Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

от кой сайт искаш,аз досега не съм виждал сайт да тегля с такава голяма скорост от него.data.bg имат ограничения за бтк макс.500,от българските тракери арена,аватар,замунда се достига 1500 без никакъв проблем,от файловия им сървър на арена- 4storing макс.1000kb/s

как ги стигаш тези 1500 на темпо ли си и с какъв модем си щото аз съм с стария 831 и от арена,замунда съм стигал най много 1000к повече неще.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

от кой сайт искаш,аз досега не съм виждал сайт да тегля с такава голяма скорост от него.data.bg имат ограничения за бтк макс.500,от българските тракери арена,аватар,замунда се достига 1500 без никакъв проблем,от файловия им сървър на арена- 4storing макс.1000kb/s

В такъв случай,за какво,освен за торенти ще ползваме тази висока скорост на download?В момента, на настоящата ми скорост от 2 мегабита в секунда с Internet Dowmload Manager държи стабилно 255-265 КБ/с.Това е от България и от чужбина.Не вярвам да няма нито един сайт от които да не може да се достигне поне практически достижимата скорост от 8,5 мегабита/с-т.е приблизително 1100 КБ/с?!Този мениджър за сваляне надминава по възможности за максимално оползвотворяване на download канала торент клиентите,дори при достатъчен капацитет на сийдърите.Така че, които е с новите скорости нека да сподели с нас опита си,моля. :)

Защо след прехвърлянето на новите скорости ми падна Noise Margin???

post-46672-1207765070_thumb.jpg

post-46672-1207765123_thumb.jpg

Ами ти какво искаш - да се вдигне ли. Това е отношение сигнал/шум.

дамм така е но 10дБ надолу не е ли много, по децибел за мегабит така ли иде?

btw. Похвала за БТК само за 3 работни дни след заявката ми(№4448) онлине вече бях на нова скорост. :clap:

Редактирано от EckoPratt (преглед на промените)

Като гледам параметрите на линията, няма да имате никакви проблеми с новата услуга. За Line Rate 13xxx kbps е напълно нормално SNR=9dB.

Еми не знам... живея на 10 минути от центъра на Варна. Според мене не е нормално това в разни кварталчета на майната си да има условия, тук да няма. Някой би ли ми дал точен номер, на който да се обадя?

Г-н Караманлиев, на 10 минути от центъра на Варна е и циганаската махала! Преди да почнеш да звъниш на support-а на бТК, вземи си провери как стоят нещата при теб - сложи си нова розетка и провери дали не е затиснат някой кабел от врата или нещо подобно. Като гледам модема си доста отдавна абонат и за момента си стоиш на 512 Безкрай услуга. Ама с тези параметри на линията забрави за новите услуги на бТК. Но помогни си сам за напред, а ако нещата не се подобрят телефона е 0700 17 111. Успех!

Редактирано от ADSLcho (преглед на промените)

вече на новата скорост:

Line Rate 10656 Kbps 1152 Kbps

Attainable Line Rate 11968 Kbps 1360 Kbps

Noise Margin 10.6 dB 9.0 dB

Line Attenuation 7.5 dB 6.0 dB

Output Power 12.1 dBm 15.8 dBm

прави ми впечатление че се отчитат доста грешки на даунлоад канала, вероятно това се оправя с нов модем(сега съм с ZTE831)

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 12812 Kbps 1157 Kbps

Attainable Line Rate 12300 Kbps 1165 Kbps

Noise Margin 7.6 dB 9.5 dB

Line Attenuation 23.0 dB 11.0 dB

Output Power 12.2 dBm 18.5 dBm

И аз съм вече на новите скорости, но поръчах 6 доколкото помня, а виждам, че са ми пуснали 12... странно. :P

Line Rate 1671 Kbps 391 Kbps

Attainable Line Rate 19948 Kbps 56644 Kbps

Noise Margin 30.1 dB 28.5 dB

Line Attenuation 13.0 dB 3.1 dB

Аз съм с такива параметри. Надявам се като ми пуснат новите скорости да няма проблеми.

