Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конкурса за статии - Приключи.

Featured Replies

Докъде се стигна ... :/

Че кое му е лошото...Статиите винаги ще са на мода.Няма потребители кото да знаят всичко и колкото повече интересни и разнообразни материали толкова по-добре.Вярно е че ще има преведени материали и все пак аз предлагам да се пишат статиите за програми използвани от съответния потребител.Така по-добре ще обясни тънкостите на даден софтуер!Идеята за финансова стимулация не е лоша, но лично аз ще продължа да пускам свободни теми стига да имам време да пиша и разкрасявам.За момента си имам работа и това ми е като хоби cool.gif

• Отговори 64
  • Прегледи 37,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Аз съм заинтересована и искам да попитам, ако съм пуснала някъде другаде първо статията и след това я пусна тука и вие я одобрите.

Първото място, където е пусната тази статия, нарушава ли авторските ви права за закупената статия от вас.

А и защо не пуснете новината на официалния сайт, за да знаят всички потребители на сайта за тази ваша инициатива ?

П.п. Много полезни неща намерих тук, кеффффффф

Ако ти си писала тази статия,авторските права са твои и можеш да я разпространяваш навсякъде.

Но не съм сигурен дали тук ще може... :P

А пък,ако я дадеш на Калдата те получават авторските права и тогава нямаш право да я побликуваш без съгласието на kal. ;)

• Автор
  • Администратор
Аз съм заинтересована и искам да попитам, ако съм пуснала някъде другаде първо статията и след това я пусна тука и вие я одобрите.

Първото място, където е пусната тази статия, нарушава ли авторските ви права за закупената статия от вас.

А и защо не пуснете новината на официалния сайт, за да знаят всички потребители на сайта за тази ваша инициатива ?

П.п. Много полезни неща намерих тук, кеффффффф

Ако статията е публикувана на друго място, за съжаление не появяваме интерес към нея. Заплащаме само статии, върху които придобиваме авторските права и е забранено те да бъдат копирани на други места.

Може да я публикувате, ако желаете и тук, но безплатно.

Ако статията е публикувана на друго място, за съжаление не появяваме интерес към нея. Заплащаме само статии, върху които придобиваме авторските права и е забранено те да бъдат копирани на други места.

Може да я публикувате, ако желаете и тук, но безплатно.

Аха... ако не беше така щях да пусна една статийка :P Тогава ще се мъча върху нещо ново.

А може ли отговор на втория въпрос ?

Надявам се, че малко критика ще е от полза за всички.

...Дано това да не прекрати публикуването на свободни статии.

Опасявам се, че ще стане точно така. Инициативата на екипа е разбираема и похвална, но не смятам за особено удачни платените ръководства - следя внимателно темата и публикуваните статии и не мога да скрия разочарованието си. С може би 1 или 2 изключения досега, това са почти безполезни статии, защото се доближават по-скоро до анонси, а не до истински ръководства, които да са от полза за потребителите - такива, каквито бяха и са безплатните в съответния раздел. Смисълът на едно ръководство за работа е да покаже някои тънкости на съответната програма, а не да се публикуват картинки с елементарни полуобяснения кое за какво се използва, т.е. зле прикрита комерсиалност. Няма нищо лошо в това да се изкарат пари срещу вложен труд, но нали би следвало да има и полза от този труд.

Не бих желал да засегна когото и да било, изразявам личното си мнение.

kal май не си ме разбрал добре.

Аз съм написала статия примерно в дата.бг ( ех да беше там ) и искам да я пусна тука. Вие я одобрявате и я пускате, и в този случай дата.бг нарушава ли вашите права върху статията ??? Защото май има такива статии?

А и искам да попитам, ако съм написала нещо някъде другаде и някой нагъл човек го препише, и тука го пуснете и му платите. Аз влизам и виждам, че някой е копирал моята статия. Какво става? Ония преписвач си е получил парите, а аз нищо или пък не съм искала да я пускам тука.

