Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

абе хлапе, що не си гледаш обърнатия назад каскет по-добре,

account = сметка на български

като порастнеш и отидеш в българска банка ще ти открият сметка а не ъкаунт.

Драги, можеш да използваш думата "сметка", когато говориш за банка, но в случая Skype не е банка и е по-правилно да се нарече акаунт. cool.gif

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Калине, остави го този. Не си ли установил, че с ехото не може да се спори, разговаря, води диалог и прочее.

Нека си „реставрира“...

Пожелавам и успех на напъните тази тема да се превърне в „Как да не използваме Skype“. На системните също желая успех в опитите да забранят инсталирането на Skype. Борбата ще върви с променлив успех и за двете страни.

От друга страна това, че омаловажават Skype като използван само в България и не по света предимно от неориентирани и пъпчасали тийнейджъри скоро ще им изиграе много лоша шега. Ха-ха! С новите версии на Skype, които идат... Но да ги видя тогава какво ще измислят...

А иначе „account“ ние превеждаме в българските преводи на Skype:

а) „личен профил“ или само „профил“;

б) „профил в Skype“.

ДОПЪЛНЕНИЕ: При назоваване почтеният подход би бил да се ползват точните названия, възприети в официалните локализации на съответните програми, но както с теб знаем, коректност от страна на този колумнист не би могло да се очаква...

За „акаунт“ говорим само в случаите, когато се споменава ОС на Майкрософт, защото там официално така е решено да се превежда на български.

Поздрави,

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

От друга страна това, че омаловажават Skype като използван само в България и не по света предимно от неориентирани и пъпчасали тийнейджъри скоро ще им изиграе много лоша шега. Ха-ха! С новите версии на Skype, които идат... Но да ги видя тогава какво ще измислят...

Е от къв зор да го използваме Скайпа по Света като си говориме направо от телефона без пари, без начална такса и без допълнителни абонаменти до другите национални телефонни номера?

И за да не почнеш пак да пишеш като на другата тема цяли фермани че не е възможно, този път ти давам веднага линк:

http://www.belgacom.be/private/en/jsp/dyna...=hbs_happy_time

Със същия този линк го "разбих" един твой колега от форума на Скайпа преди време.

Не може да се сравнява надеждноста на цифрова телефонна връзка (от централа до централа ) със случайните понякога качествени, понякога накъсани разговори преминаващи през по 4 случайни компютъра с инсталиран Скайп на тях. Даже и от Скайп до стационарни телефони е по-лошо качеството от части и заради забавянето което се получава от дългия път до "Skype to PSTN gateway-я" някъде далече в чужбина, от части и заради скапания кодек G.729 който прави неестествени гласовете.

Аз ти гарантирам че френско говорящите хлапета в Европа си чатят предимно по МСН-а въпреки че по супермаркетите е пълно с какви ли не джунджурийки с логото на Скайпа.

Здравйте,на всички!

Със Скайп 3.5 съм и се чудя как мога по време на чат да изтрия всички изпратени съобщения,но едновременно,а не едно по едно-както става с цъкането на десния бутон на мишката?При предишните версии беше много лесно-имаше delete all.И,дали текстът се изтрива само при мен или изчезва от екрана и на отсрещната страна?С изключена хронология съм винаги,ако има значение.Благодаря.

P.S.Извинявам се,че по погрешка не съм писала в темата за Skype.Моля,да я преместите.

Редактирано от САЛ (преглед на промените)

Еми опитаи да ги маркираш с "ctrl+a" и после "delete"

Мисля, че току-що се разби твоята философия:

how_fring_works1.jpg

Проверете, дали има версия и за вашия мобилен телефон тук.

Предистория на картинката: тук и 2 страници назад.

Официален сайт на Фринг

Мисля, че току-що се разби твоята философия:

За fring е писано на forum.gizmoproject.com още преди месеци, не е новина за мен.

Това от компютър не работи, трябва да си купува човек специален скъп мобилин телефон и да намира като по чудо WiFi свързаност навсякъде където ходи.

специален скъп мобилин телефон и да намира като по чудо WiFi свързаност навсякъде където ходи.

В кой век живееш!? И ти пишеш това в годината, когато се появи iPhone и N95!?

