Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

експортьорите от ....Алкогольной сибирской группы (АСГ; “Пять озер”, “Белая березка”, “Хаски”).

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

преди 12 часа, サムライオートバイ написа:

Значи е верен вица: Колко  ще струва една бутилка "Кока Кола" след 3татататататата световна война? - 25 копейки.

Само ми е чудно дали ще имаме право на избор между Кока Кола и Пепси Кола или ще има и Лимонада и Тархун или примерно Кефир, Айран, Бозъ, Баничка и ще трябва ли да се бием за един телевизор и ще мога ли най-накрая да си купя трактор или ще трябва баба Меркел да я таковат няколко сириеца че да се уредя и аз по някоя европрограма и да си купя трактор така.

Зна чи изобщо не знаеш вица. : )

Миро и той не го знае, но това е нормално. А ето ви и вица:

Буш се среща с Господ и му казва:

- Господи, имам към теб само три въпроса...

- Кажи.

- Първият е ще има ли трета световна?

- Да.

Видимо притеснен, буш пак пита:

- А след нея ще има ли САЩ?

- Да.

Видимо успокоен, Буш решава да се пошегува:

- А колко ще струва бутилка Кока Кола?

- Три рубли...

Супер вицове, в очакване на края на Америка. Апропо, от името на нишката не става ясно коя Америка - Северна ли, Латинска ли...

А бутилка Кока Кола понастоящем (а и винаги) е могла да се купи за долар-два. Не знам дали е толкова лесно да се направи същото с рубли в Ню Йорк :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ееехх. едно време разузнаването и джеймсбондовското поведение бяха  на ниво .. сега съвсем не е така :

http://www.kasparov.ru/material.php?id=577154FB81F7B

Американските дипломати вече съвсем агресивно са подложени на следене и е имало доста интересни случки - убито куче, изакал се на килима и т.н..

То винаги си е било така, дискретно  и постоянно , но сега руснаците минаха на съвсем друго ниво...

преди 2 часа, Blago72 написа:

Супер вицове, в очакване на края на Америка. Апропо, от името на нишката не става ясно коя Америка - Северна ли, Латинска ли...

А бутилка Кока Кола понастоящем (а и винаги) е могла да се купи за долар-два. Не знам дали е толкова лесно да се направи същото с рубли в Ню Йорк :D

Благо това, първо е виц и второ – за Господ си е детска игра – може да я направи и 5 копейки, ако реши:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

За Господ всички е детска игра, само дето аз съм агностик.

Онова го слушам като виц от 80-те, точно наопаки на реалността :)

преди 6 часа, Кико написа:

Пожелавам на Америка Доналд Тръмп. Тоя палячо ще ги оправи. 

Палячо?!

Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп.

И определено неговата кандидатура ще е по-добрия избор на американците(според мен).

Разликата с Русия, която част от местното стадо не може да разбере като концепция е, че в Щатите нещата зависят от много хора. Не от масата, от естаблишмънта, но не и от малка клика олигарси.

преди 13 часа, Нел написа:

Палячо?!

Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп.

И определено неговата кандидатура ще е по-добрия избор на американците(според мен).

Съгласен ;) Образно казах "палячо", но аз му симпатизирам :) 

преди 13 часа, Нел написа:

И аз мисля, че той ще е по-добрия избор, но нека не забравяме, че "Новия световен ред" няма да допусне в политиката да се намесват нови хора с нови идеи, а ще се въртят стари кукли, командвани от задкулисни кукловоди...

Избират Тръмп за президент. След няколко седмици/месеца го убиват. На убиеца пак ще научим и трите имена. И идва Хилари вече подплатена - "видяхте ли, трябва да громим тероризма навсякъде по света". И следват нови войни, революции, неудобни режими и т.н. И за всичко ще си имат оправдание.

на 28.06.2016 г. в 2:35, Blago72 написа:

Него (Господ) си го има, ако ще и да си агностик, ако ще и да си антихрист дори:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 4 часа, Бай Хой написа:

И аз мисля, че той ще е по-добрия избор, но нека не забравяме, че "Новия световен ред" няма да допусне в политиката да се намесват нови хора с нови идеи, а ще се въртят стари кукли, командвани от задкулисни кукловоди...

