Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Костов: Готови сме за обединение със СДС

Featured Replies

Лидерът на ДСБ Иван Костов директно предложи преговори за сближаване и обединение между неговата партия и СДС.

Очевидна е грешката, че на изборите се явихме отделно. Избирателите се съпротивляват на това разделение между СДС и ДСБ, подчерта Костов пред БНТ. Има 3 варианта за излизане от ситуацията – двете партии да излъчат групи и лица, които да водят преговорите между СДС и ДСБ, втора възможност е да се подпише споразумение за коалиция и третата – двете партии да се обединят, каза Костов и добави: Ние сме открити. Аз съм отстъпил поста си и не съм се вкопчил в ДСБ и политиката. Ако аз съм пречката, ето – аз направих моята стъпка, каза още Костов. Според него ако двете партии се бяха явили заедно, са щели да имат двама евродепутати. Тези, които гласуват за нас, не приемат Бойко Борисов и Атака. Те знаят, че Борисов предпочете да напусне пожарната, но не и БКП и беше от СИК, коментира още лидерът на ДСБ. Арогантността на Ахмед Доган няма граници и когато преди години казах, че ДПС и той са проклятието за България, просто съм изпреварил всички с години. Не искам да се правя на пророк, но това е така, заяви още Костов.

Източник: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов директно предложи преговори за сближаване и обединение между неговата партия и СДС.

Очевидна е грешката, че на изборите се явихме отделно. Избирателите се съпротивляват на това разделение между СДС и ДСБ, подчерта Костов пред БНТ. Има 3 варианта за излизане от ситуацията – двете партии да излъчат групи и лица, които да водят преговорите между СДС и ДСБ, втора възможност е да се подпише споразумение за коалиция и третата – двете партии да се обединят, каза Костов и добави: Ние сме открити. Аз съм отстъпил поста си и не съм се вкопчил в ДСБ и политиката. Ако аз съм пречката, ето – аз направих моята стъпка, каза още Костов. Според него ако двете партии се бяха явили заедно, са щели да имат двама евродепутати. Тези, които гласуват за нас, не приемат Бойко Борисов и Атака. Те знаят, че Борисов предпочете да напусне пожарната, но не и БКП и беше от СИК, коментира още лидерът на ДСБ. Арогантността на Ахмед Доган няма граници и когато преди години казах, че ДПС и той са проклятието за България, просто съм изпреварил всички с години. Не искам да се правя на пророк, но това е така, заяви още Костов.

Източник: БГНЕС

Тези дълбокомислени прозрения можеше да им ги каже всеки средностатистически българин още преди доста време, и сигурно са им ги казвали, но те са били изпаднали в съзерцание на собствения си пъп.

Крайно закъсняла реакция ! Хората вече свързват "дясното" с други партии и лица ! Ако има обединение между ДСБ и СДС,ще трябва пълно изчистване от "стари муцуни",което на този етап е невъзможно,имайки предвид,че лидерът на СДС,не пое отговорност за провала,и не подаде оставка !

аз горе долу следя политиката и точно когато СДС се раздели на две те просто престанаха да съществуват. Сега се сетили да се обединяват.

Добре е макар и закъсняло,късно разбраха че колкото повече се делят толкова стават все по-непознати за хората.Според мен трябва да се обединят с целото дясно,а не само със СДС,само така могат да се преборят с другите.

Иван Костов е, може би, най-кадърният премиер на България след 89г., само че 2001г. трябваше да се оттегли с чест от политиката. Вместо това реши да разцепи дясното и постъпи адски недостой като се изправи против партията, която го направи премиер. Превърна се в поредният политик, жаден за ВЛАСТ и ПАРИ(лично мнение).

Пр ден cool.gif

Иван Костов е, може би, най-кадърният премиер на България след 89г., само че 2001г. трябваше да се оттегли с чест от политиката. Вместо това реши да разцепи дясното и постъпи адски недостой като се изправи против партията, която го направи премиер. Превърна се в поредният политик, жаден за ВЛАСТ и ПАРИ(лично мнение).

