Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Здрасти , да ви попитам . Сега ще се записвам към Бтк , та , аз им казвам че искам от белите (новите модеми) , те ми казват че нямат такива ....

Явно не разполагат с тях в момента. В по-ограничени количества са им

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

И генерално искам да заявя: Тази работа с БТК е голяма свин*ина!!! Имал съм aDSL в Испания, Франция, Гърция и НАВСЯКЪДЕ ти дават възможност да си сложиш ТЕРМИНАЛНО УСТРОЙСТВО ПО ИЗБОР. Естествено дават преконфигурирани китайски джаджи за лаиците, но който иска може спокойно да си смени машинката. С тези бриджове, пренасочвания и дивотии тая работа е направо неприемлива.

Най ме изумява как хората по форумите освиркват тези, които искат да си правят настройки и донагласания. Това е абсолютно овчедушие! Нека модемът си е на БТК и те на гръб да си го носят...хала да им е. Но хората, които искат да си ползват специални терминално устройства, подбрани и конфигурирани според нуждите им НЕ ТРЯБВА да навързват машините като индийска нишка, защото ВСЯКА система е уязвима технически и софтуерно АНАЛОГИЧНО на сложността си.

САМИ си усложнявате живота, като приемате тази тирания на БТК, а после се побърквате ор Reset-и и прочее екстри.

ДАЙТЕ ни паролите за aDSL account-а, пък народа да се логва с к'вато машинка иска от всяко място с активирана aDSL линия!

Освен, че си напускал няколко теми, аз не разбрах май какъв ти е проблема, освен че в твоя рутър не се получава? Този, дето искаш да сложиш на линията и да продължиш да се оплакваш?

Всеки доставчик си има условия, доколкото знам много малко са тези, които позволяват telco-то да не е тяхно - все пак гарантират нещо, а как да го гарантират, като не знаят какво ще си сложиш! Като този проблемен рутър (последно - Fritz ли е или не е, че тук не си го споменал).

А като е свинщина - оплачи се, има телефони, разтрогни договора.

Никой потребител от тук не ти е виновен, нали?

ПП.М/у другото, разреши си рутирането между мрежите 192.178.1.0/24 и 192.168.1.0/24. Това ти е проблема, ако може да се вярва на писанията ти в други теми.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

САМИ си усложнявате живота, като приемате тази тирания на БТК, а после се побърквате ор Reset-и и прочее екстри.

ДАЙТЕ ни паролите за aDSL account-а, пък народа да се логва с к'вато машинка иска от всяко място с активирана aDSL линия!

Никой никого не насилва да подписва. БТК си казва условията и който иска ги приема и подписва договор :speak: Ако се дадат на всички паролите, после знаеш ли какъв хаос ще настане? Както се казва, "куцо и сакато" ще почне да човърка там, където знае и не знае, и после всеки ще реве на БТК, като няма нет, и ще излезе, според тях, че пак БТК-то са некадърници и не знам какви си...Който знае какво да прави, вече си го е направил (намерил си е начин за това)

Рутерът пък за вътрешната мрежа има адрес 192.178.1.1 и има пълно пренасочване на портовете (exposed host) към лаптоп-а > 192.178.1.2.

HELP!

Аз вече немога да те разбера?!? Тука пишеш, че рутерът ти има адрес 192.178.1.1 и пренасочване към 192.178.1.2, а в първият си пост пишеш, че рутерът ти раздавал адреси 192.168.178.2-254. Нещо не се връзват нещата или ти нещо се бъркаш. Направи да ти задава адреси от 192.178.1.2 , а не 192.168.178.2 или по-точно да ти задава адреси от мрежата в която е рутера (192.178.1.2 или 192.168.178.2) :speak:

Тук е написал това, в другата тема друго.... Аз като ви казвам, че проблема е в бТК и слънчевите изригвания, вие ни ми вярвате :speak:

192.178.1.2 не е частен адрес, сега и това се сещам (RFC 1918)- как искаш да ти работи в частна мрежа??

За съжалние няма функционалст за шейпинг, най-малкото не е рутър за този тип услуга. Презумцията е, че ти предоставят на теб лично интернет, а не да правят ISP.

Тук почват много атворитетни и неграмотни изказвания.

Можеш разбира се да пуснеш втори нет (какво е това втори нет....) или да разделиш интернета. Става или с рутър зад модема, или с рутъра В модема, стига да знаеш име/парола. Iceman ти е казал с елементарни настройки как става.

И да не си бизнес абонат - Хелпдеска ще ти пренасочи портовете. Не препоръчително да се пуска DMZ, ако не знаеш какво правиш.

