Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

Цитирано от фейсбук, с анонимен автор...:whist:

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

Икономиката на РФ - то сега е в такова състояние , че на въпроса за нея , президента им започва да разказва за размера на външният дълг на САЩ .

Image may contain: text

И отново фейсбук- контра пропаганда...

СТРАНЕН ШАХ

В Родината ни странен шах играят

с подставените фигури и пешки.

Играчите в посолството,"сараят"

са грешни, но не правят грешки.

Те не признават правилата

и кой е победител, победен.

Бял цар в дебюта на играта

в ендшпила боядисан е червен.

Доверена пионка - млада

началничка със "специфичен стаж"

подписва, цар и топ с рокада

"заменка" пущинак за плаж.

Царицата от Дамския гамбит

очаква своя Брюкселски мандат.

А с офицера таен и прикрит

от Руския ендшпил сме мат.

И в шаха победен и победител

с крадливи пръсти местят отдалече.

А в сградата пред Цар Освободител

играят на "Не се сърди човече".

Петър Аршиков

• 1 месец по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

Bloomberg направи стряскаща икономическа прогноза за нова глобална криза в края на годината

"В момента всяко американско семейство дължи средно по 100 000 долара на банките. А повечето от длъжниците вече нямат възможност да погасяват дълговете си при растящите лихви."

https://www.blitz.bg/ikonomika/bloomberg-napravi-stryaskashcha-ikonomicheska-prognoza-za-nova-globalna-kriza-v-kraya-na-godinata_news535385.html

преди 1 час, M.Николов написа:

"В момента всяко американско семейство дължи средно по 100 000 долара на банките. А повечето от длъжниците вече нямат възможност да погасяват дълговете си при растящите лихви."

Или фaлит или нова война. Сега очаквам миро - линка дани затрупа с опровержения. Първото ще е ,че сайта от който е новината е блитц...но да не предсказвам повече да не му ям от хляба. :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

нема страшно както винаги еврейчетата с белите якички  от банковия отрасъл ше оберат пешкира 

преди 7 часа, nikssi написа:

Или фaлит или нова война. Сега очаквам миро - линка дани затрупа с опровержения. Първото ще е ,че сайта от който е новината е блитц...но да не предсказвам повече да не му ям от хляба. :D

И откъде реши че ще тръгна да споря за световните кризи ??? :)

Ми възможно е... Кризи е имало и ще има.То тая хамерика от колко време все фалриа .. пък все нещо не се получава , и все към тях се стреми миграцията или  към злата Еропа :)

в капитализма е нормално да има  кризи и депресии

и нещата се оправят или с война или с инфлация.

във войната страда инфраструктурата и после държавника  казва на народа  дайте да дадеме и хвърля някое кюлче злато  заделено в мазата за черни дни 

а при инфлацията  всичко  се обезценява и човек ако е вложил  имуществото само в кеш е принуден после да  бачка и от шефче милионерче  носи чувалчета цимент по строежите 

https://youtu.be/CizUK70_yQo

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/avtomobil-se-vriaza-v-grupa-protestirashti-v-sharlotsvil-6072598

A и първата от двете Граждански войни, които САЩ ще преживеят в наши дни е на път! След това няма да има САЩ, а около 5-6 самостоятелни държавици, които ще воюват помежду си.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Гражданската война в САЩ чука на вратата!

(следете новините)

ще последва и хиперинфлацийка...

Редактирано от adXok (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Хм.... много подозрително е с това активиране на Вашингтон по отношение на Antifa.

