Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Влечуги зад компютъра

Featured Replies

Статията е от 24 часа:

http://i.data.bg/07/07/04/447498_orig.jpg

http://img128.imageshack.us/img128/2468/447498origdl7.jpg

Ичетох статията много внимателно - и ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН с написането ! Изкарвът ни какви ли не "убийци" , "комплексари" и какви ли не ! А това за типовете "Влечугото", "Тъженгей" или "Професионалният доносник " е измислен от тяхния "болен мозък" ! Досега във времето когато съм бил във форума/не че е от толкова отдавна / не съм напсувал или обидил някой , то си е въпрос на лична култура !

Г-н Зюмбюлев,

Аз например нито съм дребна и черна,не съм родена и на село,камо ли пък съм влечуго :cheers:

А Калдата е сайт,в който всякакви обиди са забранени.

За други форуми нямам представа понеже си стоя тук вече 2 години именно поради тази причина - защото се пази чист ;)

Има и няколко награди за Ваше сведение :blow out candles:

Боже,колко злоба,Боже...

Изключително интересна статия biggrin.gif Мислех да я почна изречение по изречение, но реших, че не си струва да си губя толкова време от живота, за да опровергавам нещо, което е само половинчатата истина. Факт е, че в Интернет има и такива хора, описан в статията, и че никак не са малко - само че тези хора и в живота са си такива, не ги е родил нито Интернет-а, нито някой форум. Това е тъжната действителност, погледната през лупа. Тези хора така или иначе съществуват и на това трябва да се гледа като на социален проблем и да се благодари на IT действителността, че е махнала похлупака от цялата работа. И всеки който може сам да си направи изводите защо обществото е такова, как се е стигнало дотук и какво да се прави занапред ...

Другата страна, изобщо незасегната в статията, е добрата страна на Интернет общуването - но това никак не ме учудва, типичен за българския журналист е половинчатият подход към всичко. Та - има ли полза от Интернет и каква може да е тя?

Първо - тези "дребни черни и родени на село субекти" най-после могат да намерят шанс за своята социализация.

Второ - обикновено в Интернет форумите се получават такива обществени дискусии, каквито не съм виждала нито в Парламента, нито на официални дискусионни срещи, където 80% от хората са отишли заради безплатните сандвичи. И който има уши - ще чуе.

Трето - на чисто личностно ниво, можеш да получиш безпристрастен съвет и подкрепа от хора, които в реалния живот иначе никога не би могъл да срещнеш - по една или друга причина. Може да се отървеш от много заблуди, които са те мъчили години наред като видиш как мислят повечето хора. Попадаш на хора, "луди" на същите теми, на които и ти.

...

Разбира се, може да попаднеш на психопати или да те измамят по някакъв начин, да станеш член на секта или просто да се поддадеш на изкушението да замениш реалния си живот с живота онлайн и да засилиш собствената си социопатия. Само че - това ще стане само ако си предразположен да станеш жертва на психопат, секта или си си социопат по природа. Както казах и по-нагоре Интернет е една лупа, през която виждаш реалността: в онлайн светът го има всичко онова, което го има в реалния свят - нито повече, нито по-малко. Сам по себе си Интернет не е страшен, страшното е, че у повечето хора няма правилна нагласа как да подходят към него.

Наистина има много от това за което говори г-н Борислав Зюмбюлев, но би трябвало да обърне внимание ,че това се отнася за неподдържани форуми или направени такива точно с тази цел. А за това, че има недоволни и негативни изказвания питам същия: 'А къде да си кажат мнението хората за: политиците, обществените личности, за неща с които не са съгласни -статия, закон, нормативен акт, институция, учреждение!?' Кой според вас от всички изброени ги чува и им обръща внимание за да не изплакват мъката си по форумите?

Следва резонния въпрос в кой форум и за какво е критикуван '24 часа' или може би автора на статията и това ли е отговора?

