Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конкурса за статии - Приключи.

Featured Replies

Аз имам идея за програма която да добавим в каталога. Става въпрос за Web Page Maker. Ще напиша статия как да си направиш сайт ...

Здравейте ! Виж какво намерих , след като ти прочетох мнението :

....Изтегляте си програмата Web page maker и започвате да си правите сайта, като щракнете на File > New site и започвате да обмисляте как ще ви е разположен сайта и какво ще съдържа.

За да напишете текст например: "Добре дошли в сайта на Петър" (примерно), търсите в менюто на web page maker Аа бутон от две зелени букви и кликате върху тях с левия бутон на мишката един път и после в празното бяло поле (ако няма фон). Маркирате там, където искате да е текста.

В следващата стъпка Ви се явява надпис ограден от всички страни. За да напишете дадения текст кликнете вътре във фигурата 2 пъти все едно пускате игра и в появилия се прозорец - напишете текста в него. Може да не е черен може да сменяте цвета и размера (на текста). След като напишете натиснете ОК и ще ви излезе написания от вас текст и вече имате право да го местите, където си пожелаете.

След като сте му избрали място преминавате към другата стъпка - линкове . Всеки се е замислял как дадени букви може да са линк сега ще ви обясня начина за постигане с тази програмк...

Примерно искате хората, които ви посещават сайта да влязат в сайта на мобилния оператор Мтел и пишете текст както съм обяснил по горе примерно "За да посетите сайта на Мтел натиснете тук", като напишете текста който ще ви е като линк за сайта щракнете с десен бутон на мишката върху текста и после на Link to...На явилия се прозорец има надпис Link Type и до него синя стрелка. Кликате на тази стрелка и после с левия бутон на мишката на Another Web Site и под него има URL и там в полето пишете линка за сайта и щракате ОК вече сме готови с линковете. ....

Това е малка част от нея . Та мисълта ми беше - има я вече написана в интернет .

P.S. Извинявам се , че трябваше да сложа част от статията и да заема място , но няма друг начин .

• Отговори 64
  • Прегледи 37,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

В началото когато се занимавах с уеб дизайн започнах с тази програмка и сам смятам да си напиша статия как да си направиш сайт с нея :wors: Тя ми е слабост (нищо че е елементарна) , защото ми е 1 програма с която започнах да изграждам сайтове :wors:

Мерси @kal ще напиша , но към края на месеца , защото сега заминавам . Ако някой друг напише няма нищо здраве да е ще измисля за нещо друго :wors:

Успех на всички :wors:

Повечето от програмите изброени от теб ги има или на главната страница или във форумите "Нови програми"...

Hard Disk Sentinel - съм я дал в темата инструменти за тестване на хардуера за грешки...

RegVac ми се струва 'бозичка" - лично мнение.

TrueCrypt също има тема и то от мен...Съпоставена е с програмата PGP Desktop

FSCaptute...вече е платена...а и при наличие на бутона PrintScreen или ScreenShot Captor - безплатна...

Audacity - има и български език...хората ще се ориентират.

и т.н.

Ти казваш унизително...ми тогава не участвай в надпреварата.Пиши статии не за пари а за удоволствието че ще помогнеш на някой.Вярно е че това няма да те нахрани, но все пак...Нито трябва да се сърдиш, нито отчайваш че не са те одобрили по една или друга причина - трябва да има и победители и победени...Ако всички статии бяха оценени КАЛДАТА щеше да удари "банкрута"...Важното е ти да си я харесваш а и нали държиш правата си за нея може да опиташ да я постнеш на друго място...или за някое специализирано вестниче, списание...Хората си имат свои изисквания и виждания за това кое е добро и кое ще им върши работа и ще предствалява интерес за посетителите...Ако всички имахме един и същ вкус щяхме да се избием за едни и същи жени примерно :)

А иначе за придобиването на опит/познание за дадени програми е наистина безценно, защото никога не знаеш къде ще ти потрябва я за лични неща, я за нова работа а и за самочувствие...Успех с писането на статии! cool.gif

На мен лично ми хареса темата ти...Но правиш нещата накъсано...Ми когато си готов тогава зареди цялата статия...а не днес текст, утре картинки и т.н.Ако трябва забави се още ден-два но да си струва...И постове като горния че си я оценяваш на 6 дори и така да е не е ли малко "изпросена" така оценка...Остави потребителите да преценят след като я прочетат внимателно съм сигурен че ще оценят подобаващо вложените усилия!Поздрави!

