Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

От доста време искам да си купя някое ново историческо романче. Гледам че в един сайт има доста, но не знам кои си струват. Можете ли да ми помогнете? Ето го сайта

И още нещо. Знае ли някой от кой сайт мога да си поръчам "Чаровникът,който я укроти" на Джоана Линдзи? Извинете, ако съм вече прекалено нахална.

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

хаха в повече едва ли най много да предизвикаш дискусия по мое мнение напълно уместна, но пък всеки си решава кво да пише и как. аз лично много се внимавам да не забравям кое е времето, в което пиша, но никой не е застрахован от грешки. ако става въпрос за за фен превод мисля можем да ги простим, но когато коментираме издадени книги съм също толкова непримирима като теб и смятам че човек като претендира за професионализъм трябва да защити претенциите си. нека и другите момичета кажат какво мислят. и боже дано не съм изтървала някое яко или жестоко в преводите си, че нямам време да ги чета наново

Ох, много се извинявам, че съм на всяка манджа мерудия, ама просто не мога да си устискам ръцете и пак седнах да се произнасям по повдигната тема cc4285285a8fe31bd7febcaddee96abf.gif

Съни, мойто лично мнение е, че фен-преводите ти са на страхотно ниво.kiss.gif Бих казала много по-добро от превода на доста издадени книги.5962bb18d0aff8d7b1a22b492ef7b499.gif

Пресен пример (т.к. скоро я четох) за наистина нескопосано направен и изключително дразнещ превод ми е "Дамата" от Мери Бътлър. Тази книга е достоен пример за това как опита за превод може да съсипе хубав роман.9a56e21beda7455d3a39edf11552c18e.gif

Всяко второ изреченеие в пряката реч започваше с "Ти", а всяко първо - с "Аз", на много места се зачудвах какво точно иска да каже авторката - абсолютни безмислици се бяха получили, а с правописни грешки беше осеяна цялата книга. Честно казано, много рядко обръщам внимание на подробностите. Ако романа ме кефи и влече, пердаша по страниците без да се отплесвам за грешки, тафталогии и други детайли. 7097bc3e041069e17d3acfc41d196a18.gif

Здравейте момичета, напоследък ми прави впичетление, че много книги които съм чела се оказват част от поредици, като например "Моята любима годеница" и "Правилатана капитулацията" на Кристина Дод , която взе много да ми харесва, са част от поредица и то една и съща - The Governess Brides (не знам българското й име , ако има такова). Та някой може ли да ми каже нещо повече за нея?

А колкото до споменатите от plqsak "Още един скандал" и "Твоята целувка" те са наистина много интересни и тези които не се ги прочели по-скоро да го направят.

От доста време искам да си купя някое ново историческо романче. Гледам че в един сайт има доста, но не знам кои си струват. Можете ли да ми помогнете? Ето го сайта

И още нещо. Знае ли някой от кой сайт мога да си поръчам "Чаровникът,който я укроти" на Джоана Линдзи? Извинете, ако съм вече прекалено нахална.

Мила, "Чаровникът..." си я купих от тук http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=10128

Гледам, че и на сайта на издателство "Плеяда" са обявили цена на книгите, но аз все още не съм пазарувала от там - http://www.pleiadbooks.com/Lindsey-Charovnikat.html

Редактирано от bobych (преглед на промените)

здравейте дами, новак съм във форума,но вие ме провокирахте с темата.До там,че се ядосах-продадох,раздадох

събирани 7год.любовни романи на Ирис и арлекинчета.Вие сега май не говорите точно за тях,но ми се ще да споделя бегли

наблюдения /вече не ги следя толкова,децата ми доста пораснаха, а като гледам за повечето от нас това е времето за четене/

Абе нещо не ми харесва речника,които използват,не приемам една графиня да се изразява с лафчета от 20 век-"не ми се прави на отворена"

и други подобни .Язък,примерите ми изхвърчаха,но това е от книга на КР.ДОД или ТВОЯТА ЦЕЛУВКА или ОЩЕ ЕДИН СКАНДАЛ /там има и други примери/

Дразнят ме и разни пояснения:героя се възторгва от нещо си,че било с "олимпйиски размери", сигурно е чувал за олимпиади, но през /мисля беше 1862г/ едва

ли е удачно сравнение Струва ми се, че преводачите малко се "дънят" ама нали има и редактори.Не търся такъв изказ иначе ще слушам рап.

