Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

betoveni, дайте малко повече информация за версията на Skype, за вашата система и за начина, по който се свързвате с интернет. От това, което пишете разбирам, че „В процес на свързване“ се появява само по време на изпращане на файл. Така ли е? Появява ли се по време на чат, или на разговор? Доколкото имам представа, проблемът може да се дължи на: 1) начина на свързване с интернет и приложения, които ползвате, като защитна стена, антивирусен софтуер, софтуерен прокси, друго; 2) настройки на свързване в Skype (направете екран на Настройки > Разширени > Свързване). Внимателно прегледайте настройките на приложенията, които ползвате за свързване с интернет. Желателно е да ползвате някоя от новите версии 3.8 на Skype. Добавете Skype към изключенията на защитната стена и т.н. За повечето от тези мерки е писано в тази тема.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Оправи се след като смених с новата 3.8.Иначе това си стоеше постоянно(поне от както го забелязах),в смисъл че все е в "процес на свързване".

Не пишете с коя версия е това, но при всички случаи последните версии на Skype имат доста отстранени грешки по отношение на защитните стени. Радвам се, че сега всичко е нормално.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Версията която използвах беше 3.6 някаква beta.

Има ли възможност в програмата, след като са направени всички настройки за изгледа, подредбата на табовете и начина на показване на контактната листа, тези настройки да се изнесат в някакъв конфигуриращ файл, за да се избегне доста досадното ровене по менюта и настройки, когато програмата се ползва от друг компютър или се инсталира наново?

Имам въпрос относно изгледа на чата в Skype. Може ли да си сменя самият изглед на чата или да му променя цвета? Примерно от синьо (default) стане по различен цвят и изглед. Ако може кажете как. :rolleyes:

Има ли възможност в програмата, след като са направени всички настройки за изгледа, подредбата на табовете и начина на показване на контактната листа, тези настройки да се изнесат в някакъв конфигуриращ файл, за да се избегне доста досадното ровене по менюта и настройки, когато програмата се ползва от друг компютър или се инсталира наново?
Повечето от тези неща се записват в прословутия config.xml, като някои неща се записват и в shared.xml. Но не съм пробвал дали може да се ползва този файл, от един компютър на друг. Вероятно не, тъй като в него, а и в shared.xml, се записват и някои специфични за сесиите неща, които няма как да са еднакви на различните машини. Системните администратори имат подробно ръководство, което ще намерите на сайта на Skype как да инсталират програмата с едни и същи функции на множество машини, но това не е точно това, което искате. Става въпрос за спиране и позволяване на определени функции, а не точно за запаметяване на включени настройки и направени промени по външния вид и поведението... както предлагате вие. Вашата идея е много добра и дано някой програмист се заинтересува.

Имам проблем със скайпа.Набирам с когото искам да говоря.Чувам го него като говори. Но той не ме чува. и Отдолу се появява съобщение. "Скайп не долавя вашия говор.Усилете звука" .Какъв е проблема и къде какво да увелича?

Имам проблем със скайпа.Набирам с когото искам да говоря.Чувам го него като говори. Но той не ме чува. и Отдолу се появява съобщение. "Скайп не долавя вашия говор.Усилете звука" .Какъв е проблема и къде какво да увелича?
Проблемът ви е със звуковия вход, т.е. микрофона. Не пипайте никакви настройки!!! Пробвайте първо да говорите по-близо до микрофона. После, ако не помага, погледнете дали Skype регулира настройките на микрофона и вижте дали не трябва да усилите неговото начално ниво на звука (от КП на ОС)...Т.е. да не би по някаква причина вашият микрофон да не се усилва автоматично? При някои некачествени микрофони (т.нар. „петолевки“) се налага от КП да се включи +10dB Boost, за да работят. Погледнете дали е включена при вас и пробвайте със и без нея. Ако нещата са работили и изведнъж са се влошили след качване на нова версия на Skype, не пипайте нищо по настройките на звука, нито бърникайте драйверите, в КП на системата, а само погледнете дали имате тази настройка включена и пробвайте как е с нея и без нея. Понякога става така, че в config.xml се записва 0 за сила на звука на микрофона, за да може AGC динамично да го управлява, но по някаква причина това не се случва. Временното изключване на автоматичното управление на силата на звука на микрофона оправя нещата. Колкото по-нова версия на Skype ползвате, толкова по-добре. Проверете с коя сте и обновете...