След като прочетох статията си мисля,че Калдата е един от малкото свестни форуми (ако не и единствения).В повечето форуми има правила,коитопредпазват потребителя от тези Интернет гадове.Съгласен съм,че има и такива хора,които си изкарват разочарованието на останалите хора,прикрити зад монитора.За щастие не съм от тези хора изброени в статията.И все пак си мисля,че този Зомбюлев не е гледал правилните форуми.Може би и затова е останал с такова впечатление.Много жалко,че един репортер пише такива неща за Интернет ,за форумите и за технологиите на 21 век като цяло.Мислех си,че журналистите са по-широкоскроени и толерантни хора.Но все пак да не проявяваме злобата ,за която се говори в статията и да не нагрубяваме г-н Зомбюлев.Все пак живеем в свободна страна,кедето има свобода на словото и всеки може да си изказва свободно мнението.Въпросът е как ще го направиш :като "тъмен селски субект" или като културен човек cool.gif .

zumbulevzc9.jpgБорислав Зюмбюлев

първи заместник-главен редактор на "24 часа".

Интересно защо такъв човек е написал подобна неподплатена и некомпетентна статия ohmy.gif Явно и най - добрите се осират....

Медиите имат дотолкова поглед върху форумите, колкото да проверят на техните медиини интернет страници какви коментари има. Често те са ужасно негативни и мен ако питате с основание. Пича да не се сърди, не е зле да види и другата страна на медала. Този форум, не че правя четки е в огромна помощ на потребителите си - къде другаде ще ти дадат линкче за филм, песен или ще ти помогнат за неразбираемо домашно или за търсене на някаква информация. Накратко пича се ОакАл...

• Автор

Кат го гледам изглежда досущ кат описания в статията 'форумец'...

Бе ко толкова му обръщате внимание на тоя смешник !!!

Че и тема сте му спретнали .

ohmy.gif

Бе ко толкова му обръщате внимание на тоя смешник !!!

Че и тема сте му спретнали .

ohmy.gif

Злобата много ни измъчва и този човек просто попадна под прицел cool.gif

форумиста - комплексиран, неудовлетворен от живота, страхлив, бърборещ подлец, незначителен, не чете чуждите мнения а е в безкраен монолог, злобен, клеветник, доносник, отмъстителен, шизофреник, влечуго, дребен, черен, роден на село, социопат, мързел, психо

уаууу това само адски интелигентен, добронамерен и възпитан човек може да сътвори. Струва ми се че този смотльо/визията много му отива/ е бил заврян в кучи гъз от някое устато хлапе, а по-всичко личи че приема доста сериозно всички глупости, с които повечето форумисти всъщност се забавляват.

Редактирано от voxy (преглед на промените)

По-голяма глупост не бях чел през живота си. Предлагам да се изпрати от името на Калдата един e-mail на г-н Зюмбюлев,с покана да стане член на форума и да се поогледа малко из него. Мисля,че бързо ще промени мнението си.

Но това,което е написал,е адски злобно,ужасяващо тъпо,и абсолютно невярно. Толкова глупости е написал,че няма да ми стигне времето да ги опровергавам една по една. Най-много се смях на това,че от цяла България 1500-2000 души чатели във форумите,като всеки имал по няколко регистрации... biggrin.gif

Но тази публикация на г-н Зюмбюлев потвърждава едно правило,валидно за нашата китна родина - всеки пише и говори за това,което не разбира. Лошо,Зюмбюлев,лошо... :lol6:

За пореден път някой вади изоди за "всички пишещи във форуми" от няколко форума,които е прглеждал.Предполагам,че си е вадил изводите от форумите на вестниците "Труд" и "24 часа",в които аз лично съм се отказал да влизам още преди година :speak: Там наистина се срещат представители на изброената флора,но да правиш извод за "всички" е меко казано пресилено.

В логиката се използват два основни метода на индукцията и дедукцията.

Борислва Зюмбюлев и използвал индукция за своите изоди,а всички знаят,че като логически метод,индулцията води много често до грешни изводи.

