Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Спри систем рестор->Рестартирай->Влез под save mode->Сканирай с KIS

Така поне пише в листата на Симантек за trojan dropper

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Спри систем рестор->Рестартирай->Влез под save mode->Сканирай с KIS

Така поне пише в листата на Симантек за trojan dropper

Това съм го направил и няма резултат.Не намира нищо.

Проблема е следният:Исках да инсталирам кодеци които ми са записани на диск,който съм ползвал и друг път и KIS ме продупреди че има Троянски кон Trojan Dropper.Win32.Delf.abg.Жокерът който KIS ми даде беше-пропусни.След като пропуснах това добиче започнах да го търся.Сканирах със KIS,под сейф мод също,сканирах със Spybot S&D,Ad-ware,a-squared и те не намериха нищо.Продължих да сканирам онлайн със Evido,Bitdefender и Panda и пак нищо.Повреденият файл ми го дава във Media Player Clasik.Каквото имаше там го изтрих.В момента KIS ми показва че Троянският кон не е намерен.Да разбирам ли че KIS го е спрял?

Естествено че го е спрял.

Това съм го направил и няма резултат.Не намира нищо.

Първо да кажа: Поразчистих малко спам и ще ви помоля да не превръщате темите в спам!

Второ щом не намира нищо, значи го е спрял още когато те е предупредил за него и

Трето има тема Имам вирус! Какво да правя? - прочети и изпълни каквото пише там!

Първо да кажа: Поразчистих малко спам и ще ви помоля да не превръщате темите в спам!

Второ щом не намира нищо, значи го е спрял още когато те е предупредил за него и

Трето има тема Имам вирус! Какво да правя? - прочети и изпълни каквото пише там!

Именно защото направих нещата от темата каято ми препоръча и не откох нищо затова пуснах пост.Благодаря все пак.

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Също така освен тези съвети си инсталирай последните кръпки за Операционната Система...

Погледни и тези две теми ако желаеш:

Mетоди за откриване на подозрителна активност в компютъра!

1. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=27960&hl=

Специфични средства за борба с вредителите!

2. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=23033&hl=

Успех! cool.gif

Aз препоръчвам и този продукт:

The Cleaner Pro 4.2 (ех жалко че не поддържат вече TDS 3.2.1)

newCleaner4Shot.jpg

http://www.moosoft.com/products/cleaner/download/

Пробвах да махна вредителя с НОД32 и с Касперски и нямах успех!Това че една програма засича вирус не значи че може да се справи с него! Особено когато заразения фаил е толкова важен за работата на Операционната система!

Реших, че е най-лесно да преинсталирам и го направих!!

Уточнение : Антивирусната ми програма няма нищо общо с това че се заразих - беше изключен AMONа! :)

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

Нямаш ли опция "поправи"?

Нямаше такава опция! За съжаление!

Отново имам проблем и това е проблема.Вирусът е Trojan-Downloader.Win32.Zlob.axk.Битдефендер го намира и не може да го изтрие,сканирах с Avast под сейв мод и пак нищо.Ще пробвам и онлайн с Kaspersky да видя какво ще направи и той.Някакви съвети?

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Спри си System Restore-a и (дясно копче на My Computer => Properties = > System Restore => Turn off...)си почисти папките TEMP (може и с Disk Cleanup на Windows-a или с програмката CCleaner)

http://www.kaldata.com/comments.php?id=170...hlight=CCleaner

Kaspersky го засича от 17 ноември...

http://www.kaspersky.com/viruswatchlite?se...mp;x=18&y=1

:):wors:;) Здр. Използвам Анти вирусната АВасТ но след като се появи този вирус немога и немгоа да го премахна нито да го вкарам в клетка какво да правя забутал се е в няква папка: C:\WINDOWS\down

Моля ви помогнете ми как да се справя с този вирус !!!

:):wors:;) Здр. Използвам Анти вирусната АВасТ но след като се появи този вирус немога и немгоа да го премахна нито да го вкарам в клетка какво да правя забутал се е в няква папка: C:\WINDOWS\down

Моля ви помогнете ми как да се справя с този вирус !!!

И аз съм със Avast и също се боря с един вирус.Май ще трябва да го триеш ръчно.Изключи си систем-ресторе и пак пробвай,ако не стане иди в папката където дава че е вируса намери файла и го трий ръчно.Май ще минавам пак на KIS.

И аз съм със Avast и също се боря с един вирус.Май ще трябва да го триеш ръчно.Изключи си систем-ресторе и пак пробвай,ако не стане иди в папката където дава че е вируса намери файла и го трий ръчно.Май ще минавам пак на KIS.

Имам два въпроса:

1.От каде да изключа Систем-ресторе

2.Ако го изтрия ръчно файла в които няма ли да имам проблеми после заради изтритият файл се пак може да се окаже важен Де да знам :)

Редактирано от Ganchev (преглед на промените)

Имам два въпроса:

2.Ако го изтрия ръчно файла в които няма ли да имам проблеми после заради изтритият файл се пак може да се окаже важен Де да знам :)

Прочети това или цялата тема, или темата: Имам вирус! Какво да правя?

' date='20.11.2006г. в 16:30' post='374528']Спри си System Restore-a и (дясно копче на My Computer => Properties = > System Restore => Turn off...)си почисти папките TEMP (може и с Disk Cleanup на Windows-a или с програмката CCleaner)

http://www.kaldata.com/comments.php?id=170...hlight=CCleaner

Kaspersky го засича от 17 ноември...

http://www.kaspersky.com/viruswatchlite?se...mp;x=18&y=1

Пробвах като спрях систем ресторе и пак не стана.Ще сложа KIS да видя той какво ще направи.

Пробвах като спрях систем ресторе и пак не стана.Ще сложа KIS да видя той какво ще направи.

Кво ти трябва да сменяш Avast-a.Трий ръчно и забравяш.Не зная как Avast го е пропуснал.Няма универсална програма.

Имам два въпроса:

2.Ако го изтрия ръчно файла в които няма ли да имам проблеми после заради изтритият файл се пак може да се окаже важен Де да знам :rolleyes:

Ако изтриеш важен файл си направи поправка на уиндоуса.

Също така може да опиташ да направиш предстартова проверка (boot-time scan) с avast! , много е полезно в такива случаи :rolleyes:

Или пък каква грешка ти дава, когато се опиташ да го изтриеш/преместиш в клетката ?

За сега нямам вируси макар да съм с НОД32. Аваст дейстително ли е по-добра от НОДа? Щото нещо НоД не ми вдъхва голямо доверие :nono: и ше се караме с нея?

И изчисти ли временните файлове, защото от снимката проблема е точно там...

Лесен начин е и този:

Ако си с Internet Explorer => Tools => Internet Options => (Delete Cookies; Delete Files => Delete all offline content; Clear History)

Можеш да пуснеш един Disk Cleanup или с програмката CCleaner (по-горе съм дал линк)

За сега нямам вируси макар да съм с НОД32. Аваст дейстително ли е по-добра от НОДа? Щото нещо НоД не ми вдъхва голямо доверие :nono: и ше се караме с нея?

Пробвай.Според моето мнение е добра.

Остани си с Нод-а!Според мен и според доста потребители и класаций е по-дорото решение.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.