Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Малко отклонение от темата, но не знаех къде точно да постна. Със един мой съсед ще правим локална мрежа, съответно ще делим ADSL. Работата е там, че това ще стане с суич, а ми казаха че трябва да се направи някакъв мост. Някой може ли да ми обясни какво точо означава това? Благодаря ви предварително и се извинявам ако съм обаркал темата :rolleyes:

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Хора я кажете тази новата оферта 12 Mbit-a за 25 кинта до кога важи ?

Преди има няма 2 минути ми спря нета.Рестаритирах модема и ето ми ги новите скорости ^^ Сега ще пробвам да дръпна нещо то Zamunda-та.

Да си от Бургас случайно?!?

имам един въпрос , ние потребителите на БТК АДСЛ можем ли да имаме локалхост , понеже ip-то е нереално и ще работят ли програмки като xampp или wampserver и такива подобни за домашен хостинг ?

За разбирачите-защо същият този модем с 8 мегабаита Рам няма проблеми с един мегабит ъплоад,а преди с 256 килобита се налагаше да ограничаваме под максимума скоростта на ъплоадване?Проблемчето маи го решиха с елементарно флашване на фирмуера.

Защото с 1М ъп сесиите се затварят по-бързо...4 пъти по-бързо на теория. Критично е не скороста а броя на активните сесии.

ако бриджна ЛАН картата към която е модема,ще получа ли реалното IP ?

Хора я кажете тази новата оферта 12 Mbit-a за 25 кинта до кога важи ?

най-вероятно до на лято,когато сигурно ще бъде следващото увеличение на скоростта и понижаване на цената докато се изравни с цената на домашния телефон -14 лева

ако бриджна ЛАН картата към която е модема,ще получа ли реалното IP ?

Трябва да си поиграеш и с модема. Само с ЛАН картата няма да стане

Трябва да си поиграеш и с модема. Само с ЛАН картата няма да стане

като няма парола,няма как да стане :whist:

може би ще се обадя на съпорта да ги накрам да ми пренасочат реланото IP

като няма парола,няма как да стане :whist:

може би ще се обадя на съпорта да ги накрам да ми пренасочат реланото IP

Ми то реалното IP няма как да ти го пренасочат laugh.gif , ама ако ти пренасочат всички портове към вътрешния IP адрес (ДМЗ) ще ти свърши работа.

Някой би ли ми казал, дали този статус на връзката е добър:

btkstatusco6.jpg

Ето тава е един по-стар мой пост, тук характеристиките са ми такива, а вчера след като модема заби и аз го рестартирах "с надеждата, че е заради новата ми скорост" ;), като влезнах да видя ADSL статуса на линията параметрите бяха следните. btkstatus2na5.jpg Как така става, че в единия случай Attainable Line Rate е 10112, а след това става 9856. Това не е ли постоянна, не променяща се величина, зависеща от пропусквателността на модема, а не от линията?

Моят съвет е да пробваш да си промениш Line Mode от G.dmt -> ADSL2+ (ако си с модем 831 II разгледай настройките, има отметки за ADSL2, READSL2 и ADSL2+ , аз съм сложил на тях отметки и съм на ADSL2+ и ми е перфектна скоростта повече от седмица! Като по книга ми е ;) скоро писах, 4е след спирането на тока ми се влоши скоростта но се оказа, че с програмката WinXP Manager, грешно съм напрайл настройките.. сега пак сичко си е като преди - фъркам! ;)

искам да питам тази новата им оферта заслужава ли си, примерно в сравнение с някой кабелен интернет? аз сега съм на 2мбита и се чудя да мина ли на кабелен 2048 за същата цена или на тия 1100+ които ще взимам от бтк.. много им е малък ъплоуда на бтк sad.gif а който е от софия и познава интернет доставчиците там, да питам заслужава ли си 36 лева за 8192K EDSL? тва е кабелния Pro-Lan, т.е. май са Spectrum Net.

Ами аз като си бриджна модема с рутера, пак ли ще зависят броя на конекциите от модема или тогава вече от рутера и всичко става дооста по-стабилно ?

Ами аз като си бриджна модема с рутера, пак ли ще зависят броя на конекциите от модема или тогава вече от рутера и всичко става дооста по-стабилно ?