А накрая - кой и как да покаже проблема в модема?? Май сами трябва да го решат техниците, понеже никой не е давал официално име и парола, за да си "ровичкаш"

Неграмотните отговори,които съм дал са на различни въпроси-чети внимателно.Човек,който не мойе да влезне в модема няма как да си направи шерването оттам.за пренасочването на портовете:ако е бизнес абонат най-лесно е през Хелпа.ЗА проблема с модема:момчето иска смяна заради скоростите. Просто първо виж коментара....

Не можеш да пуснеш втори нет от модема.Най-евтиния вариянт е с втора лан карта и кръстосан кабел.Как се прави ще намериш тук,ако потърсиш.Аз те съветвам да си вземеш рутер.Вече се намират за около 40 лева.

На Няколко места включително и тук съм чел, че може да се пусне. Как тогава със същите модеми но на бизнес абонамент няколко компютъра в мрежата могат да имат интернет от този модем. Мисля, че при домашните абонаменти DHCP сървъра в модема дава само 1 ИП адрес и ако му се промени маската в модема работата ще стане.

конфигурацията на бизнес е съвсем различна.профила е зададен и в DSLAM,така че от модема нищо не мойеш да направиш.

Неграмотните отговори,които съм дал са на различни въпроси-чети внимателно.Човек,който не мойе да влезне в модема няма как да си направи шерването оттам.за пренасочването на портовете:ако е бизнес абонат най-лесно е през Хелпа.ЗА проблема с модема:момчето иска смяна заради скоростите. Просто първо виж коментара....

Е аз четох коментарите много внимателно... И колкото и да чета, все виждам че убеждаваш човека, че от модема не може да пусне "втори нет", въпреки че от втория му пост си личи че е разбрал какво трябва да направи, а ти упорито настояваш, че тези настройки се задават от DSLAM-а.

Хората вече обясниха как става, та няма да повтарям..

Ааа и само за информация, относно пренасочването на портове, няма значение какъв абонат си. Казвам го, защото може някой да повярва... Също така, както вече беше написано, сами можем да си правим пренасочването вече.

Поздрави!

Пробвай да не си гасиш модема.

Разбрах, че проблема е в модема. Когато го оставя някъде към 2-3 часа изключен и след това като го пусна "нема никой".

Също така видях, че нещо скоростта ми е паднала. Още когато ми го пуснаха си държеше спокойно 1.1 MB/s , а сега гледайте:

262256013.png

Някакви идеи и съвети?

Звънях на Help Desk-a, но все са "заети" и не мога да се свържа. Не знам какво да правя. Писна ми да си Reset-вам модема.

Няма смисъл само да си ресетваш модема. По-напред, ако поразгледаш, ще видиш, че вече е писано, че явно още не ти е пусната новата скорост, може би още се правят тестове. Щом ъплодът ти е по-голям, споко, ще ти пуснат по-високата скорост, само се въоръжи с търпение. Явно не навсякъде смогват да пускат скоростите по-чевръсто

Крайно време е да уточня едно нещо - името и паролата не го даваме публично, поради няколко причини:

1.Не знаем нивото на потребителя - с име и парола може да направи толкова поразии, че и Хелпдеска да не може да му помогне

2.Недобросъвестен потребител може да навреди не само с незнание на себе си, но и на други потребители, като почне да ги "донастройва"

3.Недобросъвестни потребители могат да навредят със знанието си на много други, просто защото знае какво да направи

4.Всичките (или почти всичките :P) нужни настройки могат да се направят от хелпдеска, а сега вече и от личната ви страница в профила на Contact.bg

Така че по негласно етично/преофесионално/човешки причини не даваме (лесно) името и паролата. Въпреки, че са публична тайна. Така потребителите се самоопазват - ако не е достатъчно разумен и способен да намери паролата, то не е достатъчно напред с материала да прави нещо с тази парола.

Но когато става дума да спестим 40-90-150 лв на някой потребител, за да си ползва нета на 2-3-4 компютъра - разбира се, че с ЛС съобщение все някой от знаещите ще я даде.

А не да се изтъкваме като велики многознайковци и клатейки глава да нареждаме - още рутър, още АР-та, още още....

Ярък пример е новият потребител, който наотвори няколко теми, скандираше - дайте ми aDSL паролата (от което трябваше да се разбира PPPoE сесията всъщност!!), нахвърля 3-4 конфигурации, всяка от които са пълни глупости и какво се очаква от такъв потребител?

Надявам се да ме разбрахте останалите потребители правилно.

