Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

книжката изглежда интересна,благодаря,Тихи,когато някой я прочете да сподели мнение :speak:

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Благодаря за книжката,Тихчо,наистина изглежда много интересна и макар че е съвременна ми хвана окото :)

Дами,брат ми ми подари една книга,казва се "Дъщеря на съдбата" на Исабел Алиенде,резюмето е интригуващо,а за авторката има добри отзиви,затова ще ви помоля,ако някоя от вас я е чела да сподели мнение.Тя е втора книга от поредица,а по първата дори е правен филм - "Къщата на духовете" - мама каза,че е много хубав...За да не говоря само за заглавие и автор ви давам корица и резюме на моята книжка.

968ed3c359cf.jpg

Oсиротялата ощe при ражданeто си Eлайза Cъмърс e отглeдана в английската колония Bалпараисо в Чили от добронамeрeната стара мома госпожица Роуз и нeйния брат Джeрeми. Eлайза сe влюбва в крайно нeподходящия за нeя Хоакин, но по същото врeмe в планинитe на сeвeрна Калифорния e открито злато и Хоакин отпътува за Cан Франциско да търси своeто богатство. Eлайза, брeмeнна с нeговата рожба, рeшава да го послeдва.

Tака започва завладяващата творба на Исабeл Aлиeндe „Дъщeря на съдбата" всeобхватeн портрeт на цяла eдна eпоха, богат на характeри, история, насилиe и състраданиe. B лицeто на Eлайза Aлиeндe създава най-привлeкатeлната си гeроиня, жадна за приключeния, нeзависима духом и крайно нeконвeнционална като начин на мислeнe и постъпки.

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Тъкмо разглеждах темата за кориците на книги и виждам толкова много издателства имат в другите страни ,толкова много автори ,за които не съм чувала .А тук ,останаха само едно,две издателства ,които издават нашите книги и то веднъж в месеца.Ядосвам се ,ама много.Виждам ,че едно от мамичетата тук се е захванало с тази сигурна съм не лека работа .Браво.Спомням си преди години Ирис пускаха поне по две заглавия ,Бард -също .А сега.....

Дами,брат ми ми подари една книга,казва се "Дъщеря на съдбата" на Исабел Алиенде,резюмето е интригуващо,а за авторката има добри отзиви,затова ще ви помоля,ако някоя от вас я е чела да сподели мнение...

Миа аз съм чела само една книга на Исабел Алиенде (и на мен ми беше подарък, но за рд-то, и помня че оревах главите на всички покрай мен за нея), става въпрос за "Зоро - легендата започва" и мога да кажа, че бях супер доволна от книжлето, и мисля че авторката има много приятен стил на писане, като изключим някой моменти които бяха като извадено от учебник по история, ама ги преживях. Да обобщя, мисля че си получила страхотен подарък и можеш да поздравиш брат си от мен за сполучливия избор :biggrin:

Момичета я кажете чели ли сте нещо друго на авторката? ;)

П.С. Слава добре дошла в клуба на ядосващите се, наистина е жалко, при наличието на такъв огромен брой с автори и книги, толкова малко да се превеждат у нас за година (специално за 2009 мисля че са около 15 - 12 от Ирис, 2 от Плеяда и "Бък" от Гепард 2178), но няма какво да се направи по въпроса, освен да се надяваме работата на Гепард да потръгне по мед и масло, тогава сигурна съм Съни и Ваня ще ни зарадват с най-качествените книжки, които се предлагат на английския пазар.

Като стана дума за издаване на книги и като знам колко пъти сме обсъждали нашето жалко положение, интересно ми е, колко от нас подкрепиха новото издателство и си купиха "Бък", наистина ще е много жалко, ако сме само няколкокото момичета, които се похвалиха в някоя от темите. Ако е така, просто не заслужаваме да ни издават каквито и да било книги sad.gif

Да ама и пазара на запад е съвсем друг. Колко книги си купуваш месечно? Аз за 2009 г. съм си купила само 2 нови книжки ,всички останали които съм си купувала са проценени. Може да има момичета които си купуват всеки месец поне по една ,но не са много. Вчера си поръчах Бък от един сайт за книги. Дано новото издателство има успех.