Line Rate 1671 Kbps 391 Kbps

Attainable Line Rate 19948 Kbps 56644 Kbps

Noise Margin 30.1 dB 28.5 dB

Line Attenuation 13.0 dB 3.1 dB

Аз съм с такива параметри. Надявам се като ми пуснат новите скорости да няма проблеми.

Attainable Line Rate 19948 Kbps 56644 Kbps-Тука започнаха да са пишат все по големи глупости.Никои не коментира по същество какви са реалните резултати след увеличението на скоростите. ohmy.gif

Attainable Line Rate 19948 Kbps 56644 Kbps-Тука започнаха да са пишат все по големи глупости.Никои не коментира по същество какви са реалните резултати след увеличението на скоростите. ohmy.gif

написал съм го в друг форум но и тук ще постна

резултатите са под линукс и теглене на торент от замунда.

speedtest-a също.

под windows xp резултатите са малко по слаби ~2 мегабита, но това е от куция tcp стек

под виста не знам некой друг да каже. там четох,че майкрософт са си оправили говната

snapshottorrentbo4.th.png

256882770.png

Ето това е обективно.Евала-че и под Линукс.

P.S.Не всички сме под Уиндоус! laugh.gif

Е не е сигнал/шум, ами си е точно границата на шума - колкото по-малка е тя, толкова по-голяма опаснот има полезния сигнал да се влоши. Един вид - запаса до горния край на лентата за странични шумове.

дамм така е но 10дБ надолу не е ли много, по децибел за мегабит така ли иде?

А увеличение х2 не ти ли е множко? На същият чифт? Сигурно не си чувал за ограничението от 33.6К което беше преди години прага, сега се давиш в 12Мб !

С цялата тази енергия да ни обясниш кой колко е некадърен, колко пъти ще се регистрираш, колко са те вкарали вътре, колко години си абонат (като не те кефят, защо си им абонат?) - вземи прочети най-най-най вече условият на сайта им. Дори ги и пише!! Няма звън, няма хелпдеск, само да можеш да четеш - до 14 дни !!!

ПП.Защо всички баровци са на "тънки" тарифи ? Та не могат и телефон да завъртят ??

ПП2.Чудя се, хипотетично, какво ли може да се случи (здравословно, психически, финансово, ментално) на един абонат, който вземе да почака установения срок и не получи "сега и веднага" всичко ....

Редактирано от Topper (преглед на промените)

А аз си изказвам възмущението, че ни занимаваш с това - нали не сме борда на директорите на Хелпдеска? Които на всичкото отгоре са друга фирма, нямаща общо с ADSL-а. Или не го знаеш. Който пък ADSL няма нищо общо с регионалното поделение на далекосъобщения, които отговарят за линията ти.

Звъни ако искаш 100х100, пише го на сайта - ти като подписа, не го ли видя на хартия. Интересна работа сме бъгларите, гледам тук точно 12 страници само едно и също.

Предлагам темата да се заключи до май или там коя дата беше да приключи миграцията и пак да се отовори - темата не е книга за оплакване на Хлепдеска.

Дали успях да докарам толкова реда, с колкото ти ни обясни пъти, сайтове, безлаптни, платени, години, битове....май успях

В такъв случай,за какво,освен за торенти ще ползваме тази висока скорост на download?В момента, на настоящата ми скорост от 2 мегабита в секунда с Internet Dowmload Manager държи стабилно 255-265 КБ/с.Това е от България и от чужбина.Не вярвам да няма нито един сайт от които да не може да се достигне поне практически достижимата скорост от 8,5 мегабита/с-т.е приблизително 1100 КБ/с?!Този мениджър за сваляне надминава по възможности за максимално оползвотворяване на download канала торент клиентите,дори при достатъчен капацитет на сийдърите.Така че, които е с новите скорости нека да сподели с нас опита си,моля. ;)

ами замисли се,почти навсякъде има ограничения и то точно към потребители на бтк от страна на дата.бг,докато при торентите няма как да стане.Теглих едни неща от http://######/ ,с голяма мъка достига 100 kb/s при наличие на 20 сийдъри,явно и в западна европа имат нисък upload към България.А иначе с безжичния модем си ги поддържам 1495-1505 kb/s много постоянни с вариации на 10 kb/s.Забелязъл съм че модема заби оня ден по време на мача челси -фенербахче,с sopcast го гледах,някой има ли наблюдения защо се получава така

Е не е сигнал/шум, ами си е точно границата на шума - колкото по-малка е тя, толкова по-голяма опаснот има полезния сигнал да се влоши. Един вид - запаса до горния край на лентата за странични шумове.

