Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Интернета, ще ти е доставян по радиото от "горещата точка" до модема, а от модема към твоя компютър с лана. Така се избягват жичните линии с лошо качество между БТК и модема, а също и влошаването на сигнала, примерно от присъствието на телефон дериват(допълнителен ваш телефон използуващ същата линия).

Това пък от къде го измисли?

Не знам бТК да имат такъв начин на доставка

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Не съм сигурен дали е точно от модема, може да е и от претоварване на линията... но пък живея на 100 метра от централата, не би трябвало да усещам чак такива проблеми.

Аз бих се навил да си взема wifi от БТК, понеже скоро мисля да вземам втори компютър за вкъщи. Но това най-вероятно ще се случи към края на август месец...

Това тук стана като блог ;)

Още някой да сподели какво смята да си прави в къщи?

момчета,дайде ми няколко насоки как да си 'насоча' реланото IP към компютъра и как да пренасоча всички портове през протоколите TCP и UDP.имам достъп до мъника.

1.Bridge режим

- редактирате настройките на интерфейса, като указвате bridge mode

- ще трябва от компа да вдигаш pppoe сесията;

- ще ти трябват името и паролата за pppoe сесията (няма нищо общо с тези от договора за активиране)

2.PortForwad

- определяш протокол

- определяш порт (или рейндж от портове)

- указваш нова дестинация на пакетите, пристигащи на този порт(ове)

3.DMZ

- указваш само новата дестинация -> всички портове, т.е. целия трафик ще бъде пренасочен към указания вътрешен адрес (обичайно 192.168.1.2)

Внимание: Не правете нещо, което не знаете за какво служи или сте чели само като стойност от някой форум.

После не ви е виновен хелпдеска или скапания доставчик.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Това е форум бе мой човек - тука хората трябва да пишат, да изразяват мнения, да си помагат, да обсъждат различни въпроси... форума се разбира като нещо повече от блог. :)

Една похвала за БТК - преди малко ми се обадиха да ме поразпитат за това, как съм си свързал модема и направо ще пратят хора.

Абе мой - виж темата, ти какво сподели по темата?

Ходи в раздел Покупку/Продажби, мой

Споделих, че техниците от БТК реагират бързо (понеже някой по-рано беше казал, че никакви ги няма), както и питах нормално ли е да имам проблеми с линията при положение, че живея на 100-150метра от централата. По темата ли е това (тема: Всичко за БТК-АДСЛ) - по темата е, така че нека не правим повече оффтопик тук. Става ли?

Не съм сигурен дали е точно от модема, може да е и от претоварване на линията... но пък живея на 100 метра от централата, не би трябвало да усещам чак такива проблеми.

Аз бих се навил да си взема wifi от БТК, понеже скоро мисля да вземам втори компютър за вкъщи. Но това най-вероятно ще се случи към края на август месец...

На това аз му викам офтопик - това, че споменаваш wifi и БТК въобще не прави изповедите ти по темата !

ПП:Темата стана абсолютна боза още преди 20 страници

ПП2:Тук трябваше модератор да разчисти всичките глупости, които ги пише на 100 места, тук, на сайта на бТК или в договора ви.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Безплатни разговори в цяла България по всяко време през БТК ADSL Voice. Новата услуга струва само 8.90 лв. на месец

14.04.2008

Безплатни разговори на територията на България и 50% по-евтини международни разговори започва да предлага БТК през новата си услуга, която съчетава интернет и телефон. С БТК ADSL Voice всеки разговор у нас в мрежата на телекома ще струва 0 ст. на минута без да се начислява дори първоначалната такса за свързване. Новата услуга стартира от днес и ще струва само 8.90 лв. за включени 3 600 мин. всеки месец.

В момента неограничени безплатни разговори в цялата страна могат да се провеждат през половината от денонощието между 8.00 и 20.00 ч и всички почивни и празнични дни. Клиентите на телекома говорят за 0 стотинки не само на градски, но и на междуградски разстояния. С новата услуга безплатната зона се разширява и обхваща цялото денонощие.

За да говорят през БТК ADSL Voice домашните клиенти трябва да са абонати на някой от четирите БТК ADSL пакета, които компанията предлага. Услугата не влияе на броя на включените минути в абонаментните планове за телефон и те остават на цена от 0 ст. на минута. Така освен високоскоростен достъп до световната мрежа, потребителите ще провеждат безплатни разговори и до всички телефонни номера в мрежата на БТК за цялата страна.

Новата услуга на телекома се базира на широко разпространената VoIP технология, чрез която разговорите, които провеждат клиентите, се осъществяват през интернет. Това с което БТК ADSL Voice се отличава от останалите е високото качество на връзката и лесното инсталиране на пакета.

Клиентите ще могат да избират между две технологии за свързване - чрез инсталиране на ADSL Voice адаптер, което позволява ползването на услугата чрез телефонен апарат с тонално избиране или чрез софтуерен клиент за да могат да провеждат разговори директно от личния си компютър, ползвайки слушалки с микрофон.