Пак провери списъка с поддържани телефони и устройства. Ако ти е се виждат скъпи – купи някой от посочените на старо.

Колкото до Wi Fi: ето какво направихме ние 10-ина човека на улицата, на която работим. Събрахме пари и инсталирахме един квалитетен рутер във малка счетоводна къща на наша позната. И тя е доволна, и ние също. Защото през деня, когато сме заети ползваме абсолютно безплатно Skype, за да говорим с близки и познати и никой не може да ни обвини, че правим нещо незаконно.

Ти наистина ли си такъв гизмо фанатик, или се страхуваш да погледнеш истината в очите?

Дойде Skype, Wi Fi иде, а с гизмо накъде?

При разговор по скайп от началото се чува добре, след това започва пръщене, което не спира. По какъв начин може да се оправи пръщенето. Благодаря предварително.

Редактирано от mone (преглед на промените)

При разговор по скайп от началото се чува добре, след това започва пръщене, което не спира. По какъв начин може да се оправи пръщенето. Благодаря предварително.
В преградката на разговора има една иконка със слушалки, натиснете я тя ще ви каже какво е при вас. По принцип причините могат да са различни, но пробвайте да освободите паметта; ако сте със стара версия, я обновете до последната публична; проверете настройките на микрофона (м/у вас и него е добре да няма други предмети); ползвайте слушалки (поне едната от страните е добре да е със слушалки); и т.н.
Еми опитаи да ги маркираш с "ctrl+a" и после "delete"

Мислех си и затова,но не става.Маркира ги всички,но ги трие едно по едно,за съжаление.

Мислех си и затова, но не става. Маркира ги всички, но ги трие едно по едно, за съжаление.

Направете това, което ви отговори САЛ, но първо си сменете версията. СТАВА, но с новите версии.

А иначе бихте могъл, Даниеле, да избирате отделни записи, които искате да премахнете при натиснат Ктрл + щракване с ляв бутон.

БЕЛ.: Може би е добре някой от модератирите да премести тази тема към темата за Skype.

Благодаря за отговора,но нещо не съм разбрала правилно.Аз съм с версия 3.5-това не е ли най-новата?С коя трябва да я сменя?Именно с нея(3.5)всички съобщения се трият поотделно,а аз питам,дали може наведнъж.Пробвах с натиснат Ctrl+и избор с ляв бутон,но не се получава.Дано сега да е по-ясно обяснението ми.Какво мислите zmeYpc?

Редактирано от САЛ (преглед на промените)

Здравейте! Искам да попитам как мога да си нарпавя така че да подкарам два акаунта на скайт на 1 пц! Със сигурност има обяснение как се прави, но вече половин час го търся и не мога да го открия!

Благодаря предварително!

Здравейте! Искам да попитам как мога да си нарпавя така че да подкарам два акаунта на скайт на 1 пц! Със сигурност има обяснение как се прави, но вече половин час го търся и не мога да го открия!

Благодаря предварително!

Прочетете следния материал публикуван от Николай Филипов в българската секция.

Тарся програма която да ми показва коя песен слушам в skype sad.gif

Тарся програма която да ми показва коя песен слушам в skype sad.gif

Пробвайте тази програма. В настройките й има опция да се показва песента, която слушате за 'настроение'.

Списък с изменения на български и кратко описание на новото в последната публична бета 3.6.0.127 БЕТА тук:

Здравйте,на всички!

Със Скайп 3.5 съм и се чудя как мога по време на чат да изтрия всички изпратени съобщения,но едновременно,а не едно по едно-както става с цъкането на десния бутон на мишката?При предишните версии беше много лесно-имаше delete all.И,дали текстът се изтрива само при мен или изчезва от екрана и на отсрещната страна?С изключена хронология съм винаги,ако има значение.Благодаря.

P.S.Извинявам се,че по погрешка не съм писала в темата за Skype.Моля,да я преместите.

Здравейте!

Тъй като запитването ми не беше преместено в темата за Скайп,аз копирах линка тук,за да може да ми се помогне да си разреша проблема с версия 3.5.Благодаря на всички,които ще се отзоват.

Вече е преместено. Следващият път, използвайте бутона "Докладвай"

stanley56

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Вече ви отговорих там!!!

