Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Ами какво друго да кажа освен благодаря icemans!!! А иначе почти всичко беше само да дам възможност за повече IP-та,... но забравих за маската :). Както и да е уж го нагласих но сега е късно утре ще видим има ли развитие въпреки че вече сякаш не се притеснявам... Само някой от бтк да не ме хване :P незнам дали може да ми направят проблем въпреки че от центъра ми казаха направо да го глася ако мога без да се притеснявам...

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здр клиет съм на нета на БТК 1024 АДСЛ и съм маняк на тема ЦС но немога да правя сървари смятам че е заради ип-то попитах хелп деска а те ми казаха че не мога да го оправя но мисля че има и друг начин е ако има ще съм ви вечно благодарен

Ако имаш име/парола за модема - пренасочваш портовете на ЦС (270015 доклкото си спомням) към IP адреса на твоята машина (192.168.1.2)

Ако ли не - пишеш да ти пренасочат порта на хелпдеск или по телефон.

PS:

Also these ports needs to be open in the given direction:

TCP 7002 out

TCP 5273 out

UDP 27010 out

UDP 27012 in and out

UDP 27015 in (if your server runs on this port)

Слагам линк тук към обяснение за портовете и транслацията им на по-известните игри, дано първо се прочете преди да се повтори/потрети питането ;)

http://developer.berlios.de/docman/display...p;group_id=2291

Да, напиши им го на мейл

TCP 7002 out

TCP 5273 out

UDP 27010 out

UDP 27012 in and out

UDP 27015 in (if your server runs on this port)

2-и път, чети !

Аз съм доволен засега вече 20 дена съм на АДСЛ и не ми е спирал.Даже хванах деня когато имаше гръмотевици и за радост интернета не спря.На предишният доставчик който го търпях цели 2 години,бих му казал да повтори Университета в който е учил мрежи.

Даа. Затова на супер-любо външни фирми му настройват сиската. Понеже са големи капацитети?! В твоя случай може и да е било така н00 БТК АДСЛ в по-големите градове не бих казал че е най-добрия избор.Ползвам и АДСЛ и ЛАН доставчик от който съм много дволен. АДСЛа определено прашясва в повечето време. Така че престанете с детското предаване "Кой е по-по-най". cool.gif

Темата е за бТК-АДСЛ-а, ако не си забелязал

А като си л33т - настрой си сиската за да ползваш и двете линии.

Проблема които е описан долу от колегата на БТК го има и при мене.Поне 3 пъти съм званял,ДНС-та сменях нищо не помага от 1 месец и нещо е така и вече зима да ми писва,особено е бавна скоростта когато се отварят сите-ове дори да няма пуснат торрент или теглене.

Аз съм от Бургас междо другото!

Преди Нова Година бях на 1024 (вървеше идеялно),после минах на 4096 защото бях доволен и беше добре,но след прочутия токов удър просто съм безкраино разочарован и по лошо немога да си върша работата.На моменти чакам заглавната страница на Гугъл по 20-30 секунди,а някои сите-ове и с минути...

Тва е ненормална работа.

Някои може ли да ми каже кво да ги карам тез мързеливи гниди да направят - ТЕ ОЧЕВИДНО КАТО ИМ СЕ ОБАДЯ НЕ ИСКАТ ДА ПОМОГНАТ!

Ако може и някои например Topper да коментира по проблема,явно не е само при мене!

Хора за пореден път, скороста на ADSL нета е същинска трагедия. С пъти по-бавна връзка от стандартната ми.

Много мудно отваря страниците.

Сменях DNS адреси не помага нищо. Имате ли подобен проблем?

Интересно какво мога да коментирам аз - не съм служител на съпорта ?

А и при мен скоростта падна рязко, а при други клиенти остана непроменена (в интерес на истината - даже от един и същи пул)

На мен ми обясниха, че са стигнали прага в нашия град и сега споделянето работи.... т.е. който предвари, той завари

Де да знам братле просто се надявах да имаш някаква идея..

Те самите БТК като всяко българско нещо първо трагнаха много добре,спомням си преди към 2 години като се обадиш на съппорта и говорят лиубезно с тебе,след като ти решат проблема се обаждат да проврят дали нещатата са се оправили (е една ме убеждаваше пак тогава че аз имам проблем,при положение че проблема си беше в тях ама...)

А сега какво - Дига ти някъв капут и или те лъже с някви глупости (щото съм имал такъв случеи) или за по лесно Пинг-и там 3 сите-а и прати Писмо на Съппорта (Да де чакаи от умрял писмо)

При мене уж скоростта след минаване на по голяма тарифа трябваше да се качи,тя си беше добре към месец ама след тва МОЖЕ ЛИ ТАКАВА ТРАГЕДИЯ!