Цитат

Federal authorities have been warning state and local officials since early 2016 that leftist extremists known as “antifa” had become increasingly confrontational and dangerous, so much so that the Department of Homeland Security formally classified their activities as “domestic terrorist violence,” according to interviews and confidential law enforcement documents obtained by POLITICO.

http://www.politico.com/story/2017/09/01/antifa-charlottesville-violence-fbi-242235

Интересно. Гледам тея antifa - някакви младежи, момчета, момичета, с едни културни физиономии, повечето и гледам колко силни са крайно десните в САЩ - с вид на убийци, напомпани чудовища някакви с кръв в очите... Сериозни ли са наистина? Почвам някак си лекинко така да се сещам за действията на ЦРУ в Италия през 80-те и false flag атаките, довели до запушване на устатата на интелектуалци, писатели и интелигенция.Тогава е било все още Студената война, ама днес?

antifa-protesters.jpg?quality=85&strip=a

1502296560349-AP_120421152634.jpeg?crop=

Едните изглеждат точно, като младежи, неизживяли "дните си на протест", другите - последователи на убийци.

Иначе процесите по противопоставяне/насъскване на едните срещу другите, изглежда точно, като комунистическа тактика. Пък кой знае?!

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 7 часа, Мальчик Бананан написа:

Иначе процесите по противопоставяне/насъскване на едните срещу другите, изглежда точно, като комунистическа тактика.

Всичко друго добре, но това пък от къде ти хрумна?"Разделяй и владей" не е измислено от комунистите!

преди 1 час, M.Николов написа:

Всичко друго добре, но това пък от къде ти хрумна?"Разделяй и владей" не е измислено от комунистите!

Ми аз съм българин. С какво друго да ги сравнявам. Аз съм роден, живял съм и живея по времето на комунизма. По времето на един тоталитарен строй. По римско не съм живял, така че... Последните 27 години ни управляват комунисти, а поправка, последните 73. Но за последните 20-25 им виждам тактиката. В САЩ... не знам, либералите, които владеят Щатите отдавна са откровени комунисти - с интернационализмите (разбирай глобализми) и опит за зачеркване на националното и историята, пълно униожение на свободната мисъл и настройване на масите едни срещу други, борбата срещу религията и подобни. Интересна ми е позицията срещу тези т.нар. "Антифа" от страна на мейнстрийм медиите. Даже уж либерални медии, мейнстрим медии, видяха тук пролука и ги осъждат. Осъждат хора, противопоставящи се на крайно десни елементи. Да, правят го с насилие, но либералния подход към подобни малоумници не действа. Мачкай нацистите! 

Много е вероятно неолибералите да виждат шанс за сваляне на Тръмп чрез подклаждане на антагонизма между крайното ляво и крайното дясно. И да използват това. Те не са се пръкнали миналата година - и двете страни, нали? Експлоатирането на тези...битки им идва дюшеш.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

10 години по-късно Америка още не е фалирала. Не разбирам кво става, всичко беше изчислено уж.. с Жорката се бехме споразумели..

Тя отдавна е фалирала, но няма кой да предяви сметката за сега.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

как че не е фалирала 30 трилиона дълг

на 300 милиона човека се пада по   1 милион доларчета на човек ли се пада че им изгубих  броя на  сметката

на мен ще ми стигнат 1 милион за 10 живота.  толкова са задлъжняли 10 поколения трябва да им бачкат на ангария на старчоците да им оправят яденето и пиенето 

Това с фалита е в главите на някакви болни хора, такива, които не разбират как действа световната икономика или искат Трета световна война. Къде са централите на най-големите банки? Финансови институции, застрахователи?

преди 7 часа, M.Николов написа:

Опасявам се, че губим войната с корпорациите.

Отдавна е загубена. Още, откакто спонсорират Първата световна, а може би и отпреди това. Ако може някой да фалира Щатите, това са именно корпорациите, но просто те няма да намерят по-благоприятна почва другаде, за да виреят и самите те ще фалират.

преди 10 часа, Yvan Sergeev написа:

как че не е фалирала 30 трилиона дълг

на 300 милиона човека се пада по   1 милион доларчета на човек ли се пада че им изгубих  броя на  сметката

на мен ще ми стигнат 1 милион за 10 живота.  толкова са задлъжняли 10 поколения трябва да им бачкат на ангария на старчоците да им оправят яденето и пиенето 

Ама още ли си вервате на тези мантри :):) За махленска раздумка става, но поне никой не ти е забранил нета, за да погледнеш малко по сериозно на параметрите по този техен дълг.

Дори и на български :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.