Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Абе момчета, защо не четете преди да подписвате и плащате ??

Или освен да дойда да ти го прочета на глас! Нали можеш да четеш:

http://btc.bg/bg/adsl/faq

# Гарантирани ли са скоростите?

Скоростите на достъп при различните ADSL услуги, предлагани от БТК не са гарантирани. Клиентите ползват споделен Интернет капацитет. Това означава, че временно при големи натоварвания на мрежата на БТК е възможно скоростите да бъдат по-ниски от максималните, цитирани в общите условия за предоставяне на услугата. Поради естеството на Интернет, БТК не е в състояние да гарантира висока скорост до всеки сървър, свързан към световната мрежа. Поради по-високите изисквания на бизнес потребителите на Интернет услуги при ADSL MEGABIZ услугите, предлагани от БТК, споделянето на Интернет капацитета е значително по-ниско от пакетите, предлагани за домашни потребители. Вероятността, клиентите, ползващи ADSL MEGABIZ услуги да забележат понижаване на скоростта, е значително по-малка.

# Гарантирани ли са скоростите на upload и download?

Скоростите на upload и download не се гарантират. Поради факта, че скоростите на download и upload са различни, е възможно при запълване на upload капацитета, клиентите да не могат да достигнат максималните скорости на download.

# Какво представлява Метро-скорост на достъп?

Това е скоростта на достъп до всички ADSL потребители в града, в който се предоставя и ползва услугата

и освен това:

http://www.btc.bg/files/ADSL%20Services%20Specification.pdf

1.9 МЕТРО ТРАФИК

Скорост на достъп – download и upload от и до ADSL клиенти свързани към мрежата

на БТК в съответния град, в който се предоставя услугата.

1.10 ИНТЕРНЕТ ТРАФИК

Скорост на достъп – download и upload от и до Български и международни Интернет

мрежи.

1.11 ДИАПАЗОН НА ПРЕДЛАГАНИТЕ СКОРОСТИ

Посочените скорости на достъп за съответните ADSL пакети не са гарантирани. В

зависимост от качеството на телефонния чифт на Потребителя скоростите се

предлагат в следните диапазони.

Сега достатъчно ясно ли е?

Като не търсиш в темата, поне опитай с Гугъл, а?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

здравейте кажете как ги тествате тези модеми ? :blow out candles:

моят е WIFI ZXDSL 531B

здравейте кажете как ги тествате тези модеми ? :)

моят е WIFI ZXDSL 531B

и аз искам да тествам моя :P ,но не знам как ;) с zte zxdsl 831 съм

Редактирано от jubei (преглед на промените)

И аз съм с 531B и засега нямам късмет с "надушването" на паролата biggrin.gif

Като гледам как твърдо сет-ват линиите, си мисля че ще имам проблем -

Моята е много по-зле

adsllinejc9yg8.jpg

Като я сложат на 12Mbit, се замислям дали ще имам интернет. Едва ли ще се навият да ми сложат по-ниски скорости, а аз исках само да се вдигнат леко и особено ъплоуд-а.

Ами бях писал по-рано, че новите скорости са Rate Adaptive (RADSL), като target Margin e 9dB. Така като те гледам ти си точно на границата и забрави за по-високи скорости. По скоро си огледай вътрешната инсталация и разни деривати преди сплитера cool.gif

здравейте кажете как ги тествате тези модеми ? :white flag:

моят е WIFI ZXDSL 531B

и аз искам да тествам моя :P ,но не знам как :) с zte zxdsl 831 съм

И аз съм с 531B и засега нямам късмет с "надушването" на паролата biggrin.gif

Ами пишете IP-то на модема в адресното поле на браузъра, който ползвате и като Ви поиска име и парола ги пишете и сте готови. cool.gif

Някой да знае след като ти стане онлайн заявката от "Неразпределени" в "Чакащи", колко време се чака още за да те пуснат на новата скорост ? :)

Моята заявка вече е разпределена,ама нямало смисал да подавам защото те автоматично са ме разпределили :)

20080403095309ib5.th.png

някои били казал ко ще ре4е метро трафик 4е нещо не го разбрах това

някои били казал ко ще ре4е метро трафик 4е нещо не го разбрах това

Това е MAN трафик, тоест скоростта на достъп между потребителите в един и същ град, които ползват ADSL услугата.

http://btc.bg/bg/adsl/faq

Някой да знае след като ти стане онлайн заявката от "Неразпределени" в "Чакащи", колко време се чака още за да те пуснат на новата скорост ? :yanim:

И мен ме интересува това.

Откакто си плащам телефона и интернета заедно, не получавам сметката по пощата, а при плащането ми издават само касова бележка. При подаване на заявка за нови скорости се изисква клиентски номер: "Ще намерите Вашия клиентски номер в телефонната си сметка в полето 'Данни за клиента'". Някои има ли идея къде бих могъл да проверя клиентския си номер, след като не получавам телефонна сметка? В пощенската си кутия получих писмо, известяващо ме за увеличаване на скоростите, според което те ще ми бъдат увеличени без запитване или заявка (на 2мбит безкрай съм). Въпросът ми е дали наистина има нужда от заявка и дали заявката е излишна за потребителите на дадени услуги (като моята)? Ако има нужда от подаване на заявка, преподписва ли се договорът ми и за какъв период? Иначе в горния десен край на писмото присъстват трите ми имена и адреса ми, а под тях: "ADSL_r_xxxx" - възможно ли е това да е въпросният код?

