Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

При мен проблемът с lag+delay при online gaming си остава.Дори след ресетване на модема, и смяна на скорости.При Mame (Kaillera) в Reps Emulinker имах 62ms ping, сега 84, в Headoff Kaillera-18ms, сега 33.Играта насича, и при други абонати на БТК от Варна, а при Mortal Kombat rev. 3 това е кошмар, често пъти от 3 движения не се получава нито едно...Обидно ми е, не мога да си покажа възможностите, а от подръжката на БТК казват, че не гарантирали нито ping, нито нищо, и проблемът бил при мен (респективно, и при останалите играчи).Дори новата скорост от 12/9 mbits не помага...Някакви идеи?

1. Никой не гарантира време за отговор, ако искаш гарантирано си взимаш наета линия

2. Между времето за отговори на хост и честотната лента няма силна зависимост, така че 24 мегабита да ти е лентата не е сигурно че времето за отговор ще се намали

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 263,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Брей, че как играехме преди 6-7 години CS на dial-up модем и ако пинга беше под 180 бе революция?

М/у другото, от админиския ми опит в AMX-CS мога да ти кажа, че махленските сървъри на домашни компове.... не са критерии.

Брей, че как играехме преди 6-7 години CS на dial-up модем и ако пинга беше под 180 бе революция?

М/у другото, от админиския ми опит в AMX-CS мога да ти кажа, че махленските сървъри на домашни компове.... не са критерии.

ахахахахах аз преди 7-8 години ако не и по-отдавна когато бях на Dial-Up не съм играл игри , по цял ден сърфирах из нета и чаках минути да ми зареди страничка и часове докато има свободен телефон да се конектна до ISP, а отделно имах няколко телефона вкъщи,като единия ми беше само за нета .. но никой не ти говори за домашни сървъри,..примерно в ламерските сървъри на мания които са на добър нет всички от БТК имат висок пинг е по някой път съм виждал изключения .. ама много рядко

Ламерски е ключовата дума, а тази тема не е за гейм сървърите. Така че си гледайте телевизия през бТК и си свиркайте :clap:

Отидох и си платих на стария доставчик .. казаха ми че на 7ми или 8ми другия месец, ще сложат някакво у-во от благоевград.

Някой знае ли какво е това у-во с име DSL LAN .. поне така каза че се казва шефката?

А да, мисля че го каза със "М" т.е. би трябвало да е същото. Значи това нещо ускороява интернет връзката до колкото прочетох, техника ми каза че струва 1999 лв. дано е същото, с това нещо ще достигна ли 12mbps ,защото не живея много близо до централата, кажи го от 700м до 1.5 км с кабели под земята, а Бог знае от къде минават те ..

Да ви питам как става номера да си пусна нета през USB вместо LAN, щото ми оставиха кабела за usb, обаче като го сложа и не може да намери некви драйвъри или незнам нямам нет като го пусна през usb-то sad.gif

1.5 км е напълно нормално разстояние !

Аз съм на 3.5 км, пък имам 12мб

3.5км е много за 12мбита. гледал ли си дължина на линията или предполагаш? по вероятно е да има изнесен капацитет някъде близо до теб

mrsmithster

DSLAM е като switch на телефонните чифтове. събира 12 чифта/потребителя, като от другата страна излиза с ЛАН интерфейс 100 мбита и влиза в гигабитов switch на които може са закачени ~16-32 DSLAMa в зависимост от това какъв тип използват БТК. тези суичове са закачени към мултиплексор с 10 гигабитовата опорна национална Метро мрежа на БТК

та реално тези 12 потребителя си разделят 100мбита и в зависимост от натоварването помежду им теоретично може да не може да се качат повече от 8мбита ако теглят едновременно, но реално това едва ли може да се случи.

по твоя въпрос - вероятно няма свободни портове в централата до която живееш и се налага да разширят мрежата за да може да закачат новите потребители. при тези нови скорости не трябва да те учудва наплива.

Kobe-8-Bryant

Както каза Петър USB не е стабилна(преди 4 години в Италия с ISP Tiscali брах проблеми с един такъв usb модем) и БТК в началото направиха същата грешка с едни модеми Elcon , които предполагам вече са извадили от употреба.

При USB различното e, че ти си правиш PPPOE конекцията на компа и няма откъде да знаеш тази парола която се налива в модемите при активацията на my.contact.bg

Редактирано от hacked (преглед на промените)

А да, мисля че го каза със "М" т.е. би трябвало да е същото. Значи това нещо ускороява интернет връзката до колкото прочетох, техника ми каза че струва 1999 лв. дано е същото, с това нещо ще достигна ли 12mbps ,защото не живея много близо до централата, кажи го от 700м до 1.5 км с кабели под земята, а Бог знае от къде минават те ..

Така като те слушам явно живееш в някое по=малко градче щом чакат един DSLAM сумати време и не се знае въобще колко абоната сте там, какъв е преноса и дали ще можете да си разделите нета и по колко ще ви се падне.

Така като те слушам явно живееш в някое по=малко градче щом чакат един DSLAM сумати време и не се знае въобще колко абоната сте там, какъв е преноса и дали ще можете да си разделите нета и по колко ще ви се падне.

Според БТК жиевея в голям град - Петрич, но за жалост днес хората от блг не са искали да дойдат до петрич да инсталират DSLAM, дори не са им дали позволение на нашите техници да го инсталират сами и са казали след празниците на 7-8 че ще дойдат. За разделянето предполагам 12 mbps ще има всеки от нас, в петрич имаме доста голям процент от населението интернет. В моя квартал точно няма много хора които да са на БТК и аз ще съм първия с такова у-во до колкото разбрах, защото са свършили чиповете ... мисля че всичко е точно.

