Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталация на Linux (за начинаещи)

Featured Replies

Свалих пакетите има ли значение в коя директория ще ги инсталирам,и друго при свързване с мрежов кабел и с посочените команди ще станат ли нещата.

• Отговори 593
  • Прегледи 138,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това са deb. пакети. Инсталирай ги с инсталатора на пакети. http://s19.postimg.org/fa9x80rhv/gdebi.png

Той ще си прецени в кои директории да ги разхвърля. Ако се свържеш с кабел - инсталирай с двете команди, които пуснах преди няколко поста или инсталирай от мениджъра на пакети.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Напиши broadcom и виж, наличните драйвъри. Ако е необходимо, отвори източниците на софтуер и отметни всички хранилища, без CD-то.

Така в мениджъра на пакети съм но не ги откривам.

Презареждане/update , нещо което бях пропуснал преди :) .

И инсталиране на apt-xapian-index за бъдещо улеснено търсене (като предложение вече).

В мениджъра на пакети с търсене намерих пакетите,пакет bcmwl-kernel-source показвами го като повреден и не мога да го поправя.Описание на пакета Broadcom 802.11 Linux STA wireles driver source.В терминала с команда lspci -vvnn виждам

Network controller 0280  Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN 14e4 4311 rev01

И на последния ред Kernel driver in use-b43-pci-bridge.При мрежов кабел изпълних всички посочени команди и инсталаций

разликата беше че долу индикатора за мрежа въртеше дълго време но в крайна сметка нищо не се получи.Линукса инсталирах от флашка.

Щом е "въртял", значи не си имал връзка към мрежата. Пакета е повреден, защото има зависимости, които не са инсталирани. И, никога не съм ти препоръчвал този пакет. Опита ли изобщо да инсталираш пакетите, за които ти пратих връзка?

Файловете копирани във Файлов мениджър в папка Свалени,отваряне и инсталиране с GDebi Package Installer.Мрежа имаше вадя кабела от работещ комп. сигурно бъркам някъде.

Ако наистина са инсталирани е било достатъчно да рестартираш компютъра или да включиш и изключиш картата. Подкарвал съм няколко вградени broadcom карти без проблем. 

Рестартиран много пъти,бутона за безжична според мен е само за изкл./вкл. при XP при наличен драйвер не е нужно хардуерно вкл. светодиода си мига и остава да си намеря налична мрежа и да се свържа.Ако искам с този бутон мога да изкл. мрежата.

Какво дистро използваш ,че не ти намира безжичния адаптер?Аз съм тествал над 50 вида и досега никое не ми е правело такъв проблем.

Виж това http://alternativeto.net/software/proteus-pcb-design/?platform=linux

Когато не намериш алтернатива - опитай инсталация през wine.

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Пише, че е базиран на тестов Debian. Но, при условие, че мога да ползвам чист Debian или вече готовата за работа LMD 2, не бих хабил дори един диск, за да я разгледам.

• 1 месец по-късно...

Здравейте, за първи път се сблъсквам с Линукс. Изтеглих убунту 10.10 и сега е инсталиран на виртуална машина, обаче дърво :D.Не мога да си пусна интернета. Информация има и то много ,обаче на едно място се говори за някакви пакети на друго за някакви команди на трето ,че трябва само да си въведа ип. Така и не можах да го пусна може ли да ми обясните на кратко как да го настроя. Интернета е на макстелеком рутер, Със лаптопа е свързан чрез лан кабела.Няма wifi.

Защо се занимававш с глупости. Дали ще сложиш 10.10, 5.04, може да се върнеш на X от 90-та година... За виртуална машина направо си свали готов имидж файл http://www.osboxes.org/ubuntu/

Защо се занимававш с глупости. Дали ще сложиш 10.10, 5.04, може да се върнеш на X от 90-та година... За виртуална машина направо си свали готов имидж файл http://www.osboxes.org/ubuntu/

Искам да го направя основна ос, но първо трябва да мога да си пусна интернет а не мога за това е на виртуална машина.Лаптопа ще се използва само  и единствено за браузване и скайп.Та въпроса беше как да настроя интернета.

Сваляш си 14.04 или Минт 17.1 и го пусни от live режим, без да инсталираш и виж имаш ли нет.

При опит за стартиране на убунту 14.04 изписва грешка: error:prefix not set

edit: Записах нов диск с убунту 14.04, тръгна и всичко е наред има нет. и със минт 17 също има нет, Благодаря за помощта. :beer:

Редактирано от m_power94 (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте!

Значи нямам много опит с компютрите /в профила е отбелязано/, та се нуждая от малко подсещане. Разполагам с няколко машини, една от които - доста стара бракма, която използвам за експерименти. Изпробвам на нея най-вече линукс дистрибуции /да речем от любознателност/. Животното е с 1 гига - рам; 2600 мх - процесор и 120 гига хард. Използвам СД-та и ДВД-та, на които съм записал исо файловете на различни линукси. Проблемът е, че бабата не може да захапе при инсталационен файл по-голям от 700 мегабайта; с по-малките тръгва. Най-големите дистра, които съм успял да кача са на РСЛинукс - мате /над 600 мх/ и Пеперминт /някъде тъдява/. Тръгва също и Арч, но там пък конзолата ме обърква. Тези парчета като Убунту, Кубунту, Лубунту, Ксубунту и пр. - цялата тази африканска фауна, също и Минт, Манджаро, Магия и т.н. изобщо не могат да припарят до системата. Та се чудя каква може да бъде причината, като същите тези дистра се качват на доста по-слаба машина /500 мб. рам/ и дори някои от тях успяват да проработят, макар и трудничко. Сещам се за скоростта на Рам паметта, за шината, за кеша и т.н., но какво е точно, нямам идея. И си мисля, че вие, като печени специалисти, може и да знаете нещичко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.