Пр ден cool.gif

Съгласен съм че при него беше много стегнато положението ама и много хора се налапаха.Със сигурност е най-успешния премиер досега,като гледам Сергей и царя направо ми се реве.

Крайно закъсняла реакция ! Хората вече свързват "дясното" с други партии и лица ! Ако има обединение между ДСБ и СДС,ще трябва пълно изчистване от "стари муцуни",което на този етап е невъзможно,имайки предвид,че лидерът на СДС,не пое отговорност за провала,и не подаде оставка !

:wors:

top_logo.jpg

И Петър Стоянов подаде оставка

22.05.2007 12:14

Петър Стоянов обяви, че подава оставка като лидер на СДС. Стоянов заяви, че партията може да се развива и без него.

Готови сме за разговори за обединение с хората, които още през нощта на изборите признаха, че те са разединили десницата - Софиянски и Костов. Ние вече готвим контактна група за разговори с тях, но това обединение може да стане само при определени условия, заяви Стоянов без да ги конкретизира.

На 30 май ще има Национален съвет на СДС, където другите членове на ръководството ще съобщят решението си. Може би съвсем ще се оттегля от политиката, но ми оставете малко време да реша, включително и дали ще остана депутат, заяви Стоянов.

Гласувалите 400 000 за ГЕРБ показват, че десните в България не са припознали тази партия като своя. Аз мисля, че това е шанс наистина за нови лица да се обнови десницата. Не бива никой от нас да счита, че без нас десните партии не могат да се обновят и не бива да проявяваме нито ние, нито нашите симпатизанти сантименталности, заяви още Петър Стоянов.

Той съобщи, че Мартин Димитров, който досега беше евродепутат от синята партия и бе трети в листата на СДС, е в Брюксел да защити за последно невдигането на акциза за дизеловото гориво. По тази тема той е един от тримата докладчици.

Ние до край изпълняваме ангажимента си, поет пред нашите избиратели. И все пак, колкото и да сме разочаровани, нашите цели са постигнати - България е член на НАТО и на Европейския съюз, каза Стоянов.

Веднага след завършването на пресконференцията Стоянов се обърна към медиите и им каза "Довиждане". Преди това той благодари на сътрудниците си, участвали в предизборния щаб, на медиите за тяхната коректност и уточни, че независимо недоброто финансиране, всички са пропътували много километри по време на предизборната кампания. С огромно съжаление той каза, че все пак до вчера сутринта се е надявал поне на едно място сред бъдещите българските евродепутати.

Оставката на Петър Стоянов идва само два дни след катастрофалните резултати на синята партия на първите евроизбори у нас. СДС не успя да премине границата от 5,6% за вкарване в ЕП на свой представител.

Вчера оставка подаде ръководството на ДСБ. Днес лидерът на партията Иван Костов предложи обединение между двете десни формации.

Според мен трябва да се обединят с целото дясно...

Какво значи това "цяло дясно"? Не виждам други десни партии.

Какво значи това "цяло дясно"? Не виждам други десни партии.
Според мен единствената дясна партия в България се явява БСП като представител на едрият капитал.

Колкото до СДС и ДСБ то най им подхожда Съюз на държавна сигурност.

Съгласен съм че при него беше много стегнато положението ама и много хора се налапаха.Със сигурност е най-успешния премиер досега,като гледам Сергей и царя направо ми се реве.

Не че правя опит да защитавам последните, но според мен това не е баш така.

Първо Лостов държеше здраво медиите. Това е много важен бонус. От там се формира общественето мнение за качесто на управление. Кога е било Слави да разправя сочни аплети за Костов, каквито за царя и да не си го отнесе. Да вземем например петното на темето и лепенето на сополи под бюрото. Доколкото си спомням веднъж направи ретроспекция че Костов имал две леви ръце и после не можеше да си намери телевизия.

