Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Докато SNR margin е... просто разликата между SNR на линията и идеалният SNR за скоростта, която трябва да се постига. Разликата между идеалното и реалното положение :wors:

Почти! Най-точно това е допустимата промяна ( запаса ) в SNR при който може да се поддържа зададения Line Rate. Но твоето определение май е най-лесно смилаемо. ;)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

SNR е отношение сигна/шум...

SNR Margin е маааалко по-различно. Ще се опитам да го кажа възможно най-разбираемо.

С този параметър се определя запаса в използваната честотна лента. Нещо като допустимото отклонение в шума по линията при което SNR позволява нормална работа - разликата между действителния SNR и необходимия за работа на моментната скорост. Абе колкото е по-високо - толкова е по-тясна използваната лента, колкото е по-голямо толкова е по-широка лентата. Затова и като се вдигне Line Rate този параметър се промена ( намалява запаса един вид ).

А и btw: Тази стойност се договаря по време на хедншейкинга между DSLAM-а и модемчето....

Браво! ;)

Напротив, ти ги чети - или когато ти казват какво да правиш, другите са с болни нерви ?

Topper, кажи нещо смислено или млъкни. Ако знаеш нещо полезно пиши, не да се дразним за глупости извън темата и да заприличаш на психопат с IQ koлкото 2 вагона с пуйки. Спирам щото не ми се занимава, а и ако продължавам околните може да се позачудят на кой в главата му са тези 2 вагона с пуйки. Лека нощ.

Така ли, уважаеми. Ти от къде изникна тук с 11 поста нещо акъл взе да даваш. Я ходи си комуникирай с хотлайна.

Ти нещо смислено да каза?

Препоръката ми към всички , които са със старите модеми (ZXADSL 831) , да ги заменят с нови . При мен даунлоуда се стабилизира на 1.3 мб,именно след сменята на горепосочения модем. След като ви бъде даден новия модем,ще трябва просто да въведете във вашия браузър име и парола ,които ги пише във договора или да се обадите на 0700 17 111. УСПЕХ!

Редактирано от Sweetchinmusic (преглед на промените)

Така ли, уважаеми. Ти от къде изникна тук с 11 поста нещо акъл взе да даваш. Я ходи си комуникирай с хотлайна.

Ти нещо смислено да каза?

К'во да ги прайш пубер'тети...

Редактирано от EckoPratt (преглед на промените)

Много хора казват ,че имат ограничение даунлоуд скороста 500кб./с. от дата.бг ето ви един screen. Аз никога не съм имал такава.

май някой каза, че е на конекция 500К, а при теб виждам 4 такива, което следва да е нормално..

Моите уважения Айс, но аз не виждам SNR (за което си прав), а има Noise Margin

Ами да така е, в модема го пише като Noise Margin, но същият параметър на друго място го пише като SNR Margin, което и така трябва да се разбира cool.gif

"Препоръката ми към всички , които са със старите модеми (ZXADSL 831) , да ги заменят с нови . При мен даунлоуда се стабилизира на 1.3 мб,именно след сменята на горепосочения модем. След като ви бъде даден новия модем,ще трябва просто да въведете във вашия браузър име и парола ,които ги пише във договора или да се обадите на 0700 17 111. УСПЕХ! "

Как да ги накарам да ми го сменят като ми казват че всичко по връзката ми е нормално.

И при мен се опиха да минат с този номер. Просто настояваш да ти бъде подменен модема,тъй като не достигаш оптималните скорости към Аренабг,Замунда и т.н. Аз заявката за новиа модем я направих на 0700 17 111. На следващия ден ми го доставиха.

Много хора казват ,че имат ограничение даунлоуд скороста 500кб./с. от дата.бг ето ви един screen. Аз никога не съм имал такава.

Нямаш ,разбира се,защото ползваш Internet Download Mamager!А ако някои се опитва да сваля с "save target as" на браузера си,да не очаква големи постижения.Значи,все пак се достигат близо 12 мегабита при директен download от България, а не само локално?!