Не мисля,че авторът на статията е злонамерен,а просто не е подходил професионално към въпроса,което пък от своя страна мен ме навежда до някои изводи относно неговата компетенция :)

Най-много се смях на това,че от цяла България 1500-2000 души чатели във форумите,като всеки имал по няколко регистрации... biggrin.gif

И аз много се смях на това. Kaldata има 65000+ потребителя. По тая логика излиза, че всеки трябва да има по 32-33-34 регистрации biggrin.gif

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

По-голяма глупост не бях чел през живота си. Предлагам да се изпрати от името на Калдата един e-mail на г-н Зюмбюлев,с покана да стане член на форума и да се поогледа малко из него. Мисля,че бързо ще промени мнението си.

И аз това си мислех - явно има нужда от позитивна енергия и малко разведряване :) Две седмици тук ще го направят като нов човек :speak:

Иначе аз имам 38 регистрации тук, но пиша само от 14 - все пак човек не може чак толкова да се раздвоява biggrin.gif

Явно и най - добрите се осират....

Не знам откъде си правиш извода, че е добър - дали от лични наблюдения или по-скоро, защото е заместник редактор. Просто некадърници отвсякъде никнат, че и по високите етажи!!

Разбираме, че пича много много си няма понятие от тия комуникации :speak: и прави изводи върху единични наблюдения. Това обаче не го оправдава! Крайно неправилни логични връзки и лоша аргументация, крайно бръщолевене и сукане на локуми, крайно беден речник!! => Не особено висок IQ! Ми едно примерче стига: той откъде разбра, че същите тия, които ходят на концертите на Слави - точно те го плюят ... абе недейте го гледа такъв на снимката.. тоз е няк'ъв хакер невиждан!!

За анонимността донякъде е прав. Обаче именно анонимността е едно от нещата, които различава реалното общуване от това във форумите - нормално има си плюсове и минуси. Да, има ги много такива комплексари по форумите, но това което четем по форумите идва да ни покаже какво е реалното в обществото ни (подчертавам РЕАЛНО, а не изкривено като по риалити шоутата). Едно огледало все едно.

А за изображението в огледалото НЕ е виновно огледалото!! :no:

Много ви моля, пуснете ми едно линкче към статията, но да не е от Дата-та, че от тук не ми се отваря, а ми стана интересно!

Предварително благодаря!

Много ви моля, пуснете ми едно линкче към статията, но да не е от Дата-та, че от тук не ми се отваря, а ми стана интересно!

Предварително благодаря!

Заповядай cool.gif

хаха. . . даже не я изчетох до край. Поредната статийка за колкото да запълнят, явно празната страница.

Много ти благодаря за линкчето! :):)

Прочетох статията и направо останах без думи!!!

И единственото, което ми остава е да визкликна:

"Боже какъв, професионалисъм, какво богатство на речта притежава този човек! И какви изтъкнати имена в науката само цитира, брей, да му завидиш на познанията по психиатрия, психология и психотерапия!"

Да, как може да има анонимност в интернет! Не може така!

Още първото изречение от статията му използва тъпа метафора.

Забелязахте ли, как привлича експертни мнения за да звучи статията компетентно. Даже си личи професионално изкривяване у тия образи. Психолога търси нова поле за изява, а крималистите - убийци.

Само ме учудва че бая народ се връзва на такива статийки.

П.

За пореден път някой вади изоди за "всички пишещи във форуми" от няколко форума,които е прглеждал.Предполагам,че си е вадил изводите от форумите на вестниците "Труд" и "24 часа",в които аз лично съм се отказал да влизам още преди година :angry: Там наистина се срещат представители на изброената флора,но да правиш извод за "всички" е меко казано пресилено.

В логиката се използват два основни метода на индукцията и дедукцията.

Борислва Зюмбюлев и използвал индукция за своите изоди,а всички знаят,че като логически метод,индулцията води много често до грешни изводи.