Редактирано от an8 (преглед на промените)

Мила, става въпрос за "Арабела" на Катлийн Уиндзор, нали? Имах преди време книжката, но я подарих на една приятелка. Ще гледам да я взема тези дни, за да я сканирам :)

Благодаря ти адски много!И аз имам малко такива книжки,но не разполагам със скенер...Притежавам "Мери","Кейси"(на изд.Слово) и "Неземни наслади "на Карън Лийбо(изд.Арлекин).

Тъкмо разглеждах темата за кориците на книги и виждам толкова много издателства имат в другите страни ,толкова много автори ,за които не съм чувала .А тук ,останаха само едно,две издателства ,които издават нашите книги и то веднъж в месеца.Ядосвам се ,ама много.Виждам ,че едно от мамичетата тук се е захванало с тази сигурна съм не лека работа .Браво.Спомням си преди години Ирис пускаха поне по две заглавия ,Бард -също .А сега.....

Така е Слава, не е никак леко и аз изобщо не мога още да се сравнявам с издателства като ирис и бард. Така че няма ги сколасам и месечно, но пък подбирам най-чаканото от вас и се надявам търпението, което проявявате да е възнаградено когато вземете книгата в ръка.

...Тя е втора книга от поредица,а по първата дори е правен филм - "Къщата на духовете" - мама каза,че е много хубав...

Дъчи, слънце, по мое мнение къщата на духовете е страхотен филм.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

Миа аз съм чела само една книга на Исабел Алиенде (и на мен ми беше подарък, но за рд-то, и помня че оревах главите на всички покрай мен за нея), става въпрос за "Зоро - легендата започва" и мога да кажа, че бях супер доволна от книжлето, и мисля че авторката има много приятен стил на писане, като изключим някой моменти които бяха като извадено от учебник по история, ама ги преживях. Да обобщя, мисля че си получила страхотен подарък и можеш да поздравиш брат си от мен за сполучливия избор :)

Благодаря ти за мнението Пете, ако не е проблем някой път да теглиш едно резюменце на "Зоро-легендата започва" ще ме зарадваш много kiss.gif

...Тя е втора книга от поредица,а по първата дори е правен филм - "Къщата на духовете" - мама каза,че е много хубав...

Дъчи, слънце, по мое мнение къщата на духовете е страхотен филм.

Вече е свален в папка "Филми" и си чака реда :)

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Ох,понеже пак подхванахме болната тема за оскъдно издаваните любовни романи у нас, а пък въобще не мога да си затрая, искам само да кажа, че май вече предпочитам по-малко да са издаваните такива книги, но пък да са качествени - такива, дето се гълтат от раз, дето докато не ги смачкаш, не мирясваш и не можеш да ги оставиш докрая. c4993e31cf749afb121e1f1728c48255.gif Имаше време, когато купувах де що видя исторически любовен роман и затова сега имам около 50-тина бройчици в библиотеката си, до които не смея да припаря, не пък да прочета 2acf46cf948b564b2dea3aef55f2cc57.gif Но вече съм на друг акъл - определено съм по-предпазлива при закупуването на нова книга: ако само ще ме дразни и тормози, вместо прочитането й да ми достави удовлоствие, по-добре да не я притежавам. :rolleyes:

Иначе, момичета, наистина колко хубавооооо щеше да бъде хем да се издават мнооооого любовни романи, хем и да са все убийствено добри 7097bc3e041069e17d3acfc41d196a18.gif Ех, мечти, мечтиии... Но пък от друга страна защо и да не помечтаем :rolleyes: Ето например Бъкчо от една мечта, благодарение на Сънчо стана реалност. Благодаря ти, мила kiss.gif А пък като знам, че и друга моя лелеяна мечта е на път да се осъществи (книжките на Амандичка и на Джулката ;) ), направо съм готова да изтанцувам едно сиртаки с кеф :beach3: Ще чакаме, мила, иска ли питане - само и само да видим любимите ни романи издадени на БГ dcc7e68bd2f2edbd8ce3904a30561223.gif

Благодаря ти адски много!И аз имам малко такива книжки,но не разполагам със скенер...Притежавам "Мери","Кейси"(на изд.Слово) и "Неземни наслади "на Карън Лийбо(изд.Арлекин).

