Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

„Написа Димитър Мазнеков, основателно ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР“

ПП:Съобщението за несъответсвие от TUEV CERT е ясно, че не мога да го покажа публично, защото е фирмена тайна - но това не променя факта.

Сам си създавате работа, Мазнеков. Никой не ви е карал да превеждате. Дал съм препратка – хората знаят езици, който не знае ще му го преведат. Идвате в тази тема да манипулирате хората, че TÜV NORD CERT (даже сте сгрешил изписването – нормално за вас) забранява използването на Skype, пък не можете да ни го покажете в електронен вид, щото бил тайна. Фирмена. Айде бе! После лъжете, че тази организация не била стандартизирала Skype и питате защо Skype нямала сертификат? Ех колко лоша програма, а Мазнеков?

Отговорих ви по-горе защо.

НИКОЙ ПРОИЗВОДИТЕЛ на софтуер не е длъжен да се съобразява проектирайки своя продукт с друга компания, занимаваща се със стандартизиране и контрол. Освен, ако не желае. И/или има изгода от това сертифициране.

Вие обаче като лъжец и манипулатор продължавате. Така да бъде.

След като Gizmo и Goole Talk нямат позитивни сертификати, подобен на ПУБЛИЧНОТО разрешение за използване на Skype кабини за гласова и мобилна комуникация на борда на самолетите AIRBUS 380 от 28. II. 2007 г. (на немски език)...

Питам как така ИДВАТЕ ТУК да разказвате за вашите фирмени тайни и да всявате объркване сред потребителите, БЕЗ да можете да го докажете ДОКУМЕНТАРНО!?

На какво основание манипулирате другите читатели на тази тема?

ПП Въпросите са реторични. Ясно е защо. Ясно за всички четящи с глави на раменете. За мен вие сте манипулатор и лъжец. Няма да отговарям повече на ваши коментари. Но и няма да търпя да се упражнявате в спекулации и плитки инсинуации по адрес на Skype.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

някой може ли да ми каже зашо повреме на разговор се рестартира комп.и то не всеки път.може три дена да не рестартира а некой път може и три четири пъти да рестартира.

някой може ли да ми каже зашо повреме на разговор се рестартира комп.и то не всеки път.може три дена да не рестартира а некой път може и три четири пъти да рестартира.

Забрани автоматичното рестартиране (My Computer - Properties - Advanced - Startup and Recovery и махни отметката на Automatically restart) и виж каква грешка излиза на синия екран.

Сам си създавате работа, Мазнеков. Никой не ви е карал да превеждате. Дал съм препратка – хората знаят езици, който не знае ще му го преведат. Идвате в тази тема да манипулирате хората, че TÜV NORD CERT (даже сте сгрешил изписването – нормално за вас)

..........

Питам как така ИДВАТЕ ТУК да разказвате за вашите фирмени тайни и да всявате объркване сред потребителите, БЕЗ да можете да го докажете ДОКУМЕНТАРНО!?

За всеки ученик в 5 клас, запознат с немския е ясно - когато нямате умлаут, се пише UE, но това за преводач като вас е тъмната Индия.

Аз си давам труда за каквото си пожелая - вие преведете EULA на хората. За да идвате Вие тук (доколкото виждам сте дошли доста след мен) за да ги убеждавате колко невинно си предоставят компютрите за мрежата на eBay. Дали не ви плащат за зарибени потребители? Изисках официално писмо от TUEV CERT да ми изпратя защо са поискали с несътоветствие да махнем нещастния Скайп. В разговор с одитора ми сподели, че за това Скайп използват все по-сложно криптиране като AES - за да не могат да им се идентифицират пакетите ! Както каза датския колега - такова нещо на М$ нямаше да се размине.