"Препоръката ми към всички , които са със старите модеми (ZXADSL 831) , да ги заменят с нови . При мен даунлоуда се стабилизира на 1.3 мб,именно след сменята на горепосочения модем. След като ви бъде даден новия модем,ще трябва просто да въведете във вашия браузър име и парола ,които ги пише във договора или да се обадите на 0700 17 111. УСПЕХ! "

Как да ги накарам да ми го сменят като ми казват че всичко по връзката ми е нормално.

a кои са новите модеми?и на всяка цена ли да го правя,ако със стария всичко си е ок?

Нямаш ,разбира се,защото ползваш Internet Download Mamager!А ако някои се опитва да сваля с "save target as" на браузера си,да не очаква големи постижения.Значи,все пак се достигат близо 12 мегабита при директен download от България, а не само локално?!

и не само от България

257701999.png

Абонирах се вчера за адсл, като нов абонат и тази вечер видях, че вече лампичката адсл е светнала,

влязах в my.contact.bg и пуснах активация на модема по време на която докато вървеше лентата

лампичката за адсл се размига и вече мига с часове, не може да се закачи, не помага и рестарт на модема.

някакви идеи какво може да е станало, благодаря.

Редактирано от aurise (преглед на промените)

Отзад на модема има отвор за ресетване.Натисни с нещо(клечка за зъби например) и задръж няколко секунди.След това опитаи нова активация.Успех!

Отзад на модема има отвор за ресетване.Натисни с нещо(клечка за зъби например) и задръж няколко секунди.След това опитаи нова активация.Успех!

Благодаря за идеята пробвах два пъти, първия с задържане 5,6 секунди и втория с 30,40 секунди, но

адсл пак си мига постояно не може да се закачи отново.

Благодаря за идеята пробвах два пъти, първия с задържане 5,6 секунди и втория с 30,40 секунди, но

Обади се на HelpDesk-a.Явно още не са те включили,или има някакъв друг проблем.

Грабвай телефона 0700 17 111 - съпорта helpdesk

Препоръката ми към всички , които са със старите модеми (ZXADSL 831) , да ги заменят с нови . При мен даунлоуда се стабилизира на 1.3 мб,именно след сменята на горепосочения модем. След като ви бъде даден новия модем,ще трябва просто да въведете във вашия браузър име и парола ,които ги пише във договора или да се обадите на 0700 17 111. УСПЕХ!

на мен ми дадоха този модем вчера,може би си объркал модела ?

Един доволен друг недоволен,кво става тука.....аз подадох заявка от 4 на 12мб,и на втория ден беше изпълнена.А по въпроса за ограничението на ъплоуд от чужди тракери към БТК,онзи ден теглих от пиратите с около900кб/с.-11 сийдъри,което ми се струва добре.

и не само от България

257701999.png

Ти си на Бизнес пакет, стига си се хвалил. Говорят за домашните потребители и т.нар. "Метро трафик".

Ти си на Бизнес пакет, стига си се хвалил. Говорят за домашните потребители и т.нар. "Метро трафик".

Че каква е разликата,освен възможностите за рутиране при биз и някои други "дреболий"-статично Айпи , възможности за сървър и др.Скоростта по-скоро е еднаква?

Че каква е разликата,освен възможностите за рутиране при биз и някои други "дреболий"-статично Айпи , възможности за сървър и др.Скоростта по-скоро е еднаква?

Ао беше прочел в сайта на БТК щеше да ми спестиш обясненията. При домашните потребители интернет скоростта е 9Mb/s, а Мeтро трафика е 12Mb/s. Съответно за Ъплоад 512/1024. Докато при бизнес пакета Интернет скоростта и Метро скоростта няма разлика - 12Mb/s, и upload 1Mb/s, т.е отвсякаде ще си тегли с 12Mb/s и ще upload-ва с 1Мб/с cool.gif

Само да питам има ли хора на БТК, които са все още на старата си скорост? Защото аз все още съм. Абонат съм от Варна, на 2мб/с

ХАХА, някой да направи тест на скоростта до Rome ohmy.gif и нека си каже резултатите, да се посмейм сички :ph34r:)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.