А и пише символи, в него считат ли се символите от линковете на картинките?

Съжалявам, че съм толкова любопитна, просто ми е интересно.

• Автор
  • Администратор
kal май не си ме разбрал добре.

Аз съм написала статия примерно в дата.бг ( ех да беше там ) и искам да я пусна тука. Вие я одобрявате и я пускате, и в този случай дата.бг нарушава ли вашите права върху статията ??? Защото май има такива статии?

А и искам да попитам, ако съм написала нещо някъде другаде и някой нагъл човек го препише, и тука го пуснете и му платите. Аз влизам и виждам, че някой е копирал моята статия. Какво става? Ония преписвач си е получил парите, а аз нищо или пък не съм искала да я пускам тука.

А и пише символи, в него считат ли се символите от линковете на картинките?

Съжалявам, че съм толкова любопитна, просто ми е интересно.

За сетен път ще се наложи да разясня, че не желаем статии, които вече са публикувани някъде (кое точно не разбираш от тези думи). Не желаем след като придобием правата на някоя статия да се разправяме със стотици сайтове да я премахнат от архивите си.

Относно другите въпроси .. мислиш ли, че сме седнали тука да се надлъгваме и да си играем на Хитър Петър.

За да не те затрудняваме да мислиш дали да пуснеш статията си, която е публикувана на още няколко места ще те улесня с ясен отговор: НЕ.

И не желаем да ни изпращаш никакви статии.

Хората изписаха по 3-4 статии, а на някои още им разясняваме правилата. Прочети внимателно първия пост и много неща ще ти станат ясни.

Благодаря ти предварително за разбирането.

Поздрави

Надявам се, че малко критика ще е от полза за всички.

Опасявам се, че ще стане точно така. Инициативата на екипа е разбираема и похвална, но не смятам за особено удачни платените ръководства - следя внимателно темата и публикуваните статии и не мога да скрия разочарованието си. С може би 1 или 2 изключения досега, това са почти безполезни статии, защото се доближават по-скоро до анонси, а не до истински ръководства, които да са от полза за потребителите - такива, каквито бяха и са безплатните в съответния раздел. Смисълът на едно ръководство за работа е да покаже някои тънкости на съответната програма, а не да се публикуват картинки с елементарни полуобяснения кое за какво се използва, т.е. зле прикрита комерсиалност. Няма нищо лошо в това да се изкарат пари срещу вложен труд, но нали би следвало да има и полза от този труд.

Не бих желал да засегна когото и да било, изразявам личното си мнение.

Споделям личното ти мнение. И аз се надявам да не се изкриви иначе добрата идея за обогатяване на сайта, в безполезни, преведени (неавторски) ревюта на програми. sad.gif

Аз исках да бъда любопитна и науча повече за това, което предлагате.

Но кал много си лошшшшшшшш sad.gif ;( sad.gifsad.gif Защо ми викаш ?

Приятели ми казаха, че тука е супер, но ти ме разочарова sad.gif ;( sad.gifsad.gif

Щом не ми отговаряш на някой въпроси, значи има нещо!

Поздрави и довиждане! sad.gif ;( sad.gifsad.gif

Аз исках да бъда любопитна и науча повече за това, което предлагате.

Но кал много си лошшшшшшшш sad.gif ;( sad.gifsad.gif Защо ми викаш ?

Приятели ми казаха, че тука е супер, но ти ме разочарова sad.gif ;( sad.gifsad.gif

Щом не ми отговаряш на някой въпроси, значи има нещо!

Поздрави и довиждане! sad.gif ;( sad.gifsad.gif

Както kal каза, прочети първия пост ако трябва няколко пъти, за да разбереш какво се предлага и какви са условията. Всичко е описано на разбираем български език. Успех.

Символ означава буква а не дума.

Плаща се за брой букви а не думи.

Четете внимателно и не пишете глупости... Всичко е описано много внимателно. За повече информация си има данни за контакт.