Не мисля,че авторът на статията е злонамерен,а просто не е подходил професионално към въпроса,което пък от своя страна мен ме навежда до някои изводи относно неговата компетенция ;)

Не мисля че е подходил непрофесионално. Напротив. Мисля че целенасочено прави от мухата слон. И за да е в крак с обществените нагласи, екстраполира към негативното. Така статията ни "отваря очите" за заплахата.

Впрочем има много свестни български форуми. Ако се захвана да ги броя ще ги изкарам поне около 10.

Леле мале, бившата жена на един главен редактор на 24 часа от много голям български град ми бе гадже и се запознахме точно в тоя пуст нет, хаха. Няма се учудя, ако и тоя жена му го е напуснала. Иначе четох до средата и аха да се съглася и все изтърсва нещо неподходящо. Да кажем, че тия псувни повече биха подхождали на чата, а не на форумите. Може би преводът е неправилен или на запад наистина само убийци и ченгета пишат по форумите. Иначе, човекът си е прав да кажем в 50 или 80 %,но няма как да сеобобщи за всички.Аз да кажем приемам ,че съм комплексар и така нататък.Рекох и аз да отговоря изречение по изречение, но просто от тона на статията и начина на изразяване на господин зам.главния редактор ( твойта жена е наред сега), виждам, че тия думи биха подхождали на един тийнейджър, а не на зрял човек. Смехория, че тайните служби на Русия се били намесили в Талин. Айде да съборят някой наш паметник в Турция да кажем ( примерно църквата в Истанбул) , та да видим тогава кой ще засипе турските форуми . Дали това ще са нашите тайни служби ? Или по-добре да се сравним с Македония, защото тях ги разбираме, какво ни хортуват, а и те нас. Нима сега форумите и блоговете в Македония не са засипани с наши коментари? Наистина,рядко се среща свестен коментар от българин, затова и не пиша на братята .

Абе човека в много неща е прав.Аз се оприличих да кажем с 30 % от случаите, които споменава господина. Жалко, че не съм дошъл от село ( освен, ако за господина град е само София,тогава е прав),че не си падам по момченца( отде му хрумна пък това.Педалите са в сайтове за запознанства, чатове и на магистралите. Един педал едва ли има мнение за политиката на Първанов).

Все ми се ще да отговоря и на друг въпрос. Да кажем,че се алкохолизирам,но не зарязвам семейства и жена никога не съм удрял. За последно ударих един набор в казармата преди 18 години,но тогава си спомням, че имаше само Правец 8, Правец 8 Д(!) и Правец 16. За кви форуми става дума тогава?

Обвинява ме, че може би съм доносник? Че аз и на майка си не казвам нищо. Виж, господина има данни за доносник.

Точно едни такива миловидни с очилца навремето бяха малтретирани яко от съучениците си и имат доста комплекси сега. Те са типът доносник. А може би има предвид, че казвам истината, от която се ползват други? Тук е прав. Значи съм доносник.

Какво ме нарече още, че и моят пост стана дълъг като статията му. Уважавам такива статии, защото е трудно да им се отговори. Накрая човек се отказва, както правя и аз и айде със здраве!

Вчера сутринта, без да подозирам, че сте коментирали тази публикация, писах за нея в блога си.

Изключително интересно е, че в този форум реакцията към "очерка" от "24 часа" в общи линии надминава по толерантност и снизходителност текста, който се обсъжда. А най-хубавото е, че преобладава благородната ирония към публикацийката.

Озаглавих моя коментар "Acta Diurna Reptilii", в чест на първите в историята вестници, издавани от властта в древния Рим, но пригодено като за лансирания образ - "вестник на влечугите". cool.gif

По форумите на вестниците не пиша (магистър по журналистика съм, участвам само във 1-2 форума, посветени на дигитални технологии), но често ги чета и знам, че там хората, анонимни или не, казват онова, което официалната медийна политика премълчава... Затова е този гняв. Защото форумите нямат заместник-главни редактори. :wow:

Редактирано от config.sys (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.