Кой беше казал тук нещо за матрьошките. Отваряш една вътре още една,отваряш я и вътре още .... баси и куклите.

на 28.06.2016 г. в 2:35, Blago72 написа:

Ако не можеш да махнеш това- sent bala bala tapatalk, знчи имаш доста скапан телефон, или си ужасно тъп.

преди 13 минути, веселия Роджър написа:

Ако не можеш да махнеш това- sent bala bala tapatalk, знчи имаш доста скапан телефон, или си ужасно тъп.

Има iPhone ... би трябвало да ти е достатъчно :D

преди 1 минута, Azhen написа:

Има iPhone ... би трябвало да ти е достатъчно :D

Аз също имам...

Sent from my Pravets 16 using Chiburashka

Редактирано от веселия Роджър (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Америка и в частност, капитализмът пред фалит :D

Фотошоп е...като американците на Луната :D

http://www.boredpanda.com/how-famous-city-changed-timelapse-evolution-before-after/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=BPFacebook

• 2 седмици по-късно...

Само американците не се вписват в поговорката-"прост народ-слаба държава".Защото са прост народ ама силна държава.Или всичко идва от там че не се считат за народ,а за както гласи конституцията им-we the people.

• 4 седмици по-късно...

ппфффффффффф вие сте откачили ! човекът с оръжието никога не може да е пред фалит.

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

ппфффффффффф вие сте откачили ! човекът с оръжието никога не може да е пред фалит.

Проблемът е, че се появиха и други човеци с оръжия. :)

• 2 месеца по-късно...

Не знам да има тема за САЩ, за Русия доста такива се навъдиха, та затова:

Рей Уилямс: Америка се профанизира

Цитат

"Налице е нарастваща антиинтелектуална профанизация на американската култура" и "Изхвърлени са науката, изкуствата и хуманитарните науки и са заменени с развлечения, самодоволство, невежество и преднамерена наивност", написа наскоро Рей Уилямс (Ray Williams) на страницата на Рsychology Тoday.

• 2 месеца по-късно...

ГЕОПОЛИТИКА ЛИ , КОЙ ГО КАЗВА ?!

Както казват класиците , войната е продължение на политиката , а политиката е продължение на икономиката .
За широките маси , режима на Путин създава лъжливи конструкции , за да оправдай своята агресивна политика , но истината е , че всичко е за реални пари ...
Войната , провокирана от Путин , е точно за това - за пари и власт .

Накратко за цената

И така , каква е причината за тази война ?
Както казах по горе , корените на всяка война , лежат в икономиката .
Уместно е и да си спомним - цените на газта е свързана с петрола .
Да си спомним още и каква беше цената на петрола , когато Путин дойде на власт през 1999 година . Около 10 долара за барел Brent .
Следващите години , цената на петрола, постоянно растеше.
Своя максимум достигна точно преди кризата , през 2008 година ,
Тогава тя достигна до 135 долара за барел .
От 2004 година до 2008 година , бяха нещо като манна небесна за износителите на петрол и газ . По този начин Русия получи неограничени финансови средства , да финансира своите имперски амбиции , от свръх доходите от продажбата на своите природни ресурси .

Именно цената на петрола създаде на Путин образ на мачо и" гении " в политиката , а на неговият предшествиник - на пияница и неудачник .
Динамиката на повишаването на цената на петрола , беше такава , че в определен момент ,в руският елит , възникна интоксикация от предозиране на доходите .
Но като наркоманите и те изгубиха реалност , в тях възникна вътрешно убеждение , че цените на петрола ,газта и златото , ще растат безкрайно ..
И тук трябва да разберем един много важен момент !
Ако петрола в основно се доставя с танкери , то газта с тръбопроводи .
Тоест , малко е да имаш газ , нужно е още и да контролират тръбите .
Тотален контрол - запомнете това !
Помним и казаното от Путин , когато цените бяха в своя пик, че петрола и газта се изчерпва и следователно цените , поради тяхното недостатъчно количество , ще растат постоянно .
Предричаше цени за близкото бъдеще от 600 , 800 и даже 1000 долара за хиляда кб м газ , и то в най-близка перспектива. Искаше му се .....за негово съжаление ...
Амбициите за световна империя се привързаха към цените на енергоносителите , накратко , от кремълските петролни наркомани .