Ако пак нищо не се получава пробвайте да изключите това автоматично регулиране на силата на звука на микрофона, а по-време на разговор вие ръчно да зададете такава стойност, при която вас ви чуват и вие чувате. Правете проби с робота echo123.

Ако не ви мързи и знаете своята парола, вижте в темата малко по-назад (Галов) и изтрийте config.xml и shared.xml без да пипате настройките на звука и вижте дали това няма да подобри ситуацията (Това в случай, че знаете своята парола и сте наясно за другите настройки как да си ги направите).

Много често се случва скайп да ме показва офлайн , а всъщност да съм на линия. Когато напиша на някой нещо, тогава се появявам онлайн за съответния човек. И ме показва така не за минута-две, а за много повече.

Как да оправя проблема?

Сега съм с версия 3.8.0.115 на скайп и ползвам Kaspersky Internet Security 7 (но от скоро съм с него, и се е получавало и преди това) , Win XP SP2+

Много често се случва скайп да ме показва офлайн , а всъщност да съм на линия. Когато напиша на някой нещо, тогава се появявам онлайн за съответния човек. И ме показва така не за минута-две, а за много повече.

Как да оправя проблема?

Сега съм с версия 3.8.0.115 на скайп и ползвам Kaspersky Internet Security 7 (но от скоро съм с него, и се е получавало и преди това) , Win XP SP2+

Отскоро, значи отскоро. Самата 3.8 също е отскоро. Прегледайте внимателно настройките на този пакет. Погледнете и във форума на Skype (на английски), какво са отзивите за Skype + тази версия на Касперски ИС7. Не съм пряко запознат, но допускам, че може да има отношение. Лично ми се е случвало с друга софтуерна ЗС (след нейното надстрояване до по-нова версия) преди време. Ползвайте инструменти за анализ на трафика, за да се ориентирате. Уверете се, че няма конфликт м/у Skype и друг подобен софтуер във вашата система (Ще дам пример по-надолу от форума на Skype + Vista с тази ЗС, която вие ползвате...).

В калдата има подробно ръководство за тази ЗС. Вижте да не сте задали много високо ниво на сигурност. Ползвайте tracert, за да проверите дали имате достъп до www.skype.com. Ползвайте и др. инструменти, за анализ на трафика.

Ето, тема от форума на Skype, в която е намесена тази ЗС, която ползвате: http://forum.skype.com/lofiversion/index.php/t109889.html – погледнете как е при вас (човекът с тази ЗС е ralexandrelf).

Когато изключвам скайпа, след като се изключи, ми се затваря по един процес... ohmy.gif Например, ако съм в Интернет, ми затваря браузера, или пък ако слушам музика, ми затваря Winamp-a, а понякога дори ми изчезват всички икони от десктоп-а, и се налага да рестартирам... С най-новата версия съм на скайпа... От Windows-a 100% не е, защото е преинсталиран преди 5 дни, а преди преинсталирането пак го правеше този проблем, сега продължава... :angry:

Редактирано от kahn (преглед на промените)

И аз да питам нещо.

Що при инсталирана нарочно стара версия 1.4 на Скайпа на много слаб компютър със само 96 мегабайта РАМ памет и Уиндоуз 2000, показва че има само 65000 потребители ползващи програмата в момента?

В същото време един друг Скайп от по-последните показва милиони потребители. И двата Скайпа са в разговор и чат даже един с друг.

И двата Скайпа са зад един и същи рутер който от своя страна ползва външно ИП от вида 213.157.101.143 и достатъчно бърза

АДСЛ връзка.