Е,дами каква е присъдата,забелязяли ли сте , дразни ли ви или аз просто се престаравам /остарявам/. А как намирате корицата на която грее

Брад Пит, не е ли малко не на място

Е,сигурно дойдох в повече,но аз рядко пиша така че споко.

Е,да си кажа и аз мнението-проблема не е само в твоя телевизор.Наистина се срещат смешни и неподходящи изрази(К.Дод и на мен направи впечатление).По принцип се старая да не забелязвам,особено,ако историята си я бива.Понякога обаче изразите са най-малкия проблем sad.gif .

Не знам за теб,но аз усещам,че с времето вкуса ми се мени-неща,които съм харесвала ми се струват блудкави или глупави и т.н.Предполагам,че възраста ,неадекватния превод,да не забравя садистичните автори подлагащи героините на излишни жестокости и бруталните герои отнасящи се с зле жените са причина за почти пълния ми отказ от историческитеромани.

Почти всички книги от въпросния сайт ги имам, но за съжаление не съм чела много от тях. flo0 вече препоръча "Още един скандал" и "Твоята целувка". Аз бих добавила "Скандална нощ" (ще четеш печатни грешки, но пък самата книга е страшно забавна), "Съвършен герой" (тази така съм я хвалила, няма как да не я спомена), "Амулетът на Венера".

Учудена съм, че в същия сайт я няма "Чаровникът, който я укроти". Пускам ти няколко линка, поръчвала съм книги от всяка от споменатите електронни книжарници:

1. http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=10128

2. http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=26715

3. http://book-bg.com/details.php?id=26489

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Мила, "Чаровникът..." си я купих от тук http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=10128

Гледам, че и на сайта на издателство "Плеяда" са обявили цена на книгите, но аз все още не съм пазарувала от там - http://www.pleiadbooks.com/Lindsey-Charovnikat.html

Мерси много за сайта. Определено ще поразгледам. А в този на "Плеяда", мисля че не може да се пазарува онлайн. Или поне аз не забелязах...

Почти всички книги от въпросния сайт ги имам, но за съжаление не съм чела много от тях. floO вече препоръча "Още един скандал" и "Твоята целувка". Аз бих добавила "Скандална нощ" (ще четеш печатни грешки, но пък самата книга е страшно забавна), "Съвършен герой" (тази така съм я хвалила, няма как да не я спомена), "Амулетът на Венера".

Учудена съм, че в същия сайт я няма "Чаровникът, който я укроти". Пускам ти няколко линка, поръчвала съм книги от всяка от споменатите електронни книжарници:

1. http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=10128

2. http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=26715

3. http://book-bg.com/details.php?id=26489

Благодаря за бързият отговор. Наистина сте много мили всички тук. :lol6:

Мерси много за сайта. Определено ще поразгледам. А в този на "Плеяда", мисля че не може да се пазарува онлайн. Или поне аз не забелязах...

Благодаря за бързият отговор. Наистина сте много мили всички тук. :lol6:

Мила, от книгите, за които питаш за закупуване от http://www.book.store.bg на мен лично повечето ми харесват - чела съм всичките, с изключение на последните две, издадени от Ирис. Но хората имаме различни вкусове и това, което мен ме впечатлява, теб да те разочарова cc4285285a8fe31bd7febcaddee96abf.gif

