Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

"Има, но не знам дали е издавана на бг. На английски заглавието е Outlaw's Bride и е за Итън и Пач."

Благодаря, Тихи а случайно да знаеш от къде мога да я изтегля на англииски.

За съжаление, не знам от къде може да се изтегли на английски, поразрових се из нета, но уви, не я намерих.

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Кристи, какъв е този сериал? За какво се разказва, че наскоро попаднах на една книга за вампири и я прочетох; главните са сервитьорката Суки и вампирът Бил, а някъде върху корицата се споменаваше че имало сериал по тази книга -не си спомням името й- за същия сериал ли става въпрос :)

Zinaida и аз мога да ти препоръчам "Тайната принцеса" и "Ти ми принадлежиш" на Джоана но ако пък не държиш да е именно нейна книга мога да ти препоръчам и "Уитни, моя любов", "Ад и Рай" и всички други на Джудит Макнот biggrin.gif (ех, какво да се прави фенка съм си и не мога да се сдържа да не препоръчвам Джудито на всеки питащ :))

"Друга авторка, чийто романи за вампири се мерят по популярност с тези на Лоръл К. Хамилтън и отстъпват само на Стефани Майър, е Шарлейн Харис (Charlaine Harris). Поредицата й за ‘Суки Стакхаус (Южняшки вампири)’ (The Sookie Stackhouse (Southern Vampires) Series) бе в основата на хитовия сериал на HBO ‘Истинска кръв’ (‘True Blood’) и е сред най-продаваните в жанра. Първият роман за Суки – ‘Мъртъв до мрак’ (‘Dead Until Dark’) - излиза през 2001 г. и става бестселър. Историята проследява Суки – сервитьорка в Мерлот (бар в малко луизианско градче), - която притежава способността да чете мисли, и да се забърква в неприятности. Въпреки необичайната й дарба, животът й е сравнително нормален, докато в града не се появява Бил – вампир, чийто мисли Суки не може да прочете. И от когото е очарована. Той е различен от всички останали: нов, мистериозен, интересен. Суки открито проявява интерес към него… Но в градчето се случват твърде много неща, за да може връзката им да се развива безпрепятствено. Убийства. Лъжи. Случайно уловени мисли. ‘Мъртъв до мрак’ е забавна и лесна за четене книга, която едва-едва открехва вратата към страхотните истории, които Шарлейн Харис ни предлага в последствие. До момента книжките в серията са 9, като ‘Мъртъв и изчезнал’ (‘Dead and Gone’ – деветата) ще излезе следващия месец. Светът на „Южняшки вампири’ е от тези, в които би ти се искало да живееш…"

Чела си книга от тази поредица. Аз специално си падам по Лоръл Хамилтън, и аз винаги я препоръчвам тази поредица за Анита Блейк луда съм по нея, сега даже захванах да я чета на английски толкова ми хареса. Инфото го взех от http://www.citadelata.com/index.php?show=2525. Даже "Вампирски целувки" ги има сканирани на български.

Аз лично бих ти препоръчала тази поредица на Джоана Линдзи - Viking Family Tree - 1.Зимни огньове 2.Сърца в пламъци 3. Отдай ми любов. Доколкото знам третата книга от поредицата за Шеринг Крос не е преведена в България.

Между другото и аз съм голяма "вампирска" фенка. Препоръчай ми нещо подобно на Здрач което те е впечатлило. От скоро гледам един сериал "Истинска кръв" вървеше по НВО и сега си го свалям от Замунда. Много ми харесва

п.п. Не разбрах точно коя от всичките книги за Малори те разплака от скука.

Мерси за препоръката, ще пробвам и с тази поредица. А колкото до вампирските книги, кои знае какви препоръки не мога да ти дам, по простата причина, че разбрах за привързаността ми към такъв тип книги чак когато прочетох "Здрач". А класики от този жанр не съм чела, макар и да съм правила опити... И все пак ако не си прочела на Тереза Медейрос "След полунощ" пробвай я, лично аз много я харесах, макар и замисъла и да е доста различен от този на "Здрач" ;)

Здравей и добре дошла! Продължението на "След полунощ" е "The Vampire Who Loved Me ", не е издадена на български, всички се надяваме в скоро време от Ирис да се усетят и да довършат поредицата. Същото е положението с третата книга от Шеринг Крос - непреведена. Едно въпросче, коя точно от книгите на Малори така те разочарова?