Второ, като че ли имаше и други що годе кадърни политици по негово време. Так че постиженията са колективни, а не негови. Същото не може да се каже за по-късните правителства, където положението е по-скоро "една птичка пролет не прави". После всеки си направи партия, която формира невидимото дясно.

Трето точно той поде убиствено некачествени реформи. Или допусна да се случат.

Четвърто смятам че беше близък с мафиотските сдружения, които получиха голям отскок по това време. Затова и липсваха престрелки. Последното му дава стимул да се дуе колко по-добре се справял с престъпността. Не съм убеден в качествата на неговата управия.

За себе си смятам че Костов е неудачник в политиката. Затова и не виждам причини да се издига в култ и да се възхвалява времето му. Уж минава за опитен, изградил се политик, но всеки път най-неочаквано се проваля. Което никак не смущава егото му.

Горе-долу това е мойто мнение.

П.П.

И преди искаше да се слеят, обаче той да кара влака. Така че той си е виновен, не "Ако аз съм пречката".

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Неща да съм му адвокат ама ако говориш за цензура такава не е имало,поне не в буквалния смисъл.Няма наказани журналисти които са се подигравали с него,може да е имало някое и друго обаждане по телефона ама това не е по-различно от сегашното положение.Разбира се Костов има любима телевизия,тази на която той даде националния лиценз.Беше строг ама сви перките малко на мутрите,не забравяйте каква мутренска държава беше и как излизаха градска с бухалки и стряскаха хората.Пък и наследството което му остави Жан Виденов със сигурност не беше положително.Нормално е след такова управление да се командва с твърда ръка,все пак народа затова го избра.После почна краденето....

Кога е било Слави да разправя сочни аплети за Костов, каквито за царя и да не си го отнесе.

Слави постоянно напада Костов

Доколкото си спомням веднъж направи ретроспекция че Костов имал две леви ръце и после не можеше да си намери телевизия.

Не си спомняш добре, Слави поде кампания срещу Костов в защита на Овергаз, дори си позволи лична обида на съпругата на Костов.

Второ, като че ли имаше и други що годе кадърни политици по негово време. Так че постиженията са колективни, а не негови. Същото не може да се каже за по-късните правителства, където положението е по-скоро "една птичка пролет не прави".

Тук си противоречиш, добрият ръководител си подбира добър екип. Царят бил добър, ама съветниците му лоши е приказка за малки деца. Всъщност според мен точно в подбора на екипа беше най-голямата слабост на Иван Костов. Типичен пример са най-оплюваните му сподвижници - Йордан Цонев и Христо Бисеров. След като станаха депутати на ДПС няма едно изказване срещу тях. Така че кой има медиен комфорт?

Четвърто смятам че беше близък с мафиотските сдружения, които получиха голям отскок по това време. Затова и липсваха престрелки. Последното му дава стимул да се дуе колко по-добре се справял с престъпността. Не съм убеден в качествата на неговата управия.

Забравил си времето когато мутрите се разхождаха с помпи по заведенията...

А не е ли по-добре да има само 4-5 партии? Да кажем СДС, БСП, ДПС, някои националисти и може би още една хвърчаща като БЗНС? На времето модела беше прост, затова и почнахме да негодуваме срещу червено-синята мафия. Ако проблемите на хората намалеят след време, националистите също няма да могат да минат минималната процентна граница. ДПС ще има само своя твърд електорат и ромите няма да гласуват вкупом за тая партия. Ние постоянно говорихме през годините, че ни трябват нови лица, необременени с политиката и така нататък. Появиха се такива : Царя, Волен, Бойко... Всеки спечели по нещо от негодуванието на хората, но се видя, че всичко е моментно, докато новите лица не станат стари познайници. Единствени вечни се оказаха БКП и етническата турска партия - ДПС. Алтернативата на тия две партии постоянно се променяше. Първо бяха СДС, после НДСВ, след това Атака, сега Герб... може би трябва да включим и БББ. какво се оказва? Всички се борим срещу БКП и ДПС и накрая... не можем да минем и 5-6 процентна граница! Това е реалността - десницата се бори срещу миналото на България ( БКП) и новото бъдеще от страна на ДПС ! Лошото е, че всяка от партиите се бори на два фронта - БКП и ДПС. Има нюанси, затова и хората се чудят кого да подкрепят.

