Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

лошото при adsl voice че нямаш възможност да говориш към мобилни мрежи в България по никакъв начин,то тогава къде е изгодата на телефона,тези 60 часа към бтк са подигравка към народа,тука телефонен секс ли ще правим.Аз разбирам да беше нещо усреднено 6 часа към бтк и 2 часа към мобилни,тогава бих се възползвал,и с тези 36 лева за монтажа на преобразувателя ужас

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Мислех си, добре те БТК вярно имат много клиенти за обработване и ще си изчакам реда, обаче на мен не ми пречи това, че съм на старата скорост да плащам нова такса. Подал съм заявка на 1-ви Април, още съм на старата скорост, това не ме бърка, обаче дали този месец ще платя 25лв. И друг път съм преподписвал, но от по ниска към по висока такса, обслужването беше на ниво :) за 4 часа и бях на нови скорости и нова такса.

Този път е различно,защото се сменя скоростта на всички,изискванията към състоянието на линиите са много високи.

Има ли някой около Руското посолство, кв. Изгрев, на който да са му пуснати новите скорости?

На мен днес ми казаха (след двуседмично неведение накрая отидох в бизнес центъра, откъдето си бях заявил новите скорости), че нямало техническа възможност за новите скорости при мен, което е меко казано странно... Моля някой от техниците в бТК да вземе отношение, ако види темата...

Вероятно състоянието на абонатната ти линия не покрива изискванията за Темпо.Поискай проверка от техници в дома ти.Много е възможно проблема да е в крайното инсталиране.

259304825.png

Момчета ,тук сте се събрали все хора които разбирате ,аз си чакам още новите скорости на БТК АДСЛ, но какво ви говорят тези параметри.Преди време ъплоуда като,че ли беше 180-200 кб. и доун. 1800кб. :speak:

не бързай, имам познат техник които каза, че са в тестов режим модемите които трае около 2 седмици и тази аномалия е нормална.

не бързай, имам познат техник които каза, че са в тестов режим модемите които трае около 2 седмици и тази аномалия е нормална.

Напълно точно.Изчакайте още малко и всичко ще е ОК

има ли някой пуснал си adsl voice да каже има ли забавяне някакво на говора,защото от 0800100 казват че нямало

Абе, някой да е забелязал, че като си спре компа и лампичката(Ethernet) на модема продължава да си мига?!? Преди май само светеха лампичките(знам, че е нормално да премигнат от време на време но на мен ми мига все едно се ползва нета..). Минавам през wireless router(wireless-a му е спрян!), само двама човека сме в Lan и като са спрени и двата компа, според мен би тряяло да мига 2-3 пъти на една минута.. направил съм си DMZ Host към вътрешно ай пи и се съмнявам 4е е точно от това.. пренасочил съм и някои портове от ай пи-то на модема къв вътрешно. Мигането продължава повече от 10мин.

Някакви идеи ? :rolleyes:

Абе, някой да е забелязал, че като си спре компа и лампичката(Ethernet) на модема продължава да си мига?!? Преди май само светеха лампичките

........

Някакви идеи ? :rolleyes:

Някой се опитва да се свърже със спрения ти комп. Вирус, фейшън ламе което си мисли че е хванало дявола за рогата,....избора е голям!

Пада голямо разиграване интернет въобще няма, а като успях да се свържа след много звънене

един ми каза от съппорта в петък вечерта че "виждал как в момента се работи по моята линия"

и в неделя вече щяло да е перфектно, а в събота друг ми каза че нямал идея от какво е

и евентуално от другата седмица щяли да проверят, че сега нямало кой.

Почвам да съжалявам че станах абонат на БТК adsl.

Последен ъпдейт към ситуацията... след всекидневно продължително звънене на

съппорта във вторник сутринта вече се трогнаха техниците и рано-рано зазвъняха

в нас, съответно имаше люта кавга по телефона - опитваха се да ме изкарат, че

аз не съм свързвал нещо, както трябва, firewall, кабел към модема , конекцията ,рестартиране...

