Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Хах интересно ми е само с моя модем ZTE ZXDSL 831 Rev. І как ще ги достигна тези 9-12mbit, след като максималната му работна скорост е 8mbit, а с ZTE ZXDSL 831 Rev. ІІ няма да им позволя да го сменят по ред причини.

Условия на новите скорости и типове абонаментни планове!

Подаване на Online заявление за преминаване към новите скорости.

Попълва се юзърнейм и парола от договора (от СМС-а при скорошни абонати).

Забележете нещо интересно:

1.9 МЕТРО ТРАФИК

Скорост на достъп – download и upload от и до ADSL клиенти свързани към мрежата на БТК в съответния град, в който се предоставя услугата.

P.S. От четирите въпроса, които зададох на Хелп Деск не можаха да ми отговорят на нито един, първоначално дори твърдяха, че няма нови абонаментни планове - да съм изчакал официална промоция, на което им обясних, че дори съм попълнил Online заявление от сайта им за преминаване към новите абонаментни планове?!? На въпроса какво се случва с абонати с rev. І модеми, пак не получих отговор, на въпроса ако линията позволява заявената скорост, а се наложи подмянаи с какъв модем ще бъде заменен настоящи ми модем, отново не получих отговор, на въпроса след като ходя на работа и през деня не съм вкъщи и нямам възможност да посетя център на БТК в делничен ден как би се осъществила една евентуална подмяна (ако се наложи) пак не получих отговор, бях препратен към 0800100 където да задам въпросите си. Съответно и там ги поставих и жената остана страшно изумена, че от Хелп Деск са ме препратили към нея.

Не случайно отдавна спрях да контактувам с Хелп Деск безхаберността им явно е константна величина.

Rub4o - не виждам кво интересно има. кат не искаш да ти са сменя модема ще си стоиш на тая която поддържа . Скоростите са до 9 мбита международен и ДО 12 мбита БГ. Ако Attainable Rate на линията ти е 6 7 мбита ще си стоиш на нея и това е. Ако не си доволен може да минеш на по ниския план и ако и от това не си доволен си намери друг доставчик. няма задължаващи договори вече.

Не си се обаждал на Хелпдеск-а. 100% че са инструктирани! Офертата ще е валидна от 31 март както виждаш още няма реклами. Подмяна става с техници на място. ти кат си научил едно 831 рев. 2 голем праз само мога да ти кажа че са големи дървета и ако искаш да видаш сериозни скорости си земаш или WiFi или Huawei модем.

за сравнение съм тествал с всички модеми.

1 км трасе сравнително чисто без грешки SNR 30 ;attenuation 15

ZTE 831 rev2 attainable rate 11800 mbps downstream

ZTE WiFi 531B attainable rate 25000 mbps downstream

Huawei MT882 attainable rate 22800 mbps downstream

това са максимални стойности които съм виждал. в момента съм с Wifi и показва

Attainable Line Rate 23740

Noise Margin 31.6

Line Attenuation 17.5

така че до 3 км трасе с Huawei или Wifi модем и средна хубост линия си ОК за 12 мбита.

и не барай модема че БТК watching you!!! cool.gif

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Виждам че пише само за 1 РС. ЩЕ има ли проблем ако си пусна 2 РС с рутер?

Само дето Huawei ги изтеглиха заради дефектни сплитери и в много градове, така и не се появиха повече. Като цяло към ZTE впечатленита, наблюденията и отзивите които съм дал, явно не са ласкави /изводи прави сам/. Смятам да направя нова серия тестове в близките дни, в пълен бридж на rev. II модем за да проверя дали в този случай (ако сам си издигна от РС-то сесията и елиминирам на практика ролята на модема и бъгавия NAT) дали ще се реши проблема с латенстността (в пъти по-голяма отколкото при rev. I при равни тестове на една и съща линия, за което вече съм дал резултати) и при положение, че латенстността не се повлияе от това бТК могат да си задържат този модел, на мен няма да ми е полезен, а относно линията не се притеснявай щом rev. І диагностицира:

Attainable Line Rate 11584 Kbps 1332 Kbps

... а меду другото и самите китайци направили модема rev. І на ZTE не са съвсем наясно модема 8 мегабита ли е или 12 мегабита, тъй като ми показаха противоречащи си характеристики и спецификации на модема, публикувани в самото му ревю (отправна точка ITU G.992.1), но както и да е ...

P.S. Не случайно се въздъжам от доста време да пиша из темата защото ми дойде до гуша от "пишман" разбирачи, които и грамотно даже не могат да пишат...

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Абсолютно съм съгласен с Rub4o. Както каза един модератор тук - само като му видиш ника ти е ясен (ЕГН и IQ).