И наи фрапалното е че от Торенти с много сеедъри да кажем дърпам с 300-400 кб'с без проблем,обаче сите-овете се отварят плачевно бавно!Един път за към 2 часа преди 2-3 седмици БТК се изтърваха нещо и беше зело да ми зарежда гладко сите-овете както си е,но само за 2 часа!

Аз имам 3 компиутъра в НАС и не вярвам и на 3те да има ВИРУС или нещо подобно за да се стигне до такава трагична промяна в скоростта на зареждане на ситеоте...

Имам един въпрос друг които ми е интересен..

Ако в Настроиките на WireLess Routera са зададени ДНС-тата на БТК,а аз ръчно си сложа на моито ПС други - тогава от къде компиутъра си взима ДНС-тата? (аз мисля че ми е ясен отговора ама пак да питам)

Все пак темата тука за БТК си е бива и е полезна,дано само и някои от БТК да земе да прочете за проблемите ни!

Интересно какво мога да коментирам аз - не съм служител на съпорта ?

А и при мен скоростта падна рязко, а при други клиенти остана непроменена (в интерес на истината - даже от един и същи пул)

На мен ми обясниха, че са стигнали прага в нашия град и сега споделянето работи.... т.е. който предвари, той завари

Хубаво е в компютъра ДНС-а да ти е или 192.168.1.1 или тези на БТК cool.gif PC-то взема тези които си вкарал ръчно!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

М да за компиутъра и аз мисля така!

Иначе на Роутера са зададени (ръчно) тези 2те:

212.39.90.42

212.39.90.43

Нещо струва ли ми се обаче,или БТК имат проблем с тях?!

Хубаво е в компютъра ДНС-а да ти е или 192.168.1.1 или тези на БТК cool.gif PC-то взема тези които си вкарал ръчно!

Редактирано от darkwolfa (преглед на промените)

И ако междувремено са "паднали" тези двата какво правим ?

За това бТК поддръжа 5 DNS-а поне и ги обявява автоматично на модемите, така че оставете настройките по подразбиране.

Имаше един виц... като не можете да летите, защо се е*авате

Де да знам братле просто се надявах да имаш някаква идея..

Те самите БТК като всяко българско нещо първо трагнаха много добре,спомням си преди към 2 години като се обадиш на съппорта и говорят лиубезно с тебе,след като ти решат проблема се обаждат да проврят дали нещатата са се оправили (е една ме убеждаваше пак тогава че аз имам проблем,при положение че проблема си беше в тях ама...)

А сега какво - Дига ти някъв капут и или те лъже с някви глупости (щото съм имал такъв случеи) или за по лесно Пинг-и там 3 сите-а и прати Писмо на Съппорта (Да де чакаи от умрял писмо)

При мене уж скоростта след минаване на по голяма тарифа трябваше да се качи,тя си беше добре към месец ама след тва МОЖЕ ЛИ ТАКАВА ТРАГЕДИЯ!

И наи фрапалното е че от Торенти с много сеедъри да кажем дърпам с 300-400 кб'с без проблем,обаче сите-овете се отварят плачевно бавно!Един път за към 2 часа преди 2-3 седмици БТК се изтърваха нещо и беше зело да ми зарежда гладко сите-овете както си е,но само за 2 часа!

Аз имам 3 компиутъра в НАС и не вярвам и на 3те да има ВИРУС или нещо подобно за да се стигне до такава трагична промяна в скоростта на зареждане на ситеоте...

Имам един въпрос друг които ми е интересен..

Ако в Настроиките на WireLess Routera са зададени ДНС-тата на БТК,а аз ръчно си сложа на моито ПС други - тогава от къде компиутъра си взима ДНС-тата? (аз мисля че ми е ясен отговора ама пак да питам)

Все пак темата тука за БТК си е бива и е полезна,дано само и някои от БТК да земе да прочете за проблемите ни!

Първо - малко знания по български няма хич да навредят, че този патагонски не го свахащам

Второ - ADSL-а е технология с поделен канал. Ерго - ти дърпаш ли с 300-400 Кб, не чакай комшията ти по канал да зареди. Същото важи и за теб.

Виждал съм и хора, у които не може да се пингне дори DNS - толкова Р2Р заявки правят...

Здравейте!Преди 2 дни преинсталирах Windows XP ,сичко е ок освен това ,че нямам нет!На бтк съм ( с модем)и ми казаха ,че трябва нещо да се настрои ,но аз незнам какво и как.Моля ако някой знае да помогне.

Здравейте!Преди 2 дни преинсталирах Windows XP ,сичко е ок освен това ,че нямам нет!На бтк съм ( с модем)и ми казаха ,че трябва нещо да се настрои ,но аз незнам какво и как.Моля ако някой знае да помогне.