Апропо - кой номер сертификат се разрешава ползването на Скайп на борда на самолет? Номер ако обичате. Или както спомена един колега тук - достатъчно е на слушалки за 5 лв да се лепне от китаеца Skype сертифицирани :) Очакваме да видим същата лепенка и на Еърбъз :beer:

привет на всички!!!Съжалявам,че отново ви притеснявам,но аз не открих отговор на моя проблем,рових се 2 дена в старата и тази тема,но не можах да стигна до никъде.Първо искам да кажа,че не съм много навътре с компютрите,просто любителка съм,така че ,ако може да не използвате неразбираеми поне за мен термини laugh.gif .Та проблемът ми е следният:изтрих си хронологията преди време от скайпа,но сега ми трябва една част от нея,пази ли се хронологията в компа,аз открих папка с мойто скайпиме в компа,намира се в C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Skype,но са дат файлове,които не мога да отворя :sobbing: ,пробвах с notepad,но ми излизат само едни квадратчета и скайпимето на човека,с който сам си писала,има ли начин да стане текстов документ?Благодаря предварително,много ще съм ви задалжена,ако ми помогнете,защото това,което тарся е много важно за мен :help::computer8::help wanted3:

Бих желал да получа ОФИЦИАЛЕН превод от ОФИЦИАЛНИТЕ преводачи тук, в тази тема, а не в чат на Skype и то на определени пасажи. Надявам се че няма да отнеме много време. Topper е нахвърлял нещо, но бих желал всичко и то от професионални преводачи, а не от ученици бетатестери. Нищо лично. Авторските права са си ваши. Не е кой знае колко като обем. Благодаря предварително.

А Калински ако има желание може да подготви текста на искането, което да бъде отправено в посочените от zmeYpc линкове. Едва ли фирмата ще се потруди да разбере какво им пиша на МОЯ език (български).

...
Ако сте изтрила хронологията от Skype нищо е бихте могла да възстановите, ОСВЕн ако имате запис на тази папка от ДРУГ компютър до инцидента. Хронологията се чете само през Skype. Шифрована е.

Как се възстановява? Копира се цялата папка от другия компютър и се копира на вашия при спрян Skype.

Ако сте изтрила хронологията си и я няма на друга машина е безсмислено да правите опити да я възстановите. Не е възможно. В материала, който не сте намерила и в двете части на темата за Skype е описано как да резервирате тази ваша папка точно за такива случаи.

Бих желал да получа ОФИЦИАЛЕН превод от ОФИЦИАЛНИТЕ преводачи тук, в тази тема, а не в чат на Skype и то на определени пасажи. ...

А Калински ако има желание може да подготви текста на искането, което да бъде отправено в посочените от zmeYpc линкове. Едва ли фирмата ще се потруди да разбере какво им пиша на МОЯ език (български).

Филипов,

докато не решат ЛСКП да стане официална част от българската локализация е безсмислено да превеждаме тези текстове. Не е само ЛСКП. Има поне още 6 такива текста. Вече писах, че непрекъснато напомняме при всеки удобен случай, че като страна член на ЕС компанията е длъжна да предостави всички правни текстове на български език. Допускам, че това е може би причината временно да няма поддръжка на български език в сайта. Не мога да го твърдя, ноп може би това е поне една от причините.

Не е достатъчно само Калин да се задейства. Може би, както преди време се задействаха потребителитъе на Линуь, и сега отново трябва българските потребители да отидат на тези места и да им кажат какво мислят за ЛСКП на английски.

Имате ли идея как чрез кликване на линк автоматично да се влиза в обща чат стая на Skype. Знам иначе че става чрез кликане автоматично да почнеш чат с даден потребител.

Имате ли идея как

Отивате във въпросния публичен чат. От Меню -> Настройки -> Насърчи чата -> Копиране на кода в клипборда оформяте бутон на вашата страница, с чието натискане посетителите да могат да посетят вашия публичен чат.

Новина от последния час на тема сигурност в Skype

На английски в Yahoo News

На български – „Skype отказа и немската полиция“ в notrial.info

Става ясно, че шифрованият протокол не е по силите на немските специални служби.