Що се отнася до обединението на СДС мисля, че е наложително, ако тая партия иска да има бъдеще. Но едва ли ще направи нещо, защото тук има една огромна маса недоволни граждани на България, които не искат да си спомнят нито за БСП, нито за СДС! Изхода? Колкото и парадоксално да звучи, изходът е Герб и Атака. Не казвам за обединение, а за общи действия при избори и обща работа след това. Това е много трудно, но е трудно от страна на вирналите главите си допреди няколко дена седесари! Те едва ли ще преглътнат общи действия със споменатите от мен партии. Това ще ги накара дори обединени, пак да са сами на изборите и пак да се мъдрят някъде около десетте процента.

Аз мисля че с течение на времето партиите ще намалеят,просто е ясно че неможе всеки баровец да си прави партия.В много страни имат по две,три партии.Трябва да се залага и на хората които представляват партиите,а не на самите партии макар че това не е възможно на 100%.

...Тук си противоречиш, добрият ръководител си подбира добър екип. Царят бил добър, ама съветниците му лоши е приказка за малки деца. Всъщност според мен точно в подбора на екипа беше най-голямата слабост на Иван Костов. Типичен пример са най-оплюваните му сподвижници - Йордан Цонев и Христо Бисеров. След като станаха депутати на ДПС няма едно изказване срещу тях. Така че кой има медиен комфорт?....

Ама и ти си противоречиш или излиза че го признаваш за слаб ръководител. Приказака за малки деца или не, ми кажи колко хора изпъкват като политици в момента. Излиза че целият ресурс на лежицата е Станишев, на ДСБ Костов, на ГЕРБ Борисов, на НДСВ Кобургът и тн. Никъде не виждам добър екип от кадри на които може да се разчита.

Не казвам че медийниите са били или са ограничавани чрез закони. По-скоро в определени моменти им е оказавано влияние, по един или друг начин. И когато това става, определени личности излизат по-хубави отколкото са в същност.

Никой не иска да му се "обаждат".

А и причините поради, които го е правил не са важни. В цивилизования свят когато медиите ти се подиграват си траеш. Винаги можеш да ги осмееш, когато ти се отдаде, но не и да предприемаш физическо противодействие. Особено ако заемаш държавен пост.

В случай че някой е останал с погрешно впечатление не съм привърженик на жълтите и съм далеч от мисълта да оправдавам техните действия или на лидера им. Но пълната медийна свобода може да им се отчете като плюс. Навярно единствен. Поне липсват индикации за противното.

По същият начин не превъзнасям и "Шоуто на Слави". Още по-малко самият него. Но когато погледна екипът му виждам едни сравнително интелигентни енергични хора.

В крайна сметка,едно добре обмислено обединение на десните,ще е печелившо,защото БСП и ДПС,явно се "прегръщат",а българите ги обзема особенно чуство,като стане въпрос за мюсюлмани /един доста трудолюбив и честен народ,трябва да признаем/.

Контра атаката,може би ще дойде от една рязка промяна на социалната политика от страна на управляващите,която е много трудно осъществима обаче за краткият период до есента.

Аз мисля че с течение на времето партиите ще намалеят,просто е ясно че неможе всеки баровец да си прави партия.В много страни имат по две,три партии.Трябва да се залага и на хората които представляват партиите,а не на самите партии макар че това не е възможно на 100%.

