Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

А можете ли без компютър?

Featured Replies

Направи ми впечатление, че на въпроса "Можете ли без телевизор?" много от отговорите са в духа на - "Да, откакто имам компютър, не ми трябва телевизор". Значи по-интересен би бил въпроса: "А можете ли без компютър?"

С подвъпросчета:

Колко време на ден прекарвате пред компютъра - (доброволно, работата не се брои, ако няма друг начин да я свършите, освен пред компютъра)?

Много или малко е това време според вас?

Има ли такова нещо като компютърна пристрастеност?

Колко време можете да издържите без Интернет?

Струва ли ви се коварна клопката, че само на един уред може да гледате, слушате и четете всичко, което ви интересува, и да се свържете с когото поискате? Получава ли се така, че този уред неусетно обсебва по-голямата част от свободното ви време?

Компютърна зависимост

• Отговори 59
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Мога без телевизор, от както имам PC (6-7 години) не съм сядал пред телевизора.

НЕ, не мога без компютър, не и повече от 3-4 дена.

1. 8-14 часа, ако не броим работата 2-4 часа.

2. Много е но съм свикнал :rolleyes:

3. Да има, и аз съм пристрастен до някъде.

4. Не повече от 3-4 дена, като след 2-рия ден започвам да се изнервям.

5. ........

Редактирано от yri (преглед на промените)

Струва ли ви се коварна клопката, че само на един уред може да гледате, слушате и четете всичко, което ви интересува, и да се свържете с когото поискате? Получава ли се така, че този уред неусетно обсебва по-голямата част от свободното ви време?

Компютърна зависимост

Мда, оказва се,че без компютър и интернет не мога.

Слушам си онлайн радио, поради липса на друг приемник :rolleyes:

Гледам и някой онлайн тв канали, поради липсата им при кабелния ми оператор.

Ровя се из форумите :wors:

Чатя си с познати, когато не знам нещо,а искам да го разбрера, google e на среща

Абе, доста време прекарвам пред компютъра и май наистина води до пристрастение :wors:

Разбира се, не съм забравила срещите с приятели на живо и разходките и други забави, но без компютър вече не мога...

Колко време на ден прекарвате пред компютъра - (доброволно, работата не се брои, ако няма друг начин да я свършите, освен пред компютъра)?

Компютърна зависимост

1. Около 10 часа. Ставам от компютъра само да се наям, до тоалетна и когато ме викнат да излизаме. ;)

2. Нито е много, нито е малко.

3. Има, има.

4. Ако има какво друго да правя ще издържа и няколко дена, но когато няма с какво да се занимавам няколко часа.

5. Не. Да :)

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

1. Освен 8-те (а понякога и повече) часа в службата, още няколко часа в останалото време. Когато има свободно разбира се.

2. Нито много, нито малко. За мен е нормално.

3. Сигурно има, но смятам, че не съм пристрастен.

4. Докато се възстанови връзката, ще чакам търпеливо колкото трябва ;)

5. Ако за някого това е единствения начин да осъществява връзка с реалния свят, то тогава наистина трябва да се опита да избяга от капана. За щастие има още много други възможности.

Ами мога и без компютър само,но през свободното време като се върна от училище и сядам стоя 3-4 часа след това излизам после като се върна стоя още 2-3 и така,а когато съм ваканция особенно зимната от 8 часа до 1 вечерта и не излизам даже но това го правя не толкова от пристрастеност а защото няма с какво друго да убия времето а иначе не играя игри освен онлайн така ,че не мога да си представя ако интернета ми спре ;) А отностно това за клопката аз съм сврързал много неща в тази кутия Тв тунер,Китара,Уредба,Апарат,мп3 и други такива така,че имам доста полза от него

Редактирано от SefdasS (преглед на промените)

Aз прекарвам средно около 2/3 от деня си пред компютъра. Има зависимост от компютъра, а аз не отричам, че съм зависима, слава богу все още не пречи на нормалнните ми контакти с хората, даже ги подпомага. Спре ли ми нета съм като болна и въобще не сядам на него, бих казала, че съм зависима от него, но отида ли някъде няма да ми липсва, ако съм с правилната компания.