Обсъждали сме ситуацията с hlevoust и dragozow, на лични съобщения и не смятам да коментирам повече...и само времето ще покаже дали са били прави едни или други съмнения или ще ги опровергае...Мисля си едно нещо...щом за софтуер като CCleaner и Recuva се изкарава сравнително дълги статии какво да очакваме примерно за TMPGenc, Adobe Premiere, Cool Edit Pro и т.н. :)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Казвам само че има теми за програмите не статии...а и да има дублиращи се такива се избира по-добрата!

А иначе да така е има допълнителни опции за FSCapture и те се побират в това горе-долу:

faststonesettingspn4.png

faststonesettings2dm1.png

С удоволствие наглеждам тази рубрика и където попадна на нещо интересно, или съм пропуснал да тествам (няма човек който да знае всичко) поглъщам жадно информацията...така че внимавайте :)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Aз не съм казал да не пишеш даже напротив...Всичко тръгна оттам че ти каза че имаш намерение да пишеш за тези програми които ги нямало в списъка а аз ти казах че по един или друг повод вече са публикувани в KALDATA...А и както каза и kal ако статиите са направени добре, и прецени че ще ги публикува на главната страница той ще добави и съответния софтуер към каталога.А това че хора като Bfaf които правят преводи за хора които не са на "ти" с английския (за съжаление не са малко и тези потребители) е добре дошло...

На мен лично ми е интересно да чета за малко по-екзотичен софтуер, но съм далеч от мисълта че някой ще седне да опише функциите примерно на HOUDINI с две-три страници...Така че всеки да пише в областта в която е най-силен за да може да изкара пълните възможности да описания софтуер...Това е от мен...Поздрави и Лека cool.gif

• Автор
  • Администратор
Лека и на теб! Получи се един хубав диалог, който май ще трябва да го чистят... Подразних се от това, че след изчакване от няколко дена, моята статия не бе одобрена. Не ми е до парите (поне не до толкова, че да има значение в случая), но статии, които според мен са много зле написани и с цитати от фак-овете на програмите, бяха одобрени. Дадох статииката си на приятел, който я оцени като много добра (моя приятел има опит в писането на статии). Не мога да пиша за професионален софтуер с който ми се случва да работя, защото за него има написани дебрели книги...

Аз след всичко написано не разбрах, кога и къде съм написал, че статията Ви е била неодобрена ?

Просто превес в одобрението взимат статиите за по - популярния софтуер. Ние прегледахме вашата статия и както сте забелязали не сме добавили коментар към нея, че е неодобрена. Оставихме я за публикуване в по - късен момент и когато този момент дойте вие си бяхте редактирали поста, като бяхте изтрили статията.

Съжаляваме, но ако ще си играем на дай си ми парцалките вземи си куклите и качване и сваляне на статии, от сега трябва да ви предупредя, че ние нямаме време за това.

Никъде в първия пост на тази тема, не сме се обвързали със срок, кога ще публикуваме вашата статия и че това ще става на мига, в който я пуснете.

Ако не ви допадат условията на конкурса просто не участвайте в него.

Поздрави и успешен ден.

......

Ти казваш унизително...ми тогава не участвай в надпреварата. Пиши статии не за пари а за удоволствието че ще помогнеш на някой. не и когато губя почивния си ден .....

Здравей ! Когато писах моята статия бях с телесна температура 39.2 Градуса/Целзий и я сътворих за 5/пет/ часа през почивния си ден . Същата статия подарих на Калдата . Не исках парична награда ! В това може сам да се убедиш , като видиш какво пише под статията ми . Искам да запозная повече потребители с това , как се инсталира ... и т.н. .

