Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

По едно , по едно САЩ ги очаква Перестройка (тя в същност вече е в ход) , каквото и да означава това . :nono:

Това е само един пример и по моему никак не е фейк :

http://www.webcafe.bg/webcafe/obshtestvo/id_322063888/slide_2_Prizrachniyat_grad

И по света вземат съответни мерки ......при фалит на САЩ :

Който не следи новините и коментарите в You Tube  , от къде да знае какво се случва по света . От CNN ли или от Facebook  , или от местните шамани ? .....:lol6:

И нашата "прекрасна" обирджийска , но иначе "Демократична" реалност :

https://www.blitz.bg/ikonomika/golyam-koshmar-chaka-edin-milion-blgari-sled-kato-se-pensionirat-bachkat-kato-ludi-nad-15-godini-a-shche-poluchat-samo_news541125.html

Аде ! Тъпаците да се затварят , че амаан....! :(

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

Оффф... с тоя Брикс. Верно ли? Странно е как не са поканили Северна Корея в "съюза". Щеше да има: "Събрахме се!". Това е повече от несериозно. Най-корумпираните в света си правят обединение. Разбирай, окрадохме си народите, дай сега да ги затрием съвсем. Това е най-абсурдното обединение в света, честно.

мантрата  на соросоидите  че  всички нормални хора живяли на дълг

моята мантра е че за да получиш трябва да дадеш

пък правят проблем на гърция за  300 милиарда

да продават пристанища

защо американите не си продадът статуята на свободата за скрап да си плащат дълга

Понеже за кокошка няма прошка... или квото беше там. Ми живеят. Българите примерно масово живеят на кредит и бързи заеми. Защо някой, който получава 500 лева на месец взима кредит за плазма и айфон, така и не разбрах... Ще му спрат тока, ма той с айфон.

преди 20 часа, Yvan Sergeev написа:

как че не е фалирала 30 трилиона дълг

на 300 милиона човека се пада по   1 милион доларчета на човек ли се пада че им изгубих  броя на  сметката

на мен ще ми стигнат 1 милион за 10 живота.  толкова са задлъжняли 10 поколения трябва да им бачкат на ангария на старчоците да им оправят яденето и пиенето 

Наистина ли не можеш да го сметнеш или просто се правиш на третокласник пък ако мине.

на 3.09.2017 г. в 11:45, Мальчик Бананан написа:

Хм.... много подозрително е с това активиране на Вашингтон по отношение на Antifa.

Бананан, чети:

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6430530

Светът е полудял!

преди 3 часа, M.Николов написа:

Бананан, чети:

Светът е полудял!

За кой пореден път ще пускаш линк тази  простотия. Няма си работа човекът - пише си глупости. Ама я сподели какво точно интересно намираш та толкова го рекламираш.

на 11/08/2017 в 14:37, Yvan Sergeev написа:

нема страшно както винаги еврейчетата с белите якички  от банковия отрасъл ше оберат пешкира 

По-скоро ще го операт ;) 

преди 7 часа, M.Николов написа:

Бананан, чети:

Светът е полудял!

Ми, ще видим. Самият текст е толкова малоумен... Иначе то отдавна тече в Европа. Само дето в Европа няма крайно десни. Що се отнася до текста, в него с изключение на това за Колумб, другото се привеждат пример за някакви отделни  радикали... Може би Тръмп да са го "изпуснали" или пък изборите наистина да са им били хакнати (по-невъзможното).

преди 4 часа, lsmurf написа:

За кой пореден път ще пускаш линк тази  простотия. Няма си работа човекът - пише си глупости. Ама я сподели какво точно интересно намираш та толкова го рекламираш.

Бе това за Колумб звучи малоумно. Макар че, ако се замислиш....

Цитат

I see the editors quickly removed my comment shortly after it was posted. Perhaps too long. Here are two paragraphs from Loewen's Lies My Teacher Told Me.

More briefly, Christopher Columbus introduced two phenomena that revolutionized race relations and transformed the modern world: the taking of land, wealth, and labor from indigenous peoples, leading to their near extermination, and the transatlantic slave trade, which created a racial underclass.

