Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Защо всеки път като сменят скоростите става такава бъркотия :hush:

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Аз пък за да не се чудя дали стария модем 831 поддържа новите скорости, днес отидох и вземах "WI FI" модем със съответния договор и със срока залегнал във договора ,че за 48 часа ще ми пуснат новите скорости ! :hush:

Редактирано от milenataa (преглед на промените)

Абе аз немога да разбера какво се оплаквате. Има си опоменат срок от 10 дена за активиране на услугата при подаване на заявка. Другите пък които са подписали след Септември 2007 ще им се поднови автоматично към средата на Април. Айде стига изказвания от рода "Пуснах си онлайн заявка и ще чакам" или "Вчера подадох и още нищо". Ами като не Ви харесва си останете на старият профил и си плащайте по 35лв. Щом са дали такъв голям срок става ясно, че работата не е толкова проста и нестава с едно натискане на "Enter". А и като сметнем факта, че всеки припрян е пуснал поне 3 онлай заявки и чака после да стане бързо. Ами няма да стане. Айде сметнете всеки по 3-4 заявки какво се получава angry.gif

защо се правите на интересни не ми е ясно аз съм абонат от мин. година започнах на 2 Mbps - от началото на март съм на Start. Не знам теглите ли от чужди сайтове в 2 имам ограничения на акаунта ми, защото не мога да ъплоудвам

Редактирано от andrian.ivanov (преглед на промените)

:questions: Защото голяма част от нас, българите сме свикнали, когато на нас трябва да ни се свърши нещо почваме да се оплакваме - много ме бавят, нищо не правят и т.н., но когато ние трябва да свършим нещо ела да видиш : абе то не е толкова лесно, ще трябва да видя как да стане, обади се по-късно.

Не си съвсем прав ;)

В моя случай - като ми се възложи задача, която трябва да свърша - върша я за максимално кратък срок, за да могат шефовете да са доволни. А те като са доволни - ме правят щастлив с $$$ и т.н. :whist:

Имаме си една приказка във фирмата "шефката каже ли ти, че трябва да направиш нещо, означава, че трябва да си го свършил вчера".

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

е как ще чакам 10 дни, досега промените са ставали за 1-2 дни, а сега разни малки градчета са с новата скорост от дни, а в Бургас още няма нищо

Кой ти каза, че в Бургас няма нищо?!?! :ph34r: Ти не си целият Бургас и това, че теб не са те вдигнали неозначава, че няма. Айде стига сте се правили на "Сърдити човечета".

е как ще чакам 10 дни, досега промените са ставали за 1-2 дни

Ами никой не те кара да чакаш angry.gif Като не ти отърва отивай другаде! Те хората са си го написали 10 дена, обаче ти не си съгласен, така ли?!?! :speak:

Само да уточня, че 10-те дена са работни, което означава 2 календарни седмици. Подчертвам, защото знам, че ще ги броите! СПРАВКА!!!

Гледам, повтаряш за тези 10дни, те са инсталиране... което е малко общо казано в случая. Днес от 0800100 защо ми казаха - 14 работни дни (изрично ги попитах дали не са календарни, а не работни).

Някой може ли да обясни какво значи това - Максимална скорост на Метро download (локален трафик) - 12 Мbps? Откъде тегля с 12Mbps локално? Нали са вързани само компютър и модем?

Пише на сайта, хелпдекса обяснява, тук се обяснихме - с ADSL абонатите, с които си в един пул (град, MAN)

На уторента постоянно ми излиза едно удивително отдолу и като отида върху него с мишката пише :

123314.jpg

Опитах се да си вляза в настройките на "рутера", но нещо не ми приема името и паролата, гледах от този сайт-> http://www.portforward.com/english/routers...31/Utorrent.htm

и този -> http://www.portforward.com/english/routers....2/Utorrent.htm (модема ми е ZTE ZXDSL 831 II (въху него не пише II , a samo Series, но в книжката на инстралирай сам видях че май е II )

като напиша 192.168.1.1 и ми поиска име и парола пиша (дефаута) ZXDSL (и за двете ) но не става...

Редактирано от PaFKaTaSs (преглед на промените)

На уторента постоянно ми излиза едно удивително отдолу и като отида върху него с мишката пише :

123314.jpg

Опитах се да си вляза в настройките на "рутера", но нещо не ми приема името и паролата, гледах от този сайт-> http://www.portforward.com/english/routers...31/Utorrent.htm

и този -> http://www.portforward.com/english/routers....2/Utorrent.htm (модема ми е ZTE ZXDSL 831 II (въху него не пише II , a samo Series, но в книжката на инстралирай сам видях че май е II )

като напиша 192.168.1.1 и ми поиска име и парола пиша (дефаута) ZXDSL (и за двете ) но не става...

Обади се да ти отворят всички портове че ще омажеш работата.

Редактирано от nikola59 (преглед на промените)

Питане към по-компетентните:

От Варна съм. Минах на Tempo, обаче скоростите не са особено добре. В Европа към някои сървъри достига 9 мегабита/с, но доста рядко. По-често е около 5-6 мегабита/с. Връзката с Щатите и останалите континенти е между 2 и 5 мегабита/с. Скоростите според speedtest.net. Питах хелп-деска, проверяваха ужким модема в момента и казаха, че имало недопустимо затихване по линията и щели да я проверяват по-нататък. Кога не е ясно. Вижте тия скрийншотове от модема. Вярно ли е това за затихването или има друг проблем? Ако това има значение, системата е XPSP2. Благодаря!

th_09917_2008-04-02_071543_122_710lo.jpg th_09916_2008-04-02_071446_122_1lo.jpg

Редактирано от Schlosser (преглед на промените)

Schlosser май при твоите снимки не се вижда колко ти е затихването на линията - ама при мен е бая голямо и искам да питам и аз дали след като ми пуснат новите скорости ще имам проблеми със скороста?

clipboard02up7.th.png

Schlosser май при твоите снимки не се вижда колко ти е затихването на линията - ама при мен е бая голямо и искам да питам и аз дали след като ми пуснат новите скорости ще имам проблеми със скороста?

clipboard02up7.th.png

Споко човече всичко ще си е ток и жица.1200кб/с не ти мърдат и то във всички направления /локален/бг пиеринг/външен.

