Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Сменят ли старите модеми , с такива които поддържат 12mbps?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

ПИТАЙТЕ ХЕЛПДЕСКА за тази работа, или просто прочетете предните страници на тази тема!!!

А аз какво да кажа като нито мога да се свържа с БТК хелпдеск (над 10минути никой не вдига, все заето). Всичките ми познати, с които преподписахме са на новите скорости, а аз още ги чакам...

Звънкай им нощем ... по-малко чакаш ... по-евтино излиза платения им съпорт.

По-малко ще се ядосаш като ти отговорят че знаят по-малко от теб :)

Как да видя колко поддържа моята линия? Ако трябва да се влиза в настройките на модема, от къде да взема паролата?

Как да видя колко поддържа моята линия? Ако трябва да се влиза в настройките на модема, от къде да взема паролата?

Ако не знаеш какво да правиш там, по-добре не питай и не влизай

Иди на някой сайт, в който можеш да провериш IP-то си и след това го напиши в някой browser.

Влизал съм в модема преди около година да оправя едни настройки за port forwarding-a, просто не помня там ли бяха тези статистики за това колко поддържа връзката. Е явно са там. Въпроса е че преди ставаше с default pass-a, сега не. Any ideas?

Тези данни как ви се струват за линията ми, с най-старият модем съм. Като четох май няма да може да се подържат скоростите на АДСЛ Темпо 12М ( Noise Margin прочетох че трябва да е над 9dB - а иначе какви са допустимите му стойности и ще се вдигне ли ако се смени модема ) :)

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 10656 Kbps 1184 Kbps

Attainable Line Rate 11104 Kbps 1352 Kbps

Noise Margin 8.3 dB 9.0 dB

Line Attenuation 18.0 dB 13.5 dB

Output Power 12.1 dBm 19.8 dBm

Ами линията ти изглежда малко кофти. Огледай се у вас дали може да има някаква причина за това, като допълнителни телефонни апарати и тяхното свързване и поискай да ти сменят модема - ще си по-доволен с 831 II.

Здравейте можете ли да ми кажете в момента, като станеш абонат на БТК адсл

точно какъв модел адсл модем ти дават zxdsl831II или друг благодаря.

Имам информация, че дават Huawei, които се справят доста добре с тези скорости :)

Според вас добре ли са тези стойности:

890835_orig.jpg

Днес цял ден съм на статус приети и чакам да ми увеличат скоростта.

Ще мога ли да ги достигна до 12 Mbps? И да попитам БТК работят ли в неделя?

Ами трудничко ще достигнеш до 12Mb/s, но най-вероятно и ти си със стар модем - поискай смяна на Хелпдеск-а!

http://store.picbg.net/pubpic/DE/6F/8d00085cd91ade6f.JPG

дали е добре тоя модем от първите e

Хубав SNR, но голямо затихване и малка ATTAINABLE RATE. Задължително смяна с по-нов модем.

Само за статистиката, параметрите на моята джувка:

63492230fg3.png

Да ги оплюя : Бях се решил да минавам на Темпо понеже ми се видя хубава разликата между 20 к секунда (в момента плащам 20 лв за тва ЧУДО) и 1.5 мб в секунда ама отивам аз да си взема пакета и кво да разбера - от ноември 2007 не приемали нови абонати за нашия прекрасен град,защото била запълнена връзката и дори нета понякога бил много бавен.Та имали около 350 замразени молби от ноември а след това вече да не говорим колко са били отказали.Доста други работи ми казаха щото шефа на БТК ми е комшия ама кво да праиш нали сме в БГ та за 6 месеца не са могли да си оправят оптиките,да дигнат капацитета и т.н. та ще продължавам да давам 20 лв за 20 к а пък другите ще карат дават по 20 за 1 мб ама кво да се прави - България...

БТК предоставят качествени услуги и явно в твоя случай наистина държат предоставяната услуга да има общо с обещаната. :P Похвално за тях, а ако ти не си се усетил на време ... твой проблем. Всяка фирма може да реши сама на кого и как да си предоставя услугите, така че не България ти е виновна в случая. ;)

Разбирам да чакам 1,2,3,4 месеца ама за 7 месеца нищо не направиха по въпроса и продължават в същия дух...Хората тук са отчаяни направо от сегашните интернет доставчици и от доста време търпеливо чакат а не се вижда никакъв резултат или работа по въпроса.Сегашния нет 20 лв за 30 к - изградиха оптика на 20 км за 2 месеца,просто не вярвам,че БТК не може да го направи тва нещо за 7 месеца а и града не е много малък +12 000 души е.

Да съм споменавал някъде числа ?

Или във въпроса да са споменавани.

Еми ако беше загрял какво те пита юзера можеше и да споменеш

ама айде простено ти е не всеки е способен да зацепи веднага cool.gif

Малко информация от проведени тестове. :)

За всички е чекнат само ADSL2+Annex M, за да е уеднаквен теста. ( Второто за Max speed да не ви заблуждава. Резултата от 25 Mbps се задържа в рамките на минута след което слезе до 22 Mbps ( 22156 е числото около което се върти ).)