Но през 2008 година се случи първата тревожна катастрофа . Дойде кризата и цените тръгнаха надолу.
В този момент руският елит , още се надяваше , че това е временно явление , но реши да се застрахова , за да съхрани status quo в монополизма на горивата в Европа .

ТУРКМЕНИЯ

На първо място прие мерки газта на Туркмения да не стигне до Европа .
Много навреме се взриви там газокомпресорна станция заедно с част от газопровода. Тогава още ми се искаше да вярвам , че това е случайност , но сега съм уверен - това беше чиста диверсия .
В резултат Туркмения се отдръпна от доставките за Европа и се насочи към Китай . Един конкурент по малко ..
ГРУЗИЯ
Агресията против Грузия , беше първата сериозна проба, за създаване на благоприятна среда за монопол на Газпром и заедно с нея да се провери реакцията на запада .
Тогава имаше необходимост да се създаде огнище на трасето на газопровода НАБУКО .
Да ви припомня , НАБУКО е алтернативен европейски проект за доставката на газ от Азербайджан , Казахстан и Туркмения за Европа .
Отчитайки , че Иран тогава беше под санкции , то единственият коридор беше през територията на Грузия .
За съжаление , целта беше постигната . Проекта беше спрян ..
Бруталността на агресията се прикри с информационно и политически акции . Именно токава се роди и механизма за тотално промиване на мозъците , а населението на Русия заразено с вируса на неоимпериализма . Но не по малко усилия в тази информационна война , бяха хвърлени в другия край на тръбата .
В Европа на килограм се купуваха политици и цели партии . Нефтодоларите се наляха в джобовете на лобистите и европейските медии . И накрая се получи абсурдна ситуация , европейците почнаха да говорят , че Грузия е нападнала Русия и тя била принудена да се защитава 1f642.png:) . Боже колко малоумни идиоти има на този свят .....
От този момент в Европа се шири прецедент на синдрома на щрауса.
Ако имаше силни политици , положението щеше да е друго ..
А не както сега чувството на безнаказаност да кара Путин да върши още международни престъпления .
Именно тогава военната агресия беше зачислена в инструментите на външната политика на Русия ..
Накратко , Кремъл реши , че европейският пазар за горива , ще може да го контролира тотално и според неговите условия ..
Схемата на подкупи и корупция и потока долари към джобовете на европейските лобисти , работи безотказно.
Ако се ограничи този корекционен поток , това ще се отрази и в отношенията на европейското обществено мнение.
Освен това , вътре в РФ , амбициозните проекти на Путин , даваха средства за многомилионната армия на руските чиновници , като по този начин, с тяхната лоялност , се държеше режима на власт..

САЩ - КАТАР

Бедата дойде от там , откъдето не я очакваха . Шистовият американски газ се оказа като гръм в ясно небе за руският елит .
Мисля , че тази реална и ефективна технология ,беше оценена веднага и правилно от тях .Вярно , че главата на Газпром Милер, преди година и половина се подиграваше на опитите на американците и утвърждаваше , че това е само пиар на американците и този балон ще се спука рано или късно ..
Обяснението в руските медии , че цената на газта в САЩ е паднала под 100 долара , се обясняваше със скрита дотация на американските власти .
Но 100 -те долара , против 450 -те едва ли можеш да игнорираш .
Патосните и леко хумористични заявления на гражданина Милер , свършиха в този момент , когато САЩ се отказа от вноса на газ .
И тука трябва да си припомним икономическата география !
На Тихият Океан съществуват и се планират още да се построят , нови газови терминали . В същото време Южна Корея строи газов флот по поръчка на Катар .
За да си представим колко е богато тази малка държава , с огромни количества газ и петрол , трябва да знаем , че освен газов флот, тя поръча и 120 най.модерни авиолайнери .НОВИ ...
На картата не се вижда , а задмина по самолети и Русия .
Защо давам пример със самолетите ?
А защото , тази страна мисли за своето бъдеще и инвестира в благосъстоянието на народа си , а Русия не .

