Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конкурса за статии - Приключи.

Препоръчан отговор

• Администратор

Конкурса за статии - Приключи.

Ако имате свободно време, ние ви даваме шанс да станете автор на софтуерни или хардуерни статии.

Какво очакваме от вас:

Изберете някоя от програмите в нашия каталог ( http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1 ) и напишете статия, кратко ревю или ръководство за работа с нея, като приложите и картинки.

Статиите трябва да са написани на български език и на кирилица, като са оформени чрез BBCode за публикуване във форум. Повече за BBcode може да научите на адрес: http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...amp;CODE=bbcode

Как изглежда една статия, може да разгледате на адрес: http://www.kaldata.com/articles.php

Статиите трябва да са авторски или превод, не се допускат до участие статии, копирани от други български сайтове.

Внимание! Преди да започнете да пишете статия за някоя програма, моля уверете се, че няма подобна или същата публикувана на адрес: http://www.kaldata.com/articles.php

- Всяка статия публикувана във форума ще бъде прегледана от модератор и ако отговаря на условията ще бъде публикувана в сайта на адрес: http://www.kaldata.com/articles.php

Забележки:

*Не всички изпратени статии ще бъдат публикувани на сайта, а само одобрените такива.

*Авторските права върху одобрените и платени статии стават собственост на „Калдейта” ЕООД (www.kaldata.com). И се забранява публикуването на статията или части от нея в други сайтове, списания, форуми и други без изричното съгласие на „Калдейта” ЕООД.

*Авторските права върху неодобрените и неплатени статии остават на техните автори. Те могат да публикуват статията си или части от нея където и както намерят за добре.

Редактирано от kal (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 64
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

• Администратор
Плащането как ще се извършва? :clap:

Начините са три:

- по банков път (ако притежавате кредитна или дебитна карта)

- пощенски запис

- в брой (ако авторът е от София)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам един въпрос. Защо някои от по-известнитв програми ги няма в каталога? Не може ли да напишем такава статия за каталога и след това статия за нея. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
Имам един въпрос. Защо някои от по-известнитв програми ги няма в каталога? Не може ли да напишем такава статия за каталога и след това статия за нея. ;)

Кои по - известни програми ги няма в каталога ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото са платени и е забранено свободното им разпространение.Да си виждал тук да качват Photoshop... ;)

Калдата не са пирати... biggrin.gif

Поне аз така си мисля... :lol6:

Редактирано от electric (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На платените програми има демо версии или траял(за определен период от време).Това е в зависимост от това какво дава производителя на конкретната програма.Където пише "Лиценз: Платен (Shareware)" са все такива.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз имам предвут corel draw AutoCAD и т.н. То е ясно, че не можеш да намериш сичките програми оргинални без да даваш пари. Ще се даде линк към пробна версия , а след това който иска да си я копува ;) Пък ако не става ще потърся за някоя друга програма ама 10000 думи са си бая :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз имам предвут corel draw AutoCAD и т.н. То е ясно, че не можеш да намериш сичките програми оргинални без да даваш пари. Ще се даде линк към пробна версия , а след това който иска да си я копува ;) Пък ако не става ще потърся за някоя друга програма ама 10000 думи са си бая :)

Някои програми са толкова скъпи че нямат пробни версии...освен RETAIL...

А да видим откъде ще изтеглиш AirBox, DpsVelocity (особено ако изискват и специализиран хардуер за да вървят), Digital Juice Editor's Toolkit сериите, (тези вече се намират GDATA AntivirusKit, VCOM System Suite...)Аз не мисля че наличните програми са "малко" и са напълно достатъчни...Ако не можеш да намериш нещо на главната страница си има форум "Нови Програми" ;):

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно за AutoCAD 1000 думи са малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Символ означава буква а не дума.

Плаща се за брой букви а не думи.

Четете внимателно и не пишете глупости... Всичко е описано много внимателно. За повече информация си има данни за контакт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Символ означава буква а не дума.

Плаща се за брой букви а не думи.

Четете внимателно и не пишете глупости... Всичко е описано много внимателно. За повече информация си има данни за контакт.

Oooooooo ohmy.gif много се извинявам sad.gifsad.gif:wors::wors: Аз не съм дочел извинявам се още веднъж. Аз си харесах програмата вече :wors: и почвам да превеждам ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Не, не мисля че е несправедливо. Това е заварено положение.

По същата логика, ако направим например сайта платен трябва да ти поискаме вноските за две години назад от както си се регистрирал. Да си платиш, че си ползвал сайта две години, въпреки че когато си се регистрирал сайта е бил безплатен.

