и по-слабо, но мисля го смятах за нормално. Никога не съм се впрягал за това, че са ми ударили шамар, та бил той и силен. Бил съм виновен, разбирал съм, че е така и никога не съм обвинявал родителите си за това, че са ме били без причина. Не, без причина не са ме шамарили - майка ми главно по дупето, а шамарите и бяха толкова слаби, че не си заслужава спопменаването. Баща ми рядко ме биеше, ама като удари шамар, не си и помислях да повтарям провинението :)  Примерно веднъж пресякох улицата пред нас и една кола за малко да мине през мен. Баща ми ме прибра в къщи, чете ми конско и ми удари бая силен шамар. Е, никога не съм го обвинявал, дори тогава, защото разбрах, че съм извършил голяма глупост!  И сега в тая демокрация си представям, как биха ме взели от семейството ми и биха ме дали на непознати...Не мога да си представя такава простотия от гледната точка на дете. А и от сегашна гледна точка. А да ме вземат за 3-4 месеца докато разнищвт историята...бях 4 месеца далеч от родителите си - на санаториум в Съни бийч. Нямах и 7 години тогава. Знам какво беше. Така, че сега някой като ми спомене, как 4 месеца ще е без родители на някаква възраст от 5-6 години, знам какво е. Тогава си намерих аверче от моя град и всеки ден крояхме планове, как ще избягаме и ще се върнем в Русе :) Почти си вярвахме. 

И нещо, което рядко съм споменавал на някой. След като бях разделен 4 месеца от родителите си с 1-2 посещения и само писма, психиката ми се промени и ми бе трудно да ги наричам "майко" и "татко". И това е не защото са ме били, а просто защото бях сам толкова време. Вярно, калява психиката, но други неща се объркват. Но и до ден днешен, макар да ми е трудно да ги нарека така, аз много ги обичам или обичах, щото баща ми почина преди 9 години. И макар да не показвам кой знае каква любов, аз вътрешно се разкъсвам. И това никога няма да се промени до края! Разкъсвам се, защото ги обичам, а не мога да го споделя или не съм могъл да го споделя.  Дори на Заговезни измърморих нещо по тоя повод. А защо го споменавам сега? Защото все някога трябва да го спомена :)  Ако не го спомена, язък за барута. Но за мен майка ми и баща ми са най-ценните хора на света, макар баща ми да го няма отдавна и аз така и да не можах да му кажа нищичко...

преди 19 часа, _nib_ написа:

14072376.jpg

това се ползваше освен за носене на бира и швепс и за живарник у реката

:)

такъв имах.....

или още го имам?....

щях да го пращам на един маняк от нета преди години.....ама дали го пратих?

довечера ще проверя

14078070.jpg

Струваха 15 лв.Смяна 8М Те бяха първите евтини фотоапаратчета,които продаваха в България.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.