Въпреки това не мога да не ти препоръчам горещо "Съблазена от един женкар" kiss.gif, "Лъвското сърце" на Кони Мейсън, "Любов по неволя"- Аманда Куик,"Жена с минало"- Джейн Фийдър. Не са за пренебрегване и "Брачно предложение"-Джейн Фийдър и "Богинята на любовта". И да не пропусна - всичко на Кристина Дод. Аййй, аз както ги занареждах, май по-скоро трябваше да ти напиша кои да не си взимаш - по-кратичък щеше да е списъка 23fe1ce8eac382c6bfc3ec92ec4cb5e7.gif

П.С. Опс, щях да за бравя - и всички книжки препоръчани от момичетата преди мен. Честито, мила37ed281bcfd4ab3559ec39eb79b3f2ac.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Ох, много се извинявам, че съм на всяка манджа мерудия, ама просто не мога да си устискам ръцете и пак седнах да се произнасям по повдигната тема cc4285285a8fe31bd7febcaddee96abf.gif

Съни, мойто лично мнение е, че фен-преводите ти са на страхотно ниво.kiss.gif Бих казала много по-добро от превода на доста издадени книги.5962bb18d0aff8d7b1a22b492ef7b499.gif

Пресен пример (т.к. скоро я четох) за наистина нескопосано направен и изключително дразнещ превод ми е "Дамата" от Мери Бътлър. Тази книга е достоен пример за това как опита за превод може да съсипе хубав роман.9a56e21beda7455d3a39edf11552c18e.gif

Всяко второ изреченеие в пряката реч започваше с "Ти", а всяко първо - с "Аз", на много места се зачудвах какво точно иска да каже авторката - абсолютни безмислици се бяха получили, а с правописни грешки беше осеяна цялата книга. Честно казано, много рядко обръщам внимание на подробностите. Ако романа ме кефи и влече, пердаша по страниците без да се отплесвам за грешки, тафталогии и други детайли. 7097bc3e041069e17d3acfc41d196a18.gif

слънце моите преводи са на показ за коментар и критики, но е факт, че има много нескопосано преведени и продадени книги. аз лично мисля, че когато взимаш пари за нещо професионализма трябва да е на ниво. друг е въпроса, че аз се опитвам да изпипвам нещата и в любителските си начинания. но пък си права, че когато оригинала е превъзходен тези недостатъци отиват на по заден план. аз също от скоро се вторачвам ама при мен ясно...

Преди време четох две книги от Трейси Шевалие и много ми харасаха - "Дамата и еднорога" и "Момичето с перлената обица". Знаете ли дали ги има сканирани някъде а също и последната и книга - "Жива жар"

Имам и трите книги.Ако някой се наема да сканира"Жива жар", да му я пратя...

hrissi_sz' ако си от Стара Загора /като мен/,ще ти я дам.

Мила, от книгите, за които питаш за закупуване от http://www.book.store.bg на мен лично повечето ми харесват - чела съм всичките, с изключение на последните две, издадени от Ирис. Но хората имаме различни вкусове и това, което мен ме впечатлява, теб да те разочарова cc4285285a8fe31bd7febcaddee96abf.gif

Въпреки това не мога да не ти препоръчам горещо "Съблазена от един женкар" kiss.gif, "Лъвското сърце" на Кони Мейсън, "Любов по неволя"- Аманда Куик,"Жена с минало"- Джейн Фийдър. Не са за пренебрегване и "Брачно предложение"-Джейн Фийдър и "Богинята на любовта". И да не пропусна - всичко на Кристина Дод. Аййй, аз както ги занареждах, май по-скоро трябваше да ти напиша кои да не си взимаш - по-кратичък щеше да е списъка 23fe1ce8eac382c6bfc3ec92ec4cb5e7.gif

П.С. Опс, щях да за бравя - и всички книжки препоръчани от момичетата преди мен. Честито, мила37ed281bcfd4ab3559ec39eb79b3f2ac.gif

Аз вече усещам как ще се разоря :speak: Ако ми потрябва нов дом, ще има ли кой да ме прибере? :baby: Ха-ха, шегувам се. Какво да се прави, сигурна съм че не само на мен книжките са ми най-голямата слабост. Онези книжки, които снощи ми ги препоръчахте, вече си ги поръчах. По-нататък и тези, че вече сериозно ще загазя... :eek:

А за мнението, на вас ви имам пълно доверие, все пак разбирате много повече от мен. ;)

Редактирано от ^Lydia_Coleman^ (преглед на промените)

Аз бих искала да споделя нещо касаещо най-вече четящите в оригинал /що се отнася до английски/ ..... предварително се извинявам, ако въпроса вече е бил дискутиран :wors:

От тези луди глави, които като изчерпаха възможностите на историческите книги на БГ пазара, решиха да си поръчат чрез Хеликона от чужбина и освен по-скъпо, ми се изчака - чакането близо 2 месеца ....

Но бях много приятно изненадата, като открих в книжарница Пингвините, поне тук в Бургас, между различните романи на английски, има и няколко книжки съвременни любовни ... но също така и исторически любовни. :cool: /и то внесени по заявка от веригата, а не както е честата практика на морето да се продават по сергиите книжки останали от чуждестранните туристи/. Цената съответно е повече от приемлива, на повечето от тях - 5 лв. /в сравнение с настоящата на Ирис 7-8 лв./ Към днес, имаха по 3-4 романа от всеки вид ..... включително и "Чаровника, който я укроти" на Джоана. Единствен той беше с по-висока цена от 14 лв.

Попаднах случайно на тази находка с книжките в края на миналата година и съответно се сдобих с 2-3 /от които едната се оказа част от поредица от 4 книги, които съответно ги нямаше в книжарницата sad.gif/ ..... Надявам се и други да се зарадват с придобити покупки :cool:

От въпросната поредица от 4 книжки търся ето тази по-специално:

http://www.danelleharmon.com/the_wicked_one/the_wicked_one.html

Нямам спомен да са я издавали на нашия пазар, но може и да бъркам :shy11:, а въобще нещо от авторката Danelle Harmon излизало ли е на БГ пазара :speak:

Редактирано от lucyl30 (преглед на промените)

Аз бих искала да споделя нещо касаещо най-вече четящите в оригинал /що се отнася до английски/ ..... предварително се извинявам, ако въпроса вече е бил дискутиран :wors:

От тези луди глави, които като изчерпаха възможностите на историческите книги на БГ пазара, решиха да си поръчат чрез Хеликона от чужбина и освен по-скъпо, ми се изчака - чакането близо 2 месеца ....

Но бях много приятно изненадата, като открих в книжарница Пингвините, поне тук в Бургас, между различните романи на английски, има и няколко книжки съвременни любовни ... но също така и исторически любовни. :down: /и то внесени по заявка от веригата, а не както е честата практика на морето да се продават по сергиите книжки останали от чуждестранните туристи/. Цената съответно е повече от приемлива, на повечето от тях - 5 лв. /в сравнение с настоящата на Ирис 7-8 лв./ Към днес, имаха по 3-4 романа от всеки вид ..... включително и "Чаровника, който я укроти" на Джоана. Единствен той беше с по-висока цена от 14 лв.

Попаднах случайно на тази находка с книжките в края на миналата година и съответно се сдобих с 2-3 /от които едната се оказа част от поредица от 4 книги, които съответно ги нямаше в книжарницата sad.gif/ ..... Надявам се и други да се зарадват с придобити покупки :cool:

Нямам спомен да са я издавали на нашия пазар, но може и да бъркам :baby:, а въобще нещо от авторката Danelle Harmon излизало ли е на БГ пазара :angry:

Само да попитам защото не разбрах, търсиш въпросната книга в електронен формат на английски, за да можеш да я прочетеш, нали?