- Wireless ZXDSL 531B флашнат с Netcomm firmware 3.29j ( RTA1025W )

NetComm ADSL2+ Wireless Router NB6PLUS4W

Software Version: 3.29u

> adsl info --show

adsl: ADSL driver and PHY status

Status: Showtime  Channel: FAST, Upstream rate = 389 Kbps, Downstream rate = 4741 Kbps

Link Power State: L0

Mode:				   ADSL2+

Channel:				Fast

Trellis:				U:ON /D:ON

Line Status:			No Defect

Training Status:		Showtime

Down			Up

SNR (dB):	   23.1			24.5

Attn(dB):	   21.5			9.3

Pwr(dBm):	   4.7			 9.3

Max(Kbps):	  18196		   1133

Rate (Kbps):	4741			389

G.dmt framing

K:			  15(0)		   6

R:			  16			  16

S:			  1			   8

D:			  32			  8

...
- ZXDSL 831 II ( RTA1320 )
Dynalink ADSL2+ Router RTA1320AU

Software Version: 3.30j

> adsl info --show

Status: Showtime  Channel: FAST, Upstream rate = 389 Kbps, Downstream rate = 474

1 Kbps

Trellis:				U:ON /D:ON

Down			Up

SNR (dB):	   23.1			26.5

Attn(dB):	   21.5			9.5

Pwr(dBm):	   5.7			 6.4

Max(Kbps):	  25744		   1274

G.dmt framing

D:			  32			  8

...
- MT882-BCM-R ( Huawei )
ADSL Router Model Huawei SmartAX MT882 Sw.Ver.V200R002B025

> adsl info --show

Status: Showtime  Channel: FAST, Upstream rate = 389 Kbps, Downstream rate = 4741 Kbps

Trellis:				ON

Down			Up

SNR (dB):	   25.6			24.2

Attn(dB):	   22.0			9.1

Pwr(dBm):	   8.7			 9.1

Max(Kbps):	  22116		   1117

G.dmt framing

D:			  0			   8

ADSL2 framing

MSGc:		   65			  14

B:			  14			  5

...

Резултатите се обесняват с това, че всички актуални модеми на бТк са направени на една база ( Broadcom BCM96338 ) и в резултат използват една и съща версия на броудкомските драйвери и същественна разлика не се забелязва.

Така че хайде вече да спрем с въпросите "Моя модем е ххх, става ли за новите скорости?" защото отговора ще е "Да! Ако линията позволява и е настроен за поне ADSL2, което е задължение на съпорта на бТк!"

Еми ако беше загрял какво те пита юзера можеше и да споменеш

ама айде простено ти е не всеки е способен да зацепи веднага cool.gif

Има една поговорка : Каквото повикало, такова се и обадило.

Ако беше попитал : Модема ми е такъв и такъв. Може ли да подържа 12МБ ? Отговора щеше да е един и конкретен.

Виждаш ли колко поста предизвиква един неконкретизиран въпрос ?

от ноември 2007 не приемали нови абонати за нашия прекрасен град,защото била запълнена връзката и дори нета понякога бил много бавен.

............Доста други работи ми казаха щото шефа на БТК ми е комшия ама кво да праиш нали сме в БГ та за 6 месеца не са могли да си оправят оптиките.

Първо не каза за кой град става въпрос и второ няма как шефа на БТК да ти е комшия защото той не е Българин и не живее в България. Има в София изпълнителен директор, който едва ли ти е комшия също, защото се съмнявам да живееш в София и да са ти отказали услугата. biggrin.gif Най-вероятно говориш за някое мениджърче в твоето градче от което нищо не зависи, защото отдвана в БТК няма Генерални Директори по градове от които зависеха много неща. cool.gif

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Даже това ме подсеща,че в региона бозата навсякъде е така - Габрово,Трявна,Дряново и Севлиево...На всички места работата е зле,само в Габрово нещата стоят малкоооо по добре но иначе пък в другите 3 града нещата са по-зле и от плачевни...

И откъде ти хрумна,че говоря за генералния директор на БТК biggrin.gif Става въпрос за както ти го нарече мениджерче :speak:

аз имам един въпрос. След няколко седмици ще мина на бтк старт там 6мб и ще сключа договор за 1 година (иначе не може :angry: ). Та искам да питам значи аз сам от дулово (област Силистра) дали ще мога след време да си "прехвърля" интернета от дулово в силистра. като се има в предвид че договора за 1 година не е изтекъл. някой може ли да ми каже плс ..?

Редактирано от kris24 (преглед на промените)

аз имам един въпрос. След няколко седмици ще мина на бтк старт там 6мб и ще сключа договор за 1 година (иначе не може :angry: ). Та искам да питам значи аз сам от дулово (област Силистра) дали ще мога след време да си "прехвърля" интернета от дулово в силистра. като се има в предвид че договора за 1 година не е изтекъл. някой може ли да ми каже плс ..?

Може, много ясно :rolleyes: Ама ще си платиш и една инженерна такса, която май беше някъде 36 лв

аха мерси, но имам още един въпрос. Ако примерно сам на БТК АДСЛ СТАРТ, 6мб мога ли да премина на ТЕМПО 12 мб, да сключа договор за 1 година. предишния ми договор ще стои ли ? тоест

вместо да плащам 25лв на месец трябва да плащам о 45 лв на месец (докато не изтече стария 1-годишен договор) ??

аха мерси, но имам още един въпрос. Ако примерно сам на БТК АДСЛ СТАРТ, 6мб мога ли да премина на ТЕМПО 12 мб, да сключа договор за 1 година. предишния ми договор ще стои ли ? тоест

вместо да плащам 25лв на месец трябва да плащам о 45 лв на месец (докато не изтече стария 1-годишен договор) ??

Не просто старият ти договор спира и започва нов 12 месечен с такса 25лв.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.