За промоцията, която още не е в действие - наистина от хора в бТК (за съжаление повече ръководни кадри, отколкото техници) разбрах, че максимума трябва да стигне до 30Мб.

За мен по-интересно е, че вече се гарантират 50% (грубо) от скоростта ?! А аз го имам този проблем, след 3 години никакви грижи и от 3-4 месеца... скоростта падна. Тогав ми семниха модема с втора ревизия и да, потвърждавам - Ръбчо е прав за латентността. Само бих го посъветвал да пробва и с други режими на ADSL линията, защото може още малко да се подобри качеството.

Иначе за линийте какво да говорим, само бих казал, че като поисках 10Мб гарантиран, те ми пратиха екип инженери да правят проект за оптично трасе. Да, сигурно съм на границата (11-12Мб рейт на линията), но можеше да пуснете още един чифт и ... А не, над 5Мб (гарантирано) ние осигуряваме само по оптика, ми отговарят те. Така че ще ми е интересно тези 12 как ще ги направят при 50% гаранция. В интерес на истината, в моята фирма е може би най-далечната точка от централата, защото на по-близките точки, в които имам "мешава" се вдигат и по 15Мб пиково ;)

Ще видим за какво става дума тези дни.

ПП.Rub4o, навит ли си да пробваме на dot кърнела ? Ако е готов с него разбира се ;)

ПП2.Hacked, може да говориш за хубави Huawai, ако са над 1000$. Иначе са ... хуй-а-вей ;)

Виждам че пише само за 1 РС. ЩЕ има ли проблем ако си пусна 2 РС с рутер?

Не, няма да имаш проблем.

Но можеш да пуснеш две РС-та и с рутъра на бТК. Или с модема+суйч, но твоя си работа.

Мда, и на мен ми снесоха тази информация от бТК. Скоростите щели да се вдигнат до 30Мб !!!

Само ме притесняват две неща - не съм видял линия над 15Мб, а модемите са с капацитет 8Мб. Какво значи това - 3-4 линии с толкова модема или с "новите устройства" Watson ?!

новите пакети "Инсталирай сам" са с модеми SmartAX MT882

...

ПП.Rub4o, навит ли си да пробваме на dot кърнела ? Ако е готов с него разбира се ;)

...

Бързаш! Още съм на етап ;) или казано с думи "Пробвам да пусна нещо!" и "Човъркам да разбера кое-как"

Разбра съм те ;)

Обаче нали знаеш, че 2 (3) глави мислят по-добре ;) Ръбчо е доказал, че хич не е ръбат в тестовете, макар и непрофесионалист

Ъпгрейда ще е автоматичен.

Щели да изпратят писма на абонатите си.

Така- за този ъпгрейд, аз разбрах, че ще е автоматичен само за тези, които са преподписали договор след септември 2007-ма до момента, а всички останали, ако искат нови скорости, трябва или да идат до Бтк-център, или да се обадят на 0800 100, или да си попълнят онлайн заявката :lol6:

MT882

ADSL: Downstream up to 8 Mbps, Upstream up to 896 Kbps

ADSL2+: Downstream rate of 26 Mbps, upstream rate of 1M bps

G.992.5 Annex L: Max. transmission distance of 6.5 kilometers

Значи по-високи скорости, ако имате ADSL2+. Поне цените ще са по-ниски, в най-лошият случай :lol6:

Преди малко се върнах от един от БТК офисите. Една мила дама там ми обясни следното: преди да тръгна да преподписвам договори и да се натискам за нови скорости, първото нещо, което трябва да направя е да звънна на 070017111 и да ми засекат модема - може ли да поддържа или не може новите скорости. Така ако модема е стар и не му е възможно да постигне оптималните предлагани скорости ще кажат какво точно трябва да се направи за подмяната му.

Така, че стига викахте. Хората са помислилите и за старши клиентите си този път. :lol6:

Я дай да видим снимка от http://192.168.1.1/infodsl2.html

Преди малко се върнах от един от БТК офисите. Една мила дама там ми обясни следното: преди да тръгна да преподписвам договори и да се натискам за нови скорости, първото нещо, което трябва да направя е да звънна на 070017111 и да ми засекат модема - може ли да поддържа или не може новите скорости. Така ако модема е стар и не му е възможно да постигне оптималните предлагани скорости ще кажат какво точно трябва да се направи за подмяната му.

Така, че стига викахте. Хората са помислилите и за старши клиентите си този път. :ph34r:

Не виждам тук някой да вика?

Дали достигаш или не скорости (ако прочете все пак) цената ще ти е по-евтина, ако преподпишеш с новите условия.