Не бях сигурна дали на български не е излизала .... В случай, че не е излизала, ако някой има възможност да ми пусне линк към английски, френски или руски електронен вариант, ще съм му много благодарна :wors:

Не бях сигурна дали на български не е излизала .... В случай, че не е излизала, ако някой има възможност да ми пусне линк към английски, френски или руски електронен вариант, ще съм му много благодарна :wors:

http://4storing.com/75kdvg/4b40bc66388fbf4a7704b99fa8d2ddb5.html

eто я на руски, ако не успееш да я свалиш от тук, дай ми имейл на лични, ще ти я пратя на него

На руски - http://lib.aldebaran.ru/author/harmon_danella/

Даже ако не се лъжа ги има първите 3 от тази поредица, която ти търсиш. Дано да съм ти помогнала.

На руски - http://lib.aldebaran.ru/author/harmon_danella/

Даже ако не се лъжа ги има първите 3 от тази поредица, която ти търсиш. Дано да съм ти помогнала.

Има ги първата,третата и четвъртата.

Има ги първата,третата и четвъртата.

Да така е - мерси за корекцията. Сега си спомням даже, че това беше една от причините да оставя тази поредица след първата книга. :wors:

Аз отново да попитам някой дали знае кои книги от поредицата на Кристина Дод The Governess Bride са преведени на български освен Правилат на капитулацията и Моята любима годеница?

Аз отново да попитам някой дали знае кои книги от поредицата на Кристина Дод The Governess Bride са преведени на български освен Правилат на капитулацията и Моята любима годеница?

Аз също много ги харесах и мисля,че преди време ги обсъждахме.Та някой каза,че няма други преведени.Което ми е странно-да преведеш 1 и 6 книга от една поредица(общо 8),ако не е странно,то не знам какво е .Но те бг издателствата така си вършат работата.

Но бях много приятно изненадата, като открих в книжарница Пингвините, поне тук в Бургас, между различните романи на английски, има и няколко книжки съвременни любовни ... но също така и исторически любовни. :clap: /и то внесени по заявка от веригата, а не както е честата практика на морето да се продават по сергиите книжки останали от чуждестранните туристи/. Цената съответно е повече от приемлива, на повечето от тях - 5 лв. /в сравнение с настоящата на Ирис 7-8 лв./ Към днес, имаха по 3-4 романа от всеки вид ..... включително и "Чаровника, който я укроти" на Джоана. Единствен той беше с по-висока цена от 14 лв.

Попаднах случайно на тази находка с книжките в края на миналата година и съответно се сдобих с 2-3 /от които едната се оказа част от поредица от 4 книги, които съответно ги нямаше в книжарницата sad.gif/ ..... Надявам се и други да се зарадват с придобити покупки :clap:

Нямам спомен да са я издавали на нашия пазар, но може и да бъркам :clap:, а въобще нещо от авторката Danelle Harmon излизало ли е на БГ пазара

:)

Скъпа аз съм от тези луди глави поръчали от тук от там и където, и на които им се изчака чакалото до степен да се захванат с преводи. Мога само да се радвам, че в Бургас имате такава екстра. Аз каквото искам тряба си го поръчам и изчакам. Използвам поста ти, за да се похваля, че и последната дълго чакана книжка от каубоите утре ще е при мен. Момичета вече и Маверикс е тук и ми е пълна поредицата. Нямам думи да изразя радостта си. А тъмния огън дето се утрепахме да му търсим англето също е при мен така че чакайте с малко повече търпение превода на единствената дупка в поредицата Браг.

Аз също много ги харесах и мисля,че преди време ги обсъждахме.Та някой каза,че няма други преведени.Което ми е странно-да преведеш 1 и 6 книга от една поредица(общо 8),ако не е странно,то не знам какво е .Но те бг издателствата така си вършат работата.

А има ли ги на английски?

Момичета,ще мога ли да помоля за три странички(от 97-100)от книгата

на Мей Макголдрик "Пламък",че липсват,а е баш на най-интересното...

:wub:

:help:

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Момичета,ще мога ли да помоля за три странички(от 97-100)от книгата

на Мей Макголдрик "Пламък",че липсват,а е баш на най-интересното...

:wub:

:help:

Готово, изчакай само няколко минути и ги пускам ;)

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Страшно си бърза :help: Благодаря kiss.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.