ДОПЪЛНЕНИЕ: Нарочно давам два източника, защото тази новина тук в България е леко модифицирана и понамирисва с внушенията, които отправя. Публикувана е на различни места от различни автори с различни източници като един и същ текст (плюс минус) някои пасажи. И това са ми самостоятелно мислещи журналисти. Българи. От българската версия излиза, че едва ли не Skype се ползва само от престъпници и терористи, затова затвореният ѝ протокол бил нещо много лошо. И как имало нужда от отваряне и закон за всеобщо подслушване. Пак за борба с престъпността. Оставям на непредубедените от вас да се запознаят с материала на английски с източник Ройтерс, който е явният първоизточник на информацията. Сравнете и направете изводите за себе си как и в какъв манипулируем свят живеем. Радостната новина е, че сигурността в Skype е на добро равнище (аз в никакъв случай не допускам, че българските потребители ползват програмата за зловредни, престъпни цели, напротив), щом немските специални служби са безсилни. А това значи, че и нашите аналогични служби също не могат да се ровят.

Това, бих казал, е добрата страна на шифроването в реално време. И за добронамерените потребители на Skype.

Човек може да си внуши нещо само ако е предубеден. В случая става дума за програма, която всеки познава, всеки знае подробностите за нея, съответно всеки може да си направи изводите за какво се ползва и за какво _може_ (но не задължително) да се ползва.

Честно казано аз не си правя твоя извод след прочита и на двата източника.

Според мен е абсурдно да се каже, че Skype не се използва само за незаконни цели, също и не може да се каже, че се използва само за законна дейност ;-)

Skype си има сериозни врагове в лицето на всички телекоми, така че нормално да излизат всякакви гадости за него:angry:

Тегля последната версия!

Но как абонатите от skype впредишната версия да добавя в другата? Имам предвид - не на ново да ги добавям, а да ги прехвърля в по-новата версия!

Тегля последната версия!

Но как абонатите от skype впредишната версия да добавя в другата? Имам предвид - не на ново да ги добавям, а да ги прехвърля в по-новата версия!

Единственото, което трянва да знаете и да помните са вашето Скайп име и паролата. Списъкът се пази на сървър и се прехвърля автоматично.

Към LazCorp

Подкрепам това, което споделяте. Но не съм предубеден. Реших да проверя информацията до източника (Reuters). Владея няколко езика. Минах през френски сайтове: навсякъде източник Ройтерс. Ако е перифразирана е посочено. Минах и по нашенските канали: навсякъде разни източници и един първообраз на текста в по-пълен, или по-орязан вид. После отново изчетох английския оригинал. Там не открих същите внушения, които открих в нашия „превод“. Може и да съм предубеден. Но пак си мисля, че не чак толкова, и не в степен да не мога да правя разлика м/у цитирано изказване на немския шеф на службите и преизказните съждения в българския „материал“.

Моите почитания, абсолютно споделям написаното от вас.

ПОЯСНЕНИЕ: Skype се ползва от всякакви хора. Добри и лоши. Значи ли това, че трябва специалните служби да имат „задни вратички“? И значи ли това, че понеже е затворен протоколът на Skype трябва да се отвори поне за службите? Категорично не.

Аз съм против всякакви опити на властта да ползва методи за контрол отпреди 60 години, за да ни контролира по-добре. Като удрят на дърво със Skype да ползват подслушвателни устройства и да мобилизират агенти по дърветата, улиците и прочее. Само да не ми се оправдават със „злия протокол“, който не бил CIA friendly.

Споделих тази новина с вас единствено, за да стане ясно за читателите колко безплодни и смешни са твърденията на някои противници на Skype, с които тук аз водих спор по някои други теми, че видите ли когато имате Skype на домашния компютър някои наши банки ще ви откажат да ви издадат електронен подпис... Което си е пълна глупост. Няма такава банка в България, поне доколкото аз съм информиран към днешна дата.

Бъртвежите на един болен параноик.

Пука й на банката, че някои ще ти открадне ключа - тя нищо не губи, губи потребителя.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Бъртвежите
Аз давам два варианта на един и същ материал: информация от Ройтерс. Всеки може да сравни текстовете и да реши сам. Едно е цитирано изявление на служител, друго – перифразирана квалификация. Но тия неща няма да ви ги обяснявам. Учете повече.