Въобще не съм запознат с тази услуга, но ми харесва и за това искам да попитам, значи дори не ми начислява 11ст. (ли беше първоначалната такса за разговор) и важи за междуградски разговори ли? Зависи ли на каква такса съм на телефона, в момента съм на стандартен, ако мина на икономичен ще има ли значение и до колкото разбрах, ще мога да ползвам телефонния си апарат за да набирам, но като ми позвънят пак ли ще мога да го ползвам, защото до колкото разбирам първо минава през някакво устройство и след това навлиза в тел. апарат. При тази услуга когато търся някой, той тел. номера ли ще ми вижда или ще имам някакъв специален, подобен на Скайпи име?

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Интернета, ще ти е доставян по радиото от "горещата точка" до модема, а от модема към твоя компютър с лана. Така се избягват жичните линии с лошо качество между БТК и модема, а също и влошаването на сигнала, примерно от присъствието на телефон дериват(допълнителен ваш телефон използуващ същата линия).

WiFi модемът (всъщност това е ADSL модем с WiFi рутер) не приема сигнал от горещи точки, той създава гореща точка, а получава интернет по телефонния кабел. Няма начин да избегнеш жичните линии на БТК.

Значи за да ползваш новата услуга Бтк Adsl Voice трябва да имаш Adsl,да имаш Adsl трябва да си на абонаментен план за телефона-твърде много "трябва"!Всички услуги на Бтк са обвързани с други-къде е свободата на избора?

Редактирано от cakula (преглед на промените)

Само аз ли забелязвам, че тия боклуци от Хоумлан, или който държи дата.бг май пак са ограничили скоростта за бтк... Уплашили са се сигурно от новите скорости...

днес вече ми активираха услугата,направо е супер ! редовно достигам 1,3MB/s И задържам скорост на сваляне !

259304825.png

Момчета ,тук сте се събрали все хора които разбирате ,аз си чакам още новите скорости на БТК АДСЛ, но какво ви говорят тези параметри.Преди време ъплоуда като,че ли беше 180-200 кб. и доун. 1800кб. :wors:

Тези параметри ми говорят, че ъплоуда ти е близо 1 Mbit а даунлоуда - близо 2. Което значи че нещо не е както трябва. Ако и с други сървъри е така, ще трябва да звъниш на хелп деска май.

:wors::):rolleyes::wors::blink: Голям майтап - ще си го запиша !

OK bluesprite , но защо ми се струва,че имат ограничение на входящите повиквания cool.gif ,не че ме притеснява , простено им е ,нали сега са заети с къде по важна работа ,като да си изпълняват промоциите :baby:

Мисля да се варжа кам БТК-ADSL ама още не сам сигурен.Искам да попитам:

1.Подържа ли се скоростта 32к за пакета 256 Безкрай

2.Имали проблеми със фрее сайтовете и торент сайтовете

3.Има ли чести сривове-да нямащ нет

4.Доволни ли сте

Мисля да си взема пакета дето мога да си го инсталирам сам ама незнам кабела дали ще стигне до ПЦ кам 10 метра.Благодаря предварително :bye: :bye: :bye:

Чести сривове няма до колкото знам, но имаше един случай в който един приятел нямаше нет цяла седмица и тези от БТК никакви не идваха, за да го оправят!А на него тогава му трябваш интернет, за да си направи един курсов проект!Обаче уви на онези не им и дремеше и молби подава и чака лудница беше!

Мислех си, добре те БТК вярно имат много клиенти за обработване и ще си изчакам реда, обаче на мен не ми пречи това, че съм на старата скорост да плащам нова такса. Подал съм заявка на 1-ви Април, още съм на старата скорост, това не ме бърка, обаче дали този месец ще платя 25лв. И друг път съм преподписвал, но от по ниска към по висока такса, обслужването беше на ниво :) за 4 часа и бях на нови скорости и нова такса.

добре е всички да си натроят windows с някава tweak програма за ADSL достъп,това помага в повечето случаи пр проблеми със скороста.

добре е всички да си натроят windows с някава tweak програма за ADSL достъп,това помага в повечето случаи пр проблеми със скороста.

неточно! настройте я за лан връзка! да не забравяме че модема си знае работата а от него до компа е ЛАН свързаността, така че за да се обработват най правилно пакетите идващи към мрежовата карта е най добре ЛАН.

изпробвано!

Абсолютно коректно hacked.

ADSL оптимизация ще се наложи, когато модема ви е в бридж режим. Малко са потребителите, които го ползват така, а и оптимизацията от програми като Winxpmanager са малко спорни (оптимизират MTU-то, а то малко или много зависи от пропусквателната способност на линията в МОМЕНТА, така че при максимално "оптимални" стойности може да се окаже в един момент, че пакетите са непрвилно фрагментирани за скоростта ви в момента)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.