Без комп малко трудно,но ще се оправя

Колко време на ден прекарвате пред компютъра- 2,3,4 часа :rolleyes:

Много или малко е това време според вас?- май е малко множко

Има ли такова нещо като компютърна пристрастеност?- да ама аз го нямам

Колко време можете да издържите без Интернет?-2 месеца (личен опит)

Струва ли ви се коварна клопката, че само на един уред може да гледате, слушате и четете всичко, което ви интересува, и да се свържете с когото поискате?- да и то много но този уред е мноого полезен

Получава ли се така, че този уред неусетно обсебва по-голямата част от свободното ви време?-да

;):):nono::P

Ами като си науча след училище съм на компа до 11 вечерта

Много е но съм свикнал

Да има но аз го нямам (шшшшшшшш на компа не само играя а и работя)

Без нет точно 10 минути след като спре изпробвам всички методи който знам и ако не стане се обаждам на онези от нета и мило им казвам да ми проверат нета и когато кажат че не могат да го оправят ги псувам ЯКО

Без компютър и интернет не мога :rolleyes: ако ще да е и за 5 мин на ден трябва да си взема дозата от нета biggrin.gif Но напоследък и без компютър свиквам остана ми само музиката и толкоз :)

1.)Ако не съм на работа-около 8-10 часа.На работа нямам много време да седя пред компютъра,но използвам всяка свободна минута(което правя и в момента :hush: )

2.)Май си е много

3.)Да

4.)колкото трябва,но ставам много нервен

5.)Да-обсебва от времето,но погледнато от друга страна-все пак това време ни е дадено да го уплътняваме с нещо,нали?

Не, не мога - и в службата, и вкъщи все пред него, и в делници и в празници, и в студ, и в пек...

1. Трудно е да посоча колко време, всеки ден е различно, но броя часовете (ако изобщо си направя този труд) от 10 нагоре.

2-3. Може и да е много, а може и да е пристрастеност, зависимост или каквото и да е, но ми доставя удоволствие, не е ли това най-важното?

4. Много е трудно без интернет, това означава липса на информация. Вярно, че има и телевизия, но не е същото - с телевизора не бих могъл да споря...

5. Не, не мисля, че е клопка, дори така е по-удобно. А и въпросът вероятно е продиктуван от някой разрушителен фентъзи филм (Терминатор, да речем - един от любимите ми)

Направи ми впечатление, че на въпроса "Можете ли без телевизор?" много от отговорите са в духа на - "Да, откакто имам компютър, не ми трябва телевизор". Значи по-интересен би бил въпроса: "А можете ли без компютър?"

Мога, но при мен е въпрос на работа в момента и доста изморително...но няма как живеем в такъв свят всичко вече ползва компютри и във всяка сфера ще ги има...колкото и да не ми се иска на мен лично, това не зависи от мен...

С подвъпросчета:

Колко време на ден прекарвате пред компютъра - (доброволно, работата не се брои, ако няма друг начин да я свършите, освен пред компютъра)? Хехе, сега прекарвам прекалено много време пред компа...това ми е работата повече от 7 часа ми се налага да съм пред компютъра...

Много или малко е това време според вас? Много е...иска ми се да не е чак толкова...но няма как...

Има ли такова нещо като компютърна пристрастеност?Има...

Колко време можете да издържите без Интернет?Мога без нет, ако не работя и когато съм сред хората на които държа..а колко време мога без...ами мога и без...

Струва ли ви се коварна клопката, че само на един уред може да гледате, слушате и четете всичко, което ви интересува, и да се свържете с когото поискате? Получава ли се така, че този уред неусетно обсебва по-голямата част от свободното ви време? Получава се така, да че ограбва времето ми и това е неприятно определено...А има и причини които ме карат да намразвам нета дори...Нета и този тип комуникации повече отдалечават хората, от колкото да ги събират...

Компютърна зависимост

• Автор

Едно изкушение като :nono: :

Признаци, индикиращи пристрастеност:

1. Бутоните на клавиатурата са толкова излъскани, че отразяват светлината на настолната лампа болезнено за очите

2. Полирал си с длани предната част на бюрото пред клавиатурата

3. Мауспад-а е станал като чешко кристално стъкло

4. Крачетата на мишката отдавна са протрити и отдолу има само една равнина - гладка и лъскава

5. Сложил си си отляво стария мауспад за подложка за чаши

6.Събуждаш се стреснат в спалнята когато някои от 4-те вентилатора в системата си промени оборотите