По-стария Скайп заема само 5600 килобайта в паметта, до като другия е на 46000 на по-новия компютър.

Може ли да се надяваме че ползвайки версия 1.4 минаваме гратис и не ни търсят за дойни П2П крави?

Щото ако е така ще черпя.

И аз да питам нещо.

Що при инсталирана нарочно стара версия 1.4 на Скайпа на много слаб компютър със само 96 мегабайта РАМ памет и Уиндоуз 2000, показва че има само 65000 потребители ползващи програмата в момента?

В същото време един друг Скайп от по-последните показва милиони потребители. И двата Скайпа са в разговор и чат даже един с друг.

И двата Скайпа са зад един и същи рутер който от своя страна ползва външно ИП от вида 213.157.101.143 и достатъчно бърза

АДСЛ връзка.

По-стария Скайп заема само 5600 килобайта в паметта, до като другия е на 46000 на по-новия компютър.

Може ли да се надяваме че ползвайки версия 1.4 минаваме гратис и не ни търсят за дойни П2П крави?

Щото ако е така ще черпя.

Най-вероятно показва толкова потребители защото брояча е само 16-битов и препълва. А сигурно от тогава и топологията на мрежата се е попроменила, така че не бих се учудил ако очакванията ти се оправдаят :-)

Как да си направя bbcode skype бутон ?

Здравейте! Проблема ми е следния. От известно време не мога да си включа скайп-а! Ето какво ми изписва:Провалено сглобяване на базата от данни на Skype. Вероятно друго копие на Skype я ползва...

Благодаря ви предварително!

А моето мнение някой видя ли го? sad.gif

Погледни в event лога дали няма някакви подозрителни съобщения. Освен това базирано на думите ти не е сигурно че инсталацията, която ползваш не съдържа в себе си вирус

Здравейте! Проблема ми е следния. От известно време не мога да си включа скайп-а! Ето какво ми изписва:Провалено сглобяване на базата от данни на Skype. Вероятно друго копие на Skype я ползва...

Благодаря ви предварително!

Провери с task manager-a дали наистина няма друг скайп. Изтрий двете директории на скайп личния си профил и пробвай пак (освен ако не държиш много на историята на разговорите)

Имам въпрос относно изгледа на чата в Skype. Може ли да си сменя самият изглед на чата или да му променя цвета? Примерно от синьо (default) стане по различен цвят и изглед. Ако може кажете как. ;)

Доколкото знам не, можеш само да променяш шрифта

на сайта на фирмата има бутони, които показват присъствието

Не, няма за bbcode, а само за html!

BBcode-овете са въпрос на реализация в конкретното уеб приложение (форум или CMS). За това се и казват Bulletin Board Code.

Така че ако го има реализирано като скрипт във форума, ще имаш bbcode бутон. Иначе ти нищо не можеш да направиш по въпроса

BBcode-овете са въпрос на реализация в конкретното уеб приложение (форум или CMS). За това се и казват Bulletin Board Code.

Така че ако го има реализирано като скрипт във форума, ще имаш bbcode бутон. Иначе ти нищо не можеш да направиш по въпроса

Е, може - да си я напише сам. EmineM, ако редактираш кода за генериране на bbcode можеш да го докараш до използване на информацията от скайп, мисли си за нещо като SOA

Той ако е администратор на форум или друга уеб, едва ли ще пита за bbcode. Камо ли за SOA. Иначе bbcod-овете се интерпретират обичайно от еднжина на CMS/форума точно като html, така че информацията за html бутони ще е му е достатъчна.

Най-добре Еминем да обясни какво му трябва.

ПП:Дали пък (гледайки в кристалното кълбо) не му трябва нещо от типа на:

[url=skype:ИМЕ_НА_АБОНАТ?call][img=http://mystatus.skype.com/smallclassic/ИМЕ_НА_АБОНАТ][/url]

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.