In the words of Hans Koning, "There now began a reign of terror in Hispaniola." Spaniards hunted Indians for sport and murdered them for dog food. Columbus, upset because he could not locate the gold he was certain was on the island, set up a tribute system. Ferdinand Columbus described how it worked: "[The Indians] all promised to pay tribute to the Catholic Sovereigns every three months, as follows: In the Cibao, where the gold mines were, every person of 14 years of age or upward was to pay a large hawk's bell of gold dust; all others were each to pay 25 pounds of cotton. Whenever an Indian delivered his tribute, he was to receive a brass or copper token which he must wear about his neck as proof that he had made his payment. Any Indian found without such a token was to be punished." With a fresh token, an Indian was safe for three months, much of which time would be devoted to collecting more gold. Columbus's son neglected to mention how the Spanish punished those whose tokens had expired: they cut off their hands.

Един коментар от тук: http://www.mercurynews.com/2017/08/22/internal-affairs-san-jose-organizers-push-to-remove-christopher-columbus-statue-from-city-hall/

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 15 часа, lsmurf написа:

Първо се научи да се изразяваш правилно, после давай оценки на В.Найденов.Щом не си разбрал нищо от написаното в статията, всеки опит да ти обяснявам ще е чиста загуба на време.

преди 1 час, M.Николов написа:

Първо се научи да се изразяваш правилно, после давай оценки на В.Найденов.Щом не си разбрал нищо от написаното в статията, всеки опит да ти обяснявам ще е чиста загуба на време.

Ще го разбера" когато еднополовите бракове станат задължителни"  нали :lol6:

Найденов вместо да чете подозрителни сайтове и да си изсмуква фантазии, да вземе да вникне малко в нещата. На много страници в Интернет може да намери изразени мнения и коментари, че това са някакви дегенерати и от двете страни! И едните и другите излизат на мирни демонстрации и по едно време се пръкват от някъде я антифата, я скинове и почват да се провокират. На никой ли не му е ясно защо се прави това? И от кого? Нещата се преекспонират, не знам с цел или случайно, но напрежението е умишлено насаждано и вкарвано.

Отделно от това коментарът му е силно пристрастен и едностранчив, което не предполага за "независим" наблюдател. Отделно има неща, които са специфични за американската действителност и дефинитивните съждения, примерно тук, в един форум, ок, но в медия, която има претенциите за обективност си е смешно.

Аз самият не съм много сигурен. Просто споменавам, че съм чел коментари под материали в статии (нещо, което се съмнявам Найденов да си е направил труда), в които хората свидетелстват именно за това: че тези крайните дегенеративни елементи са едни групички провокатори. Хората излизат за права и техните си теми - мирно, кротко, онея се врязват в редиците им и после ясно.

Не забравяйте и ролята на медиите. Не само тук медиите си умират за кръв и зрелища. ;) Цъки-цък, стотинките валят.

преди 5 часа, Мальчик Бананан написа:

Не само тук медиите си умират за кръв и зрелища. ;)Цъки-цък, стотинките валят.

Прав си. Троловете тука станаха милионери! И се множат като хлебарки.

преди 51 минути, nikssi написа:

Прав си. Троловете тука станаха милионери! И се множат като хлебарки.

Аз за това не съм сигурен, човек. Тук не съм сигурен много, че има от тея. Виждал съм ги в "Дневник", в блитц-млиц. Онея са добри. Наистина. Тука има може би един-двама може би, ама те не са много активни. Говоря за "профита". Там други... В един it форум яма много "таргети". Може и да бъркам.

• 3 седмици по-късно...

#Пропагандата #ХибриднатаВойна
Нищо особено, просто най-тиражният вестник у нас "Уикенд", собственост на ДС/ДПС олигарха Пеевски бълва най-примитивна руска пропаганда. Кой каза, че ДПС е турска партия?

Снимка на Контра Пропаганда.

image.png.31a8c9a4c2d62fce49a6a370b7e8804f.png

Социализъмът рано или късно фалира. За какво да работим и да им плащам, като мога да не работя и те да ми плащат. Просто трябва да мине достатъчно дълго време, докато на хората им дойде акълът.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Още млад, а вече недруг на неродната власт, но все таки полезен - Vesselin Jilov ни изпраща за излъчване по радиоточката поредното дуказалеству за непрестанните грижи на партията-ти-майка-и-баща по задуволяванету на некои нужди на нуждаещите се. Па некои разправят, че за тилифоните се чакало дълги години. Нищо подобно! Кой кога посака, моментално получава. Ми пише си на белешката.

Снимка на Централен Комитет за Отсмиване на СоциализЪма.

А имаше и хора с талони -А.Б.П.Ф.К.