Модела ZTE ZXDSL 831 е с капацитет 8 мегабита,да и при мен го потвърдиха след половин часова консултация по телефона,лошото е че тук в Русе и то в Бтк център централна поща се предлагат само такива модеми,нови модеми щели да се предлагат след 10 дена.Взех си безжичния с който няма да има проблеми-поддържа 54 мб/с,и при него вече няма двугодишен договор ,2.40-едногодишен с преподписване за ADSL Tempo 1 год.-всичко 27.40 на месец.Мен дори и да плащам за модема пак ме устройва цената тъй като досега давах 31 лева.А знае ли някой до колко време става включването на новата скорост трябва ли да рестартирам модема,за да се получи.

А знае ли някой до колко време става включването на новата скорост трябва ли да рестартирам модема,за да се получи.

По принцип до два-три работни дни става. Поне при мен досега така беше. Зависи в Русе дали са чевръсти и, да, трябва да се рестартира модема след това

ами какво да кажа, аз съм със стария модем дето е до 8 мегабита, служителката каза че нямало да се сменя модема, а в договора опцията за доставка е отбелязана

може да чакат да видят какво ще стане със старите модеми и тогава да почнат да ги сменят, ба ли ги

а работя във фирма която предлага услугите на бтк и получихме новите модеми, обаче колегите са в пълно неведение и затова се разходих до бтк център

Редактирано от Петър С. (преглед на промените)

post-23915-1206717728_thumb.jpg

Поздравления - перфектна линия ;)

Остава да споделиш от къде си и как толкова бързо се "уреди" с промоцията

Нека и аз да кажа нещо :beat: Промоцията вече е активна и се подновяват договори масово. Модемите ZXDSL 831 също ще държат на линията, тъй като подържат G.992.1 (12 Mb/s). Друг е въпроса, че не са толкова стабилни на такива скорости, колкото 831 II или Huawey. Новите скорости ще са Rate Adaptive, което ще рече, че ще се адаптират спрямо параметрите на линията, като Target Margin е 9dВ. Това означава, че ако се абонираш за 9/12 Mb/s може да паднеш и до 6 Mb/s, което е гарантиран минимум за този профил. За профил 3/6 Mb/s гарантираният минимум е 3Mb/s. Когато си подадете заявка за 9-12 Mb, примерно първо се прави анализ на линията, след което тя се мигрира към новата скорост - ако не е годна Ви се предлага по-ниският профил. Надявам се да съм бил полезен поне с нещо cool.gif

Поздравления - перфектна линия :beat:

Остава да споделиш от къде си и как толкова бързо се "уреди" с промоцията

а за моята какво ще кажеш?:)

252210782.png

post-84766-1206734968_thumb.png

Редактирано от hacked (преглед на промените)

Някой пробвал ли е да даде онлайн заявка?

Тези тъпаци за кой ли път показват колко са некадърни.Когато се опиташ да въведеш ЕГН в полето за попълване,това не може да стане по никакъв начин.Пробвайте и ще видите.

Така че заявката онлайн за сега не работи!

От Варна съм.Ами след като разбрах отидох в офиса им и подадох молба.Май по нета повече ги бавят.Иначе днес се държи много добре линията,модема също. проба

Някой пробвал ли е да даде онлайн заявка?

Тези тъпаци за кой ли път показват колко са некадърни.Когато се опиташ да въведеш ЕГН в полето за попълване,това не може да стане по никакъв начин.Пробвайте и ще видите.

Така че заявката онлайн за сега не работи!

Как да не работи ?!

Работи си, няма проблем.

В четвъртък още пуснах три заявки онлайн.

Може да е от браузъра ти, с кой пробваш ?

С Firefox и IE няма проблем гледам, с Opera нещо се магарясва.

Как да не работи ?!

Работи си, няма проблем.

В четвъртък още пуснах три заявки онлайн.

Може да е от браузъра ти, с кой пробваш ?

С Firefox и IE няма проблем гледам, с Opera нещо се магарясва.

С Опера съм..О.К ще пробвам с IE.

...Благодаря стана biggrin.gif Въпроса е сега кога изпълняват поръчката за съществуващи абонати.

Олеле този път ланките в малките населени места ще грохнат май...

Редактирано от nikola59 (преглед на промените)

Олеле този път ланките в малките населени места ще грохнат май...

По-големите просто ще вдигнат скоростите до тези на БТК, вече стана при някои.

По-големите просто ще вдигнат скоростите до тези на БТК, вече стана при някои.

за тези ЛАНки които имат нет. иначе да си ги дигат на хартия като никога няма да ги достигнеш или ще ги достигаш в определени часове от денонощието когато няма натоварване от други потребители. Не знам да има друг доставчик с нет и свързаност повече от на БТК.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.