Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Ами намерете си друг доставчик като не ви отърва бе. Да не забравяме, че абонатите които има БТК трудно ще се постигнат от който и да е друг доставчик в България. Не е лесно да се подържа всичко това и неможе всичко да е идеално - ще има доволни и недоволни. Но под недоволни айде да не разбираме "мрънкащи' ! ! !

А ти ще бъдеш ли доволен ако те оставят без нет 20 дни,и след това си плащаш все едно че си го ползвал?Ако се оплачеш ти отговарят че така било според общите условия по договора-т.е. за тях е нормално!Много неща трябва да се променят в организацията и в отношението към клиента в БТК,докато стане нормална Европейска компания.Увеличението на скоростите е най-малкото за това,те така или иначе нямат избор под натиска на пазарната конюктура.Все пак за нас е добре дошло-подписал съм за 2 години през 11.07.Оказа се, че за нас новите срокове за договор 12/6 месеца не важат.Оставят ни с 24 месечен договор,без право на избор?! :P

Редактирано от cakula (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

така,тук се изказаха много точни определения - компанията е голяма - само във Варна имат около 350 Хиляди (!) клеинта на ADSL услугата си.при мен мочетата дойдоха на следващата сутрин да погледнат мрежата в моя блок,защото аз не съм на ТИ със селищните телефонни мрежи.други път казват,че ги чакат по една седмица.

едно мога да кажа,че е вярно само - ADSL хелпдеска им е голяма гора - един ти казва едно,друг друго....накрая ако се свеържеш с 50 различни служителя,50 различни неща ще ти кажат :P

сега малко страничен въпрос - аз реших да отворя модема и му сложих радиатор и вентилатор на контролера.евентуално като ми изтече договора след 12 месеца БТК няма да си го искат обратно нали ?

така,тук се изказаха много точни определения - компанията е голяма - само във Варна имат около 350 Хиляди (!) клеинта на ADSL услугата си.при мен мочетата дойдоха на следващата сутрин да погледнат мрежата в моя блок,защото аз не съм на ТИ със селищните телефонни мрежи.други път казват,че ги чакат по една седмица.

едно мога да кажа,че е вярно само - ADSL хелпдеска им е голяма гора - един ти казва едно,друг друго....накрая ако се свеържеш с 50 различни служителя,50 различни неща ще ти кажат :P

сега малко страничен въпрос - аз реших да отворя модема и му сложих радиатор и вентилатор на контролера.евентуално като ми изтече договора след 12 месеца БТК няма да си го искат обратно нали ?

Ще си го поискат,защото си остава тяхна собственост.

еее...сега трябва да пазя и частите :P

голяма работа,още един боклук по рафтовете само...

еее...сега трябва да пазя и частите :)

голяма работа,още един боклук по рафтовете само...

Ами недей седя по рафтовете.

така,тук се изказаха много точни определения - компанията е голяма - само във Варна имат около 350 Хиляди (!) клеинта на ADSL услугата си.

Да не искаш да кажеш, че всеки жител на Варна има личен телефонен пост и ADSL, тоест по няколко във всеки дом, включително и бебетата?

Редактирано от bluesprite (преглед на промените)

Варна да не е някой малък град ? я се замисли малко,това е втория по големи град във БГ.тази ифнормация ми я даде един мой познат,който работи в БТК центъра до централна поща и аптека Санита.на мен отначало ми се стори прекалено,но сега като се замисля е напълно възможно.

Варна да не е някой малък град ? я се замисли малко,това е втория по големи град във БГ.тази ифнормация ми я даде един мой познат,който работи в БТК центъра до централна поща и аптека Санита.на мен отначало ми се стори прекалено,но сега като се замисля е напълно възможно.

Маи Пловдив е втори по големина,не че е важно.В Плевен още сме на старите скорости засега.

Кви други доставчици бе ? подписали сме договор без да можем да пробваме, какво ще ни се предложи

сега имаме проблеми и си търсим това за което плащаме, като не можеш да помогнеш не се обаждай.

Докрая на миналият месец имаше 14 дневен пробен период - да беше се възползвал от него laugh.gif

А ти ще бъдеш ли доволен ако те оставят без нет 20 дни .....

.........подписал съм за 2 години през 11.07.Оказа се, че за нас новите срокове за договор 12/6 месеца не важат.Оставят ни с 24 месечен договор,без право на избор?! :)

Ами май ти не си разбрал правилно. Първо новите скорости важат за всички, като са хората подписали след 09.2007 те ще им бъдат активирани автоматично до края на месеца без да се налага да подават допълнително заявка. Тук е момента да ми благодариш за полезната информация. Колкото до това, че сте нямали телефон 20 дена, аз ти казах, че трудно се подържа такава мрежа и ще има доволни и недоволни, но ти май пак не си ме разбрал cool.gif

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Докрая на миналият месец имаше 14 дневен пробен период - да беше се възползвал от него laugh.gif

Ами май ти не си разбрал правилно. Първо новите скорости важат за всички, като са хората подписали след 09.2007 те ще им бъдат активирани автоматично до края на месеца без да се налага да подават допълнително заявка. Тук е момента да ми благодариш за полезната информация. Колкото до това, че сте нямали телефон 20 дена, аз ти казах, че трудно се подържа такава мрежа и ще има доволни и недоволни, но ти май пак не си ме разбрал cool.gif

Благодаря,но нямаше нужда.Явно 5 седмици ще стигнат за това "автоматично" активиране,все пак не може всички да ни пуснат наведнъж.Модемът ми е подготвен също "автоматично" още от 31.03.08 в режим ADSL2+ с 14000 kbit/s даунлоад(възможен) и чака благоволението на някои плановик от БТК да му пусне новите скорости!