Снимка на Emil Zhivkov.

Ах земя мила,
която взе Людмила
Няма да е лошо,
да вземеш и Тошо.

За носталгиците по правешкото говедо и соца

Снимка на Димитър Г Гайдов.

Някой пак не може да уцели темата.

Една статия за бъдещето на империята:
http://www.memoriabg.com/2017/10/10/usa-razpadut-na-imperiata/

Поредицата от картини на американския художник от средата на 19-ти век е чудна:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Course_of_Empire_(paintings)

на 24.10.2017 г. в 10:17, Lumberman написа:

Някой пак не може да уцели темата.

Надявам се този път да съм уцелил темата. Колкото повече умира капитализма, толкова по- приятно мирише. Колкото повече фалира САЩ, толкова по- желана е за жителство, работа и пребиваване. От края на 1944 год слушаме до сега, как САЩ е пред фалит. Това вашето е Демагогия. Защо ли?

Това е секретна разработка без аналог в света.

Безанологов...както всичката руска техника 1f600.png

"Кузя" продължава да ни радва 1f642.png

Снимка на Потресаваща Русофобия.

Ето ти още едни видео да се посмееш. Обърни внимание на случващото се през 1:27. После някой да ти го разясни, понеже ти си невеж.

преди 3 часа, kalansuv написа:

Надявам се този път да съм уцелил темата. Колкото повече умира капитализма, толкова по- приятно мирише. Колкото повече фалира САЩ, толкова по- желана е за жителство, работа и пребиваване. От края на 1944 год слушаме до сега, как САЩ е пред фалит. Това вашето е Демагогия. Защо ли?

Това е секретна разработка без аналог в света.

Безанологов...както всичката руска техника 1f600.png

"Кузя" продължава да ни радва 1f642.png

Снимка на Потресаваща Русофобия.

Да си ходил в казарма - разбирам, да си живял по време на славния соц - разбирам, ама това не ти е CS бре, комсомолец!!! Ти въобще виждал ли си някаква военна техника на живо, че правиш коментари!!! С ей такава "допотопна техника", братята славяни оставиха едно от най-модерно оборудваните американски корита на милостта на вълните да се рее безгрижно в нашето Черно море!!! Питай някой от подалите молба за напускане 190 човека от екипажа на "Доналд Кук", дали го интересува как изглежда руската военна техника!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Не той смята, че военните трябва да пускат ракети с таблетчета и смартфони. Ако може айфон. 

Eй къде му е да види как изглеждат компютри военна разработка!!! И за негово още по-голямо нещастие, комунистическа разработка!!! Ей така, да му е гадно, щото е неграмотен невежа и трябва да връща ресто на господарите си!!! Цените сам може да си ги провери!!!

http://us.getac.com/notebooks/x500-server/features.html

П.П. И това са им разработките от преди 5 години!!! Със сегашните не съм в час!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 8 часа, kalansuv написа:

Виж им външния дълг - нали се сещаш кога ще го изплатят? Ако не бяха го трупали, и ако доларът не беше станал световна резервна валута и не беше обезпечен с нефт, отдавна да са фалирали. Да не забравяме и грабителските войни, които водят.

Но гледам, че има някакво раздвижване, китайците почнали да плащат петрола с юани:

https://www.infowars.com/bombshell-analysis-elites-killing-us-dollar-to-blame-trump/

Цитат

Historically, the US has been able to spend more than it earns – and survive economically despite a shrinking manufacturing base – because the dollar is the preferred medium of international trade, giving it greater value in global markets than it would have otherwise warranted.

In fact, the US has actually benefitted from this trade deficit because foreign factories are forced to exchange their cars and TVs for “funny money.”

“There is a dark side to the exchange, however,” wrote financial expert G. Edward Griffin. “As long as the dollar remains in high esteem as a trade currency, America can continue to spend more than it earns, but… when the dollar tumbles and foreigners no longer want it, the free ride will be over.”

Много ми е смешно как някой се прави на велик и накрая ФАЛИРА. Заради дългове... много дългове. То и аз мога да взема пари назаем и да се правя на велик, докато не трябва да ги върна...  Американците просто удължават неизбежното. Прехвърлиха икономиката в Китай. Интересно какво ще стане с онези привлечени от "просперитета" им имигранти, когато сътресенията започнат по-начесто и затъването стане осезаемо.

Същевременно излезе ей този филм, който още не съм гледал:
The Coming War on China

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.