Използаването на самата думичка "БРИДЖ" показва, че всичко се определя не от АДСЛ модема, а от устройството което вдига сесията - затова няма да зависи броя на конекциите от модема. Естествено, това не е съвсем позволено от доставчика и ако се прави трябва да се внимава с настройките на модема.

Моят съвет е да пробваш да си промениш Line Mode от G.dmt -> ADSL2+ (ако си с модем 831 II разгледай настройките, има отметки за ADSL2, READSL2 и ADSL2+ , аз съм сложил на тях отметки и съм на ADSL2+ и ми е перфектна скоростта повече от седмица! Като по книга ми е :hush: скоро писах, 4е след спирането на тока ми се влоши скоростта но се оказа, че с програмката WinXP Manager, грешно съм напрайл настройките.. сега пак сичко си е като преди - фъркам! :blink:

и аз имам отметки на readsl,adsl2,adsl2+ ,gdmt,но съм на adsl2 ,как мога да превключа на adsl2+ ?

Как така става, че в единия случай Attainable Line Rate е 10112, а след това става 9856. Това не е ли постоянна, не променяща се величина, зависеща от пропусквателността на модема, а не от линията?

Тц, не е! Зависи от много неща и е величина динамично променяща се във времето. :hush:

Аз вече втори ден съм с настройки

adslspeedpd2.jpg

Но продължавам да тегля със старата скорост от 1Мбит sad.gif

Тази сутрин модема пак се беше закачил (светеше адсл постяоно) и успях да го активирам и да пощракам половин час интернет

работеше добре, но като се върнах вечерта от работа адсл лампичката пак мига нон стоп и няма закачане

на съпорт телефона никой не вдига, почаках прилично.

Пада голямо разиграване интернет въобще няма, а като успях да се свържа след много звънене

един ми каза от съппорта в петък вечерта че "виждал как в момента се работи по моята линия"

и в неделя вече щяло да е перфектно, а в събота друг ми каза че нямал идея от какво е

и евентуално от другата седмица щяли да проверят, че сега нямало кой.

Почвам да съжалявам че станах абонат на БТК adsl.

Тц, не е! Зависи от много неща и е величина динамично променяща се във времето. ;)

Добре, обаче аз съм със стар модем и ме съмнява без да го сменя, пък да се дигне до 13xxxКбпс и да не се налага да го сменям с нов. като знам още сигурно седмица докато ми дигнат скоростта, още две докато дойдат техници ;)

Добре, обаче аз съм със стар модем и ме съмнява без да го сменя, пък да се дигне до 13xxxКбпс и да не се налага да го сменям с нов. като знам още сигурно седмица докато ми дигнат скоростта, още две докато дойдат техници :rolleyes:

Бтк трудно ще си променят манталитета.Това е една тромава структура-мастодонт.Преди няколко месеца заради подмяната на 10 м. кабел 100 абоната стояхме 20 дни без Нет и телефон,докато се реши проблема.Само аз звънях от чужди телефони поне 50 пъти на повреди и хелпдеск.Но това е друга тема.Все пак си мисля че качеството на Адсл превъзхожда по стабилност алтернативните оператори,поне в провинцията.

Ами намерете си друг доставчик като не ви отърва бе. Да не забравяме, че абонатите които има БТК трудно ще се постигнат от който и да е друг доставчик в България. Не е лесно да се подържа всичко това и неможе всичко да е идеално - ще има доволни и недоволни. Но под недоволни айде да не разбираме "мрънкащи' ! ! !

Ами намерете си друг доставчик като не ви отърва бе. Да не забравяме, че абонатите които има БТК трудно ще се постигнат от който и да е друг доставчик в България. Не е лесно да се подържа всичко това и неможе всичко да е идеално - ще има доволни и недоволни. Но под недоволни айде да не разбираме "мрънкащи' ! ! !

Кви други доставчици бе ? подписали сме договор без да можем да пробваме, какво ще ни се предложи

сега имаме проблеми и си търсим това за което плащаме, като не можеш да помогнеш не се обаждай.

Поредното мрънкало, което подписва без да чете.

Сигурно и на работа е толкова съвестен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.