Аааа, мила, добре че ме подсети за "Арабела". Направо я бях изключила, голяма блейка съм. Ще гледам да се докопам до нея още утре, вдругиден и през почивните дни да я осветкам :cool:

Още един сканиран исторически любовен роман:

"Розамунд" - Патриша Филипс

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Много благодаря за романчето. Изглежда интересно. :beach3:

Не искам да съм нахална,нооооо......

Страшно ми е интересно с кои книги ще ни зарадва Съни, имам предвид с кои книги преводаческия екип се е захванал :rolleyes:

ПП: Благодаря за новокачените книжки. :yanim:

Редактирано от djeni_993 (преглед на промените)

Здравейте момичета!

Първо,честита ви Коледа =]]

Та..сега..значи имам един проблем..Свалих си ето тази книга на Сандра Браун и нали сваля се..всичко е окей,но пускам я със Adobe Reader и ми изписва "There was an error opening this document. The file name,directory name, or volume label syntax is incorrect" Ии не мога да разбера,от торента ли ми е или от компютъра,защото пробвах и със други такива програми да я отворя и пак ми дава error.. Дали някой може да ми помогне да го оправя,защото страшно много искам да я прочета?

Благодаря предварително =]

като гледам повечето любителки са на съвременни романи, но аз все пак ще се погрижа за тези от нас които чакат исторически и по специално аркейн съсайъти и и позабравените но обичани от мен първи две от поредицата с брачната авантюра и принцеса алесандра. ще ме разберете ако почна отзад напред нали?

като гледам повечето любителки са на съвременни романи, но аз все пак ще се погрижа за тези от нас които чакат исторически и по специално аркейн съсайъти и и позабравените но обичани от мен първи две от поредицата с брачната авантюра и принцеса алесандра. ще ме разберете ако почна отзад напред нали?

и това ще е само началото! :) надяваме се в последствие да има още и много приятни изненади! :P

Здравейте момичета!

Първо,честита ви Коледа =]]

Та..сега..значи имам един проблем..Свалих си ето тази книга на Сандра Браун и нали сваля се..всичко е окей,но пускам я със Adobe Reader и ми изписва "There was an error opening this document. The file name,directory name, or volume label syntax is incorrect" Ии не мога да разбера,от торента ли ми е или от компютъра,защото пробвах и със други такива програми да я отворя и пак ми дава error.. Дали някой може да ми помогне да го оправя,защото страшно много искам да я прочета?

Благодаря предварително =]

Файла се отваря. Иначе проблемът не в компа ти. По-скоро нещо е станало по време на свалянето и не си получила целия файл. Следователно Adobe не може да ти отвори файла. Препоръчвам ти да изтриеш торента и данните от програмата, с която сваляш и след това да заредиш торента да се тегли на ново. Мисля, че така ще стане.

*[Дами,брат ми ми подари една книга,казва се "Дъщеря на съдбата" на Исабел Алиенде,резюмето е интригуващо,а за авторката има добри отзиви,затова ще ви помоля,ако някоя от вас я е чела да сподели мнение.Тя е втора книга от поредица,а по първата дори е правен филм - "Къщата на духовете" - мама каза,че е много хубав...За да не говоря само за заглавие и автор ви давам корица и резюме на моята книжка.]