сплитера съм бил объркал, line, phone, modem, както и да е само не разбрах

защо се търси софтуерен проблем след като модема мига адсл-а и не може

да се свърже към пощтата... караха ме и да пускам диска с инструкциите

на бтк, единия ми каза, че този диск щял да инсталира драйвери ...

макар че има на него само картинки с инфо как да си закачиш кабелите и

накря линк към my.contact.bg ....

последно казаха че ще се обадят по-късно... и това беще след 2,3 часа...

с думите че услугата не можела да бъде предоставена и че анулират

договора, направо ми падна камък от сърцето, сегашния ми доставчик

който се опитах да сменя - кабелен интернет от Евроком даже е по бърз ама

пинга му е малко не стабилен и аз се подлъгах да минавам на БТК, но

накрая всичко свърши щастливо, днес върнах модема и кабелите.

Сбогом БТК.

Още един доволен клиент на Бтк-то! :huh:

ХА опасни сте.Темата е взела да придобива вид BTC vs....others.

Бързо сте се предал колега, аз вече месец и половина се боря с хелпдеск и техници да си сменя модема. Снощи въпросното ми модемче си би собствените рекорди ... прекъсване минута след свързване, няколко пъти се саморестартира... общо за ползване за период от около 2 часа и половина - около 15 рестарта, че ако не и повече. Много весело беше. Така я карам вече месец и половина, звънях в хелпдеск, едни казват проблема е в модема, линията ти е перфектна, ама ограничи конекциите и звънни пак. Ограничавам конекциите, звъня, и какво става - модема ви е наред, линията не е наред. Пращат уж техници, звънят ми на следващия ден техниците, уговорихме час да ми дойдат на визитация у нас - тях никакви ги няма 4ти ден след обаждането.

Днес отивам да се разправям директно в БТК Бизнес центъра.

Имам един въпрос, малко прост ама ... тези безжични модеми (wifi-то) до колко Mbps поддържат?!?

Имам един въпрос, малко прост ама ... тези безжични модеми (wifi-то) до колко Mbps поддържат?!?

до 24mbit down/1mbit up при adsl2+ линия , може би и малко повече... , при Annex M пуснат може да се дигне up-а до 3.5мбит теоретично не не знам колко мрежите на бтк го поддържат и дали ще бъде пуснато това като опция някога ( сега и да е пуснат и да не е пуснат ъп-а си стой колкото ти е профила )

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

БTК ADSL Wi-Fi модемът е в състояние да поддържа скорост на достъп до 54 Mbps. Устройството е тествано и сертифицирано за съвместимост с ADSL мрежата на БТК. Така Вие ще можете да получите същата висока скорост и надеждност, типични за ADSL услугите, предлагани от БТК АД. cool.gif

Значи БТК ми отказаха да ми пуснат Темпо ( понеже нямоло техническа възможност ) и затова съм на Старт АДСЛ, но нормални ли са показанията на линията със двата различни модела на модема?

Със стария модем:

909523_t.jpg

Със новия модем:

909524_t.jpg

Със стария модем Line rate ми е с по-ниска скорост, а Attainable Line Rate е с по-висока отколкото с новия модем. При него ( новия модем) падна скоростта на Attainable Line Rate, докато Line Rate се покачи. Някой ако може да ме въведе в логиката на това чудо?!?

Редактирано от todo1 (преглед на промените)

Ами защо не прочетеш (ако щеш и на Уикипедия, RTFM) що е това ADSL и няма да ти е чудно. Каква логика търсиш - това е телефонна линия, а онова синьото е модем, закача/презакача. Веднъж сигнала е по-добър, друг път по-лош. Единия модем ти ползва един режим, другия друг режим. Имам чувството, че сте мазхоисти - абонирате се за нещо, което не знаете какво е, след това се мъчите да хванете как са ви прецакали, и за капак - наммирате си форум, в който да си излеете душата. Особено като тук един потребител, дето роман беше написал....