Успех

Няма смисъл само да си ресетваш модема. По-напред, ако поразгледаш, ще видиш, че вече е писано, че явно още не ти е пусната новата скорост, може би още се правят тестове. Щом ъплодът ти е по-голям, споко, ще ти пуснат по-високата скорост, само се въоръжи с търпение. Явно не навсякъде смогват да пускат скоростите по-чевръсто

Новата скорост ми е пусната отдавна. По едно време си теглих с 1.2 MB, но това не е проблема. Модема сам му си спира нета и това е. Снощи го оставих включен с надеждата, че днес ще имам нет, но уви нямам. Пак звъннах на Хелп Деск - никакви ги няма. Вече не знам какво да правя.

Редактирано от ulli (преглед на промените)

Новата скорост ми е пусната отдавна. По едно време си теглих с 1.2 MB, но това не е проблема....

Именно за това говоря, че може да са ти правили тестове на линията и реално да не ти е пусната още скоростта. Но за чезненето на нета трябва те да си видят...

...дават възможност да си сложиш ТЕРМИНАЛНО УСТРОЙСТВО ПО ИЗБОР. Естествено дават преконфигурирани китайски джаджи за лаиците, но който иска може спокойно да си смени машинката. С тези бриджове, пренасочвания и дивотии тая работа е направо неприемлива.

Не са китайски, а тайвански. :lol6: И ако съвсем случайно ми дадеш аргумент, че бриджа е дивотия....ъъъ при това неприемлива....

Какво специално терминално устройство искаш да слагаш бай дъ уей?

Най ме изумява как хората по форумите освиркват тези, които искат да си правят настройки и донагласания. Това е абсолютно овчедушие! Нека модемът си е на БТК и те на гръб да си го носят...хала да им е. Но хората, които искат да си ползват специални терминално устройства, подбрани и конфигурирани според нуждите им НЕ ТРЯБВА да навързват машините като индийска нишка, защото ВСЯКА система е уязвима технически и софтуерно АНАЛОГИЧНО на сложността си.

Ще! И ще продължавам. Когато един човек не знае какво прави, не трябва да му се дава инструмента с който може да го направи. Не виждам какво можеш да донастроиш и конфигурираш според нуждите си, когато не можеш елементарна връзка модем_на_бтк ->мой_рутер -> мой_компютър да направиш.

Аз живота си не усложнявам. Аз проблем със съоръженията на бТк нямам и си знам паролата за "aDSL account-a" ( дори правилния термин не знаеш ). И едно въпросче ако позволиш. По кой VPI/VCI ще се свържеш с BRAS?

БТК ще ги убия angry.gif Нямах вчера цял ден интернет и си помислих, че е защото ми сменят скоростта, "при един приятел така са направили", обаче точно 24 часа след това пак си бях на старата скорост. При положение, че 21мин. не ми дигнаха от хелпдеска, очевидно с тях човек не може да се оправи. За това искам да попитам, някой искал ли е нов модем чрез писмена рекламация, каквато предлагат БТК?

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Разбрах, че проблема е в модема. Когато го оставя някъде към 2-3 часа изключен и след това като го пусна "нема никой".

Също така видях, че нещо скоростта ми е паднала. Още когато ми го пуснаха си държеше спокойно 1.1 MB/s , а сега гледайте:

262256013.png

Някакви идеи и съвети?

Звънях на Help Desk-a, но все са "заети" и не мога да се свържа. Не знам какво да правя. Писна ми да си Reset-вам модема.

възможно е качеството на линията да е паднало за по ниската скорост.

относно прекъсването.. не си казал как се оправя? като не го изключваш има ли проблем? да не би като го гасиш и да се ресетва и да го активираш наново? що не пратиш мейл на хелпдеска и да си разкажеш цялата мъка?

Напълно те подкрепям djagi и на мен се опитаха да пробутат, ама изключително тъпия номер с уплоуда, Skype бил "вирус", еди кое си не било наред, ограничете си конекциите и т.н. Мислел съм си, ами ако обикновен потребител, без особени познания по комп. технологии си вземе БТК ADSL, "уж" за по голяма надежност и лесно потребление, него не го интересува какво не е наред или какво трябва да настрой, той иска единствено да има интернет. Дори да знам как стоят нещата, аз постъпвам като обикновен потребител искам постоянен и надежден интернет и не ме интересува ако има проблем, защото той е техен. Не мога да разбера в крайна сметка, та дори човек да е уплоуднал 6гб за 2 дни, какво значение има, ако искам мога да не спра да тегля и уплоудвам 24 часа, 7 дни в седмицата, защото интернета ми е НЕОГРАНИЧЕН.