СИРИЯ
Такова внимание към Катар не е случайно . Когато САЩ се отказа от катарският газ , говорят че катарците са се насочили към Европа .
Европа е съгласна разбира се . Да ви припомня , че тя заговори за диверсификации , точно след разговорите с катарците .

Но тук възникнаха две препятствия. Катар може да достави неограничено количество газ за Европа със своя флот , но за това са нужни терминали за прием , а за тяхното строителство са нужни милиарди долари .Но въпреки това , в някой европейски страни се строят вече .Второто препятствие е липсата на газопровод , между страните от залива и Европа .

Тези препятствия Катар се опита да ги реши самостоятелно ,
Задачата беше проста - да построи тръба до Турция , а нататък да се възроди НАБУКО . Газопровода, преди да стигне Турция трябва да минава или през Ирак или през Сирия .Както знаем в Ирак се води гражданска война , а в Сирия преди това беше тихо ..
Катар инвестира 10 милиарда долара в инфраструктурата , със съгласието на Асад . Но той след срещата си с руските братя се отказа , Какво стана по нататък - всички знаем .
Почерка на газпромовското КГБ се вижда отдалеч и войната в Сирия закри за неопределено време този проект .

УКРАЙНА
Доволни , че работата им по спирането на европейските проекти , газовите кагебейци , недооцениха Украйна , или по точно волята на нейният народ , за едно по добро бъдеще .
А новите управляващи , заменили бандитският режим на проруският слугинаж , не следват примера на Беларус , доброволно да предадат контрола на газопроводите си на Кремъл .
А и на всичкото отгоре се оказа , че в Украйна има богати залежи на шистов газ , които ще останат извън контрола на Кремъл .

Възникна реална перспектива, по украинските тръби да тръгне украинска газ за Европа .
От този момент варианта за военна агресия от страна на Русия към Украйна , стана основен и крайно наложителен .
На карта беше поставена въобще възможността Русия да оживее като единно географско пространство .
Да се спре руският газ за Европа , е равносилно на гарантирана смърт на Русия като енергийна свръхдържава .
Именно и за това се пусна в действие грузинският сценарии .
Европейските лобисти пак си напълниха джобовете с кървави пари , да казват на бялото черно .
А многобройната руска агентура в Украйна , удари от вътре , без това слабата държава , така и Крим падна в ръцете им . Същият сценарии беше задействан по целият украински юго запад , но успя само на Данбас за сега .
Мисля , че тази агресия беше планирана за по-късен срок , но международната ситуация ги накара да избързат .
НЕ САЩ , НЕ МАЙДАНА , А ПРИЧИНАТА Е КАТАР , ТОВАРИЩИ !

Виждаме , че тази война е води Газпром и бандата в Кремъл , които са засмукали тръбата за газ към Европа , на живот и смърт .
Ако погледнем ситуацията по този начин , почти всички действия на Москва намират своето просто обяснение .
Но с тази агресивна политика , не може да се накара Европа да купува газ и петрол само от тях и украинците да ги обичат .

В основата на този поток на кръв и разрушения , лежи АЛЧНОСТТА , ЖИВОТИНСКА И БЕЗГРАНИЧНА АЛЧНОСТ .
Ако Путин беше мъдър политик , той щеше да потисне своята алчност , въведе рентабилна вътрешна икономика , да намали цената на петрола , за да може шистовият газ да стане нерентабилен.
По този начин хилядите жертви в Грузия , Сирия и Украйна щяха да бъдат избегнати .. Но вече , както се казва - след дъжд качулка ..

No automatic alt text available.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.