Сега - какъв ти е въпроса, кое не разбираш ?

Забравил съм си името и паролата за my.contact.bg, но има ли смисъл да ги поискам за да влезна в акаунта си, при положение че единсвеното, за което ми трябва е да пратя лично съобщение от потребителя, "ако има такава възможност" на фирмата с европеиски стандарти и да им напомня, че съм подал 25.03.08г., а вече 17.04.08г. Или на направо да им звънна? Ако аз се забавя с плащане, нещата ще стоят друго яче. В България обикновеният човек е свикнал да дава, без да получава. БТК е пример за това.

Забравил съм си името и паролата за my.contact.bg, но има ли смисъл да ги поискам за да влезна в акаунта си, при положение че единсвеното, за което ми трябва е да пратя лично съобщение от потребителя, "ако има такава възможност" на фирмата с европеиски стандарти и да им напомня, че съм подал 25.03.08г., а вече 17.04.08г. Или на направо да им звънна? Ако аз се забавя с плащане, нещата ще стоят друго яче. В България обикновеният човек е свикнал да дава, без да получава. БТК е пример за това.

Какво лично съобщение на потребителя от my.contact? Аз и нещо не схванах???

Значи БТК ми отказаха да ми пуснат Темпо ( понеже нямоло техническа възможност ) и затова съм на Старт АДСЛ, но нормални ли са показанията на линията със двата различни модела на модема?

Със стария модем:

909523_t.jpg

Със новия модем:

909524_t.jpg

Със стария модем Line rate ми е с по-ниска скорост, а Attainable Line Rate е с по-висока отколкото с новия модем. При него ( новия модем) падна скоростта на Attainable Line Rate, докато Line Rate се покачи. Някой ако може да ме въведе в логиката на това чудо?!?

Новия модем работи на АДСЛ2 затова има разлика в показанията.В момента вече се преминава на АДСЛ2+.Освен тожа тези величини са променливи,зажисят от много фактори.

Името и паролата ти служат само за регистрация,какви съобщения пращаш през my.contakt??

Бързо сте се предал колега, аз вече месец и половина се боря с хелпдеск и техници да си сменя модема. Снощи въпросното ми модемче си би собствените рекорди ... прекъсване минута след свързване, няколко пъти се саморестартира... общо за ползване за период от около 2 часа и половина - около 15 рестарта, че ако не и повече. Много весело беше. Така я карам вече месец и половина, звънях в хелпдеск, едни казват проблема е в модема, линията ти е перфектна, ама ограничи конекциите и звънни пак. Ограничавам конекциите, звъня, и какво става - модема ви е наред, линията не е наред. Пращат уж техници, звънят ми на следващия ден техниците, уговорихме час да ми дойдат на визитация у нас - тях никакви ги няма 4ти ден след обаждането.

прати мейл до хелпдеска да изпратят отново заявка до техниците. с тези много заявки може да са ти загубили твоята и да са те забравили. при мен се е случвало веднъж и техника ми обясни как се случват нещата.

1. хелпдеск ти гледат линията как е, прекъсвания на интернета, трафика за период от време назад. в зависимост от тези параметри се преценява дали проблема е в линия, модем или претоварване на модема с конекции или ъплоуд, демек при теб в компа.

Сподели ми че много хора си мислят че не правят нищо, но автоматични ъпдейти на уиндоус или антивирусната или Firewall с допълнителна екстра им спира трафика и те звънят и искат демонстрация на услугата. също има много заразени с вируси които генерират ъплоуд или троянец и ставаш зомби на спамъри. с изпращането на 200 К имейла е нормално да не ти работи читаво интернета или да ти прекъсва.