П.П. От БТК нямах оплаквания, но днес в центъра се оказа, че в крайна сметка въобще май не са отреагирали на онлайн поръчката ми. Затова в последно време с това облужване, ме разочароваха. Сега, както преди това споменах, трябва да подам писмена заявка с пълномощно, защото баща ми на името, на когото е интернета го няма в момента и да плащам по 2,40лв. допълнително за Wi-Fi модем за да не чакам месец-два, за да сменят стария ми. :P

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Абе да ви попитам - други ISP-та ползвали ли сте? Колко сте чакали да ви вдигнат телефона и как компетентно са ви отговорили?

Като за потребител си минималния познания, доста оценки даваш.

Колкото до мрънкането ти за това на кой какво се водело, ми то на теб и законите ли ти пречат?

За Скайп - да, и аз го имам за вирус и да ти кажа ли защо? Защото си със стабилна връзка (това го решават Скайп, не ти, а те точно това решават за ADSL абонатите), защото си 24 часа на линия (е сийдваш, трябва да си на линия нон стоп...) и хоп, превръщаш се в супер/несупер/рилей възел за тяхната мрежа. Ефекта - ми почваш да препредаваш едно 1-3-6Мб трафик, за да си в услуга на други Скайп потребители, защото ТОВА е начина, по който работи скайп. Сигурно си виждал надписа "трансфера на файлове се препредава". Е, сега как мислиш - троянец ли е, след като не те пита искаш ли да си възел, или не е?

Да имаш в края на крайщата въпроси за ADSL-а?

Други доставчици: Спектър нет, Интербилд, Нет уейв (Владиславово нет) - вдига се веднага (максимум 1-2минути чакане), отговаря се компетентно, ако не може да се установи проблема - идва екип на място в рамките на деня, или най-късно - следващия ден (зависи кога съм се обадил).

Прекъсвания на нета - зависят най-често от времето, имал съм периоди към Нет уейв примерно, където 6 месеца не ми се е регистрирало прекъсване на връзката. :huh: Лошото при лан мрежите е, че скоростите, които се обявяват не се поддържат.

Аз към БТК, скоро правя 2 месеца без нормална връзка, на 10 минути рестарт на модема трябва да правя. Направих хубави сметки за телефон, веднъж чаках над 40 минути и то след 23:30ч. вечерта с надеждата, че няма да са толкова натоварени и ще вдигнат - е, никой не вдигна телефона, въпреки, че са 24ч. поддръжка. Екипа техници, които чакам от четвъртък - още ни вест, ни кост от тях. Последните 48 часа нямах интернет въобще. Но на кой ли му пука.

Личния ми отговорник (понеже в офиса ползвам АДСЛ) само вдига рамене, но там всичко ми е що-годе наред.

С две думи, алтернативните доставчици стават все по-добра опция.

Интербилд вдигат скоростите си от 1 на 13мбпс, и от 2 на 16mbps. Цените се запазват, останалите големи доставчици във Варна предприемат същите стъпки. ;)

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

За това питах - подписали сте договор с бТК, защото искате да сте на кофти доставчик, с хелпдекс който не ви вдига и обичате да имате проблеми?

Защо тогава просто не разтрогнете договора (на мен 1 седмица ако ми прави такива проблеми, да съм го направил на момента) и си идете в Интербилд ?

Апропо: Някой модератор се престарава с бързо триене на постове. Трябваше да се види какво пишат другите. Някои са си решили проблемите, някои са установили, че не им е крив ADSL-а, ами по магически начин се е скапал нощес XP-то.

Не ми се вярва сами да си трият постовете потребители ??

Що се отнася до поста с "проблемното" включване на рутер към модемчето на БТК, отворих отделна тема << ТУК >>. Да ме извиняват модераторите на форума. Иначе, проблемът беше решен.

За острата ми реакция към БТК се извинявам, но държа на позицията си, както и обяснявам в другата тема.

Поздрави,

Калин

Кажи как мога да го разтрогна и ще го направя. Съвети приемам всякакви. Не ми се ходи при адвокат, но май ще се налага.

възможно е качеството на линията да е паднало за по ниската скорост.

относно прекъсването.. не си казал как се оправя? като не го изключваш има ли проблем? да не би като го гасиш и да се ресетва и да го активираш наново? що не пратиш мейл на хелпдеска и да си разкажеш цялата мъка?

пробвай да си охладиш рутера,от както пуснаха новите скорости,постоянно ми прекъсваше нета,оказа се,че рутера загрява.Сложих един голям вентилатор срещу него и сега не отказва никога.чакам БТК да дойдат да го видят но не знам кога ще стане.

И аз да кажа нещо :) Значи, ако Ви загряват много модемите поискайте смяна защото наистина забиват, но не просто да загряват, а да партя, защото е нормално да загрява разбира се.

Що се отнася до поста с "проблемното" включване на рутер към модемчето на БТК, отворих отделна тема << ТУК >>.
Сега ще я прехвърля!
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.