Малко не се връзват нещата не мислиш ли ?

Статиите, които са писани преди и не са купени от kaldata.com са собственост на техните автори и те могат да публикуват или продават статията си или части от нея където и както намерят за добре. Сега с тези статии, които kaldata.com ще закупи нещата не стоят така. Авторските права върху одобрените и платени статии стават собственост на „Калдейта” ЕООД (www.kaldata.com). И се забранява публикуването на статията или части от нея в други сайтове, списания, форуми и други без изричното съгласие на „Калдейта” ЕООД.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е, че ще има хора, които ще го правят за кеф и слава или с други думи за хората и сайта, дори и след това нововъведение.

Правете статии с удоволствие, а не за пари. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
ОК ;)

В такъв случай ще помоля статиите ми да бъдат премахнати. :wors:

2.15 Всяко мнение, предоставено тук е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни).

Правила на форума

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
Не говорех за тези във форума:

FastStone - бърз и удобен Image Viewer

Paint.NET - глътка свеж въздух

edit: А тази за nLite я копирах от тук. Поукрасих я малко, за да изглежда авторска. ;)

Разбирам, тук става въпрос за дребнави сметки, добре пресметнете символите в статиите си и ни изпратете банковата си сметка и ще ви изпратим паричките за статиите.

Надяваме се да сте доволен и противно на очакванията Ви, ние няма изведнъж да решим да ви поискаме такса, че сте използвали сайта ни една година. Защото държим на условията, които сме поставили и при които сте се регистрирал.

Малко неуместно е, когато човек е изпратил нещо доброволно и безплатно в последствие да поиска пари, но нагледали сме се на какво ли не в България.

В първия пост на темата има данни за контакт с нас, очакваме банковата ви сметка и сумата, която очаквате да Ви платим.

Поздрави и приятни мигове във форумите на kaldata.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

*Авторските права върху одобрените и платени статии стават собственост на „Калдейта” ЕООД (www.kaldata.com). И се забранява публикуването на статията или части от нея в други сайтове, списания, форуми и други без изричното съгласие на „Калдейта” ЕООД.

Това е несправедливо според мен. Ще дам пример, човека е написал статия с над 20 000 символа, всеки знае, че това не е малко работа, всичко е обяснено точно и ясно, човека е използвал снимки, описания, представил е възможностите на дадената програма и изведнъж печели 80 лева и Калдата си присвоява правата върху неговия труд само, заради 80 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е несправедливо според мен. Ще дам пример, човека е написал статия с над 20 000 символа, всеки знае, че това не е малко работа, всичко е обяснено точно и ясно, човека е използвал снимки, описания, представил е възможностите на дадената програма и изведнъж печели 80 лева и Калдата си присвоява правата върху неговия труд само, заради 80 лева.

Ми напиши я без пари тогава,много станахте кандидатите като ви обещаха по 50 кинта :jeer:

Истината е че малко сайтове биха ти платили за нещо такова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никой не ви задължава! На който не му харесва, просто да не пише! Хората решиха да възнаградят по някакъв начин положения труд, сега пък ви е малко! Или просто трябва да се търси повод да се лае!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кое не е справедливо?Даже е много изгодно.Пишеш по 2-3 статии на седмица и ето ти ги 240 лева. :jeer:

Все едно Калдата му копува статията.Калдата не задължава никой да си побликува труда тук. :P

Брей,много сте бързи... biggrin.gif

Редактирано от electric (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
Нещо много бързо променихте символите.

Поради големия интерес и стремежа да стимулираме авторите за по обширни статии се наложи да се увеличат символите.

Това не важи за статиите, които са пуснати до момента:

WinRAR - инсталация, какво, кое, как, faq?!

Инсталиране на "KUbuntu" 7.04 и "Tilix" 2.0

WinXP Manager v5.1.5 - кратко ревю

Как да направим каталог на колекцията си от филми?

Те ще бъдат оценени и заплатени по цените преди увеличението на символите за да е всичко коректно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно. Малко про-комерсиално, но все пак нещо ново.

Дано това да не прекрати публикуването на свободни статии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
Поздравления за инициативата. Може би не е толкова лошо че увеличихте символите, но рискувате да се публикуват прекалено раздути материали. Аз мисля, че по-добре кратко и сбито, но качественно.

Имам и един въпрос - смятам да напиша малка статиика за програма, която я няма в списъка, но е изключително полезна и без аналог в каталога. Ще се заплащат ли подобни статии?

Привет,

Напиши статията, по преценка на екипа, ако програмата е интересна ще я добавим в каталога. Не се притеснявай за това.

Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Добави ново...