А увеличение х2 не ти ли е множко? На същият чифт? Сигурно не си чувал за ограничението от 33.6К което беше преди години прага, сега се давиш в 12Мб !

Topper,ще се давя или плувам не те засяга пич. Айде да не правим ретроспектива, не може всички да знаем за всичко сега и веднага. Щом БТК са решили да предоставят такива скорости са сметнали че може да ги поддържат.

PS. Лекувай си нервите.

И аз съм вече на новите скорости, но поръчах 6 доколкото помня, а виждам, че са ми пуснали 12... странно. ;)

12Mb/s ти е линейната скорост иначе щом си пуснал 6 ще си ползваш 6 cool.gif

вече на новата скорост:

прави ми впечатление че се отчитат доста грешки на даунлоад канала, вероятно това се оправя с нов модем(сега съм с ZTE831)

Поискай смяна на модема - ще ти се вдигне и скоростта!

Е не е сигнал/шум, ами си е точно границата на шума

SNR Margin - Signal to Noise Ratio Margin. Е това, ако не е отношение сигнал/шум незнаме кое ще е laugh.gif

Topper,ще се давя или плувам не те засяга пич. Айде да не правим ретроспектива, не може всички да знаем за всичко сега и веднага. Щом БТК са решили да предоставят такива скорости са сметнали че може да ги поддържат.

PS. Лекувай си нервите.

Офф: Образовай се ! cool.gif

Attainable Line Rate 11968 Kbps 1360 Kbps

Noise Margin 10.6 dB 9.0 dB

Line Attenuation 7.5 dB 6.0 dB

Output Power 12.1 dBm 15.8 dBm

Как ги правите тези замервания някой да ни светне .И аз съм със старият модем831.

SNR Margin - Signal to Noise Ratio Margin. Е това, ако не е отношение сигнал/шум незнаме кое ще е laugh.gif

Моите уважения Айс, но аз не виждам SNR (за което си прав), а има Noise Margin ? Ще си позволя един цитат от дебелите книги, защото въпроса е важен и интересен:

The SNR Margin is not the same as the Signal to Noise Ratio (SNR), although it is related.

The SNR is the signal-to-noise ratio. It is the ratio between the strength of the signal and the background noise on the line and is universally expressed as a logarithmic ratio (decibels or dB).

For a given line the SNR remains essentially fixed whatever the speed you are running.

ADSL routers and modems actually report the SNR Margin, and the term used to describe this varies but is generally “SNR Margin”, “Noise Margin”, “Margin”, “Receive Margin”

С думи просто - SNR е съотношението между мощността на полезния сигнал и мощността на шумовете (умножено по десетичен логаритъм, ако има значение)

Докато SNR margin е... просто разликата между SNR на линията и идеалният SNR за скоростта, която трябва да се постига. Разликата между идеалното и реалното положение ;)

Напротив, ти ги чети - или когато ти казват какво да правиш, другите са с болни нерви ?

SNR е отношение сигна/шум...

SNR Margin е маааалко по-различно. Ще се опитам да го кажа възможно най-разбираемо.

С този параметър се определя запаса в използваната честотна лента. Нещо като допустимото отклонение в шума по линията при което SNR позволява нормална работа - разликата между действителния SNR и необходимия за работа на моментната скорост. Абе колкото е по-високо - толкова е по-тясна използваната лента, колкото е по-голямо толкова е по-широка лентата. Затова и като се вдигне Line Rate този параметър се промена ( намалява запаса един вид ).

А и btw: Тази стойност се договаря по време на хедншейкинга между DSLAM-а и модемчето....

Много хора казват ,че имат ограничение даунлоуд скороста 500кб./с. от дата.бг ето ви един screen. Аз никога не съм имал такава.

post-76070-1207813783_thumb.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.