Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя книга Ви е повлияла най-много?

Featured Replies

Изключително тежка книга. Лично мен ме подтисна...След като прочетох някои бележки от автора и разбрах какво проучване е направил, за да напише книгата направо се подтиснах, че въпреки художествената измислица "Жерминал" е отразила една жестока реалност в същността си.

"Жерминал" определено е една от най-великите книги според мен, тя ме направи възрастен човек. Малко загубих и способността си да се смея на всяка тъпотия, но не съжалявам. Не се чувствам, чак подтиснат, просто имам неистово желание да променя нещата и работя по въпроса. :P

А за всеки българин и грък поне бих препоръчал и книжката на Никос Казандзакис - "Алексис Зорбас". Казандзакис дори е бил отлъчен от църквата заради творчеството си. Но e още един велик писател реалист пред който се прекланям с дълбок респект. :)

• Отговори 50
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

На един надгробен камък някой е написал още в древни времена - "Човек и добре да живее умира ...".

Ето това е писаното слово, което ми е повлияло най-силно.

"Тютют" - Порази ме перфектното описание на тогавашното време, а и светлината, в която са показани обикновените комунисти, те кара да се замислиш. "А сега какво става?"

"Дао Дъ Дзин" - не мога да разбера логиката, но въпреки това усещам, че написаното е безкрайно вярно.

Редактирано от estario (преглед на промените)

Книгите на Силвия Браун-"Живот от другата страна","Изцеление от предишните животи" и " До другата страна и обратно"

Все едно аз ги бях писала,с мои думи ohmy.gif

Все едно беше влязла в Душата ми...

Мене най-много досега ме е повлиял романът на Оруел "1984", защото откакто го прочетох, не мога да се отърва от социалната си параноя и страха, че може би всичко е лъжа. Включително и ние.

• 2 седмици по-късно...

Определено Тютюн, но скоро мисля че ще бъде изместен от "Капиталът" на Маркс, само да си я намеря :)

• 3 месеца по-късно...
Определено Тютюн, но скоро мисля че ще бъде изместен от "Капиталът" на Маркс, само да си я намеря :)

На мен също "Тютюн" и за сега никоя не я е изместила. :)

• 4 седмици по-късно...

"Винету", защото след тази книга започнах да чета страшно много. Иначе "Малкия принц" също много ми повлия, и то като го прочетох наскоро, не като дете.

лично на мен всички книги ми влияят много и ги взимам много навътре, но "Нана" на Емил Зола наистина ме потресе. да, чела съм и по-заинтригуващи книги, но точно в тази има разкрити много жестоки, ама наистина жестоки истинии и е оцелен такъв момент от френската история, че наистина да те побият тръпки, особено от финала. много...тежка книга можеби ще е най-точно да кажа. не е от онези които се четат на един дъх, просто по едно време много те натоварва. или просто бях мн малка като я четох и затова

• 4 седмици по-късно...

В шести клас една съученичка ме удари по главата с "Под игото" от тогава не съм същия.

Изкуството да бъдеш Бог на Морган Скот Пек.

И сега си чета пасажи от нея.

"В неделя рано билки брала" на Олга Кобилянска, но беше много отдавна...

Хм... на мен почти всички книги ми влияят много. Но мисля че най-много "Кралица Марго", "Престъпление и наказание", "Анна Каренина" - тези от художествената литература. А иначе на Лууле Виилма, само че забравих как се казваше книгата, май нещо от сорта "Победи себе си". А "Престъпление и наказание" направо ми прикова вниманието, мисля че е много дълбока и различна.

• 3 седмици по-късно...

Едни от любимите ми книги са "Чучулига" на Решат Нури, "Джейн Еър" на Шарлот Бронте, "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде ( уникална книга за мен, както и филма) и на Колийн Макълоу "Птиците умират сами" :P

• 4 седмици по-късно...

В момента единственото,което се сещам е ,,Съдбата на човека,, от Михайл Шолохов

Всяка книга ми е повлияла в различни аспекти от моя живот.

Помня, че книгата на Пърб Бък "Източен вятър, Западен вятър" за пръв път преди доста години промени виждането ми за света и сблъсъка между Изток и Запад...невероятна книга.

• 2 месеца по-късно...

"Занимателна космология" не помня кой е авторът, дори не можах да я дочета, защото от едно място нататък стана прекалено сложна(все пак бях 6-ти клас като я четох). Някой път като ми остане време трябва да я прегледам пак.

Абе навремето като четох Хари Потър, така ми подейства, че после магии се мъчех да правя и исках да ходя да се уча в Хогуъртс biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.