компютъра разбира се е в "дневната"/

7. В "дневната" не е влизала дневна светлина от 3 месеца

8. Самото заглавие на филма "Дневна Светлина" те дразни до полуда

9.Ако родителите ти доидат на гости и отворят щорите в дневната през деня изпитваш остра пареща болка в

очите и с крясък ги затваряш отново

10. Няма вече място за записаните дискове по лавиците и в шкафовете

11. Отдавна си забравил колко и какви дискове си записал

12. Изпитваш ужас от факта, че хладилника е на почти 3 метра от тебе

13. Струва ти се, че много сложно и бавно се отваря чекмеджето за лед във фризера

14. В "работното" чекмедже на бюрото ти има 9 запалки, цигаре, лула, поне 2 кутии цигари и една кутия пурети

15. Във чекмеджето под него има 4 маркера, кубче листчета, елка и поне 5 химикала - няма

да ставаш излишно когато се наложи я!

16. Вляво от теб е стационарния, а вдясно GSM-a - на не повече от 40 см всеки

17. Пазиш кутиите от последните си хардуеър придобивки като сувенири /точно на рафта пред теб естествено/

18. Отдавна ползваш уредбата си за десктоп колони

19. Няма никакво място на бюрото ти от периферни устройства тайно си правиш сметки да

монтираш плъзгащо чекмедже за клавиатурата под плота

20. Изпадаш в нервна криза когато някой пипа монитора с пръсти!

21..... или ти променя настройките - ИСТЕРИЯ

22. ".......дали да ида сега да си легна при нея....абе чакай да си довърша search-a и да си пусна и подредя downloads във Flashget... ще я е*а след малко но за дълго" - МНОГО ТЕЖКИ СЛУЧАИ!

23. Редовно правиш опити едновременно да пишеш дискове, да редиш някой пъзъл, да даунлоадваш,

да следиш 2 icq-та и да гледаш Disсovery на тунера едновременно...

24. .... полудяваш защото системата се побърква и забива по време на горните действия

25. Забелязваш,че правиш над 35000 клика на денонощие...

26. Гордееш се с това и не смяташ че е много

27.Отдавна ти е криво, че 80 гиги хард за нищо не стигат

28. Сутрин докато си пиеш чая първо правиш разстановка на даунлоадите от вечерта,

след това си проверяваш 3-те мейла и тогава отиваш на работа разбира се наточил даунлоади за през деня - ФИРА НЕ СЕ ДАВА/

29. Вечер като се прибереш проверяваш системите преди да се събуеш

30. От половин година не си ял на масата,а в скута си пред монитора

31. Забравил си откога не си загасял системата

32. Ако тя горката изгасне с ритници я пускаш веднага!

33. Ако спре тока веднага вдигаш скандал на дежурния в енергото

34.Притесняваш поне 5 пъти в седмицата дежурния съпорт на провайдера заради леки отклонения във връзката

за тежки скандала е с администратора/

35. От петък до неделя отсъстваш за околния свят.

36.Директория Favorites се спуска в поне 3 колони и има 7-8 подраздела

37. Последният ти монитор е издържал 10 години макар да си го ритал с крак и си му цепил корпуса

/ и получаваш похвали от произвдителя

38. Помниш, че една от първите ти мишки е издържала 4 години!

39. Прибрал си си видеото в гардероба преди 2 години

40. Забравил си отдавна що е видео или аудиокасета.

41. Някои от най-важните неща в живота ти са записани на СD

42. Много те изнервя факта, че нямаш компютър с интернет на село и на вилата /съответно рядко ходиш на

тези места, макар там да са най-старите ти системи, на които си джиткаш я тетрис, я арканоид, я Wolf3D, Перестройка и т.н./

43. Прави силно впечатление, че ти е по-приятно да гледаш FRIENDS с приятелката си пред монитора

разбира се имаш всички сезони вкл. 10-ти, отколкото да я гушнеш на спалнята пред телевизора.....

интересното в случая е, че и на жените това им допада...поне на повечето

44. Отпреди поне 5-6 години кокалчето на дясната ти китка е втвърдено, тъканта върху него суха и уголемена,

почти нечувствителна и представляваща мини-мауспад.

45. Не ти трябват повече от 15 кв.см., за да боравиш с мишката

46. Тайно си мечтаеш да имаш мини keypad на волана, за да си спокойно в icq и в колата...?!?!?

/ПАТОЛОГИЯ/

47.Автокасетофонът отдавна е изгубил смисъла си без МР3 плейър.