Относно препоръката, ако държиш да е Джоана, давай с "Тайната принцеса", и след това с "Ти ми принадлежиш". Ако си ги чела и си склонна да се метнеш на друг автор, дай някаква насока какво ти се чете и горе долу спомени кои автори си чела, защото така на сляпо е много трудно да се уцели ;)

Много жалко, за двете книги, имах голямо желание да ги прочета. А дали може от някъде да се изнамери линк за книгите на английски?? А иначе става въпрос за осмата(мисля) книга от поредицата за Малори: "В плен на моите желания". Идеята като цяло ми хареса, а и сигурно щях да бъда възхитена от книгата(както и останалите за Малори), ако не беше това безпредметно скитосване из морето и смешното правене на главната героиня на капитан(пират). Но не искам никой да обиждам, това си е само мое мнение. Определено съм сколнна да се метна на друг автор, защото макар и да уважавам Джоана със сигурност не ми е сред любимките. Предпочитам романи, в които главната героиня не е толкова невинна и главния герой не е толкова опитен и разюздан. А иначе харесвам Катлийн Удиуиз, Лори Мекбейн и романите които са над 200 страници;)

Ако ви интересуват вампири пробвайте Анита Блейк, има колкото си искаш.А и трилогията "Кръгът" на Нора(която ми е в топ 5 любими книги).

Забелязвам тенденция действието на повечето романи да е във Великобритания, рядко във Франция и по някои и друг колониаен остров за цвят. Предполагам това се дължи на английския и американския произход на авторките. Може ли някой да ми препоръча романи, чието действие се развива в Австро-Унгария например? Или Прусия, Италия, Португалия?

Австрия и Прусия ми се виждат много подходящи. Ако някой има предложения да казва, ще съм благодарна.

Забелязвам тенденция действието на повечето романи да е във Великобритания, рядко във Франция и по някои и друг колониаен остров за цвят. Предполагам това се дължи на английския и американския произход на авторките. Може ли някой да ми препоръча романи, чието действие се развива в Австро-Унгария например? Или Прусия, Италия, Португалия?

Австрия и Прусия ми се виждат много подходящи. Ако някой има предложения да казва, ще съм благодарна.

Това наистина е много интересен въпрос, не се бях замисляла, защото французите са ми адски противни, но Австро-Унгария и Италия са друга работа. Попадала съм на няколко книги, които намекват че действието се развива в Русия, обаче други страни...пасувам. Ако ми кажеш как си с италианския, мога да ти намеря няколко книги от италиански авторки, които си ишат баш любовни романи, но може би трябва хубаво да проверя преди да твърдя, че поне тяхното действие се развива в Италия.

е аз ще препоръчам романите на Сюзън Джонсън макар че много хора я недолюбват,ти ще си решиш ако горещите сцени не са ти по вкуса я зарежи,но нейните действия се развиват не само в Англия но във Франция,Русия,околоУнгария в Табу например дори и в америка ти си реши :speak:

някой има ли новата книга на Ирис ис риск да съм нахална може ли да помоля да я сканирате,че напоследък накупих доста книжки и лимита ми свърши :wors:

Мдааа, доста се затрудних да се подсетя за исторически любовен роман, чието действие се развива в различна Европейска държава от Великобритания.И честно казано не се сещам за нито един дето да е грабнал вниманието ми и да го е заковалоcc4285285a8fe31bd7febcaddee96abf.gif

Сещам се за "Господарят на нощта" на Сюзън Уигс, в който действието се развиваше във Венеция през 16 век. и за "Съперницата" на Мари Лиуз Фишер, в която действието се раазвива в Австрия през 19 век. Тази втората все още не съм я чела, но ако проявяваш интерес мога да я сканирам. :wors:

Сещам се още за "Парижките потайности", но те са май по-скоро класика ohmy.gif

Даже "Вампирски целувки" ги има сканирани на български

ще ми кажеш ли къде я има м последно време и аз харесвам такива книги

но не съм добра в английския

......

‘Мъртъв до мрак’ е забавна и лесна за четене книга, която едва-едва открехва вратата към страхотните истории, които Шарлейн Харис ни предлага в последствие. До момента книжките в серията са 9, като ‘Мъртъв и изчезнал’ (‘Dead and Gone’ – деветата) ще излезе следващия месец. Светът на „Южняшки вампири’ е от тези, в които би ти се искало да живееш…"

Чела си книга от тази поредица. Аз специално си падам по Лоръл Хамилтън, и аз винаги я препоръчвам тази поредица за Анита Блейк луда съм по нея, сега даже захванах да я чета на английски толкова ми хареса. Инфото го взех от http://www.citadelata.com/index.php?show=2525. Даже "Вампирски целувки" ги има сканирани на български.

Благодаря ти много за информацията мила, книгата ми беше подарък и я изчетох на един дъх но за съжаление тук няма преведени други от поредицата sad.gif не съм чела "Вампирски целувки" но от Лоръл Хамилтън съм чела "Престъпни удоволствия" първата книга от поредицата за Анита Блейк :speak:

Даже "Вампирски целувки" ги има сканирани на български

ще ми кажеш ли къде я има м последно време и аз харесвам такива книги

но не съм добра в английския

В Моята библиотека я има поредицата "Вампирски целувки" ако не можеш да я намериш ми пиши ми на личния ще ти пратя линка. Аз още съм на Анита Блейк 7та книга, така че ако ги прочетеш пиши дали са интересни.

Брагодаря намерих ги

тази седмица съм в отпуск и ще напрявя един маратон по четене , в момента дочитам "вълнуващи нощи" на К.Дод не знам как съм я изпуснала авторката ми е една от любимите

Светле, ще ми кажеш ли от къде мога да изтегля "Мъртъв до мрак" Направо съм пристрастена към сериала и ми се иска да прочета и книгите.