/O. T./Малко доставчици предлагат добър външен нет.Повечето предлагат добър /локален/бг пиеринг/ а външния под всякъква критика.

От Варна съм. Минах на Tempo, обаче скоростите не са особено добре. В Европа към някои сървъри достига 9 мегабита/с, но доста рядко. По-често е около 5-6 мегабита/с. Връзката с Щатите и останалите континенти е между 2 и 5 мегабита/с. Скоростите според speedtest.net. Питах хелп-деска, проверяваха ужким модема в момента и казаха, че имало недопустимо затихване по линията и щели да я проверяват по-нататък. Кога не е ясно. Вижте тия скрийншотове от модема. Вярно ли е това за затихването или има друг проблем? Ако това има значение, системата е XPSP2. Благодаря!

4dB затихване не е нищо. И SNR ти е добър, но просто няма голям капацитет на линията ти. Ако си със стар модем може да поискаш смяна на модема - има вероятност да се оправи проблема. cool.gif

Той Е със стар модем.

Колкото до трафика, ще коментирам за последно - бТК ви дават поне някаква гаранция за трафика. И можете да си видите (полулегално, но ако искаха, да са сменили паролите на модемите за секунди) линията, капацитета, качеството. Това плащате, това получавате.

Не са ви гарантирали 9Мб до Западния бряг, нали? Нито до "всяка дестинация на света" ? Я се успокойте, ако не ви харесва - имате ланки сигурно, идете при тях.

Като гледам как твърдо сет-ват линиите, си мисля че ще имам проблем -

clipboard02up7.th.png

Моята е много по-зле

adsllinejc9yg8.jpg

Като я сложат на 12Mbit, се замислям дали ще имам интернет. Едва ли ще се навият да ми сложат по-ниски скорости, а аз исках само да се вдигнат леко и особено ъплоуд-а.

Редактирано от kaston (преглед на промените)

Той Е със стар модем.

Колкото до трафика, ще коментирам за последно - бТК ви дават поне някаква гаранция за трафика. И можете да си видите (полулегално, но ако искаха, да са сменили паролите на модемите за секунди) линията, капацитета, качеството. Това плащате, това получавате.

Не са ви гарантирали 9Мб до Западния бряг, нали? Нито до "всяка дестинация на света" ? Я се успокойте, ако не ви харесва - имате ланки сигурно, идете при тях.

Според спецификацията на услугата, публикувана на сайта на БТК, гарантирани са 6 мегабита/с, а аз не мога да ги достигна никъде освен в Европа.

http://www.btc.bg/files/ADSL%20Services%20Specification.pdf

Какво искаш да кажеш като подчертаваш, че съм със стар модем? Извинявай за въпроса, но не съм в материята.

kaston при мен се поуправи положението като отрязах малко телефония кабела и вече ми са така настройките ;) може и ти да пробваш да отрежеш малко кабела и не се знае може и при теб да се поуправи ;)

clipboard03ir4.th.png

Редактирано от bitaljus (преглед на промените)

kaston при мен се поуправи положението като отрязах малко телефония кабела и вече ми са така настройките :laughing5: може и ти да пробваш да отрежеш малко кабела и не се знае може и при теб да се поуправи :P

clipboard03ir4.th.png

Тази картинка ми дава някакви надежди за намляне на скоростите при мен като я сравня с предишната ти. Мерси.

Съмнявам се обаче скъсяването да ми помогне особено, при положение, че ще скъся няколко метра кабел от дължина 4-5 км. до станцията на БТК. Ако кабела е навит на руло евентуално развиването подобрява параметрите.

Здравейте не ми се преглеждат 47 страници и затова искам да ви питам как да си направя сайт на ип-то като съм на 20 лв и нямам реално ип има ли някакъв начин да се сдобия с такова защото не ми се плаща такса за абонаментния план бизнес план

Offtopic

Защо въобще се абонирате за тази услуга?

Метро е MAN трафик - ти с кой от твоя DSLAM го тестваш!

Торентите ви са проблем... Докажете на бТК че не си изпълнява условията на договора, късате го и отивате да мрънкате на дугия доставчик

Здравейте не ми се преглеждат 47 страници и затова искам да ви питам как да си направя сайт на ип-то като съм на 20 лв и нямам реално ип има ли някакъв начин да се сдобия с такова защото не ми се плаща такса за абонаментния план бизнес план

1.Питаш хелпдеска.

2.Регистрираш се в един от хилдяите динамичните DNS сайтове (скромен лист има тук) - http://dynadns.com/ се предлага директно в модемите, аналогично е и http://dynadns.org/howto.php

3.Молиш да го направят от хелпдеска.

4.Търсиш в Гугъл удобна програма за листване на IP-то ти в динамични DNS-и, ако не си разбрал от 1 до 3.

5.Ще ти се налага да преглеждаш 47 страници и да четеш, на никой не му е спуснато отгоре

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Schlosser пробвай да минеш от LIne mode-G.dmt на Adsl2 + biggrin.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.