Това исках да кажа и аз. Лошото в България е, че имаме големи малцинства и е нелогично да има 2-3 партии. Третата е ДПС, а кой ще уравновесява нещата? Или може би да стане като преди - ДПС със СДС, ДПС с НДСВ, ДПС с БСП ? Изведнъж ще се окаже, че ДПС винаги ще е на власт ( не, че сега не е с малки изключения). Може би варианта ДПС да не съществува, а представители на малцинствата да бъдат в листите на големите партии е по-добър! Нима електоратът на ДПС няма различия относно политиката на България?

Аз мисля че с течение на времето партиите ще намалеят,просто е ясно че неможе всеки баровец да си прави партия

Те партиите намаляха доста. Ние, по-възрастните, си спомняме още за "Български орел" или за Кире Либерало. Сега баровците си купуват местата, излиза им по-евтино, като Слави Бинев или Добромир Гущеров.

Нима електоратът на ДПС няма различия относно политиката на България?

Явно няма, те гласуват като овце. От турчетата които познавам не мога да намеря двама еднакви, всеки си е самостоятелна личност. Явно при тях политиката на моркова и тоягата работи ефективно.

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Методите на управление на Иван Костов може да не са най-демократичните, но поне за мене за най-подходящите за страна като България, само по време на неговото управление съм чувствал държавата силна, дори си спомням едни големи заглавия как сме били полицейска държава, ами много по-добре такава отколкото мутренска и ду(х)ановска. Естествено нивото на корупция в края на мандата на Костов достигна безумни нива, не трябваше да допусне толкова много хора да крадат, той и най-приближените му само, но не и братовчедите на братовчедите на братовчедите...

Сергей Станишев е просто жалък, тази усмивчица под мустак е толкова досадна че ако някой му вкара един прав ще ме изкефи на макс, за мене СерГей конкурира Жан Виденов по управленски методи, адски хилав и мижав премиер - далече е от управленец поне за мене това е най-важното качество за един премиер и такова смятам че имат - Иван Костов, Царя и Бойко, въпреки че самия Бойко е малко балон с въздух, поне очакванията които отново една голяма част от не много интелигентните имат от едно негово управление

.....като стане въпрос за мюсюлмани /един доста трудолюбив и честен народ,трябва да признаем/....

Мюсулманите не са народ, а последователите на религията Ислям. ;)

И далеч не всички са честни и трудолюбиви... :clap:

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

Брей, той другаря Костов се сетил бре... Били готови за обединение...

И само за 4-5-6 години... Тц-тц-тц Бързо реагира другаря...

Днес в България няма дясно. Може да има крайно дясно, централно и ляво, но дясно няма. Поне не и в сферата на политиката. И се съмнявам дори след пет години да има дясно. Просто за да има дясно, трябват нови лица, а старите се съмнявам да се оттеглят от политиката (нищо, че само присъстват в нея)

Това исках да кажа и аз. Лошото в България е, че имаме големи малцинства и е нелогично да има 2-3 партии. Третата е ДПС, а кой ще уравновесява нещата? Или може би да стане като преди - ДПС със СДС, ДПС с НДСВ, ДПС с БСП ? Изведнъж ще се окаже, че ДПС винаги ще е на власт ( не, че сега не е с малки изключения). Може би варианта ДПС да не съществува, а представители на малцинствата да бъдат в листите на големите партии е по-добър! Нима електоратът на ДПС няма различия относно политиката на България?

Не са големи малцинствата,турците са около 6-7 процента,толкова са и циганите.Те за разлика от нас гласуват на 100 процента,там е разликата.

Не си ли подадоха оставките тея пущиняци ( с извинение ) ??? Дясното в моента е една мъртва материя ( с някои изключения ) и просто трябва да се изчисти , в случай , че някой мисли да им възлага някакви надежди за в бъдеще :ph34r:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.