Зависи, с коя точно 3.5 сте вие. В момента последната 3.5 е 3.5.0.239 от втората половина на м. септември. Излезе и 3.6 като публична бета. Версията ѝ е – 3.6.0.127 Beta. Можете да нучите повече от тази страница в сайта на Skype. В същата тема, в която сте писала аз ви отговорих.

От доста версии това е възможно – учудвам се как така при вас не става. Явно нещо не правите.

1. Отивате в преградка „Хронология“

2. От падащия списък „Всички събития“ изберете „Текстови съобщения“.

3. Ако искате да изтриете всички текстови съобщения: 1) натискате Ctrl + A и и ще видите как всички се оцветяват в синьо, т.е. значи са избрани.

4. Натиснете Delete и ще видите диалог за потвърждаване на изтриването.

Ако пък искате да изтриете избрани дискусии от предишната т. 2 направете следното:

При натиснат Ctrl щракнете с левия бутон на мишката по дискусия. Продължете, докато изберете тези дискусии, които искате да изтриете. И т.н.

Вече ви отговорих там!!!

Зависи, с коя точно 3.5 сте вие. В момента последната 3.5 е 3.5.0.239 от втората половина на м. септември. Излезе и 3.6 като публична бета. Версията ѝ е – 3.6.0.127 Beta. Можете да нучите повече от тази страница в сайта на Skype. В същата тема, в която сте писала аз ви отговорих.

От доста версии това е възможно – учудвам се как така при вас не става. Явно нещо не правите.

1. Отивате в преградка „Хронология“

2. От падащия списък „Всички събития“ изберете „Текстови съобщения“.

3. Ако искате да изтриете всички текстови съобщения: 1) натискате Ctrl + A и и ще видите как всички се оцветяват в синьо, т.е. значи са избрани.

4. Натиснете Delete и ще видите диалог за потвърждаване на изтриването.

Ако пък искате да изтриете избрани дискусии от предишната т. 2 направете следното:

При натиснат Ctrl щракнете с левия бутон на мишката по дискусия. Продължете, докато изберете тези дискусии, които искате да изтриете. И т.н.

Да,zmeYpc! Благодаря отново!

Видях,че сте отговорили на предишния ми пост и изпробвах нещата,които сте написали.Изглежда,че аз не обяснявам правилно и затова се разминаваме.От днес съм с новата Бета версия 3.6.За последен път ще опитам да обясня какво точно искам,ако стане-добре,ако ли не-здраве,да е!Не е чак толкова голям проблем.Само да вмъкна,че знам как се трие от хронологията,как се маркира с Ctrl+A(при мен се оцветяват в зелено,ако има значение),а след това се появява прозорче с избор на:Редактиране,копиране,премахване на съобщението и избери всички.Къде е Delete ALL,заради което е цялото това писане? :rolleyes: Надявам се чрез снимките всичко да е по-ясно.

P.S.Разбрах вече как да "докладвам" за преместването на темата ми. :ph34r:

post-68069-1192393969_thumb.jpg

post-68069-1192394003_thumb.jpg

post-68069-1192394014_thumb.jpg

Компютърът е с Windows Vista Home Basic .Всичко работи нормално, докато не започна да говоря с някой по Skype. Говоря няколко минути и ме изхвърля от Интернет. говорих с администратора, той каза че проблемът не е в интернета, а е софтуерен - някаква несъвместимост с мрежата и Vista. Спомена нещо и за Error 619. Порових се в темата за Vista във форума, но не намерих нищо, аз и не разбирам много... Някой знае ли как да реша проблема sad.gif Благодаря предварително

с коя версия си на Скайпа?

Еее съжалявам, ама чак сега видях специалната тема тук!

Въпросът ми е за същата тазо грешка 1603 и постнах даже нова тема преди това.

Направо се отчаях.. трих трих и не става и не става !

Трябва да си преинсталирам целия Windows заради един Skype ли? sad.gif Моля, помогнетеее !

Инсталирай си най-новата версия на Скайп.

Ако пак не стане пробвай това: влизаш в папката,където е инсталиран Скайп. Десен бутон на skype.exe. На 'Съвместимост' слагаш отметка

на 'Стартирай тази програма със ...."

post-111729-1192472426.jpg

Мисля че това ще помогне.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.