Ами няма как да си единственият, ако говорим разбира се за DSLAM. Ако има и други абнотати на БТК те също минават през такова "у-во'. Просто явно е свършил капацитета.

Ами няма как да си единственият, ако говорим разбира се за DSLAM. Ако има и други абнотати на БТК те също минават през такова "у-во'. Просто явно е свършил капацитета.

честно да ти кажа не знам,.. но техника каза че до сега са били слагали чипове, а това било различнио от старите чипове ..

и ако, всички хора са били с такива у-ва защо има хора в петрич с 5-6 и дори 2 mbps speed?

Редактирано от mrsmithster (преглед на промените)

мммммм ohmy.gif по-добре да спрем, че явно няма да се разберем :) Нищо неможах да разбера - стари чипове, нови чипове. Абонати на 5-6 дори и на 2Mb/s Направо ШАХ! Спираме, дано скоро да те оправят.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Махленски ли?!НАй-големите международни сървъри да са махленски?! :)

Според БТК жиевея в голям град - Петрич, но за жалост днес хората от блг не са искали да дойдат до петрич да инсталират DSLAM, дори не са им дали позволение на нашите техници да го инсталират сами и са казали след празниците на 7-8 че ще дойдат. За разделянето предполагам 12 mbps ще има всеки от нас, в петрич имаме доста голям процент от населението интернет. В моя квартал точно няма много хора които да са на БТК и аз ще съм първия с такова у-во до колкото разбрах, защото са свършили чиповете ... мисля че всичко е точно.

възможно е ако си далече от централата и ако няма други потребители на АДСЛ около теб, да пускат изнесен капацитет (оптика) което се нарича MSAN (Multi-service Access Network). това ще позволи при хората които са далече от основната централа да намалят дължината на телефонната линия, която реално е най големия проблем. това мисля че се е случило и при Тopper при които му се намалява дължината на линията и силата на сигнала се увеличава съответно и максимално допустимата скорост.

това вече е по вероятно да струва 2000 лв, DSLAMa едва ли повече от 200 лв да струва.

Като се поразрових в нета открих още от 2005 информация за това.

Китайската компания ”Хауей текнолъджис” беше избрана да цифровизира фиксираната мрежа на "Българската телекомуникационна компания" АД , съобщи вчера агенция SN AFX Asia. Съобщението е второто в рамките на месец, съдържащо почти една и съща информация. Тогава, както и сега, от местния офис на "Хауей" не дадоха никаква информация на запитването на "Дневник" от кога е договорът и какви са параметрите му. От пресцентъра на БТК също не коментираха сделката.

Цитираната информационна агенция се позовава на вицепрезидента на китайската компания Хауей Гуо, който отговаря за линията й от мрежови продукти, според когото ”Хауей” е готова да достави на БТК качествени продукти и решения за NGN (Next Generation Network) и MSAN (Multi-service Access Network).

БТК е избрала решенията на "Хауей" след осеммесечни тестове, се казва още в съобщението.Според договора между телекома и китайския производител последният ще достави такова решение за крайните потребители, което ще позволи на БТК да предложи широка гама широколентови услуги по съществуващата й инфраструктура, докато тя бъде надградена като модерна мрежа.

тук може да се предположи колко е дължина на линията според затихването на сигнала. за тея дето си влизат в модемите и не знаят кво да правят поне това може да видят на Line attenuation. стойностите са приблизителни и зависят и от качеството на чифта.

както може да се види 12 мегабита се постигат при идеален чифт до максимум 35 децибела затихване съответстващо на 2.5 км дължина на линия.

internode-adsl2-distance1.jpg

Редактирано от hacked (преглед на промените)

може ли да ми кажете линия добра ли е? тъй като според БТК ми е лоша и не може да се псунат 12Мбита... а според това което показва модема бит трябвввало да е отлична или аз съм в грешка

модема е от старите 831

adsl10.jpg

Проблемът с лага при игрите едва ли ще се оправи, особено от китайска компания...Мизерните LAN-ки от по 10 лв/месечно си играят без лаг почти, а аз на БТК преди по 118,80 лв месечно им плащах, и пак не бе добре.Тоя доставчик е много смешен!!!!!!!!Жалко, във Варна няма алтернатива...

може ли да ми кажете линия добра ли е? тъй като според БТК ми е лоша и не може да се псунат 12Мбита... а според това което показва модема бит трябвввало да е отлична или аз съм в грешка

модема е от старите 831

adsl10.jpg

Линията ти ще поддържа Темпо.

Здравейте искам да попитам някой компетентен по мрежите следното:вкъщи сум на ADSL и портовете всички са ми отворени,след модема имам рутерче и си карам така ,въпроса ми е следния може ли някой да ми каже как да влизам след модема през рутера в комп'търа ми в дома от друго място ,с какъв софт и ако може някой да ми опише точно начина .Предварително ви благоадря

Здравейте искам да попитам някой компетентен по мрежите следното:вкъщи сум на ADSL и портовете всички са ми отворени,след модема имам рутерче и си карам така ,въпроса ми е следния може ли някой да ми каже как да влизам след модема през рутера в комп'търа ми в дома от друго място ,с какъв софт и ако може някой да ми опише точно начина .Предварително ви благоадря

Ако правилно съм те разбрал, пробвай това: TeamViewer http://www.teamviewer.com/

още - UltraVNC -- http://download.idg.bg/?call=USE~softinfo;&softid=1492

Благодаря за бързия отговор,ще опитам но ако можеш да ме насочиш кое как става?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.