п.п. Поредицата за Анита Блейк има ли я сканирана на български и ако да, къде да я потърся?

Мерси предварително.

4 книги за Анита блейк ги има в e-bookbg.com наскоро е излязла и пета но не съм я намерила сканирана

тези са преведени на Български , на англ. са 16

Книгите са много хубави

Мерси Светле, прочетох от тук от там за Анита Блейк и веднага ме грабна. Заприлича ми на една друга поредица за Стефани Плъм на Джанет Еванович. М/у другото и тя е страхотна и там има дилема м/у двама мъже и доста комични моменти.

п.п. Подкрепям идеята на Боби за класация - роман за обсъждане. Така ми се струва най-безпристрастно.

Благодаря за препоръчаните книги, ще се заема да ги издиря. За съжаление чета само на английски, така че изборът ми е ограничен ако не ги намеря на бг.

Може ли някой да качи романите на Линда Хауърд в account-co.net, защото не мога да ги изтегля от 4strong

Може ли някой да качи романите на Линда Хауърд в account-co.net, защото не мога да ги изтегля от 4strong

Мила, ще гледам да ги кача тези дни в акаунт.:) Имаш ли някакво предпочитание от коя книжка да започна качването?

Моля продължете дискусията в темата "Реорганизация, искаме мнение". Всички постове, свързани с темата "Читателски клуб" са преместени там.

Момичета, една молба :wors: Ако някой може да ми изпрати кратък анонс на "Сърцето на амазонката" на Линда Хауърд, за да мога да я кача довечера на торент в акаунт, ще му бъда мноооооого, много благодарна. kiss.gif

Момичета, една молба :wors: Ако някой може да ми изпрати кратък анонс на "Сърцето на амазонката" на Линда Хауърд, за да мога да я кача довечера на торент в акаунт, ще му бъда мноооооого, много благодарна. kiss.gif

Боби, това успях да измъдря надявам се да ти свърши работа.

Легендарен Изгубен град на Амазонка свързван с истории за жени-воини и рядък червен диамант. Това звучи като мит, но археологът Джилиан Шерууд смятат, че е реалност и е готова да се примири с всичко, за да го намери, дори с Бен Луис. Буен и груб, но и най-добрия речен водач с който може да пътува по Амазонка, Бен бе истински мъж – повече от шест стъпки твърди мускули, лениви сини очи, кайто я гледаха насмешливо от мургавото му лице.

Джилиан виждаше, че е готов да избухне, след отказа й да му разкрие точното място до което иска да стигне нагоре по реката в неизследваната джунгла, а той реши че бързо ще я постави на мястото й.

Но нито един от двамата не можеше да предвиди какво им е подготвила съдбата: огнена страст, предателство и опасности, щяха да преплетат съдбите им и да ги потопят във вечните, неразгадани загадки на любовта ...

Книжката мисля беше съвременна и много интерсна cool.gif

Боби, това успях да измъдря надявам се да ти свърши работа.

Легендарен Изгубен град на Амазонка свързван с истории за жени-воини и рядък червен диамант. Това звучи като мит, но археологът Джилиан Шерууд смятат, че е реалност и е готова да се примири с всичко, за да го намери, дори с Бен Луис. Буен и груб, но и най-добрия речен водач с който може да пътува по Амазонка, Бен бе истински мъж – повече от шест стъпки твърди мускули, лениви сини очи, кайто я гледаха насмешливо от мургавото му лице.

Джилиан виждаше, че е готов да избухне, след отказа й да му разкрие точното място до което иска да стигне нагоре по реката в неизследваната джунгла, а той реши че бързо ще я постави на мястото й.

Но нито един от двамата не можеше да предвиди какво им е подготвила съдбата: огнена страст, предателство и опасности, щяха да преплетат съдбите им и да ги потопят във вечните, неразгадани загадки на любовта ...

Книжката мисля беше съвременна и много интерсна cool.gif

Огрооомни, огрооомни благодарности, мила kiss.gif

Страхотно. Точно това ми трябваше cool.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Огрооомни, огрооомни благодарности, мила kiss.gif

Страхотно. Точно това ми трябваше cool.gif

Няма защо, радвам се да помогна, обаче не открих нищо на бг и това е превод от английски, дано да е добре.

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Ето анотацията на българския превод на "Сърцето на амазонката":

Легендарният град в джунглата,обитаван от войнствени амазонки,чието съкровище е огромен червен диамант,може би е мит-но археоложката Джилиън Шърууд вярва,че ще го намери.Затова тя е готова да изтърпи всичко-даже Бен Луис-грубиян,хулиган с буен нрав,но...най-добрият водач по Амазонка.Джилиън го вбесява,защото не иска да му съобщи нито целта на експедицията,нито крайната й точка.А и двамата не знаят,че някои от спътниците им имат свои планове-куршум за водача и археоложката,съкровището за тях...

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.