Мисля, че параноикът сте точно вие господин Мазнеков. Вие и гизмо твърдяхте, имало забрана от сертифициращи организации и от ваши банки да се ползва Skype съвместно. Не давали били електронни подписи и сертифициране, ако на машината има инсталиран Skype. Сега пък в тая ситуация губел потребителя. Няма да ви питам как. Ако под потребител имате пред вид себе си и заинтересовани от липсата точно на тази програма – напълно ви разбирам и съчуствам, но не мога да ви помогна.

Смешник, пак почваме с еквилибирстики ли?

Я ми посочи къде съм казал, че банка не издава електронен сертификат, ако имаш Скайп? Нещо почваш крайно много да ме дразниш.

Кой, велики мислителю, губи ако му откраднат пари от сметката - клиента или банката. Или ти е трудно да схванеш. Забраната за комуникатори, ако искаш да отговаряш на изискванията на ISO 27001:2005 е ФАКТ, колкото и да ми ревеш от това. А в този ход на мисли - с новата версия за Линукс Скайп пак ли ще се опитва да прочете паролите на потребителите и сертификатите в Мозила? Или вече процедурата е дълбоко засекретена с нов модифициран AES алгоритъм, та да не се разбере от крайния клиент? Само си питам, реторично - знам че няма да отоговориш. Ще отговориш, колкото преведе и съглашението с крайния потребител. Може би в последните версии вече е залегнало и някоя друга клауза, да се съгласявам да ползват и жена ми от Скайп? Вместо да сложат една фраза "не отговаряме за съдържанието на разговорите и файловете на крайните потребители, участващи в комуникацията" - елементарно, ще се дистанцират от всякаква употреба на софтуера за престъпни нужди. Ама не - ние гледаме да си осигурим мрежа от възли, за да работят клиентските компютри за сметка на фирмата.

Аз доколкото разбрах от мнението на полицията (но аз не разбирам, не съм филолог или преводач, само тъп инженер със сестра бивш адвокат и настоящ нотариус) - признали са, че не могат да проследят, нито да дешифрират разговор, нито да идентифицират участниците. Това, което системините администратори го знаят от години, което е описано още 2005 като "сложния алгоритъм, на който залага Скайп, за да не бъде хванат от рестрикции в комуникациите". Цитирам по памет превода на колега, който беше упоменат тук преди няколко поста. Интересно ми е (пак ще си питам реторично) - кой може да дешифрира разговора и да знае от къде минават връзките и кои потребители стоят от двете страни. Сигурно тези, който имат ключа за AES алгоритъма?? Или онези, който са сложили надписа "Разговора се препредава". Не знам, аз не разбирам - убедих се, че конспирацията е доста сериозна.

А, щях да забравя Змей - спи спокойно, не ползвам Скайп (колко странно - и още дишам??)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Вие двамата, няма ли вече да се спрете? От 2 страници ви четем само караниците...

Редактирано от DeathSpreadeR (преглед на промените)

Първо да се извиня потърсих нещичко по въпроса, но неоткрих и се надявам тук някой да ми отговори.

ВЪПРОСА ми се състои в това - имам GSM с блутоуд и си помислих с флашчето за трансфера между телефона и компютъра и дали е възможно с едно хенсффрии да си говаря през скайпа без да съм вързана със слушалките и кабела с тях. Т.е. чрез хейнсфрито да си осъществявам разговорите през скайпа - разбира се в 10 метра.

НЯКОЙ да може да ми отговори по въпроса ???

Отивате във въпросния публичен чат. От Меню -> Настройки -> Насърчи чата -> Копиране на кода в клипборда оформяте бутон на вашата страница, с чието натискане посетителите да могат да посетят вашия публичен чат.

...

Благодаря ти много !!! А има ли някаква настройка или трик, при който аз като не съм онлайн (при положение че аз съм създателя) хората пак да могат да влизат в чат стаята? Аз като излена от Skype, стаята не се разпада и хората които са си вътре си чатят, но не могат да влизат нови без да съм аз онлайн.

;)

Благодаря ти много !!! А има ли някаква настройка или трик, при който аз като не съм онлайн (при положение че аз съм създателя) хората пак да могат да влизат в чат стаята? Аз като излена от Skype, стаята не се разпада и хората които са си вътре си чатят, но не могат да влизат нови без да съм аз онлайн.