Редактирано от eQue (преглед на промените)

Точно в горния десен ъгъл на първата страница на договора ти е изписан клиентския ти номер, виж го (ако объркаш и въведеш грешен номер няма да го приеме, тъй че няма страшно). :help:

В пощенската си кутия получих писмо, известяващо ме за увеличаване на скоростите, според което те ще ми бъдат увеличени без запитване или заявка (на 2мбит безкрай съм). Въпросът ми е дали наистина има нужда от заявка...

Сам си си отговорил, не виждам какво повече да се коментира ?!

За клиентския номер се обади на хелпдеска.

И мен ме интересува това.

Вашата нова ADSL услуга ще бъде активирана на заявения от Вас телефонен номер в срок до 14 (четиринадесет) работни дни от датата на нейното заявяване на интернет страницата на БТК www.btc.bg/adsl

Заявил съм, че желая да премина на новите скорости на 28ми март :help: та, затова питам ;)

Някой хора, казаха, че са ги пуснали 2 дни след като са подписали договора.

Сам си си отговорил, не виждам какво повече да се коментира ?!

Не съм си отговорил сам, в документа просто не е споменато нищо за изпращане на заявки и други от сорта. "Скоростта на Вашия ADSL ще бъде увеличена между 8 април и 15 май 2008 г."

Най-в дъното пише с кого да се свържа, (само) ако желая да остана с настоящият си пакет.

Така че, зарежи въпросително-удивителните и ако не знаеш отговора, просто не ме цитирай.

Редактирано от eQue (преглед на промените)

Не съм си отговорил сам, в документа просто не е споменато нищо за изпращане на заявки и други от сорта. "Скоростта на Вашия ADSL ще бъде увеличена между 8 април и 15 май 2008 г."

Най-в дъното пише с кого да се свържа, (само) ако желая да остана с настоящият си пакет.

Така че, зарежи въпросително-удивителните и ако не знаеш отговора, просто не ме цитирай.

Напротив, знам отговора и точно заради това те цитирам.

Всеки тук го знае, всеки който малко си направи труда да прочете назад в темата, дори и това да не направи винаги може да се обади на хелпдеска и да пита.

Явно ти не можеш да опишеш какъв точно ти е проблема - ще те цитирам отново

В пощенската си кутия получих писмо, известяващо ме за увеличаване на скоростите, според което те ще ми бъдат увеличени без запитване или заявка (на 2мбит безкрай съм). Въпросът ми е дали наистина има нужда от заявка...

Та какъв точно е проблема, при положение, че в писмото ти пише, цитирам отново

според което те ще ми бъдат увеличени без запитване или заявка

Но пък казваш, цитирам отново

в документа просто не е споменато нищо за изпращане на заявки и други от сорта.

Последно какво има в това писмо ?!

А това, че е споменато в писмото

какво ти говори ?!

Споко, аз както казах - си пуснах заявката на 28ми март и чак днес сутринта бях със статус Чакащи, сега съм със статус "Приет", който честно казано не знам какво трябва да означава. Че работят в момента по моя случай и всеки момент ще е готов или вече всичко е готово?!?

След приет няма друго състояние, при мен вече са пуснати новите скорости на 2 от заявките и все още си стоят като "Приета", т.е. няма да се смени вече състоянието онлайн, просто чакаш да те включат, най-късно ще е 14 работни дни след датата на подаване на заявката в сайта на БТК, ако е на фирма е до 10 дни, но при фирмите го правят в общи линии за 2-3 дни максимум.

Здравейте от 2 дни съм на новите скорости. Обаче имам странен проблем и той е - досега бях на 4 мегабита а сега съм на 12 мегабита, но при мен се покачи ъплоуда и стана 100-110 килобайта а даунлоада не мръдна изобщо даже мога да кажа ,че спадна със 20-30 килобайта. Днес звънях на Helpdesk-а и оттам казаха ,че са ми пуснали близо 13 мегабита и ме накараха да правя пингове и трейсове и да им ги пратя на мейла така и направих. Отговорът от тях е - "Пинговете и трейсовете които сте ни пратили показват че имате иделни време закъснения към dir.bg. Няма проблем със скороста ви от страна на БТК." Да добавя че съм засякъл нета си първо чрез speedtest.net след това свалях по един филм първо от замунда после от арена след това друг бг тракер , последвано и от дата.бг навсякъде със една и съща скорост 500кб/с . Моля ако някой се сеща защо при мен се получава така да помогне ;)

Редактирано от milenataa (преглед на промените)

Кога ще разберете, че Интернет не е торенти ?

Хоумлан (дата.бг) пък имат ограничение към АДСЛ потребителите, защото помислете - ако 10 потребителя х12Мбит почнат да теглят, не знам колко ще им остане от изходящия трафик. Ако им остане.

Стигахме до момента, че не е важно с колко може да приемаш - важното е с колко могат да ти сервират.

А какво ще кажеш за че и при speedtest.net пак същата скорост показва каквато и при тракерите ? И ако знаете за някои друг тест кажете. Аз обаче гледам тук се показват тестове именно от speedtest.net . Но не това е проблема ми както описах по горе. Също по назад четох как друг потребител сваля от замунда със 1,1 мегабайта ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.