48. Забелязваш с интерес и скрита радост, че компютър ти е нужен подръка 24/7

49. Най-вече когато започнеш да пишеш подобни списъци......без да ти пука много...

50. И осъзнаеш, че колкото и точки да добавяш все има какво още да напишеш...

Старо, но златно :P

Едно изкушение като :clap: :

Признаци, индикиращи пристрастеност:

5. Сложил си си отляво стария мауспад за подложка за чаши

11. Отдавна си забравил колко и какви дискове си записал

13. Струва ти се, че много сложно и бавно се отваря чекмеджето за лед във фризера

15. Във чекмеджето под него има 4 маркера, кубче листчета, елка и поне 5 химикала - няма

да ставаш излишно когато се наложи я!

16. Вляво от теб е стационарния, а вдясно GSM-a - на не повече от 40 см всеки

23. Редовно правиш опити едновременно да пишеш дискове, да редиш някой пъзъл, да даунлоадваш,

да следиш 2 icq-та и да гледаш Disсovery на тунера едновременно...

24. .... полудяваш защото системата се побърква и забива по време на горните действия

25. Забелязваш,че правиш над 35000 клика на денонощие...

26. Гордееш се с това и не смяташ че е много

27.Отдавна ти е криво, че 80 гиги хард за нищо не стигат

30. От половин година не си ял на масата,а в скута си пред монитора

36.Директория Favorites се спуска в поне 3 колони и има 7-8 подраздела

39. Прибрал си си видеото в гардероба преди 2 години

41. Някои от най-важните неща в живота ти са записани на СD

Значи ли това, че съм пристрастен?

Значи ли това, че съм пристрастен?

Ако и при теб е така, как мислиш? laugh.gif

Малиии не вярвах, че съм пристрастен

Aми и аз в много неща не вярвах, ама...

С подвъпросчета:

Компютърна зависимост

Без компютър ще ми е доста тъпо и скучно, като съм си вкъщи, но бих оцелял и без него ;) иначе почти цялото ми свободно време го прекарвам пред компютъра.Обикновенно вечер седя пред компа през деня нямам толкова време.

немога без комп. но на последак се налага малко да го остава че с тея балове angry.gif

Не, не мога - и в службата, и вкъщи все пред него, и в делници и в празници, и в студ, и в пек...

1. Трудно е да посоча колко време, всеки ден е различно, но броя часовете (ако изобщо си направя този труд) от 10 нагоре.

2-3. Може и да е много, а може и да е пристрастеност, зависимост или каквото и да е, но ми доставя удоволствие, не е ли това най-важното?

4. Много е трудно без интернет, това означава липса на информация. Вярно, че има и телевизия, но не е същото - с телевизора не бих могъл да споря...

5. Не, не мисля, че е клопка, дори така е по-удобно. А и въпросът вероятно е продиктуван от някой разрушителен фентъзи филм (Терминатор, да речем - един от любимите ми)

Пич със теб сме на едно мнение ! :) Аз наистина стоя доста време на компютъра, бих казал винаги щом имам възможност :ph34r: , но когато ме викнат излизам веднага навън biggrin.gif

2. Полирал си с длани предната част на бюрото пред клавиатурата

9.Ако родителите ти доидат на гости и отворят щорите в дневната през деня изпитваш остра пареща болка в

очите и с крясък ги затваряш отново

16. Вляво от теб е стационарния, а вдясно GSM-a - на не повече от 40 см всеки - само дето GSM-а е в ляво (70см разстояние :whist: )

27.Отдавна ти е криво, че 80 гиги хард за нищо не стигат и за това ги удвоих

42. Много те изнервя факта, че нямаш компютър с интернет на село и на вилата /съответно рядко ходиш на

тези места, макар там да са най-старите ти системи, на които си джиткаш я тетрис, я арканоид, я Wolf3D, Перестройка и т.н./

44. Отпреди поне 5-6 години кокалчето на дясната ти китка е втвърдено, тъканта върху него суха и уголемена,

почти нечувствителна и представляваща мини-мауспад.

48. Забелязваш с интерес и скрита радост, че компютър ти е нужен подръка 24/7

Май не са толкова много а !?

Не мога без комп .... е естествно ако е комп без нет пак няма да мога... :whist:

Дали мога - не знам, но знам, че все по-често имам желание да науча biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.