:)

[/quo

Имам следния проблем: Само за един от абонатите ми skype показва,4е е бил на линия,а той всъщност не е бил.Това става вече много пъти.По 1-2 пъти всяка седмица.Човекът не е бил на линия,а на мен skype ми показжа ,4е е бил.Какжо озна4ава това?

Имам следния проблем: Само за един от абонатите ми skype показва,4е е бил на линия,а той всъщност не е бил.Това става вече много пъти.По 1-2 пъти всяка седмица.Човекът не е бил на линия,а на мен skype ми показжа ,4е е бил.Какжо озна4ава това?

Означава обикновено че не си/сте си ъпдейтнал скайпа до последната версия

Дали пък му е само това проблема ?

Нима стигнахме до там, че дори онлайн статуса зависи от версията !

:speak:

Виж с

/help
... това чудо взе да прилича все повече на mIRC .....

Виж конкретно команда

/setrole name MASTER | HELPER

:P

За целта е необходимо да има "назначени" домакини на чата, които да одобряват и контролират новите участници в чата. В такъв случай не е задължително създателя да е на линия.

...

Виж с ... това чудо взе да прилича все повече на mIRC .....

Виж конкретно команда

Благодаря ти, Master-и си направих няколко човека още от началото като създадох стаята, но проблема си остава. Няква команда знаеш ли от сорта на /set options [[+|-]flag] .. И май май не става да направя и други creator-и... пробвах със setrole creator nickname. Поне ако ставаше щяха да си влизат и другите потребители като някой от creator-ите е онлайн, а не непременно аз да съм на линия. Сложих и парола на канала и казах паролата на други и като я пишат не се идентифицират като creator-и. Но може и да бъркам нещо.../setpassword password passowrd_hint използвам за идентифициране

Редактирано от b0ki (преглед на промените)

Да – МОЖЕ. Зависи от настройките на този публичен чат. Това става от прозореца на въпросния чат: Меню -> Настройки -> Настройки на публичен чат. Там трябва да определите правилата на поведение.

После от Меню -> Настройки -> Насърчи чата трябва да копирате в клипборда препратката към чата. Можете да я разпратите на заинтересованите. Друг начин пак там е да получите код-изрезка от интернет и да го поставите във ваша страница, блог или форум, където идват повече хора.

Създателят трябва да е на линия. Съвсем естествено е, че СЪЗДАТЕЛ може да бъде само един. Това се подразбира. Вече ДОМАКИН може да е повече от един и в това е решението. Ако не е възможно да сте на линия през цялото време другата добра идея е освен вас да има 2-3 домакини, които са на линия, когато вас ви няма. Така публичният чат, или стаята, както ѝ викате ще е 24х7 в мрежата и потребителите няма да имат тези проблеми.

Ако смятате, че подходящо, можете да регистрирате специален профил, който да е постоянно на линия, и чиято цел е да обслужва САМО този публичен чат. Вторият профил може да се пусне заедно с вашия профил – това вече е коментирано в тази тема.

Пробвайте – работи от много версии насам.

Първо да се извиня потърсих нещичко по въпроса, но неоткрих и се надявам тук някой да ми отговори.

ВЪПРОСА ми се състои в това - имам GSM с блутоуд и си помислих с флашчето за трансфера между телефона и компютъра и дали е възможно с едно хенсффрии да си говаря през скайпа без да съм вързана със слушалките и кабела с тях. Т.е. чрез хейнсфрито да си осъществявам разговорите през скайпа - разбира се в 10 метра. НЯКОЙ да може да ми отговори по въпроса ???

Зависи от самото устройство. Във форума на Skype (English > Extras, accessories, add-ons) има специална тема Hardware по въпроса (на английски). Има и списък. Потърсете по производител и модел вашата слушалка. По същество трябва да имате изправни драйвери за вашата ОС. Ако ОС разпознава слушалката, като отделен звуков изход и/или устройство би трябвало да нямате проблеми. Повече ще научите в този форум.

Успех!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.