;) пфу така не се научих как точно се прави :))

Чела съм трилогията. Страхотен стил на писане, улвекателна, интересна, добър диалог, всичко е в точната доза.:P) От същата авторка първо ми попадна книжката "Приказки на Ева Луна" от там се запалих та си намерих и тези книжки. При всички положениея няма да съжаляваш. Смело я чети.

Редактирано от Daniivanova (преглед на промените)

bobych,напълно си права.Аз преди години купувах всичките книги на Ирис и Бард и те ми харесваха ,но от две години все по-малко книги успяват да ме грабнат и затова последните шест,седем книги от Ирис не съм си ги поръчала.Но защо е това ?

Както hol_back_girl писа при толкова много автори ,при нас се издават в последно време книги ,които поне мен не ме "грабват " е ,не за всички ,но за 80 % от тях е така.Това е според мен.

Затова на новото издателство Гепард- успех!Страхотно име .И аз ще си купя книжката ,за да ви подкрепя и да има все нови заглавия.

Аз имам две страсти -исторически любовни романи и езотерична литература.Има в тхт формат сканирана книгата на Александър Свияш -Какво да сторим, когато нещата не вървят така, както ни се иска.

Искате ли да я пусна в тракера?Не зная дали ще ви бъде интересна такава литература или да се хващам да си довърша започнатите работи по сканирането?

:eek: пфу така не се научих как точно се прави :))

Чела съм трилогията. Страхотен стил на писане, улвекателна, интересна, добър диалог, всичко е в точната доза.:)) От същата авторка първо ми попадна книжката "Приказки на Ева Луна" от там се запалих та си намерих и тези книжки. При всички положениея няма да съжаляваш. Смело я чети.

Благодаря ти много за мнението...в най-скоро време ще я подхвана ;)

И така, дами, надявам се да ви зарадвам с позакъснял коледен подарък, или може би подранил новогодишен. Основен виновник е leprikon4e, така че бъдещите благодарности са за нея :) . Три обещани книжлета:

Бронуин Улф - Вълшебната кръстница

Барбара Делински - Бреговее на желанието

Джорджия Боковън - Любовна песен за утре

P.S.

Аз лично искам да благодаря и на Гането за страхотния блог, който е създала и над който продължава да се труди. Много ми помогна в оформлението на торентите. Мерси, Гане! (Между другото, новия облик на блога е супер) :)

Благодаря :) :) :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Толкова се радвам, че най- после се сдобих с Вълшебната кръстница. Веднага я почвам

Благодаря :) :) :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Толкова се радвам, че най- после се сдобих с Вълшебната кръстница. Веднага я почвам

Между другото, тя е съвременна. Поне, доколкото разбрах от беглия поглед, който й хвърлих докато я сканирах.

Аз си мисла, че всички книги от тази поредица- приказни романи са приказките в съвременен вариант. Като ги прочета ще разбера със сигурност дали е така.

Тихи, leprikon4e много благодаря и на двете за новите книжлета kiss.gif

Между другото, тя е съвременна. Поне, доколкото разбрах от беглия поглед, който й хвърлих докато я сканирах.

Наистина е съвременна и е много интересна. Така че давайте смело.

Аз имам две страсти -исторически любовни романи и езотерична литература.Има в тхт формат сканирана книгата на Александър Свияш -Какво да сторим, когато нещата не вървят така, както ни се иска.

Искате ли да я пусна в тракера?Не зная дали ще ви бъде интересна такава литература или да се хващам да си довърша започнатите работи по сканирането?

Мила, бихме се радвали на всякакво попълнение в колекцията ни от книги kiss.gif

Огромни благодарности на Тихи и Leprikon4e за новите книжки dcc7e68bd2f2edbd8ce3904a30561223.gif Лека-полека започваме да посъбираме и поредицата "Приказни романи". Дано да успеем да ги съберем всички, с общи усилия :question:

Още две новосканирани книги от an8. Благодарности, мила kiss.gif

Дамата е малък дявол - Гейл Дъглас

Последната от рода Брейди - Барбара Бозуел

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.