2. ако проблема е по линията или вероятно е в модема се изпраща до тях за допълнителна проверка и посещение

до 24mbit down/1mbit up при adsl2+ линия , може би и малко повече... , при Annex M пуснат може да се дигне up-а до 3.5мбит теоретично не не знам колко мрежите на бтк го поддържат и дали ще бъде пуснато това като опция някога ( сега и да е пуснат и да не е пуснат ъп-а си стой колкото ти е профила )

адсл2+ поддържа до 24 мегабита за около 1км линия и хубав чифт. на мен ми държало най много 27.

Анекс М съм го виждал. може би да го пуснат по натам . наистина 250 к ъплоуд вече е чудесно, но тои взима тези 1 2 мегабита от даунстриима.

БTК ADSL Wi-Fi модемът е в състояние да поддържа скорост на достъп до 54 Mbps. Устройството е тествано и сертифицирано за съвместимост с ADSL мрежата на БТК. Така Вие ще можете да получите същата висока скорост и надеждност, типични за ADSL услугите, предлагани от БТК АД. cool.gif

това е WiFi стандарта 802.11G които поддържа теоретично и при идеални(не съм виждал такива)условия до 54 мегабита безжична свързаност. това е връзката от лаптопа до модема. Практически са около 20 мегабита при отлична условия.

Със стария модем:

909523_t.jpg

Със новия модем:

909524_t.jpg

не знам какъв е втория модем но поддържа АДСЛ2 а не АДСЛ2+ затова няма почти никаква разлика. Би било хубаво да се влезе в него и да се види няма ли адсл2+ и да се чекне то. при всички случай не виждам причина да не ти пуснат темпо имаш 10 мегабита поддържани.

БTК ADSL Wi-Fi модемът е в състояние да поддържа скорост на достъп до 54 Mbps.

54 Mbps ама на Wi-Fi достъпа, а за DSL до 24Mb/s. cool.gif

наистина 250 к ъплоуд вече е чудесно, но тои взима тези 1 2 мегабита от даунстриима.

Няма как да взема скорост от Downstream-a, тъй като използват различни честотни ленти.

Аз вече явно съм на новите скорости, но все пак да попитам по-разбиращите, как са ми параметрите на линията.

П.П. само да допълня - живея в блок и телефона ми е дериват, разклонен е в кутията на етажа за мен и за съседния апартамент

Ето и резултати от speedtest.net:

260581775.png

260582167.png

Ето и какво показва модема

post-1165-1208456798_thumb.jpg

Редактирано от Dumper (преглед на промените)

не знам какъв е втория модем но поддържа АДСЛ2 а не АДСЛ2+ затова няма почти никаква разлика. Би било хубаво да се влезе в него и да се види няма ли адсл2+ и да се чекне то. при всички случай не виждам причина да не ти пуснат темпо имаш 10 мегабита поддържани.

100% опциятя ADSL2+ е чекната, но тя не му е необходима, тъй като DSLAM-а се е закачил на ADSL2, което и му е достатъчно и спрямо параметрите на линията(до12Mb/s). За да му пуснат Темпо линията трябва да му вдигне минимум 12Mbps (да не казвам 14Mbps), а и SNR Margin му е на ръба - 9.5dB, което е близо до минимума от 9dB.

Аз вече явно съм на новите скорости, но все пак да попитам по-разбиращите, как са ми параметрите на линията.

П.П. само да допълня - живея в блок и телефона ми е дериват, разклонен е в кутията на етажа за мен и за съседния апартамент

Ами кво да ти кажа - няма нужда да си разбиращ, за да разбереш, че ДЕРИВАТ преди сплитера НЕТРЯБВА да има. То си го пише и в упътването за "Инсталирай сам" ама кой да чете. Ако си на Старт, параметрите са ти добри, но иначе за Темпо нестават или по точно преработи си инсталацията и ще видиш сериозни промени.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Пробвай да ресетнеш модема и отново да се логнеш през my.contact.bg.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.