Препинателните знаци и празните места не са ли също символи? Не са само буквите, символи са и цифрите.

Редактирано от car (преглед на промените)

Не се хващай за буквата ;) Много ясно, че "символ" е и буква, и цифра, и препинателен знак. Празното място няма как да бъде символ. То си е просто празно място. Става дума за това, че "символ" не трябва да се бърка с "дума".

Може и да си прав, че не са символи "празните места", ама IPB-то ги брои за символи.

Редактирано от car (преглед на промените)

Как може да спорите за такива глупости - кое е символ и кое не??? Напишете си статията, пък колкото излезе! Ако ще киризиш от някой и друг интервал или няколко запетаи в повече, ясно ми е и колко ще е качествена статията. Не може ли просто да си пишете статията? Другото е елементарна стимулация, която някой се опитва да обърне в дребно печалбарство. Убава работа, ама циганска... Евала на екипа, че е решил да спонсорира желаещите да споделят опита си.

А бе хора пишете си статиите за забавление и с нагласата да помогнете на калдата и на потребителите. А тези пари които ви се дават са нещо като отплата за труда. Когато статиите се публикуваха безплатно никои не мранкаше, а сега калдата реши да ви вазнагради и вие започнахте да мранката и да се сърдите. Недейте така. Успех на всики ;)

П.П Чакам мение за моята статия :ph34r:

Да Малчо и аз мисля така!В момента пиша втора статия, но не за пари! А просто ми прави кеф да изучавам програмите!Но да се възнагради човек за това също е хубаво!

НЕ съм чел цялата тема, но искам да попитам има ли как да си запазим правто да пишем за определяна програма преди някой друг да ни е изпреварил. Например да си пиша темата 1-2 седмици и да не бъде публикувана от друг за да не отиде моят труд на вятъра

НЕ съм чел цялата тема, но искам да попитам има ли как да си запазим правто да пишем за определяна програма преди някой друг да ни е изпреварил. Например да си пиша темата 1-2 седмици и да не бъде публикувана от друг за да не отиде моят труд на вятъра

Леле ти направо ми взе думите от устата! Щях да питам същото! cool.gif

Леле ти направо ми взе думите от устата! Щях да питам същото! cool.gif

Аз предлагам запазването на тема да става срещу сума от 100лв.

Аз предлагам запазването на тема да става срещу сума от 100лв.

Наистина хитро, но не вярвам някой да приеме предложението.

• Автор
  • Администратор

Няма да има запазване на заглавие. Ако се дублират 2 статии екипа ще избере по добрата от двете и само едната ще бъде публикувана. Така се избягва възможността някой да си запази тема и да напише пълни глупости и да не се даде шанс на друг по - способен.

Е, това ме интересуваше. Благодаря!

Аз имам идея за програма която да добавим в каталога. Става въпрос за Web Page Maker. Ще напиша статия как да си направиш сайт с въпросната програма, защото много хора от форума имат въпроси спрямо програмата и работата с нея. Ако @kal е се съгласи да добавите програмата в каталога ще напиша статийка за нея.

П.П До @kal материала за миналата ми статия не е взета от Укепедията, но това е дуг въпрос. Забелязах, че се дублират някои неща по късно sad.gif .Нали не е проблем ако материала е от Уекпедията, но на друг език?

• Автор
  • Администратор
Аз имам идея за програма която да добавим в каталога. Става въпрос за Web Page Maker. Ще напиша статия как да си направиш сайт с въпросната програма, защото много хора от форума имат въпроси спрямо програмата и работата с нея. Ако @kal е се съгласи да добавите програмата в каталога ще напиша статийка за нея.

П.П До @kal материала за миналата ми статия не е взета от Укепедията, но това е дуг въпрос. Забелязах, че се дублират някои неща по късно sad.gif .Нали не е проблем ако материала е от Уекпедията, но на друг език?

Здравейте,

Напишете статията си и я публикувайте, ако преценим, че статията си заслужава ще я публикуваме и ще добавим програмата.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.