Не всичко е пари на този свят . Нужно е и малко компромис . Успех !

Аз имам един въпрос. Кой ще следи дали статиите са авторски, а не преведени от чужди сайтове или ръководства?

За пример:

Аз си харесах програмата вече idea.gif и почвам да превеждам wink.gif
  • Автор
  • Администратор
Аз имам един въпрос. Кой ще следи дали статиите са авторски, а не преведени от чужди сайтове или ръководства?

НСБОП, НСО, МВР, КГБ, ЦРУ, МОСАД и още няколко организации, които за да не провалим мисията не трябва да споменавам.

Плюс това абсолютно се допуска статиите да не са само авторски а преводни... дори е написано ясно и точно в първия пост на тези тема, който за съжаление вие явно не сте чели.

Статиите трябва да са авторски или превод, не се допускат до участие статии, копирани от други български сайтове.

Не разбирам защо пишете глупости (явно имате много свободно време) по - добре го оползотворете в писане или преводи на статии. Не разбирам тази загриженост от Ваша страна и съм сигурен, че не плащаме хонорарите от вашата банкова сметка, че да сте толкова притеснен.

Оставете ни ние да се притесняваме а вие спете спокойно.

Поздрави

Не се заяждам, а просто питам.

Интересно ми е също така какво ще стане, ако някой пич преведе текст и вие одобрите превода и му заплатите, а в замяна получите авторските права. Как така ще имате правата върху текст, чиито авторски права държи друг човек, а още повече, ако оригиналът е под gnu или някой друг свободен лиценз.

Авторското право или свободния лиценз са на дадения език ( английски , немски , френски , руски ...) . След като ти си го превел, ти държиш авторските права на текста на езика на който си превел текста ( в случея български) :help:

Авторското право или свободния лиценз са на дадения език ( английски , немски , френски , руски ...) . След като ти си го превел, ти държиш авторските права на текста на езика на който си превел текста ( в случея български) :go ahead:

Не пиши глупости, а вземи се поинформирай малко.

Всяко произведение, публикувано с този лиценз, дава на всеки правото и техническата възможност да ползва, променя и разпространява произведението, стига новите версии да се предлагат със същия лиценз и условия.

Авторските права върху одобрените и платени статии стават собственост на „Калдейта” ЕООД (www.kaldata.com).

За това говоря. А още по-куриозно става, когато оригиналът е авторски.

• Автор
  • Администратор

Здравейте отново,

Ние сме готови да поемем риска да платим някоя статия и ако се окаже в последствие, че тя е открадната и авторите и се свържат с нас да я премахнем и да загубим парите, които сме платили за нея.

Все още се чудя какво ви влиза на вас в работата това. И не мисля да продължавам да ви давам обяснения. Както някъде вече споменах не изплащаме хонорарите от вашата сметка за да проявявате толкова силна загриженост.

Всички статии, за които няма данни, че са преписани и копирани от други сайтове и са закупени от КАЛДЕЙТА ЕООД стават собственост на КАЛДЕЙТА ЕООД и копирането и разпространението им без наше изрично съгласие е забранено.

Поздрави.

• Автор
  • Администратор
В такъв случай защо на разрешите отново публикуването на кракове и т.н.? laugh.gif Ако някой от екипа/фирмата, разработващ/а даден софтуер се оплаче съответното лекарство ще бъде премахвано. ;)

Не мисля да отговарям повече на дребнави провокации от страна на потребители, които ги е яд, че им отказахме да участват в конкурса като вас Tapion. Не желая и нямам време за безсмислени спорове с вас. Ако не ви бяхме дисквалифицирали от конкурса едва ли щяхте да бъдете толкова нападателен. По - скоро щяхте да превеждате статии (за което ни писахте и молехте не един път) и тихо и кротко да прибирате хонорарите за тях, без да се интересувате толкова живо, от каквито и да било авторски права.

Мисля да сложа край на тези провокации, като затворя темата.

Ако някой има въпроси, в първия пост на тази тема има данни за връзка с нас.

Поздрави.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.