Маи Пловдив е втори по големина,не че е важно.В Плевен още сме на старите скорости засега.

актуализирай си информацията.

актуализирай си информацията.

Пловдив все още е втори по големина в България.

Ти ще трябва да актуализираш твоята.

да кажем,че имам по-нова информация,не сме тук да се дърлим или да спорим кой кой е.стига глупости...гъз глава затрива.

карайте по темата.

Смешно е да твърдиш че има 350 000 ADSL абоната в град с население 350 000 души. То няма толкова телефонни постове в града, ако се замислиш. Чудно пък кабелните доставчици на кого доставят интернет ако всички са на ADSL. Аз съм от Варна, между другото.

Благодаря,но нямаше нужда.Явно 5 седмици ще стигнат за това "автоматично" активиране,все пак не може всички да ни пуснат наведнъж.Модемът ми е подготвен също "автоматично" още от 31.03.08 в режим ADSL2+ с 14000 kbit/s даунлоад(възможен) и чака благоволението на някои плановик от БТК да му пусне новите скорости!

Не виждам къде е проблема?!?

Уикипедията е свободна енциклопедия и всеки може да направи редакция включително и ти. Можеш, да напишеш всякаква лъжа и особено в българската секция да си седи непоправена доста време. Освен, ако информацията е вярна... за лятото - заедно с туристите ;) .

Ва̀рна е най-големият град в Северна България, както и по българското крайбрежие на Черно море. Той е третият по големина град в България, център на едноименните община и област.

Източници

1. ↑ 1,0 1,1 ГРАО, Таблица на населението към 03.08.2007 г. за област Варна, община Варна.

Редактирано от aurise (преглед на промените)

Варна е най-добрия град за живеене в България.

Хайде край на споровете.

На мен ми пуснаха новите скорости, но модема ми продължава да си губи връзката през 5-15минути... звънях и първия път отговора бе, че линията ми е чудесна, най-вероятно има проблем с модема, нека се обадя на следващия ден ако продължи да прекъсва. Естествено ... обаждам се на следващия ден (проблема ми е от месец насам) и ми казват "ми вие сте теглили торенти, я пробвайте без торенти за 2-3часа и ни се обадете", спрях торентите (на които бях ограничил конекциите общо до макс. 100 и също ъплоуд/даунлоулд скоростите бяха ограничени) ... проблема пак се прояви. Звънях отново, отговора бе "наистина не е нормално да има такъв голям брой прекъсвания за такъв кратък период от време, дайте си мобилния телефон да ви се обадим, ще изпратим екип да ви погледнат линията, ето, сега го записвам като задача за екипа".

Чудя се кога ще го пратят тоя екип... преди месец ми казаха същото. Много ме съмнява модема, понеже като го оставя половин час и повече да не работи (т.е. да поизстине) и го пусна се чува тънък звук... като от току-що пуснат телевизор, след това звука изчезва. Има периоди, когато си имам нет и по цели 2-3 часа (цяло чудо), а други, когато спира през 5-10минути. Понякога дори и сам се рестартира.

Какво да правя? Някакви съвети?

Смятам сега екипа, който уж трябва да дойде да го изчакам до вторник и ако не се обади никой аз да звънна в хелпдеск-а да ги питам какво става с моя въпрос и ако е възможно да си изискам подмяна на модема. Дори ако има някакви експресни услуги за подмяна бих им платил колкото е нужно, имам проекти, които не мога да свърша заради тези накъсвания си е пълна мъка. sad.gif

Като ги знам какви са "бързаци" техниците на бтк,и ако наистина бързаш,по добре иди с модемчето направо в Бтк център за обслужване и го смени с уайфи-2,40 на месец още,но няма да ти правят проблеми и да те бавят.Пък и е по съвременен.

P.S.Освен това получаваш и "законно" рутиране!

WiFi-то е удобно ако имаш лаптоп или ако си местиш компютъра от стая в стая. Иначе няма особен смисъл, а и трябва да си купиш WiFi адаптер за компа, нали не ги раздават от БТК? Колкото за проблеми, всеки модем може да дефектира.

WiFi-то е удобно ако имаш лаптоп или ако си местиш компютъра от стая в стая. Иначе няма особен смисъл, а и трябва да си купиш WiFi адаптер за компа, нали не ги раздават от БТК? Колкото за проблеми, всеки модем може да дефектира.

Wi-Fi модема има и обикновенни лан изходи-не съм сигурен за броя,маи четири.

Wi-Fi модема има и обикновенни лан изходи-не съм сигурен за броя,маи четири.

Ако идеята е да се ползват лан портовете, защо е необходимо да е WiFi модем и да плащаш допълнителна такса? Просто дефектиралият модем трябва да се подмени с нов, ако наистина проблемът е в модема.

Ако идеята е да се ползват лан портовете, защо е необходимо да е WiFi модем и да плащаш допълнителна такса? Просто дефектиралият модем трябва да се подмени с нов, ако наистина проблемът е в модема.

Интернета, ще ти е доставян по радиото от "горещата точка" до модема, а от модема към твоя компютър с лана. Така се избягват жичните линии с лошо качество между БТК и модема, а също и влошаването на сигнала, примерно от присъствието на телефон дериват(допълнителен ваш телефон използуващ същата линия).

Сега тегля некви файлове в Линух и ми пише че няма нет пък си влизам нормално в сайтовете.Защо???

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.