Необходимо е отново да активираш услугата на адрес my.contact.bg с името и паролата от договора.

Има цяла тема за БТК ADSL.

Здравейте имам непонятен проблем (поне за мен sad.gif ) когато искам да влезна във "www.######" ми отваря ето този сайт - http://vodbg.com/ кажете от БТК ли я правят тази дяволия и само аз ли съм така ? ohmy.gif

Само при теб е така

Здравейте имам непонятен проблем (поне за мен sad.gif ) когато искам да влезна във "www.######" ми отваря ето този сайт - http://vodbg.com/ кажете от БТК ли я правят тази дяволия и само аз ли съм така ? ohmy.gif

http://new.######/ - пробвай от тук

Пусни си Xoftspy, Spybot или подобно!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

raidersd - пак същото зарежда ?

icemans - със AVG Antispyware става ли ?

Между другото пуснах добавката за MOZILA "Noscript" и влезнах на страницата НО когато цъкна да се логна ми излиза ето това -

post-76070-1203327709_thumb.jpg

raidersd - пак същото зарежда ?

icemans - със AVG Antispyware става ли ?

Между другото пуснах добавката за MOZILA "Noscript" и влезнах на страницата НО когато цъкна да се логна ми излиза ето това -

Ми кликни там кадето ти пише, ако мозилата ти не подържа Java. А иначе пусни си каквато и да е antispy програма. Щом имаш AVG пробвай с нея!

Здравейте, съжалявам ако има тема по въпроса, но с търсачката нищо не можах да намеря.

Проблема ми е следния:

При чисто нов преинстал на УИНДОУС XP SP2 Profesional,в менюто:старт/контрол панел/интернет обшънс ми излизат две икони:

Едната е на Local area connection, а другата Internet conection и на първата си седят IP адресите и всичко е наред. След рестарт на компа изчезва иконата на интернет конекшъна,а Локал ареа конекшън губи IP, Subnet Mask,DNS, Gateway адресите и настройките.....

В началото, преди рестарт работи много добре,но след първия рестарт -край- няма нет.

С бтк АДСЛ съм, и след инстала на уина XP SP2, слагам отметки да си засече автоматично IP адреса и пр., обаждах се на бтк-то и ми казаха че при тях всичко е наред, дадоха ми адресите да си ги въведа ръчно , но пак не става, иконата на интернет конекшън въобще я няма ..

Не съм слагал никакви антивирусни програми, вече втори път преинсталирам уина и се повтаря провала след рестарт.Има някоя настройка за запомняне на нещата, някъде, или в началото нещо не правя както трябва не знам.................

Помагайте моля !

Значи има един филе някъде из Уиндолс директориите където някои сите-ове се записват тоест записва се името на сите-а и срещу него определено ип,и когато даден сите бива с променени данни това просто остава така.

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

отваряш "hosts" с notepad и гледах стандартния филе изглежда так:

127.0.0.1 localhost

Ако има ещо за арена или водбг значи от там ти пренасочва грешно!

Topper:

Ами и 10 ДНС сервер-а да имат мене ми казах тези да ползвам,какво да ги направя от БТК,тва е по тяхна препоръка.

А и си спомням че като на НетГиъра му дам автоматично да зима ДНС-тата забиваше по няква си причина,поне преди!

Като цяло първо нараи две отметки на:

"Show me icon in notification..."

"Notify me when this connections has limited or no connectivity"

след туи пробваи да отвориш

http://my.contact.bg

Нищо чудно поради няква си причина да ти се рестнал скапания модем и ся тез малоумници да се базикат с тебе (те само тва праят де)

Здравейте, съжалявам ако има тема по въпроса, но с търсачката нищо не можах да намеря.

Проблема ми е следния:

При чисто нов преинстал на УИНДОУС XP SP2 Profesional,в менюто:старт/контрол панел/интернет обшънс ми излизат две икони:

Едната е на Local area connection, а другата Internet conection и на първата си седят IP адресите и всичко е наред. След рестарт на компа изчезва иконата на интернет конекшъна,а Локал ареа конекшън губи IP, Subnet Mask,DNS, Gateway адресите и настройките.....

В началото, преди рестарт работи много добре,но след първия рестарт -край- няма нет.

С бтк АДСЛ съм, и след инстала на уина XP SP2, слагам отметки да си засече автоматично IP адреса и пр., обаждах се на бтк-то и ми казаха че при тях всичко е наред, дадоха ми адресите да си ги въведа ръчно , но пак не става, иконата на интернет конекшън въобще я няма ..

Не съм слагал никакви антивирусни програми, вече втори път преинсталирам уина и се повтаря провала след рестарт.Има някоя настройка за запомняне на нещата, някъде, или в началото нещо не правя както трябва не знам.................

Помагайте моля !

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.